Loading ...

Κινητοποίηση και στην Αλεξανδρούπολη κατά της επίσκεψης Ρούμπιο στην Ελλάδα

«Ανεπιθύμητος ο Ρούμπιο, έξω οι βάσεις του θανάτου, καμία εμπλοκή στους πολέμους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ». Συλλαλητήριο την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο.

Κινητοποίηση και στην Αλεξανδρούπολη κατά της επίσκεψης Ρούμπιο στην Ελλάδα
Με συλλαλητήρια την Τρίτη 6 Οκτώβρη το απόγευμα, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της χώρας, συνδικάτα, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς εκφράζουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, και στο νέο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ, που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς.

Στην Αλεξανδρούπολη η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο και σε αυτήν καλούν εργατικά σωματεία της περιοχής και η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης.

Στο σχετικό κάλεσμα των εργατικών σωματείων επισημαίνεται:

Δεν δεχόμαστε στη χώρα μας τον μακελάρη του πολέμου ΥΠΕΞ των ΗΠΑ!

Όλοι την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ.
μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Για να ακουστεί δυνατά ότι ο λαός μας δεν δίνει τη συγκατάθεσή του στις βάσεις, στις πολεμικές αποστολές και στις θυσίες για τα κέρδη των ομίλων και τους πολέμους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ο Ρούμπιο έρχεται την ώρα που η Μέση Ανατολή φλέγεται, που ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται και τα μέτωπα τείνουν να ενωθούν σε ένα. Έρχεται να εισπράξει νέες δεσμεύσεις, παραπέρα αναβάθμιση της Συμφωνίας για τις βάσεις, περισσότερες διευκολύνσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και στρατόπεδα, να βάλει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα πολεμικά και ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ, στο πλαίσιο των σχεδιασμών για το λεγόμενο Κάθετο Διάδρομο.

Ο "Στρατηγικός Διάλογος", που ξεκίνησε το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα και συνεχίζεται σήμερα με τη ΝΔ, άφησε πίσω του περισσότερες βάσεις, διεύρυνση της χρήσης της Σούδας το 2019, επ' αόριστον επέκταση της συμφωνίας το 2021 με αναβάθμιση σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Στεφανοβίκειο. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσφέρει λιμάνια, αεροδρόμια και στρατιωτικές υποδομές. Διεκδικεί για τους επιχειρηματικούς ομίλους ρόλο και μερίδιο στη λεία στους δρόμους της Ενέργειας και μεταφοράς εμπορευμάτων, στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις μακριά από τα σύνορα, δένει ακόμη πιο σφιχτά τη χώρα μας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, μετατρέποντας το λαό σε στόχο αντιποίνων.

Τα έργα στη Σούδα αποκαλύπτουν τι κρύβεται πίσω από τα λόγια περί "ασφάλειας του ελληνικού λαού". Μόνο δύο συμβάσεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τον περασμένο Μάρτη, για οχυρωματικές εγκαταστάσεις και υποδομές πυρομαχικών, ξεπέρασαν τα 7,2 εκατομμύρια δολάρια. Οι Νατοϊκές βάσεις δεν προστατεύουν τον λαό. Υπηρετούν πολεμικές επιχειρήσεις και τον εκθέτουν σε τεράστιους κινδύνους.

Η πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία βάλλει ξανά και ξανά, συμμετέχοντας ενεργά στον πόλεμο με το Ιράν. Ελληνικές φρεγάτες περιπολούν από την Ερυθρά ως τον Κόλπο του Άντεν για να φυλάνε τα καράβια και τα κέρδη των εφοπλιστών.

Με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία για την "Ασπίδα" ...σουρωτήρι του Αχιλλέα, πάνω από 3 δισ. ευρώ από τον ιδρώτα μας, και ο πρωθυπουργός συναντιέται με τον Νετανιάχου, ενώ ο παλαιστινιακός λαός σφαγιάζεται.

Τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, μετατρέπονται σε σταθμούς μεταφοράς πολεμικού υλικού. Από την Αλεξανδρούπολη, με ομολογία του ίδιου του πρώην Αμερικανού πρέσβη, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του υλικού για το μέτωπο της Ουκρανίας.

Αυτή η πολιτική δεν είναι μακριά από τη ζωή, τη δουλειά και την τσέπη μας. Τα δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς και ΝΑΤΟϊκές δεσμεύσεις λείπουν από μισθούς, Υγεία, Παιδεία. Η ακρίβεια σε τρόφιμα, ενέργεια, καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης είναι ο λογαριασμός του πολέμου που μας στέλνουν καθημερινά.

Ενώ οι εφοπλιστές, οι ενεργειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι τον χειμώνα που έρχεται θα "ζεσταίνονται" από τα κέρδη του πολέμου, η κυβέρνηση μοιράζει "ψίχουλα" και περιμένει να της πούμε και "ευχαριστώ" για τα "γενναία μέτρα στήριξης". Για να ζεσταθούν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες μετράνε και το τελευταίο ευρώ, για τα κέρδη και τον πόλεμο υπάρχουν δισεκατομμύρια!

Η πολεμική οικονομία σημαίνει εντατικοποίηση, ατελείωτα ωράρια, χτύπημα των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων. Κάθε βάση και κάθε λιμάνι-κόμβος κάνει τους εργαζόμενους και τις γειτονιές γύρω τους στόχο αντιποίνων. Τα κέρδη τα μοιράζονται οι όμιλοι. Τους κινδύνους και τις θυσίες τις φορτώνουν στον λαό, με τη στήριξη όλων των κομμάτων που υπέγραψαν, ανανέωσαν και διεύρυναν τις συμφωνίες για τις βάσεις.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ, στο κόμμα Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα Βελόπουλου και τους λοιπούς πρόθυμους που στηρίζουν αυτήν την πολιτική των κερδών και των πολέμων.

Τώρα να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τον πόλεμο, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που τον γεννά.

Η εργατική τάξη έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα πολεμικά τους σχέδια. Οι λιμενεργάτες της ΕΝΕΔΕΠ στον Πειραιά μπλόκαραν φορτία πολεμικού υλικού για το Ισραήλ και στις 6 Φλεβάρη προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με λιμενεργάτες από 20 λιμάνια 7 χωρών της Μεσογείου και της Ευρώπης. Στις 30 Οκτώβρη, πάνω από 45 λιμάνια ετοιμάζονται για τη 2η Διεθνή Μέρα Δράσης με νέες αγωνιστικές, απεργιακές κινητοποιήσεις!

Αυτός είναι ο δρόμος, κανένας εργάτης συνένοχος στο έγκλημα για τα κέρδη που είναι βουτηγμένα στο αίμα και τη φτώχεια των λαών, κανένας Έλληνας στρατιώτης στα πολεμικά μέτωπα!

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές εκτός συνόρων. Καμία διευκόλυνση για πολεμικές επιχειρήσεις από ελληνικό έδαφος, θάλασσα και αέρα. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ.

Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! Λεφτά για μισθούς, υγεία και παιδεία, όχι για τους πολέμους και τα κέρδη!

Τα σωματεία:
  • Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
  • Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης
  • Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης
  • Τροφίμων και Ποτών Αν. Μακεδονίας και Θράκης
  • Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου
  • Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, στη χώρα μας δεν είναι για καλό. Το πιο αιμοβόρο «γεράκι» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής έρχεται στην Ελλάδα την ώρα που τα πολεμικά μέτωπα φουντώνουν και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά βαθαίνει.

Το πέρασμά του από διάφορα σημεία του πλανήτη μέχρι σήμερα άφησε εκατόμβες νεκρών, σακατεμένους ανθρώπους, εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένους, ισοπεδωμένες πόλεις και χώρες. Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις χωρίς ούτε καν τα προσχήματα του παρελθόντος και απαγωγές ηγετών όπως έγινε στην Βενεζουέλα, εγκληματικά εμπάργκο όπως συμβαίνει στην Κούβα. Ανοιχτές απειλές για τον αφανισμό ολόκληρων εθνών και πολιτισμών. Προτάσεις για χρήση των πυρηνικών όπλων 80 χρόνια μετά τον όλεθρο στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ, αποτελεί το πιο αποτρόπαιο παράδειγμα.

Η επίσκεψή του έρχεται να βάλει σε επικίνδυνες περιπέτειες τον ελληνικό λαό και τους λαούς ολόκληρης της περιοχής. Δεν είμαστε πρόβατα για σφαγή!

Η λεγόμενη «στρατηγική σχέση» Ελλάδας - ΗΠΑ έχει ήδη αποδειχθεί στην πράξη τι σημαίνει: περισσότερες βάσεις και στρατιωτικές υποδομές, μεγαλύτερη αξιοποίηση της χώρας ως πολεμικού ορμητηρίου και στόχο αντιποίνων αντίπαλων στρατοπέδων..

Ο λαός μας έχει κάθε λόγο να εκφράσει αγωνιστικά την αντίθεσή του απέναντι σε κάθε νέα συμφωνία, δέσμευση και απαίτηση που βαθαίνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Από τη Σούδα μέχρι την πόλη μας την Αλεξανδρούπολη και από τη Λάρισα μέχρι το Στεφανοβίκειο και την Κρήτη, η χώρα έχει γεμίσει αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Λιμάνια, αεροδρόμια, στρατόπεδα και άλλες εγκαταστάσεις αξιοποιούνται για τις ανάγκες των επιχειρησιακών σχεδιασμών ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και μέσα βρίσκονται σε αποστολές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα όπως στην Σαουδική Αραβία να φυλάνε τα διυλιστήρια της ARAMCO και τα αμύθητα κέρδη των εφοπλιστών.

Την ίδια ώρα, η πολιτική οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ και τον εγκληματία πολέμου Νετανιαχου αποτελεί ανοιχτή στήριξη για να συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, είναι παράγοντας που βάζει φωτιές σε όλη την περιοχή. Υπάρχουν πλέον όλες οι αποδείξεις που δείχνουν ότι οι συμμαχίες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είναι για την άμυνα της χώρας, δεν προστατεύουν τον λαό μας. Αντίθετα, πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους και μετατρέπουν τη χώρα μας σε στόχο.

Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που ανησυχεί για την εξάπλωση του πολέμου, έχει κάθε λόγο να μη δεχτεί να γίνει η χώρα μας συνένοχη στο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού και άλλων λαών, να μη δεχτεί να πληρώσει με νέες θυσίες και ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους τους ανταγωνισμούς και τα κέρδη των λίγων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο Δημαρχείο.

Το γεράκι του πόλεμου, ο υπουργός εξωτερικών του Τράμπ ο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος από τον ελληνικό λαό όπως και τα αιματοβαμμένα σχέδιά τους.

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε:
  • Για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου.
  • Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα μέσα από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Καμία διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος, θάλασσα και αέρα για πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε στρατιωτική, πολιτική και οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Facebook | X | Instagram | Threads | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων