Αλεξανδρούπολη: Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις για τα «άφωνα» δημοτικά συμβούλια της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη

Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την πρακτική της δημοτικής αρχής των διά περιφοράς συνεδριάσεων.

Αλεξανδρούπολη: Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις για τα «άφωνα» δημοτικά συμβούλια της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη
Έντονη και δυναμική ήταν η απάντηση και η αντίδραση τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης στη σημερινή διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία συγκάλεσε η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά και για την γενικότερη πρακτική της δημοτικής αρχής των διά περιφοράς συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, οι παρατάξεις «Πόλη & Πολίτες», «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» και «Λαϊκή Συσπείρωση» απείχαν από την ψηφοφορία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η συνεδρίαση του οργάνου, αφού απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον του 2/3 των μελών του.

Παράλληλα, οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η τακτική αυτή της δημοτικής αρχής που αποφεύγει τον διάλογο, υποβαθμίζει την τοπική δημοκρατία και καθιστά τους συμβούλους άφωνους και δίχως δυνατότητα όχι μόνο παρεμβάσεων και κατάθεσης προτάσεων, αλλά και ενημέρωσης για πολύ σημαντικά θέματα του Δήμου. Πλέον, η δημοτική αρχή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού οι επικεφαλής τόνισαν πως δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε διά περιφοράς συνεδριάσεις στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ζητήθηκε και η θέση της δημοτικής αρχής, τόσο από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης όσο και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για κάποιες απαντήσεις - δηλώσεις, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.


Δυστυχώς, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης έχουμε πρόβλημα

Από την πλευρά της η παράταξη «Πόλη & Πολίτες» σε ανακοίνωση της τόνισε πως δεν θα συμμετάσχει στην δια περιφοράς συνεδρίαση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ενέργεια της Δημοτικής Αρχής να ορίσει εκ νέου συνεδρίαση κατ΄ αυτό τον τρόπο, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για την αγορά μηχανημάτων και… δωρεάν εφαρμογών τηλεδιάσκεψης, αλλά και από τη στιγμή που οι πιο πρόσφατες είχαν ορισθεί δια ζώσης.

«Θεωρούμε αδιανόητο να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για το Δήμο Αλεξανδρούπολης στα πλαίσια της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής και να μην υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση ή συζήτηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελεί τον πυρήνα της τοπικής Δημοκρατίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει πλέον στην τοπική δημοκρατία του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο όρος δημοκρατία, λέγεται κάπως αλλιώς, και δε θα τολμήσω να το χαρακτηρίσω γιατί δεν θέλω να είμαι αγενής πολιτικά και κοινωνικά. Ο αποκλεισμός του διαλόγου είναι ένα χτύπημα στον πυρήνα της τοπικής δημοκρατίας, δε γίνεται να αποφαίνεται με ένα “ναι” ή “όχι” συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο».

«Ο κ. Ζαμπούκης δε θέλει τη Δημοκρατία, δε θέλει το διάλογο, δε θέλει την αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων. Δε θέλει ιδεολογίες που ξετυλίγονται στο δημοτικό συμβούλιο… αυτό δε μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο» διαμήνυσε στη συνέχεια ο κ. Λαμπάκης.

«Αυτό που φοβάται ο κ. Ζαμπούκης είναι ότι τα επιχειρήματά μας είναι τόσο δυνατά που δε μπορεί να αντιτάξει τίποτα απέναντι στην αδράνεια που έχει για αυτά τα οποία έπρεπε να έχει κάνει τους 16 μήνες και έπρεπε να έχει σχεδιάσει, αλλά δεν έχει σχεδιάσει. Κατάφερε όμως να πανηγυρίζει κάνοντας σημειολογικά και καθαρά επικοινωνιακά καταστροφές σε τρία πράγματα: στους ημιυπόγειους κάδους, στη μεταφορά του κόκκινου γλυπτού στην αποθήκη και στο έγκλημα να ανοίξει τον πεζόδρομο της Κύπρου» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι για να πάνε μπροστά οι κοινωνίες οι ηγέτες πρέπει να είναι τολμηροί, πρέπει να είναι δυνατοί και να έχουν θάρρος. «Δυστυχώς, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης έχουμε πρόβλημα» κατέληξε ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη & Πολίτες».


Γινόμαστε άφωνοι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς άποψη, χωρίς γνώμη


Από την πλευρά της η δημοτική παράταξη «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση» ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα όλες οι συνεδριάσεις γίνονται διά περιφοράς, παρότι η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το αμφιθέατρο του Δήμου πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνονται οι συνεδριάσεις διά ζώσης.

«Δυστυχώς η δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα συνεχίζει να πραγματοποιεί τα δημοτικά συμβούλια διά περιφοράς, στερώντας από τους δημοτικούς συμβούλους το δικαίωμα που τους έδωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες του Δήμου μας, να εκφράζουν την άποψη τους, αλλά και να ενημερώνονται για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημότες… Στα μεγάλα θέματα που θα κρίνουν την ανάπτυξη, ασφάλεια αλλά και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας για τις επόμενες γενεές δεν μας δόθηκε το δικαίωμα όχι μόνο να συζητήσουμε αλλά ούτε καν να ενημερωθούμε», σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει ξανά σε συνεδριάσεις διά περιφοράς (ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης εδώ).


Ο επικεφαλής της παράταξης Βαγγέλης Μυτιληνός δήλωσε: «Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο να αποσύρουν τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που γίνεται διά περιφοράς σήμερα, και να γίνουν διά ζώσης σε άλλη ημερομηνία. Σε περίπτωση που δε γίνει αυτό αποδεκτό, εμείς δε θα ψηφίσουμε» ανέφερε ο κ. Μυτιληνός, σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση δε βγήκε αβίαστα.

«Με 15 Δήμους, που επικοινώνησα, οι 12 κάνουν συνεδριάσεις διά ζώσης και οι τρεις κάνουν με τηλεδιάσκεψη. Κανείς δεν κάνει διά περιφοράς. Γινόμαστε άφωνοι δημοτικοί σύμβουλοι, χωρίς άποψη, χωρίς γνώμη, χωρίς αντίρρηση αλλά και χωρίς συμφωνία επί της ουσίας. Δεν μας δίνεται η δυνατότητα, παρόλο που έχουμε πάρει εντολή από τους συμπολίτες μας, να ενημερωνόμαστε για τα θέματα που αφορούν τους δημότες. Η μόνη επιλογή που μας δίνεται είναι να απαντήσουμε με “υπέρ”, “κατά” ή “λευκό”» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως εάν ξαναέρθουν θέματα διά περιφοράς, η Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση θα απέχει.

Η νυν δημοτική αρχή και οι παρατάξεις που την στηρίζουν έχουν βάλει σε αχρηστία το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε έντονο ύφος ήταν και η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που τονίζει πως η κατάσταση δεν πάει άλλο: «Η δημοτική αρχή έχει ήδη μετατρέψει σε ντεκόρ και μάλιστα αχρείαστο το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού αυτό έχει να συνεδριάσει από τις 10 Αυγούστου και οι σύμβουλοι δεν ενημερώνονται για τίποτα. Φαίνεται πως έχουν "λυθεί" πια τα χέρια της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική νομοθεσία και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που έδωσαν στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το δικαίωμα των τελικών αποφάσεων - μαζί με την απόλυτη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής. Σ’ αυτές τις επιτροπές παραπέμπονται τα πάντα» αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, επισημαίνοντας ότι «μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες παρατάξεων της "αντιπολίτευσης" που συναινούν, ψηφίζουν από κοινού με την δημοτική Αρχή για πολύ σοβαρά θέματα και αποτελούν ουσιαστικά κομμάτι της πλειοψηφίας» (ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης εδώ).


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Δευτεραίος δήλωσε: «Είμαστε εδώ, ενδεικτικά, την ώρα που θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο διά περιφοράς, για να πούμε ότι είμαστε εδώ έτοιμοι για να κάνουμε δημοτικό συμβούλιο (διά ζώσης) με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται και χρειάζονται, σε χώρο που υπάρχει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις αποστάσεις, π.χ. το Δημοτικό Θέατρο, αλλά και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρώντας όλους τους κανόνες… Αρκετά, δεν πάει άλλο, δεν συμμετέχουμε άλλο σε αυτές τις διαδικασίες, θέλουμε λειτουργίες που να αξίζουν στον κόσμο, δημοκρατικές, πρέπει να επανέλθουν οι συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λειτουγούμε, να ενημερωνόμαστε, να συζητάμε, να αποφασίζουμε», εξηγώντας ότι είναι η τρίτη φορά που η παράταξη βγάζει σχετική ανακοίνωση.

«Έχουμε πληρώσει τόσα λεφτά για να γίνει τηλεδιάσκεψη, ούτε αυτό έχει γίνει ακόμα. Στα πανεπιστήμια και τα σχολεία κάνουν μάθημα με μάσκες, και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε συνεδρίαση δημοτικού συμβοουλίου. Όλα αυτά δε μπορούν να συνεχιστούν, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση εμείς δεν θα συμμετέχουμε. Έτσι κι αλλιώς ο δήμαρχος, η σημερινή δημοτική αρχή και οι παρατάξεις που την στηρίζουν έχουν βάλει το Δημοτικό Συμβούλιο σε αχρηστία, σε παροπλισμό» επεσήμανε ο κ. Δευτεραίος.

Δείτε το βίντεο:

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8461,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18334,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2522,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1481,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6133,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αλεξανδρούπολη: Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις για τα «άφωνα» δημοτικά συμβούλια της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη
Αλεξανδρούπολη: Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις για τα «άφωνα» δημοτικά συμβούλια της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη
Έντονες αντιδράσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την πρακτική της δημοτικής αρχής των διά περιφοράς συνεδριάσεων.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv_2gmvtXcxbAYY9kQIex1KFmYrJ-_me7NgG5jXWgoUhCe4unDQg5nVyvzwmCBLb0zuZQvO_x3DhKJp1y31pV0BR6lzt83P9jSuKGuSoPouV_r_8gVUnq-fWSZKsZwet9SLi2tICowsWc/s16000/0452173235.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhv_2gmvtXcxbAYY9kQIex1KFmYrJ-_me7NgG5jXWgoUhCe4unDQg5nVyvzwmCBLb0zuZQvO_x3DhKJp1y31pV0BR6lzt83P9jSuKGuSoPouV_r_8gVUnq-fWSZKsZwet9SLi2tICowsWc/s72-c/0452173235.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/09/blog-post_356.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/09/blog-post_356.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων