Περιοδεία και ομιλία Κουτσούμπα στην Κομοτηνή

Περιοδεία στην Κομοτηνή πραγματοποίησε την Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρωί επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το μεσημέρι τα χωριά Πάσσος και Οργάνη και το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση

Περιοδεία και ομιλία Κουτσούμπα στην Κομοτηνή
Περιοδεία στην Κομοτηνή πραγματοποίησε την Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρωί επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το μεσημέρι τα χωριά Πάσσος και Οργάνη και το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση.

Τις πολύ δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Νοσοκομείο της Κομοτηνής περιέγραψαν οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Κουτσούμπα, που τους επισκέφθηκε.

Συγκεκριμένα, από τους 500 εργαζόμενους που θα έπρεπε να έχει, εργάζονται μόλις 300, με σοβαρές ελλείψεις να καταγράφονται σε ειδικούς γιατρούς, αλλά και νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό φαίνονται σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια στις κλινικές, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως π.χ. στην Οφθαλμολογική, οι δυο γιατροί έχουν μόνιμα εφημερία ετοιμότητας τα Σαββατοκύριακα. Αντίστοιχα, στην Καρδιολογική Κλινική λειτουργούν συνολικά 25 κλίνες, με δυο μόνιμους γιατρούς, δυο επικουρικούς και 12 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό να προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες της Κλινικής και της Μονάδας. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες κλινικές, όπως η Ουρολογική και η ΜΕΘ, η οποία διαθέτει 4 κλίνες και λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια με έναν ή δυο γιατρούς.


Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου διαρκώς μειώνεται: Ενώ το 2010 είχε προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ, αυτός μειώθηκε για το 2015 στα 7,1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, από το Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι τώρα έχει εισπράξει μόλις 650.000 ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση.

Το Νοσοκομείο της Κομοτηνής πέρσι περιέθαλψε 4.000 ανασφάλιστους και φέτος υπολογίζεται ότι αυτός ο αριθμός θα ξεπεράσει τις 5.500, στοιχείο που επιβεβαιώνει τις δραματικές επιπτώσεις που είχε στην περιοχή η καπιταλιστική κρίση με την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.


Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Κομοτηνή, στο Νομό Ροδόπης, σε μια επίσκεψη - περιοδεία της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, προκειμένου να ενημερωθούμε από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, οι εργαζόμενοι της περιοχής. Κυρίως το μεγάλο πρόβλημα με το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπου κάνουν μια τεράστια υπεράνθρωπη προσπάθεια όλοι -από το διοικητικό προσωπικό, τη διοίκηση μέχρι τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές- μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με μεγάλες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό για το πολύτιμο αγαθό της υγείας, που έπρεπε να είναι προτεραιότητα και της κυβέρνησης και της κεντρικής εξουσίας και του κράτους συνολικότερα. Και εδώ εντοπίζουμε ξανά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, χρειάζεται άμεση ενίσχυση, χρηματοδότηση των νοσοκομείων και της Κομοτηνής. Φυσικά, είναι πρόβλημα που έχουν και αντιμετωπίζουν στο σύστημα Υγείας όλα τα νοσοκομεία της χώρας και απ’ αυτήν την άποψη θα συνδράμουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και στη Βουλή με Ερωτήσεις, Επερωτήσεις, Αναφορές, αλλά και στους αγώνες. Ήδη προετοιμάζεται μια πανυγειονομική πανελλαδική απεργία στις 20 του Μάη και σε αυτή συμμετέχουμε ως Κόμμα, τη στηρίζουμε. Θα πρέπει να αναπτυχθεί αγώνας γύρω από αυτά τα προβλήματα, γιατί ξαναλέω το ζήτημα της Υγείας, όπως παράλληλα και της Παιδείας, πρέπει ν’ αποτελέσουν προτεραιότητα όλων».


Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε τα μειονοτικά χωριά Πάσσος και Οργάνη.

Στον Πάσσο, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τις παρεμβάσεις που έκανε για προβλήματα του οικισμού και ειδικότερα για την επισκευή του σχολείου (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) και την έλλειψη αγροτικού γιατρού.


Στην ορεινή Οργάνη, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το τοπικό κοινοτικό κατάστημα, όπου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο, μίλησε σε συγκέντρωση των κατοίκων και επισκέφθηκε το τζαμί του χωριού.


Αναφερόμενος στις επισκέψεις στα χωριά, ο Δ. Κουτσούμπας σε δήλωσή του σημείωσε:

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως ξέρετε, κυρίως με τους αγρότες στην περιοχή, τους κτηνοτρόφους, με τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί. Θα ενημερωθούμε και γι' αυτά τα ζητήματα. Ξέρετε είναι γνωστά τα προβλήματα με την ευλογιά, με τον καταρροϊκό πυρετό, αποζημιώσεις που δεν τους έχουν δοθεί, χρηματοδοτήσεις που εκκρεμούν. Σοβαρά προβλήματα και μάλιστα σε μια χρονιά που είχαμε άσχημες συνθήκες, που έπληξαν παραπέρα και τη ζωική και τη φυτική παραγωγή. Τα προβλήματα είναι όλων μας, είναι κοινά, ιδιαίτερα σε έναν τέτοιο νομό, όπως είναι ο Νομός Ροδόπης, που έχει και πλούσιο υπέδαφος και φυσικό κάλλος, αλλά και μεγάλα προβλήματα, όπου όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ζούμε ενωμένοι, χωρίς να μας ενδιαφέρει τι Θεό πιστεύει ο καθένας, τι χρώμα έχει, τι καταγωγή έχει, τι γλώσσα μιλά ή τι ήθη και έθιμα ακολουθεί».


Στην κατάμεστη αίθουσα «Κύτταρο» στην Κομοτηνή μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι σήμερα λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει, που αναζητούν ένα αποκούμπι απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν.

Εμείς απαντάμε ότι μπορούν να το βρουν αυτό μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στη Λαϊκή Συμμαχία και τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για μια άλλη εξουσία.

Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση μόνος του, κλεισμένος στον εαυτό του, με την ελπίδα ίσως ότι κάποιος "σωτήρας" θα δώσει λύση στα προβλήματα ή έστω μια ανακούφιση.

Δεν υπάρχουν σωτήρες για το λαό στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που θέλουν να διαχειριστούν το σύστημα και την κρίση του. Ποτέ δεν υπήρχαν. Αλλού βρίσκεται η σωτηρία για τον ίδιο και τα παιδιά του.

Βρίσκεται στη δική μας πάλη για να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, βρίσκεται στη Λαϊκή Συμμαχία, στη συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Μια συμμαχία ριζωμένη στους χώρους δουλειάς και κλάδους, στους τόπους μόρφωσης και κατοικίας, στις πόλεις, στα χωριά.

Μια συμμαχία που θα έχει οδηγό και στόχο να ανακόψει τον κατήφορο για το λαό, αλλά και να ανατρέψει εκείνους τους παράγοντες που έσπρωξαν και σπρώχνουν το λαό στον κατήφορο. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που υπερασπίζονται τον ίδιο καταστροφικό για το λαό δρόμο ανάπτυξης.

Μια συμμαχία που θα παλεύει για την εργατική - λαϊκή εξουσία. Μέσα στις γραμμές της Συμμαχίας ο λαός μπορεί να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα και τις αγωνίες του. Μπορεί να βρει αποκούμπι, να αποκτήσει αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο, αλλά πάνω από όλα πίστη στη δύναμή του.

Οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης έγιναν "πράσινο φως" σε νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά. Νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της λαϊκής οικογένειας που συνεχίζει να ακριβοπληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών της, την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

Ανάλογα είναι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Μόλις πριν από ένα μήνα καταθέσαμε Ερώτηση προς τον υπουργό και την κυβέρνηση. Οι συνθήκες δουλειάς έχουν γίνει εξαντλητικές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Λείπει προσωπικό, δεν παίρνουν ρεπό, άδειες.

Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Άμεσα χρειάζεται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κατηγοριών, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας στους κατοίκους της περιοχής. Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.


Φίλες και φίλοι,

Όταν αναφερόμαστε στα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας, αναφερόμαστε και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο στο Νομό Ροδόπης, όσο και στο Νομό Ξάνθης η μουσουλμανική μειονότητα, οι συνάδελφοί μας και συμπατριώτες μας εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, τα παιδιά τους, οι λαϊκές οικογένειες της μειονότητας. Άλλωστε η μουσουλμανική μειονότητα αγγίζει το 50% του πληθυσμού στο Νομό Ροδόπης.

Η παρέμβαση των αστικών παραγόντων στη μουσουλμανική μειονότητα τόσο από το εσωτερικό της χώρας, όσο και από το εξωτερικό, εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Μάλιστα, αυτές τις μέρες πραγματοποιείται Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μειονοτήτων, στην οποία συνδιοργανωτής είναι και το DEB.

Οι εργαζόμενοι της μειονότητας, αλλά και της πλειονότητας πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε κόμματα που στόχο έχουν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να τους δηλητηριάζουν με το φαρμάκι της έχθρας, τη στιγμή που στην περιοχή μας οι μειονότητες πρέπει να αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς μας, στους λαούς όλων των γειτονικών χωρών.

Υπαρκτά ζητήματα της μειονότητας, που αφορούν την εκλογή μουφτή, την εκπαίδευση, τα βακούφια και άλλα, προσπαθούν οι αστικές και άλλες εθνικιστικές δυνάμεις να τα εντάξουν στις ενδοαστικές - ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών, δηλητηριάζοντας την συνείδηση των εργαζομένων της μειονότητας.

Συνειδητά προσπαθούν να τους αποκόψουν από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, τα ταξικά συνδικάτα, τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, τις Λαϊκές Επιτροπές και την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από θρησκεία και εθνικότητα, αφού όλους μας ακουμπάει και ταλαιπωρεί η κρίση, ίδιος είναι ο αντίπαλος, η ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστικοί επιθετικοί οργανισμοί, όπως το ΝΑΤΟ.

Οι νέοι της μειονότητας αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με την υπόλοιπη νεολαία του Νομού Ροδόπης, όλης της Θράκης, όλης της χώρας μας, μόνο που εδώ δεν θα ήμασταν έξω από τα πράγματα εάν λέγαμε ότι είναι πολύ πιο οξυμένα.

Έτσι, η εκπαίδευση, κυρίως η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν αντιμετωπίζει με το κατάλληλο επιστημονικό περιεχόμενο τα αντικειμενικά προβλήματα που αφορούν τη γλωσσική και την πολιτισμική ιδιαιτερότητα της μειονότητας, επηρεάζοντας εντέλει συνολικά το μορφωτικό επίπεδο.

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί το κλείσιμο πολλών σχολείων Πρωτοβάθμιας στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οξύνοντας παραπέρα το πρόβλημα. Επίσης δεν υπάρχει προσχολική αγωγή ιδιαίτερα στα χωριά των ορεινών περιοχών.

Η ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, ενώ στους μεγαλύτερους η ανεργία έχει αγγίξει τεράστια ποσοστά. Απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, στην οικοδομή, σε μικρές επιχειρήσεις, στη βιομηχανία σαν ανειδίκευτοι εργάτες, σε σούπερ μάρκετ.

Είναι αποκλεισμένοι σε μεγάλο βαθμό από χώρους δουλειάς όπως ο δημόσιος τομέας, ο ευρύτερος δημόσιος τομέας, η κοινή ωφέλεια, η Τοπική Διοίκηση. Και δεν δικαιολογείται το γεγονός να προβάλλεται ως αιτία του αποκλεισμού η "άγνοια" ή η δυσκολία στο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν, για παράδειγμα, οι αγρότες σε όλο το νομό, όπως οι καπνοπαραγωγοί, που είναι και οι βασικοί καλλιεργητές της μειονότητας, όπου βλέπουν όχι μόνο το εισόδημά τους να μειώνεται, αλλά και από αυτό το μειωμένο εισόδημα να πρέπει να πληρώσουν τη νέα φοροληστεία.

Να θυμίσουμε ότι με νόμο που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και διατηρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, οι αγρότες φορολογούνται για πρώτη φορά με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του καθαρού αγροτικού εισοδήματος.

Φέτος, καλούνται να πληρώσουν ένα επιπλέον 55% στο φόρο, ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος (σύνολο 20,15%), ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις.

Δεν έχουν κανένα αφορολόγητο ποσό, ούτε έκπτωση φόρου και ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης (κύρια κατοικία, ΙΧ αυτοκίνητο κλπ.) με τα οποία προσδιορίζεται φορολογητέο εισόδημα, ακόμη κι όταν έχουν ζημιές.


Το ΚΚΕ παλεύει για οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση της προκαταβολής του φόρου και των τεκμηρίων στον προσδιορισμό του εισοδήματος.

Τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών στο Νομό Ροδόπης αφορούν όλους τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, μουσουλμάνους και μη, όπως η ευλογιά που χτύπησε τα τελευταία δύο χρόνια ολόκληρα κοπάδια αιγοπροβάτων, με αποτέλεσμα να θανατωθεί μεγάλος μέρος αιγοπροβάτων προληπτικά για τη μη διάδοση της ασθένειας.

Οι αποζημιώσεις που πήραν οι κτηνοτρόφοι ήταν πολύ κάτω από τις πραγματικές τους ανάγκες για να μπορέσουν να επαναδραστηριοποιηθούν.

Παρόμοια η κατάσταση με τον καταρροϊκό πυρετό στα πρόβατα, όπου και δω χιλιάδες ζώα θα θανατωθούν, ενώ ο ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό. Ούτε καν πρόγραμμα του υπουργείου που να καλύπτει τον εμβολιασμό δεν υπάρχει.

Μάλιστα, πρόσφατα μάθαμε ότι επιτρέπεται πλέον η εισαγωγή εμβολίων για την καταπολέμηση της νόσου σε εθελούσια βάση και με το κόστος αγοράς να επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους.

Την ίδια στιγμή, λόγω των ζωονόσων, υπάρχει "καραντίνα" στην περιοχή, δεν μπορούν να σφάξουν ζώα, δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση, πώληση προβάτων κλπ. Όλη αυτή η κατάσταση ανέδειξε τα τεράστια κενά που υπάρχουν φυσικά σε όλη τη χώρα στις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Οξυμένο στο νομό παραμένει το πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και κατ’ επέκταση των ενισχύσεων και εξισωτικών αποζημιώσεων λόγω και της μεγάλης σχετικά κτηνοτροφικής δραστηριότητας.

Σε αυτά προστέθηκε το πρόβλημα των έντονων βροχοπτώσεων που καθυστέρησε την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου με ό,τι συνεπάγεται σε εισόδημα και προβλήματα.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει προτάσεις για τους κτηνοτρόφους, όπως η κατάργηση των προστίμων στις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων, οι ενισχύσεις - επιδοτήσεις στους μικρούς και μεσαίους κτηνοτρόφους να δίνονται στο ζωικό κεφάλαιο.

Να μην εφαρμοστεί η ευρωενωσιακή και ελληνική νομοθεσία σχετικά με τις επιλέξιμες εκτάσεις.

Καμιά δραστηριότητα των επιχειρηματικών ομίλων σε βοσκήσιμες εκτάσεις. Όχι στην αλλαγή χαρακτήρα και χρήση γης προς όφελος του κεφαλαίου.

Δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και παροχή υπηρεσιών προς τους κτηνοτρόφους, ενίσχυση των δημόσιων γεωτεχνικών υπηρεσιών με άμεσες προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού, να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό στους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να προβάλλει τα αιτήματα και τις δίκαιες διεκδικήσεις της μειονότητας. Κυρίως όμως θα συνεχίσει να αναπτύσσει πρωτοβουλίες, ώστε εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι νέα παιδιά και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ανεξάρτητα σε ποιο θεό πιστεύουν, να συναντηθούν στο σωματείο, στον αγροτικό σύλλογο, στις Λαϊκές Επιτροπές για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα, ανάσες ανακούφισης.


Φίλες και φίλοι,

Και κανένα νέο μέτρο να μην πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η κατάσταση είναι ήδη ασφυκτική, τραγική για τη λαϊκή οικογένεια, που δίνει μάχη να ζήσει και δω στην Κομοτηνή, όπου και δω η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι η Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής ήταν από τις μεγαλύτερες της Χώρας.

Εργοστάσια έκλεισαν ή οι ιδιοκτήτες τους επέλεξαν τη μετεγκατάστασή τους στις βαλκανικές χώρες, για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία, με αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 3.000.

Ανάσα για τη λαϊκή οικογένεια μπορεί να δώσει μόνο η ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης, να πάρει πίσω δηλαδή όλα όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι το 13ο και 14ο μισθό, οι συνταξιούχοι τη 13η και 14η σύνταξη.

Την ανάγκη αυτή, της ανάκτησης των απωλειών που ο λαός μας δεν πρέπει να θεωρήσει "περασμένα - ξεχασμένα", υπηρετεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε το Κόμμα μας για κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, η πρόταση νόμου για την επαναφορά του κατώτερου μισθού, αλλά και σειρά τροπολογίες που καταθέσαμε στα διάφορα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Προτάσεις νόμου που ακόμα περιμένουμε να φέρει η κυβέρνηση για συζήτηση στη Βουλή.


Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη της χώρας μας, στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, στους φοιτητές - σπουδαστές, μαθητές, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, στους συνταξιούχους που έδωσαν τη ζωή τους ολόκληρη "στη δουλειά και τον αγώνα", να ορθώσουν ξανά σήμερα, τώρα, το ανάστημά τους.

Να δράσουμε όλοι μαζί, σε μια μεγάλη Κοινωνική - Λαϊκή Συμμαχία, με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Με απαίτηση για κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και ανάκτηση των απωλειών της περιόδου της κρίσης.

Αυτή τη φορά πρέπει να στραφούμε σωστά, στην καρδιά του προβλήματος, να φύγει ο πραγματικός αντίπαλος, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η αστική τάξη και το κράτος τους, η ΕΕ που τους στηρίζει, όλοι όσοι δηλαδή ρουφάνε το αίμα του λαού και της νεολαίας και τους στέλνουν να χύνουν το υπόλοιπο που τους έχει απομείνει από τη φάση της ιμπεριαλιστικής ειρήνης στα πεδία των πολέμων και επεμβάσεων.

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που λέει καθαρά:

Καμιά αλλαγή νομίσματος, καμιά αλλαγή επιλογής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, καμιά αλλαγή του μείγματος διαχείρισης δεν μπορεί να μεταβάλει τον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του καπιταλιστικού συστήματος που σαπίζει, τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού.

Στις σημερινές συνθήκες η δράση του ΚΚΕ φωτίζει την αναγκαιότητα και το δρόμο της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Η συνεχής προσπάθεια για ανάπτυξη της ταξικής πάλης, για ενίσχυση των εστιών αντίστασης κατά κλάδο, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, λαϊκή γειτονιά, πρέπει να συνοδεύεται και από συστηματική αποκάλυψη του ρόλου της νέας αστικής κυβέρνησης, τη συνεχή ιδεολογική διαπάλη με το ρεφορμιστικό και οπορτουνιστικό ρεύμα, με το ναζιστικό - φασιστικό ρεύμα, με συνεχή προσπάθεια για ανασύνταξη του κινήματος, με ετοιμότητα αντιμετώπισης όλων των πιθανών ενδεχόμενων κατάληξης της διαπραγμάτευσης, καθώς και των πιθανών ελιγμών της κυβέρνησης με δημοψηφίσματα ή εκλογές, έτσι ώστε ριζοσπαστικές δυνάμεις να απεγκλωβίζονται από αυταπάτες και ψεύτικες προσδοκίες μιας από χέρι χαμένης και ξοφλημένης πολιτικής διαχείρισης.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σπάσει το κλίμα αναμονής, να ανέβει η μαχητικότητα και απαιτητικότητα του ελληνικού λαού.

Γι αυτό στο κάλπικο δίλημμα συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ, προβάλλουμε τη μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδο, με οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για απόρριψη των οποιωνδήποτε εναλλακτικών αντιλαϊκών αστικών πολιτικών, τη ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και την ΕΕ, σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ».

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2047,Αλεξανδρούπολη,8555,Άμυνα,349,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3018,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3321,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,698,Δράμα,116,Έβρος,18467,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2566,Εκκλησία,1234,Εκπαίδευση,1496,Ελλάδα,1313,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,634,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,57,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,755,Ιστορία,230,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,587,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1501,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,276,Περιβάλλον,426,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3893,Πολιτική,1486,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6173,Ροδόπη,416,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,140,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,66,Τυχερό,53,Υγεία,1096,Φέρες,393,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περιοδεία και ομιλία Κουτσούμπα στην Κομοτηνή
Περιοδεία και ομιλία Κουτσούμπα στην Κομοτηνή
Περιοδεία στην Κομοτηνή πραγματοποίησε την Παρασκευή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το πρωί επισκέφτηκε το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, το μεσημέρι τα χωριά Πάσσος και Οργάνη και το βράδυ μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW_GhFhF68dyHeL20EDMrdFhfQPUsmQVcDH0lHCiTYCTajUW_mZi8V9TG-ggko4sPefsMjAEhB4rjNRSwJnLG-G1HXnuLUp7MRjVjKX0o9G0V2VFvK_EuYt4HyQNxx-Y0D9D95nOTowBw/s640/periodeia+koytsoympa.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhW_GhFhF68dyHeL20EDMrdFhfQPUsmQVcDH0lHCiTYCTajUW_mZi8V9TG-ggko4sPefsMjAEhB4rjNRSwJnLG-G1HXnuLUp7MRjVjKX0o9G0V2VFvK_EuYt4HyQNxx-Y0D9D95nOTowBw/s72-c/periodeia+koytsoympa.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/05/blog-post_60.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/05/blog-post_60.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων