Η ανικανότητα ερμηνείας της ψήφου του ελληνικού λαού από μέρους των άλλοτε μεγάλων κομμάτων…

…θα φέρει μεγαλύτερο χτύπημα στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν

του Παναγιώτη Μάνδαλου

Πριν τις εκλογές είχα πει σε φίλους και σε διάφορες συζητήσεις ότι αν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φτάσουν μαζί το 25-30% τότε αυτό θα αποτελεί νίκη… αν και Πύρρειο νίκη. Και μάλιστα είπα την ΝΔ στο 15-20% και το ΠΑΣΟΚ στο 15%...

Σήμερα αυτό αποτελεί γεγονός. Πολλοί είπαν ότι εξεπλάγησαν από το αποτέλεσμα. Μάλλον δεν έβλεπαν. Δεν έβλεπαν τους 1,2 εκατομμύρια άνεργους και ίσως άλλους τόσους που δεν είναι γραμμένοι. Δεν έβλεπαν τον κόσμο που δεν τα βγάζει πέρα και τους δυσβάστακτους φόρους, τριπλούς και τετραπλούς που του επέβαλαν με τον αυθορμητισμό των… 258 βουλευτών που από την μια ψήφιζαν και από την άλλη λέγανε για την αχρηστία του λαού που τους ψήφισε δυσφημίζοντας τον σε όλο τον κόσμο.

Ένας λαός που πραγματικά με αγώνες για την ελευθερία του έχυσε αίμα. Ένας λαός που από την λαίλαπα του 45 και μετά την καταστροφική επίπτωση του εμφυλίου πλήρωσε τα δάνεια του και κατόρθωσε να ορθοποδήσει. Τα πλούτη κατακτήθηκαν με κόπο. Στρατιές Ελλήνων στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου έχασαν την υγειά τους για να φέρουν το συνάλλαγμα και να φτιάξουν ένα σπίτι και να έχουν ένα καλύτερο αύριο τα παιδιά τους. Στρατιές Ελλήνων στα εργοστάσια της Γερμανίας δουλεύανε τριπλοβάρδιες για να φέρουν αυτή την ευημερία που αυτοί οι τεμπέληδες αποκαλούσαν ότι ήταν πάνω από τα δεδομένα του Έλληνα. Όσο για τους εγχώριους στα νησιά και σε πολλά μέρη τα μαγαζιά ανοιχτά από τις 8 έως τις 2 το πρωί για να εξυπηρετήσουν τον ξένο. Αν πας στην Γερμανία πέραν του ωραρίου σε πετάνε έξω.

Από την άλλη μια μεταποιητική βιομηχανία και γεωργική παραγωγή που ήτανε από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Βέβαια η φοροδιαφυγή ήταν στο απόγειο της. Εκεί οι κατέχοντες την εξουσία. Τίποτα. Όσο για τους νεόπλουτους της κομματικής ελίτ αυτοί πληθαίνανε και όσο βρίσκανε λεφτά τόσο η μάσα καλά κρατούσε. Και αφού έφτασαν να χρεοκοπήσουν και να ξεφτιλίσουν ένα κράτος, τα έριξαν στον πολίτη. Ναι μεν αυτός ψήφιζε αλλά το χάπι της ευημερίας ήταν αυτό που κρατούσε το σύστημα. Αυτοί οι πολιτικοί τον χαβά τους. Μισθοί και συντάξεις πολλαπλές και πολλά τα επιπλέον.

Φταίνε οι συντάξεις φταίνε οι μισθοί φταίνε… φταίνε. Και κόψε, κόψε, κόψε, τελικά τα κουκιά δεν έβγαιναν γιατί η αιμορραγία ήταν μεγάλη και συνεχιζότανε από αλλού. Ήταν ακριβώς η κεντρική διοίκηση και τα αποτελέσματα της. 35 χρόνια σκανδάλων και καμιά τιμωρία. 35 χρόνια μονοκομματικές κυβερνήσεις και κανένας υπόδικος ή μάλλον μετά από τις εξεταστικές επιτροπές της βουλής όλοι έβγαιναν λάδι. Και μάλιστα εξεταστικές που πληρώνονταν οι βουλευτές αδρά. Οι φόροι βέβαια τριπλοί και τετραπλοί. Αλήθεια πόσο συνταγματικό είναι όταν πληρώνεις για ένα ακίνητο φορολογία πχ ΕΤΑΚ και μετά πληρώνεις για το ίδιο, φόρο έκτακτο, στην ΔΕΗ, το γνωστό μας χαράτσι; Και όμως υπουργοί… συνταγματολόγοι το θέσπισαν.

Βέβαια δεν λέμε για μισθούς και συντάξεις; Εκεί το… hair cut αμείλικτο. Και μάλιστα μας είπαν ότι έχουμε τον μεγαλύτερο δημόσιο τομέα και είναι ίδιος με της Γερμανίας, και μας είπαν ότι δουλεύουμε λίγο είμαστε 6 σε ωράριο και η Γερμανία ούτε στην 1η δεκάδα,

Και ας έρθουμε στην ψήφο του κόσμου. Ήταν ψήφος τιμωρίας. Ψήφος αγανάκτησης για τα μέχρι τώρα τραγελαφικά και κωμικοτραγικά γεγονότα που συμπράττουν τα δύο κόμματα.
Βέβαια τα γεγονότα αυτά έχουν την μεγαλύτερη και επώδυνη συνέπεια στην μεταπολεμική ιστορία στην επιδείνωση του βιοτικού και οικονομικού επιπέδου του Ελληνικού λαού.
Και πάλι οι αρχηγοί αλλά και οι κατέχοντες την εξουσία δεν καταλαβαίνουν. Χθες ο Σαμαράς και οι βουλευτές είπαν για επανένωση αυτών που έκαναν άλλο κόμμα. Το ίδιο και ο Βενιζέλος.

Μα αυτό είναι το πρόβλημα ή μήπως νομίζει ότι αν έρθουν αυτοί θα πάρει τις χαμένες ψήφους που πήγαν εκεί; Η απάντηση. Όχι. Αυτοί ακριβώς καταψηφίστηκαν το 2009 από πλευράς Ν.Δ. για την ανικανότητα τους. Καταψηφίστηκαν χθες και δεν πέρασαν το κατώφλι της βουλής πολλοί βουλευτές και των δύο κομμάτων σαν υπαίτιοι αυτής της πολικής. Για αυτούς που ίδρυσαν άλλα κόμματα για να συμπαρασύρουν τις ψήφους τελευταία στιγμή!! Η τιμωρία δυσβάστακτη και μάλιστα σκληρή. Και έξω από την βουλή και με μόλις λίγους ψήφους έξω. Και τα δυο μεγάλα κόμματα χαμένα και μάλιστα καταποντισμένα και αυτοί έξω από την βουλή. Ψήφισε ο κόσμος τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αποτελεί καινούργιο παίκτη που δεν έχει πάρει εξουσία και μπορεί να παίξει καθαρά, όσο αυτό είναι εφικτό. Οι άλλοι έξω.

Άρα η εντολή είναι: Ναι στο καινούργιο, στο αμόλυντο που μπορεί έστω, να διαπραγματευτεί σε ίσους όρους αυτά που δεν μπορούν αυτοί που είναι υποχείρια των μιζών και των κακουργημάτων ενάντια σε ένα λαό. Όχι στους αποτυχημένους παλαιοκομματικούς τυρανόσαυρους που μέχρι τώρα με την ασυδοσία τους λυμαίνονταν την εξουσία μην υπολογίζοντας κανέναν και άφησαν πίσω πραγματικά καμένη γη και έναν πληγωμένο λαό. Αυτό είναι το μήνυμα και όποιος το κατάλαβε, καλώς. Αν γυρίσουν οι αποτυχημένοι τα ποσοστά θα είναι ακόμα πιο μικρά για τους ήδη υπάρχοντες. Τα ποσοστά θα μειωθούν και θα πάνε αλλού, εκεί που οι τυρανόσαυροι δεν υπάρχουν και δεν αποτελούν πια κίνδυνο. Δεν θα προστεθούν, τα ίδια ποσοστά για να πάρουν ξανά την εξουσία.

Αυτό είναι το μήνυμα. Και καλό θα είναι να κατεβεί και ένας νόμος για τους μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών και των υπουργών. Το δίλημμα ή εμείς ή ακυβερνησία δεν περνά. Καταλάβαμε ότι και που είχαμε κυβέρνηση λίγο διέφερε από το ολικό χάος και την ξεφτίλα που κατέληξαν τον Ελληνικό λαό.

ΑΝΑΝΕΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ. Αν το πήρατε το μήνυμα καλώς, γιατί οι επόμενες θα είναι οι πιο επώδυνες εκλογές για εσάς. Βέβαια θα χαμογελάσουν άλλοι και δυστυχώς λέγονται και Χρυσή Αυγή… και για τον κατακτητή Χίτλερ χύθηκε πολύ αίμα.

Υ.Γ. Ο αντίκτυπος των αποτελεσμάτων είναι αρκετά πιο αργός στην επαρχία από ότι στις μεγάλες πόλεις λόγω και αρκετών ατόμων μιας κάποιας ηλικίας που δύσκολα αλλάζουν. Αυτό σημαίνει ότι το χτύπημα που δέχτηκαν τα πρώην …μεγάλα κόμματα στις μεγαλουπόλεις, στις επόμενες εκλογές θα είναι περισσότερο οδυνηρό αν δεν υπάρχει αλλαγή και θα προέρχεται και από την επαρχία. Και φοβάμαι ότι τα ποσοστά θα είναι δια του δυο αν δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και όρεξη για δουλεία. Βέβαια το σωστό είναι βγες 2 φορές και μετά στο σπίτι σου όπως στις περιφερειακές. Δεν νοείται επαγγελματίας πολιτικός με καριέρα στην βουλή… υπάρχουν επαγγέλματα. Άλλο να ασχολείσαι με τα κοινά και άλλο να είσαι επαγγελματίας πολιτικός.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η ανικανότητα ερμηνείας της ψήφου του ελληνικού λαού από μέρους των άλλοτε μεγάλων κομμάτων…
Η ανικανότητα ερμηνείας της ψήφου του ελληνικού λαού από μέρους των άλλοτε μεγάλων κομμάτων…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNmOogpp6NeSPuHgFNRDw4aYiHfIb4iDHGlYm-BRWpsvJxKHIaLKMWeq5sbTktBlfWCjwFdIqqnQAZP1Ych1-BlZA1Cts4bihQ4XxlDPp_Y-DJY7jyqPV6lM08BZ9I08HkXnVTmHEnXBnb/s200/mandalos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjNmOogpp6NeSPuHgFNRDw4aYiHfIb4iDHGlYm-BRWpsvJxKHIaLKMWeq5sbTktBlfWCjwFdIqqnQAZP1Ych1-BlZA1Cts4bihQ4XxlDPp_Y-DJY7jyqPV6lM08BZ9I08HkXnVTmHEnXBnb/s72-c/mandalos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/05/blog-post_4987.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/05/blog-post_4987.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων