Κλάψα και αμπελοφιλοσοφίες Ζαμπούκη για το «Σπίτι της Αντουανέττας»

Η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να μεταφέρει στο "Σπίτι της Αντουανέττας" το 12ο Νηπιαγωγείο.

Κλάψα και αμπελοφιλοσοφίες Ζαμπούκη για το «Σπίτι της Αντουανέττας»
Ανακοίνωση με τίτλο «Όλη η αλήθεια (;) για το 12ο Νηπιαγωγείο!» εξέδωσε η παράταξη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ", μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόθεση του Δήμου Αλεξανδρούπολης να μεταφέρει στο ιστορικό ξύλινο «Σπίτι της Αντουανέττας» το 12ο Νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στην ανακοίνωση, η παράταξη της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να μεταφέρει στο «Σπίτι της Αντουανέττας» το Νηπιαγωγείο, ενώ σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης δεν αναφέρεται ότι η δημοτική αρχή θα πάρει πίσω την απόφασή της, απλά σημειώνει ότι «πιθανόν οι τεχνικές επεμβάσεις που θα απαιτηθούν, να μην καθιστούν συμφέρουσα την στέγαση του Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο ακίνητο».

Δηλαδή θα κάνει πίσω μόνο αν οι τεχνικές παρεμβάσεις στο κτίριο είναι οικονομικά ασύμφορες και όχι για την ιστορικότητα του κτιρίου και την αρχιτεκτονική του αξία!

Στην ανακοίνωση ο κ. Ζαμπούκης και οι επικοινωνιολόγοι του μας μαλώνουν διότι όπως γράφουν «Πριν καν ακούσουν την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής και πριν εξεταστούν όλα τα δεδομένα και οι προοπτικές για την επίλυση ενός προβλήματος, "οι πρόθυμοι για καβγά" ανά πάσα στιγμή, ξεσήκωσαν όσους περισσότερους μπορούσαν, προκειμένου να ασκήσουν την κακόβουλη κριτική τους στις ενέργειες του Δήμου».

Απαντάμε ότι αν οι «πρόθυμοι για καβγά» περίμεναν να ακούσουν την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής, θα ήταν πολύ αργά… Προλαβαίνουμε για να έχουμε και να μην… τρέχουμε!

Πέφτει κλάψα στην ανακοίνωση: «Δεν βλέπουν το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο κίνδυνος να βρεθούν χωρίς σχολική στέγη 25 παιδιά του Δήμου μας. Αντί να καταθέσουν τις τεκμηριωμένες θέσεις τους ... αναλώνονται σε αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες, χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόταση».

Απαντάμε: Συγγνώμη, αλλά μάλλον έχετε μπερδέψει τους ρόλους… Η εύρεση σχολικής στέγης και η γενικότερη λειτουργία των σχολείων ποιανού αρμοδιότητα είναι; Μήπως είναι του Δήμου και της δημοτικής αρχής; Καθαρά δικό σας πρόβλημα λοιπόν… Αν δεν μπορείτε να δώσετε λύση είστε ανίκανοι…

Όσο για τις… αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες, χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόταση, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ έργο, η σημερινή δημοτική αρχή είναι «πρωταθλήτρια»!

Μας επισημαίνουν πως «Η πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν η αξιοποίηση του κληροδοτήματος του "Σπιτιού της Αντουανέτας" στην οδό Τσιμισκή, που παραχωρήθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για να χρησιμοποιηθεί ως διδακτήριο».

Παραδέχονται δηλαδή ότι σκόπευαν (και σκοπεύουν;) να μεταφέρουν το 12ο Νηπιαγωγείο στο ιστορικό ξύλινο «Σπίτι της Αντουανέττας».

Μας λένε επίσης ότι «Αρκούσε λοιπόν η επίσκεψη της επιτροπής καταλληλότητας κτιρίων στο "Σπίτι της Αντουανέτας" το πρωί της Πέμπτης ... για να εκτελέσει το έργο της. Να σημειωθεί ότι ακόμη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ απόφαση της επιτροπής περί της καταλληλότητας του ακινήτου για την στέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου».

Επιβεβαιώνουν επίσης ότι πήγε και Επιτροπή για να πραγματοποιήσει αυτοψία αν το κτίριο είναι κατάλληλο για την στέγαση του νηπιαγωγείου. Δηλαδή τι πιο επίσημο για την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής για το ζήτημα, ότι δηλαδή ήθελε (και θέλει;) να στεγάσει στο ιστορικό ξύλινο «Σπίτι της Αντουανέττας» το 12ο Νηπιαγωγείο;

Μας κατηγορούν ότι «Οι "πρόθυμοι για καβγά", δεν έχασαν ούτε λεπτό χρόνου για να διασπείρουν εντάσεις και κατηγορίες. Επιχειρούν μάλιστα να εμφανιστούν ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες της ιστορίας της πόλης...».

Τι παραπάνω γράψαμε, έγραψαν και είπαν ΜΜΕ, αυτοδιοικητικοί και πολίτες, από αυτά που εσείς οι ίδιοι παραδέχεστε κύριε Ζαμπούκη;;; Και ναι έχουμε και έχουν κάθε δικαίωμα ΜΜΕ, αυτοδιοικητικοί και πολίτες να εμφανίζονται ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες της ιστορίας της πόλης, διότι καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε εσάς και σε αυτήν την δημοτική αρχή…

Γράφουν επίσης πως «Η Δημοτική Αρχή, είναι υποχρεωμένη να βρει λύση στο πρόβλημα και θα βρει! 25 παιδιά του Δήμου μας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη! Ας επικεντρώσουμε στο πρόβλημα και στις τεκμηριωμένες λύσεις που αναζητούμε με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα».

Α να μπράβο… Αρχίσατε να κατανοείτε τον ρόλο σας… Βρείτε λύση στο πρόβλημα. Είστε υποχρεωμένοι και οι μόνοι αρμόδιοι…

Τέλος, ο κ. Ζαμπούκης και οι επικοινωνιολόγοι του μας υπενθυμίζουν ότι «Για τους λαϊκισμούς, για την μη παραγωγική ένταση και την αντιπολίτευση, απλώς για την αντιπολίτευση με κάθε αφορμή, αδιαφορούμε σταθερά, εδώ και τρία χρόνια»..

Κοίτα ποιοι μιλάνε για λαϊκισμούς… Και γνωστό σε όλους ότι αδιαφορείτε σταθερά (για όλα), εδώ και τρία χρόνια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης "Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ" του Γιάννη Ζαμπούκη:

Όλη η αλήθεια για το 12ο Νηπιαγωγείο!

Οι «πρόθυμοι για καβγά» ανά πάσα στιγμή, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον Δήμο.

Πριν καν ακούσουν την επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής και πριν εξεταστούν όλα τα δεδομένα και οι προοπτικές για την επίλυση ενός προβλήματος, «οι πρόθυμοι για καβγά» ανά πάσα στιγμή, ξεσήκωσαν όσους περισσότερους μπορούσαν, προκειμένου να ασκήσουν την κακόβουλη κριτική τους στις ενέργειες του Δήμου. Με εντυπωσιακή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου, άρχισαν να ξιφουλκούν χωρίς καν να βλέπουν απέναντι, τον αντίπαλό τους!

Δεν βλέπουν επίσης το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο κίνδυνος να βρεθούν χωρίς σχολική στέγη 25 παιδιά του Δήμου μας. Αντί να καταθέσουν τις τεκμηριωμένες θέσεις τους, εφόσον τις έχουν και εφόσον θέλουν να αποδειχθούν χρήσιμοι στους Δημότες, αναλώνονται σε αμπελοφιλοσοφίες και θεωρίες, χωρίς ΚΑΜΙΑ πρόταση. Η προθυμία τους περιορίζεται στο να καταδείξουν τι ΔΕΝ θέλουν, αδυνατώντας να περιγράψουν, ΤΙ μπορούν.

• Το 12ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο ακίνητο, ο ιδιοκτήτης του οποίου επιθυμεί να το αξιοποιήσει διαφορετικά και ζήτησε ήδη να του αποδώσουμε το κτίριο. Οι διαδικασίες που ήδη ακολουθεί ο Δήμος, θα προσφέρουν μια παράταση χρόνου, ωστόσο η απαίτηση του ιδιοκτήτη είναι δεδομένη.

• Δύο προκηρύξεις που έγιναν για την ανεύρεση κατάλληλου ακινήτου προς ενοικίαση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Κ. Παλαιολόγου, Ι. Δραγούμη, Δ. Βιζβύζη, Ι. Καβύρη, Αδριανουπόλεως, Μοσχονησίων, Θερμοπυλών και Βουλγαροκτόνου, προέκυψαν άγονες ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν.

• Η πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν η αξιοποίηση του κληροδοτήματος του «Σπιτιού της Αντουανέτας» στην οδό Τσιμισκή, που παραχωρήθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης για να χρησιμοποιηθεί ως διδακτήριο.

• Επειδή η Δημοτική Αρχή της Αλεξανδρούπολης δεν καταλήγει σε αποφάσεις πριν εξεταστούν ΟΛΑ τα δεδομένα, συστάθηκε όπως προβλέπεται, μια επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να αξιολογήσει και να εκτιμήσει τα δεδομένα του συγκεκριμένου ακινήτου.

• Αρκούσε λοιπόν η επίσκεψη της επιτροπής στο «Σπίτι της Αντουανέτας» το πρωί της Πέμπτης, όπου η Πρόεδρος του «Συλλόγου Ελληνογαλλικής Φιλίας» που αποτελεί έναν από τους φορείς που έχουν σήμερα δυνατότητα χρήσης του ακινήτου, διευκόλυνε την επιτροπή για να εκτελέσει το έργο της. Να σημειωθεί ότι ακόμη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ απόφαση της επιτροπής περί της καταλληλότητας του ακινήτου για την στέγαση του 12ου Νηπιαγωγείου. Πιθανόν οι τεχνικές επεμβάσεις που θα απαιτηθούν, να μην καθιστούν συμφέρουσα την στέγαση του Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Ωστόσο, «οι πρόθυμοι για καβγά», δεν έχασαν ούτε λεπτό χρόνου για να διασπείρουν εντάσεις και κατηγορίες. Επιχειρούν μάλιστα να εμφανιστούν ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες της ιστορίας της πόλης, λες και υπάρχει μεταξύ μας, έστω και ένας που να αμφισβητεί την ιστορικότητα του κτιρίου, την αρχιτεκτονική του αξία ή την ανεκτίμητη προσφορά στην πόλη των αδελφών Αντουανέτας και Πιπίνου Δεμντζάν.

Η Δημοτική Αρχή, είναι υποχρεωμένη να βρει λύση στο πρόβλημα και θα βρει! Αν κάποιοι ανησυχούν απλώς και μόνον για την… «αναστάτωση» που ίσως προκληθεί, θα τους υπενθυμίσουμε το πρόβλημα. 25 παιδιά του Δήμου μας, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη! Ας επικεντρώσουμε στο πρόβλημα και στις τεκμηριωμένες λύσεις που αναζητούμε με υπευθυνότητα και νηφαλιότητα. Όποιος τις έχει και θέλει να φανεί χρήσιμος στα παιδιά, μπορεί στο μεταξύ να τις καταθέσει. Θα τις ακούσουμε όλες ευχαρίστως.

Για τους λαϊκισμούς, για την μη παραγωγική ένταση και την αντιπολίτευση, απλώς για την αντιπολίτευση με κάθε αφορμή, αδιαφορούμε σταθερά, εδώ και τρία χρόνια.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2035,Αλεξανδρούπολη,8332,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3255,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,673,Δράμα,114,Έβρος,18141,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2486,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1449,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3819,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6076,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1062,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κλάψα και αμπελοφιλοσοφίες Ζαμπούκη για το «Σπίτι της Αντουανέττας»
Κλάψα και αμπελοφιλοσοφίες Ζαμπούκη για το «Σπίτι της Αντουανέττας»
Η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να μεταφέρει στο "Σπίτι της Αντουανέττας" το 12ο Νηπιαγωγείο.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKi0_V76wuQHN-oopoC2ersj8DqAesFeUnrcJm_4NfRs9KtNn6EBoECOaZikEOlHF09UTAk15ymVnYG9De-2xZ2f4J0xdEbegQv13K0aaZpeeBkIsTzcAiiA1ByWg8VAYhWK51O9sYwsG1l6AJ93lp2mmlg_RD142YfqcctpnlyVlQ4Tel_1M4d6fP/s16000/zampoukis.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKi0_V76wuQHN-oopoC2ersj8DqAesFeUnrcJm_4NfRs9KtNn6EBoECOaZikEOlHF09UTAk15ymVnYG9De-2xZ2f4J0xdEbegQv13K0aaZpeeBkIsTzcAiiA1ByWg8VAYhWK51O9sYwsG1l6AJ93lp2mmlg_RD142YfqcctpnlyVlQ4Tel_1M4d6fP/s72-c/zampoukis.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/08/blog-post_79.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/08/blog-post_79.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων