Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Στη δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς, επέρριψε

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Στη δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς, επέρριψε την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι μέχρι τις κάλπες ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια...

«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι εκλογές οι οποίες περικλείουν κινδύνους και δεν τις θέλει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι περισσότεροι βουλευτές άκουσαν τη φωνή της συνείδησής τους και του εθνικού συμφέροντος. Δυστυχώς μία μειοψηφία 132 βουλευτών στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή σέρνουν τη χώρα σε εκλογές. Όσοι καταψήφισαν φέρουν την ευθύνη των εκλογών. Ό,τι δεν έκανε η Βουλή είναι ώρα να το κάνει ο ελληνικός λαός: να διώξει την αβεβαιότητα και να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια ολοκληρωτικά. Καταφέραμε πολλά σε αυτά τα χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να πάνε χαμένες οι θυσίες του και να γυρίσουμε στα ελλείμματα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Αύριο θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε η προκήρυξη των εκλογών να γίνει το συντομότερο δυνατό, στις 25 Ιανουαρίου. Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ασφαλή πορεία της χώρας. Φθάσαμε πολύ κοντά στην ασφαλή έξοδο από την κρίση. Ούτε οι θυσίες ούτε η ανάκαμψη, που έχει αρχίσει, θα ματαιωθούν. Κανείς δεν θα θέσει σε αμφισβήτηση τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Στις τέσσερις εβδομάδες θα μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για το πόσο κοντά είμαστε στην έξοδο από την κρίση. Αλήθεια και ευθύνη, όχι συκοφαντίες, ψέματα, λαϊκισμός και πυροτεχνήματα, όχι εκλογικοί εκβιασμοί».

Υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, και «παρών» 132, ίδιο αποτέλεσμα με την δεύτερη ψηφοφορία με εξαίρεση την προσθήκη στα "παρών" της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά που απουσίαζε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, χωρίς να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων.

«Οι προσεχείς εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδος. Ίσως πολύ πιο κρίσιμες από ό,τι η οξύτητα του δημόσιου λόγου επέτρεψε στην κοινή γνώμη να αντιληφθεί» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Δήμας, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας και πρόσθεσε: «Όλες, λοιπόν, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουν, τώρα, υπέρτατο χρέος να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα, με υπευθυνότητα και με πρόθεση συναίνεσης τις πραγματικές οικονομικές και διεθνοπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Θα μου επιτρέψετε να επαναλάβω ότι αυτό που μας ενώνει είναι υψηλότερο, ισχυρότερο και διαρκέστερο, από οτιδήποτε άλλο. Είναι η Ελλάδα».

Ο κ. Δήμας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους βουλευτές που τον ψήφισαν, οι οποίοι «αποτελούν καθαρή πλειοψηφία της εθνικής Αντιπροσωπείας, παρότι δεν συμπληρώθηκε ο προβλεπόμενος από το Σύνταγμα αριθμός των 180», καθώς και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο που πρότειναν την υποψηφιότητά του και τόνισε:


Αλέξης Τσίπρας: «Ιστορική μέρα για τη Δημοκρατία»

«Σήμερα είναι ιστορική ημέρα για τη Δημοκρατία. Οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι αποφασισμένη να μπει τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων, οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την τρίτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά που επί 2,5 χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού θα είναι παρελθόν τα μνημόνια της λιτότητας. Να είναι αισιόδοξοι» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την οδύνη του για τους νεκρούς του «Norman Atlantic» και ευχήθηκε η περιπέτεια των επιβατών να έχει αίσιο τέλος, ενώ συνεχάρη τις ομάδες διάσωσης «που έπραξαν το καθήκον τους με αυταπάρνηση».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Οδηγούμαστε σε εκλογές λόγω εκβιασμού»

Για εκβιασμό των θεσμών από ετερόκλητες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος. Όπως είπε «η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και αυτό αποτελεί όνειδος για τη Δημοκρατία» και πρόσθεσε «Η ώρα της αλήθειας έφθασε και ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον του τόπου».

Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη κουβάλησε δυσανάλογο βάρος, «ακρωτηριαστήκαμε, πονέσαμε, ταπεινωθήκαμε, γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξουμε τη χώρα και γιατί έπρεπε να καταβάλουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για τα λάθη της μεταπολίτευσης που ανεξαρτήτως των προσώπων που κάθε φορά εμπλέκονται είναι λάθη ιστορικά, παραταξιακά, εθνικά».

Πάνος Καμμένος: «H παρένθεση Σαμαρά - Βενιζέλου έκλεισε»

«Σήμερα η παρένθεση Βενιζέλου - Σαμαρά έκλεισε, το δίδυμο που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας αποχωρεί πλέον από την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ενωθούν και να γίνουν εκλογές σε ήρεμο κλίμα. «Πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα εκτελεί εντολές ξένων αλλά του ελληνικού λαού» και σημείωσε «Οι ΑΝΕΛ ήμασταν ρυθμιστές και θα είμαστε οι εγγυητές. Για μας οι κόκκινες γραμμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ζητάμε εθνική ενότητα όλων των δυνάμεων του τόπου».

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ»

Σε δήλωσή του ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, τόνισε: «Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ. Αρκετά ματώσαμε για τα μονοπώλια. Σ' αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, ενίσχυσης της πάλης για συνολική ανατροπή είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στη βουλή. Αυτό θα μετρήσει για το λαό, για τη χώρα».

Φώτης Κουβέλης: «Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων»

«Η κυβέρνηση επέλεξε με την προεδρική εκλογή να φέρει νωρίτερα τις βουλευτικές εκλογές. Η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί αφετηρία εξελίξεων για την χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μετά το τέλος της τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή ΠτΔ. «Η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Σαμαράς στο Υπουργικό Συμβούλιο:
«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστος για το μέλλον του»



Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνεδρίασε στις 14:00 το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη σκιά της ναυτικής τραγωδίας και των πρόωρων εκλογών.

Τα παγωμένα χαμόγελα και οι στιγμές αμηχανίας κυριάρχησαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστα για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση της τελευταίας δεκαετίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του υπογράμμισε: «Περιμένω από όλους να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα. Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Όλοι περιμένουν από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι».

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συγκυρίας είπε: «Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το σωστό θα δικαιωθεί τώρα, το λάθος θα πληρωθεί τώρα, η ανευθυνότητα θα τιμωρηθεί τώρα, όχι μετά από χρόνια, μετά από ημέρες ή εβδομάδες. Η Ελλάδα είναι πολύ κοντά να διασωθεί για πάντα είτε να μπει ξανά σε πρωτόγνωρη περιπέτεια. Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός ηττάται για πάντα».

Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για την προοπτική: «Ο κόσμος το ξέρει και γι αυτό δεν ήθελε εκλογές, γι αυτό και παρά τα παράπονά του εμπιστεύεται την κυβέρνηση αυτή περισσότερο από την αντιπολίτευση. Και γι αυτό είναι εύκολο από τη μεγαλύτερη περιπέτεια των πρόωρων εκλογών που έσυραν τον τόπο, να προκύψει η μεγαλύτερη ήττα τους, η μεγαλύτερη ήττα του λαϊκισμού στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι η πραγματική λύτρωση της χώρας από εδώ και μπρος».

Την Τρίτη το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής



Σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα πρέπει να κηρυχθεί εντός δέκα ημερών η λήξη των εργασιών της Βουλής, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές και να εκλεγεί Πρόεδρος από τη νέα τη σύνθεση του κοινοβουλίου. Ο Κάρολος Παπούλιας θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του έως την αντικατάστασή του.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης του κοινοβουλίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας -και εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση- είναι δυνατό να γίνονται παράλληλα με τις διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η νέα Βουλή θα συγκληθεί ώστε να γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών που θα εκλεγούν, και αμέσως μετά ο προσωρινός πρόεδρος θα καλέσει την επόμενη ημέρα τους βουλευτές να εκλέξουν τον πρόεδρο του Σώματος.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του νέου προέδρου του Κοινοβουλίου, θα εκλεγούν με διαδοχικές ψηφοφορίες οι αντιπρόεδροι, οι κοσμήτορες και οι γραμματείς. Οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα μπορούν να καταθέσουν έγγραφη πρόταση για το πρόσωπο που προτείνουν για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα και τότε θα κινηθεί η διαδικασία διεξαγωγής των ψηφοφοριών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή θα διενεργηθεί και πάλι ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 180 βουλευτών (τα τρία πέμπτα δηλαδή του όλου αριθμού των βουλευτών). Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151 βουλευτές.

Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά, ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου
Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου
Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας στη Βουλή, για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Στη δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς, επέρριψε
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqrzTxy8z0dr6m9ZUwinBB4sgP1Hst6qtm2H1HLbFGOqUMKgjZ2xVCrVnQl-LDfOikTsLhzSBZYjgW5DNuvs4qVp5RCM2nDTm37bq3SkzP_Z7CIupi-sLq0k68mAHN3xin7JfBZuzJ8bQ/s1600/vouli.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqrzTxy8z0dr6m9ZUwinBB4sgP1Hst6qtm2H1HLbFGOqUMKgjZ2xVCrVnQl-LDfOikTsLhzSBZYjgW5DNuvs4qVp5RCM2nDTm37bq3SkzP_Z7CIupi-sLq0k68mAHN3xin7JfBZuzJ8bQ/s72-c/vouli.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2014/12/stis-25-ianouariou-oi-ekloges.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2014/12/stis-25-ianouariou-oi-ekloges.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων