Στον Έβρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (photos+video)

Τετραήμερη περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η πρώτη ημέρα της περιοδείας της στο Νομό Έβρου.

Στον Έβρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Από τον Έβρο ξεκίνησε η τετραήμερη περιοδεία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Θράκη. Η κ. Σακελλαροπούλου θα κάνει Πάσχα με τους ακρίτες της Θράκης καθώς από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα περιοδεύσει στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε το πρωί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος" όπου την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο Βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.



Αμέσως μετά η κ. Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση σε αίθουσα του αεροδρομίου με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.


Στην Πτελέα Τριγώνου

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στην Πτελέα, στην περιοχή Τριγώνου στον Βόρειο Έβρου, όπου την υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι των χωριών του Τριγώνου.


Η κ. Σακελλαροπούλου έτυχε συγκινητικής υποδοχής από τους κατοίκους της περιοχής στην πλατεία του χωριού και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιάννης Μερτζανίδης της είπε πώς είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται το χωριό του. Το γεγονός αυτό επισήμανε και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης λέγοντας πως τον Δήμο έχουν επισκεφθεί και άλλοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας αλλά το συγκεκριμένο χωριό όχι. Παρόντες στην υποδοχή ήταν οι βουλευτές της ΝΔ, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, καθώς και ο διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Θράκης του Υπουργείου Εξωτερικών Συμεών Τέγος.


Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με γυναίκες του χωριού οι οποίες φορούσαν διαφορετικές παραδοσιακές ενδυμασίες χαρακτηριστικές της περιοχής από την οποία οι πρόγονοί τους ήρθαν ως πρόσφυγες, όπως η Ανατολική Ρωμυλία.


Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε η Αγγέλα Γιαννακίδου η οποία έχει ιδρύσει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, και στη συζήτηση που είχαν με τις γυναίκες του χωριού οι τελευταίες ζήτησαν από την κ. Σακελλαρόπουλου να στηρίξει το αίτημά τους για τη δημιουργία Μουσείου στο χωριό ώστε να κρατήσουν ζωντανή την παράδοσή τους.


Οι γυναίκες είχαν φέρει στην πλατεία παραδοσιακές πίτες και γλυκά και εξήγησαν πώς φτιάχνονται, ενώ προσέφεραν στην Πρόεδρο τοπικά προϊόντα.


Η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε και με κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, αντάλλαξε μαζί τους ευχές για το Πάσχα και φωτογραφήθηκε μαζί τους.


H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον βόρειο Έβρο, για να τιμήσω τον θρακικό ελληνισμό που συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο, με δύναμη και αξιοπρέπεια. Για να τιμήσω τη μνήμη των προγόνων των σημερινών κατοίκων που, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ήρθαν εδώ και κατάφεραν να μετατρέψουν τον συλλογικό πόνο σε πνοή ζωής. Τους μνημονεύουμε με σεβασμό και περηφάνια και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το θετικό τους πνεύμα και το ακατάβλητο φρόνημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και τη Νέα Βύσσα, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καραθεοδωρή. Έξω από το Μουσείο την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν κάτοικοι της Νέας Βύσσας με παραδοσιακές ενδυμασίες οι οποίοι της πρόσφεραν δύο βιβλία και ένα επιστήθιο κόσμημα.


Στη Νέα Βύσσα συνάντησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης ο οποίος, ως ελάχιστο δείγμα της εβρίτικης φιλοξενίας, προσέφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ένα καλάθι με μερικά από τα άριστης ποιότητας προϊόντα που παράγονται στον Έβρο, την ευχαρίστησε για την επίσκεψη και αντάλλαξαν ευχές εν όψει των εορτών του Πάσχα.


Στο 126 Επιτηρητικό Φυλάκιο

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο 126 όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.


Η κ. Σακελλαροπούλου αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του φυλακίου και στη συνέχεια ενημερώθηκε σχετικά με τη λειτουργία του.


Μέσω βιντεοκλήσης η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε με αρχιλοχία που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε περιπολία στα σύνορα. Ο αρχιλοχίας την καλωσόρισε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας του ευχήθηκε για τις γιορτές του Πάσχα.

Δείτε το βίντεο:


Στο Διδυμότειχο

Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Διδυμότειχο και συναντήθηκε με τις μαθήτριες και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης», που συμμετείχαν στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022» και των οποίων η κ. Πρόεδρος είναι inspirational mentor.




Κατά την επίσκεψή της στο Διδυμότειχο η κ. Σακελλαροπούλου είχε την ευκαιρία να απολαύσει παραδοσιακό γεύμα βασισμένο σε θρακιώτικη νηστίσιμη διατροφή, το οποίο παρέθεσε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, και στο οποίο παρακάθισαν εκπρόσωποι Αρχών και πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας από τους χώρους της τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρείν.



Το γεύμα έγινε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου, ενώ προηγήθηκε ξενάγηση της κ. Σακελλαροπούλου από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.



Στο Σουφλί

Στην παραδοσιακή βαφή πασχαλινών αυγών συμμετείχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Σουφλί, τηρώντας το έθιμο της Μεγάλης Πέμπτης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε ένα σπίτι στην αυλή του οποίου την υποδέχτηκαν τρεις γυναίκες - η Χρυσούλα Τσιαμίτα, η Βέρα Μιντιούρη και η Κούλα Τσιαντούκα - οι οποίες είχαν κάνει ήδη τη σχετική προετοιμασία και την ενημέρωσαν για τη διαδικασία.


Η κ. Σακελλαροπούλου πήρε θέση ανάμεσά τους και ανέλαβε και η ίδια ρόλο, ενώ ρωτούσε συνεχώς λεπτομέρειες για τη βαφή, τα χρώματα, την προέλευση τους και τα σχέδια πάνω στα αυγά. Μόλις ολοκληρώθηκε η βαφή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας χειροκρότησε την προσπάθεια των τριών γυναικών και αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα.


Οι τρεις γυναίκες εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πρόσφεραν τοπικές παραδοσιακές πίτες, που είχαν φτιάξει, και φωτογραφήθηκαν μαζί της.

Η κ. Σακελλαροπούλου πήγε με τα πόδια στο σπίτι για τη βαφή και με τον ίδιο τρόπο αποχώρησε. Στη διάρκεια της διαδρομής χαιρέτισε ιδιοκτήτες και θαμώνες καταστημάτων, αντάλλαξαν ευχές για το Πάσχα κι ένας ανθοπώλης της πρόσφερε ανθοδέσμη.


Το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.


Τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί δύο χωριά του ορεινού όγκου Σουφλίου, το Μικρό και το Μεγάλο Δέρειο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το νομό Ροδόπης όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης και του Επιταφίου στην εκκλησία του χωριού Ασκητές Ροδόπης, ενώ θα επισκεφθεί και το Θρυλόριο.


Το Μεγάλο Σάββατο η κ. Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στο νομό Ξάνθης όπου θα επισκεφθεί τους οικισμούς Νέας Κεσσάνης, Ποταμιάς και Μάνδρας, ενώ το βράδυ θα παραστεί στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Του Θεού Σοφίας στη Ξάνθη.

Την Κυριακή του Πάσχα η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί τον τόπο καταγωγής της, την Σταυρούπολη.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8476,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3308,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18355,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2528,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6140,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Στον Έβρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (photos+video)
Στον Έβρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (photos+video)
Τετραήμερη περιοδεία στη Θράκη πραγματοποιεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η πρώτη ημέρα της περιοδείας της στο Νομό Έβρου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjc3NeHem6JOImuAYwn1uFvTUS2v9nFl4uU38ikzhl1-6pgmxy3hh8_fqZ1KYAOArPkr5nVOuGuEw3Sc9GfP8vyq7ywR25T5u7bj0-XqF7tzYj6GUK9tQAa4I1gQhjFzgvsgCuAN4ymVjPGhfn-KMWCzbolfnWEoJy69aQyTXjXmX3Kj8IICgGf73ck/s16000/09201440.jpeg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjc3NeHem6JOImuAYwn1uFvTUS2v9nFl4uU38ikzhl1-6pgmxy3hh8_fqZ1KYAOArPkr5nVOuGuEw3Sc9GfP8vyq7ywR25T5u7bj0-XqF7tzYj6GUK9tQAa4I1gQhjFzgvsgCuAN4ymVjPGhfn-KMWCzbolfnWEoJy69aQyTXjXmX3Kj8IICgGf73ck/s72-c/09201440.jpeg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/04/ston-evro-i-proedros-tis-dimokratias-katerina-sakellaropoulou.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/04/ston-evro-i-proedros-tis-dimokratias-katerina-sakellaropoulou.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων