Περί των φιλανθρωπικών εράνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Μέχρι τώρα έχουμε αναδείξει κάθε θετική δράση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και όπου χρειάστηκε προχωρήσαμε και σε αντίστοιχη κριτική. Ειδικά για το "Πολυκοινωνικό" και το Γραφείο Εθελοντισμού

Μέχρι τώρα έχουμε αναδείξει κάθε θετική δράση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και όπου χρειάστηκε προχωρήσαμε και σε αντίστοιχη κριτική. Ειδικά για το "Πολυκοινωνικό" και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης έχουμε προβάλει, ενισχύσει και υποστηρίξει πολλές δράσεις τους, αλλά αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα αρχίζει και δημιουργεί μια αρνητική εικόνα.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με... αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ζητούσε από τους δημότες να συνεισφέρουν οικονομικά για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Την ερχόμενη Κυριακή το "Πολυκοινωνικό" διοργανώνει σε ξενοδοχείο της πόλης "απογευματινό τσάι" (sic) με τιμή εισόδου 10 ευρώ με σκοπό, όπως αναφέρεται, την βοήθεια ανήμπορων συνανθρώπων μας.

Συμφωνούμε όλοι στην προσφορά βοήθειας προς τους ανήμπορους συνανθρώπους μας, αλλά όταν αυτή γίνεται με οικονομικό αντίτιμο κατ’ επανάληψη και μέσα σε αυτό το ζοφερό οικονομικό σκηνικό δεν πιστεύουμε ότι θα επιφέρει ικανό αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, τέτοιες πρωτοβουλίες οδηγούν τον κόσμο σε αντιδιαστολή με το εθελοντικό κίνημα των πολιτών, καθώς το σκεπτικό είναι η παροχή σε είδος (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, κλπ), όπως και η εθελοντική κοινωνική εργασία.

Μοιραία λοιπόν δημιουργούνται ερωτηματικά.

Δεν αρκεί η προσφορά των δημοτών σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα; Πρέπει να τους ζητάνε και χρήματα;

Ας μας ξεκαθαρίσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αν το Γραφείο Εθελοντισμού λειτουργεί αυτόνομα ή υπό τη σκέπη του ΝΠΔΔ "Πολυκοινωνικό". Ο κ. Βαμβακερός, ως πρόεδρος του Πολυκοινωνικού εποπτεύει τον εθελοντισμό στο Δήμο Αλεξανδρούπολης; Έως τώρα είχαμε την εντύπωση πως το Γραφείο Εθελοντισμού ήταν μια αυτόνομη δομή που βοηθούσε σε κάθε δραστηριότητα του Δήμου και του Πολυκοινωνικού που έχει υπό την εποπτεία του το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις φιλανθρωπικές προσφορές των δημοτών, είτε από το Γραφείο Εθελοντισμού, είτε από το "Πολυκοινωνικό", πως και ποιοι τα διαχειρίζονται, που αποδίδονται, πως αξιοποιούνται και με ποιο λογιστικό τρόπο εμφανίζονται τέτοια έσοδα στα βιβλία εσόδων - εξόδων του Πολυκοινωνικού;

Επειδή αυτά συζητιούνται και τροφοδοτούν καχυποψία και σενάρια, ειδικά στις εποχές που ζούμε, καλό είναι οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής να απαντήσουν σ’ αυτές τις απορίες των δημοτών.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις για τις προαναφερόμενες φιλανθρωπικές δράσεις:


------------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 7 σχόλια
 1. Μάλλον ψάχνει χρήματα για να καλύψει το κινητό του ο Βαμβακερός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Eλααα κακίες παλιά καραβάνα ο αντωνακης!δεν μασάει από τέτοιαα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρωτησαμε μελη του Δ.Σ και δεν εχει παρει τετοια αποφαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βαμβακερός και Αδαμάκης....το τρίγωνο της καταστροφής...οι δυο κυφήνες του συνδικαλισμού που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους!Πακέτο είναι από τη δεκαετία του 90.Να τους χαίρεσαι τίμιε Λαμπάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΚΑΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.....ΓΚΛΙΤΣΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ?ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Tο Γραφείο Εθελοντισμού είναι μια αυτόνομη δομή που βοηθάει ΚΑΙ ΤΟ Πολυκοινωνικο κατά καιρούς στη συλλογή τροφίμων και ρούχων,το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ιματιοθήκη ήταν πάντα υπο την εποπτεία του πολυκοινωνικου.Το πολυκοινωνικο εχει δικούς του Εθελοντές ( κοινωνικούς λειτουργούς μάγειρες καθαριστές κ.τ.λ που ασχολούνται με διάφορα θέματα καθημερινά ) οχι όμως με αυτά του Γραφείου Εθελοντισμού όπου γίνονται μόνο δράσεις μετά απο προτάσεις δικές μας-Εθελοντών.Υπό την εποπτεία του Γραφείου Εθελοντισμού είναι μόνο το Κοινωνικό Ιατρείο όπου δικτυώνονται οι Εθελοντές του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης(ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ) & Η Ορχήστρα Φίλων Αστικής Λαϊκής Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
  Ως συντονίστρια της Ομάδας Αλληλεγγύης σας λεω οτι 3ς φορές μαζέψαμε χρήματα με συμμετοχή μου. 1) για για αγορά πρόσθετου μέλους συνδημότη μας. 2) απο την συναυλία του Γ.Χατζηνασιου, Χρήματα που παραδόθηκαν απο τον Δήμαρχο την Παγκόσμια ήμερα Εθελοντισμού στο Κοινωνικό Ιατρείο. 3) Όπου αναφέρεστε για Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο, παραδώσαμε τα χρήματα στο Κοινωνικό Ιατρειο, και έχουμε κάνει παραγγελία τρόφιμα και αύριο Δευτέρα θα τα πάμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο εν οψη του Πάσχα. Φυσικά έχουμε επιτροπή εθελοντών υπο την εποπτεία της Κυριας Κ.Μακρη και άλλων για την καταμέτρηση των χρημάτων, και τα πάντα πιστεύω πως είναι στην Διάθεση σας. Παρακαλώ πολύ μην μας βάζετε δίπλα στην πολιτική εμας τους Εθελοντές μην αποθαρρύνετε το έργο μας και μην μας διασύρεται η Υπεύθυνη του Γραφείου Εθελοντισμού οταν γυρίσει απο το εξωτερικό θα την ενημερώσω για να σας απαντήσει επίσημα. Έχω να πω μόνο οτι για τον αγώνα μας σας θέλουμε όλους δίπλα μας συμπαραστατες στο εργο μας και οχι απέναντι μας.Συμπολίτες σας είμαστε και δίνουμε αγάπη, και χρόνο,συμπονώντας τους συνανθρώπους μας, ολα αυτά είναι προσβλητικά για έμενα και τους Εθελοντές του Γραφείου Εθελοντισμού.( θυμηθείτε το κρύο πρωί βράδυ τα Χριστούγεννα στο πάρκο όταν είμαστε εκει και μοιράζαμε φαγητό μακριά απο τις οικογένειες μας και τα παιδιά μας .. ) αυτοί είμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7792,Άμυνα,321,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2966,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,719,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,457,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,88,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,632,Δράμα,113,Έβρος,17312,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2358,Εκκλησία,1168,Εκπαίδευση,1361,Ελλάδα,1251,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,661,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,515,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,456,Ξάνθη,200,Οικολογία,323,Οικονομία,575,Ορεστιάδα,1327,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,395,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3640,Πολιτική,1400,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5771,Ροδόπη,379,Σαμοθράκη,637,Σάτιρα,62,Σουφλί,475,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,386,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,51,Υγεία,1006,Φέρες,369,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περί των φιλανθρωπικών εράνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Περί των φιλανθρωπικών εράνων του Δήμου Αλεξανδρούπολης
Μέχρι τώρα έχουμε αναδείξει κάθε θετική δράση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και όπου χρειάστηκε προχωρήσαμε και σε αντίστοιχη κριτική. Ειδικά για το "Πολυκοινωνικό" και το Γραφείο Εθελοντισμού
http://3.bp.blogspot.com/-fDtXe7J7GaM/UWjYDcqSoqI/AAAAAAAA02Q/-PCnmyLjFps/s200/5_n.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-fDtXe7J7GaM/UWjYDcqSoqI/AAAAAAAA02Q/-PCnmyLjFps/s72-c/5_n.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/peri-filanthropikon-eranon-tou-dimou-alexandroupolis.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2013/04/peri-filanthropikon-eranon-tou-dimou-alexandroupolis.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων