Συσκέψεις του ΚΚΕ σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα εν όψει της νέας εκλογικής μάχης

Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ εν όψει εκλογών.

Συσκέψεις του ΚΚΕ σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα εν όψει της νέας εκλογικής μάχης
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Οι συσκέψεις έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης πάνω στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκτίμηση του αποτελέσματος και της προετοιμασίας μπροστά στις επόμενες εκλογές για να οργανωθεί ένα νέο πολύ μεγαλύτερο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη.

Στην σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη την κεντρική ομιλία έκανε ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αν. Μακεδονία - Θράκη.


Ο Διονύσης Κλάδης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αξίζουν σε όλους και όλες συγχαρητήρια για τη μάχη που δώσαμε μαζί για να βγει ισχυρό, δυναμωμένο το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, στις εκλογές της 21ης Μαΐου για να είναι δυνατός ο λαός. Σας καλούμε ακόμα πιο αποφασιστικά να δώσουμε τη μάχη μαζί και για τις νέες εκλογές στις 25 του Ιούνη. Δεν χωράει καμία επανάπαυση, τίποτα δεν είναι δεδομένο, πρέπει από την αρχή να γεμίσουν οι κάλπες με ακόμα περισσότερα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί παρότι ο συνολικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός, υπάρχει και ενισχύεται, αν και ακόμα παραμένει αδύναμο, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, του ταξικού της χαρακτήρα, των κομμάτων και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν, του κράτους του κεφαλαίου. Ένα “ρεύμα” που δεν ψάχνει νέους σωτήρες από την κυβερνητική εναλλαγή.

Αυτή η αύξηση δεν είναι συγκυριακή πατάει στη συμπόρευση που υπήρχε στο κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπου αναπτύχθηκαν αγώνες, όπου έγινε πράξη το σύνθημα "ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής".

Το βλέπουμε και εδώ στην περιοχή μας, στις εργατογειτονιές στην Καβάλα, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν στο εργατικό κίνημα, στη συμπόρευση δεκάδων σωματείων σε αγωνιστική κατεύθυνση με τους εμβληματικούς αγώνες σε πετρέλαια και λιπάσματα. Το βλέπουμε στη πόλη της Δράμας και τους αγώνες για το νοσοκομείο της πόλης, συνολικότερα για τα ζητήματα της υγείας. Το βλέπουμε στην πόλη της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, στους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στο φύτεμα ανεμογεννητριών ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, ενάντια στο lng. Ειδικά στην Αλεξανδρούπολη στους αγώνες ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας και της περιοχής μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Στην αλληλεγγύη μας και την παρουσία μας σε πλημμύρες και πυρκαγιές, στον απαλό, στο Σουφλί, στην Ορεστιάδα. Και βέβαια στις περιοχές που το Κόμμα μας έχει σφυρηλατήσει δεσμούς αίματος με το λαό, όπως στη Θάσο, εδώ στη Κορνοφωλιά, στη Χωριστή της Δράμας και αλλού που ο λαός έδωσε στο Κόμμα μας πολύ υψηλά ποσοστά, ανέδειξε το Κόμμα ως και δεύτερη δύναμη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στην εαρινή έκθεση της Κομισιόν, που έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που έθετε το ΚΚΕ το προηγούμενο διάστημα, ότι η επόμενη κυβέρνηση όποια κι αν είναι θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, το πρόγραμμά της είναι από τώρα γνωστό.

«Τι λένε αυτές οι συστάσεις της ΕΕ; Να παραμείνουν παγωμένες οι τριετίες έως το 2029. Αυτές οι τριετίες που έχουν να κάνουν με τις αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων λόγω προϋπηρεσίας και είναι ήδη παγωμένες από το 2012. Δηλαδή, ένας εργαζόμενος θα κοντεύει να βγει στη σύνταξη και δε θα δει αύξηση στο μισθό του λόγω προϋπηρεσίας, θα περιμένει μόνο τις όποιες αυξήσεις δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση στον βασικό μισθό! Αυξήσεις που θα έχουν ήδη εξανεμιστεί από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Τι άλλο προβλέπει; Μείωση των δαπανών για τις λαϊκές ανάγκες. Δηλαδή, περισσότερα από την τσέπη του λαού για υγεία και παιδεία. Άλλο: αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Παρακάτω: επιτάχυνση πλειστηριασμών και εξώσεων, παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, του νερού. Επιτάχυνση της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης. Σε όλα αυτά συμφωνούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι θα έχουμε απέναντί μας μια σταθερά αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και την «αξιωματική συμπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεχίσουν να προσφέρουν συναίνεση στα βασικά. Επομένως, οι εργαζόμενοι, η νεολαία που ψήφισαν όλα αυτά τα κόμματα μπορούν σήμερα να απεγκλωβιστούν από διλήμματα του τύπου: "σταθερή κυβέρνηση απέναντι στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας", ή "να ψηφίσω τον έναν για να φύγει ο άλλος".

Το δίλημμα σήμερα είναι ένα: “Ή δίνεις συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων”. Και τέτοια αντιπολίτευση μπορεί να ασκήσει μόνο το ΚΚΕ.

Οι εκλογές του Ιούνη γίνονται με έναν ακόμα πιο άδικο εκλογικό νόμο, που κλέβει έδρες για να τις χαρίσει ως μπόνους στο πρώτο κόμμα. Συνεπώς, το επόμενο θετικό βήμα, θα είναι το ΚΚΕ να αχρηστεύσει τον εκλογικό νόμο, να κρατήσει τις 26 έδρες που μας έδωσε ο λαός.

Κι αυτό μπορεί να γίνει εάν δεν χαθεί ούτε μία ψήφος από τις 427.000 που μας ψήφισαν αλλά και να καταφέρουμε να πείσουμε πολύ περισσότερους να μας ψηφίσουνε τώρα, με ένα πιο μεγάλο εκλογικό ποσοστό.

Δίνουμε λοιπόν, τη μάχη παντού, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες γιατί κάθε ψήφος μετράει, κάθε ψήφος προστίθεται στο εκλογικό ποσοστό του κόμματος. Να μη χαθεί καμία ψήφος λόγω αποχής ή επειδή δεν μπόρεσαν να πάνε κάποιοι να ψηφίσουν.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες που ψήφισαν άλλα κόμματα, ας σκεφτούν ότι τώρα, με βάση τα αποτελέσματα, δεν έχουν κανένα λόγο να δώσουν τόση δύναμη στη ΝΔ που θα είναι μια κυβέρνηση αντιλαϊκή και αυτοδύναμη με βάση τον εκλογικό νόμο. Καλούμε ανοιχτά εργατόκοσμο που ψήφισε τη ΝΔ να αποσύρει την στήριξή του. Όσοι το έκαναν με βαριά καρδιά χάριν μιας σταθερότητας και ασφάλειας που ξανά ο Μητσοτάκης κραδαίνει ως απειλή ας σκεφτούν:

Αλήθεια πόσο ασφαλής ένιωσε ο λαός της περιοχής στη διάρκεια της πανδημίας που είδε το νοσοκομείο να καταρρέει από τις χρόνιες ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό, που ήταν ανάμεσα στους νομούς με τα περισσότερα θύματα, η περιοχή μας είχε την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε θανάτους. Ακόμα και σήμερα η κατάσταση στην υγεία δεν είναι καλύτερη. Ελλείψεις υπάρχουν, ταβάνια πέφτουν, για να μη μιλήσουμε για την κατάσταση στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία.

Πόσο ασφαλής νιώθει που σχεδόν καθημερινά καταγράφονται εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, εργοδοτικά εγκλήματα όπως σωστά τα ονομάζουμε στα λατομεία, στις κατασκευές και αλλού γιατί βλέπεται τα μέτρα ασφαλείας θεωρούνται κόστος και η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο θολώνοντας το μυαλό των εργατών.

Πόσο ασφαλής νιώθει ο εργαζόμενος με τις ολιγόμηνες συμβάσεις που δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο το πρωί, την ίδια ώρα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μισθούς που εξανεμίζονται στις 15 του μήνα. Τι ασφάλεια νιώθουν οι εργαζόμενοι στην Όλυμπους Μπανκ.

Ποια ασφάλεια υπάρχει στις μεταφορές με το έγκλημα στα Τέμπη να στερεί τη ζωή και σε συμπολίτη μας, δεκάδες άλλοι να χάνουν άδικα τη ζωή τους λόγω του απαράδεκτου οδικού δικτύου. Ποια ασφάλεια μπορεί να νιώθει ο αγρότης που βλέπει τις τιμές που του δίνουν οι έμποροι να μην καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής που έχει εκτοξευτεί. Όταν ζητάει αφορολόγητο πετρέλαιο και εφόδια να του λένε ότι αυτά είναι μόνο για τους εφοπλιστές. Όταν ζητάει κατώτερες εγγυημένες τιμές να του λένε ότι είναι μόνο για τα κοράκια των ΑΠΕ. Όταν ζητάει αποζημίωση για φυσικές καταστροφές να του λένε περίμενε και βολέψου με κάτι ψίχουλα μετά από χρόνια την ώρα που πρέπει να χρεωθεί για να σπείρει ώστε να μην χάσει και την επόμενη σοδειά.

Ποια ασφάλεια νιώθει ο αυτοαπασχολούμενος που τον έχουν πνίξει τα χρέη, η φοροληστεία, οι επιστρεπτέες και τόσα άλλα. Τι ασφάλεια νιώθει η λαϊκή οικογένεια που έρχεται αντιμέτωπη με τα κοράκια των τραπεζών και των φαντς και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της. Αντίστοιχα και οι παλιννοστούντες που κανένα από τα άλλα κόμματα δεν ψήφισε την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα δάνειά τους, ώστε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία τους.

Τι ασφάλεια νιώθουν οι λαϊκές οικογένειες όταν με την πρώτη δυνατή βροχή πνίγονται και με τη πρώτη ζέστη καίγονται.

Τι ασφάλεια νιώθουν οι γυναίκες που ζουν σε κακοποιητικό περιβάλλον και δεν στηρίζονται, λείπουν δομές φιλοξενίας, η απαραίτητη επιστημονική φροντίδα.

Τι ασφάλεια νιώθουν για τα παιδιά τους οι λαϊκές οικογένειες με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολικά κτίρια και αλλού.

Τι ασφάλεια νιώθουν από την εμπλοκή της χώρας μας στο πολεμικό μακελειό. Τι ασφάλεια νιώθουν όταν δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες σε τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα, θέρμανση.

Ο λαός, η νεολαία, δεν χρειάζεται να δώσουν την ψήφο τους ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ που διαγκωνίζονται και τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα ηγηθεί στο χώρο της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι τα κόμματα που θα δώσουν χέρι βοήθειας στη ΝΔ να περνά τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως το έκαναν και την προηγούμενη τετραετία ψηφίζοντας 200 και πλέον νομοσχέδια της ΝΔ.

Δεν χρειάζεται επίσης, να σκορπίσουν οι ψήφοι τους σε άλλα μικρότερα σχήματα, όπως η ΠΛΕΥΣΗ, το ΜέΡΑ25 και άλλοι σχηματισμοί. Αφού, δεν έχουν τίποτε διαφορετικό να προσφέρουν, ούτε μέσα στη βουλή ως αντιπολίτευση στις αντιλαϊκές πολιτικές, ούτε πολύ περισσότερο μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα που το υπονομεύουν και στο περιεχόμενο της πάλης και στην οργάνωση και μαζικότητά του.

Στις 25 του Ιούνη αυτό που θα έχει μεγαλύτερη σημασία για το λαό και τη χώρα μας, είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει.

Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε. Προχωράμε παραπέρα! Για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 26 Ιουνίου. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός».

Στην Ορεστιάδα την ανακοίνωση της ΚΕ για τα εκλογικά αποτελέσματα παρουσίασε ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜ-Θ του ΚΚΕ.

Και στις δύο συσκέψεις ακολούθησε πλούσια συζήτηση.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,616,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2052,Αλεξανδρούπολη,8654,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3028,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3349,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,707,Δράμα,116,Έβρος,18628,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2604,Εκκλησία,1241,Εκπαίδευση,1516,Ελλάδα,1323,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,636,Εργασία,23,Εργασιακά,303,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,766,Ιστορία,233,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,596,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,345,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1530,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,433,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3911,Πολιτική,1504,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6221,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,570,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1107,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συσκέψεις του ΚΚΕ σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα εν όψει της νέας εκλογικής μάχης
Συσκέψεις του ΚΚΕ σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα εν όψει της νέας εκλογικής μάχης
Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ εν όψει εκλογών.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiypeXdkbLx3DaJaPJJ4Dv-SsaQC8IkiGCJ6S6-mHIJtZTXOw5DJdfbT5hXYlMTEmQcrAHx11dxI6utMDqJtKrXae2ijYgY5r_xqhfo3O-_MfCN47q6B5RQ6i1dXd5kaa-vvR3bHBFSugP9S5s9RSjsumP_7rpCUojePivPUdMGDhNhXGk8y_Egb8vc/s16000/54526230.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiypeXdkbLx3DaJaPJJ4Dv-SsaQC8IkiGCJ6S6-mHIJtZTXOw5DJdfbT5hXYlMTEmQcrAHx11dxI6utMDqJtKrXae2ijYgY5r_xqhfo3O-_MfCN47q6B5RQ6i1dXd5kaa-vvR3bHBFSugP9S5s9RSjsumP_7rpCUojePivPUdMGDhNhXGk8y_Egb8vc/s72-c/54526230.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2023/05/blog-post_31.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2023/05/blog-post_31.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων