Συνεχίζει το «ταξίδι» του ο... γυρολόγος Κυριάκος Αραμπατζής. Τώρα ανεξαρτητοποιήθηκε (από πού;)

Ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αραμπατζής δήλωσε ότι αποχωρεί από την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη και θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος.

Συνεχίζει το «ταξίδι» του ο... γυρολόγος Κυριάκος Αραμπατζής. Τώρα ανεξαρτητοποιήθηκε (από πού;)
Την αποχώρησή του από την παράταξη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Αραμπατζής.

Ο Κυριάκος Αραμπατζής, ο οποίος εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΑΝΑΣΑ του Παύλου Μιχαηλίδη, μετά τις δημοτικές εκλογές μαζί με άλλους 4 εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της ΑΝΑΣΑ σήκωσαν «αντάρτικο» δηλώνοντας ότι αίρουν την εμπιστοσύνη τους προς τον επικεφαλής της παράταξης Παύλο Μιχαηλίδη και τον «καρατόμησαν». Ο κ. Μιχαηλίδης αναγκαστικά ανεξαρτητοποιήθηκε, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ ανέλαβε ο Γιάννης Καρυπίδης και η ΑΝΑΣΑ προχώρησε σε σύμπραξη με την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με αντάλλαγμα μια θέση Αντιδημάρχου, με την τοποθέτηση του Κυριάκου Αραμπατζή στη θέση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε η νέα διοίκηση του Δήμου, η παράταξη ΑΝΑΣΑ αποτέλεσε το «δεκανίκι» της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ψήφιζαν σε όλα ΝΑΙ, με εξαίρεση τον επικεφαλής Γιάννη Καρυπίδη που κάποιες φορές διαφοροποιούταν.

Τον περασμένο Φεβρουάριο με μια «πανηγυρική» ανακοίνωση η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησε τη συμφωνία και σύμπραξη της παράταξης «Δήμος για Όλους - Πρώτα Εσύ» του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με την «μεταλλαγμένη» παράταξη «ΑΝΑΣΑ». Στη «νέα» επίσημη σύμπραξη των δύο δημοτικών παρατάξεων απουσίαζε ο επικεφαλής της «ΑΝΑΣΑ» Γιάννης Καρυπίδης, οπότε προκλήθηκε νέα άρση εμπιστοσύνης και προς το νέο επικεφαλής της παράταξης... 6, 5, 4... Οι «5» καρατόμησαν τον πρώτο επικεφαλής Παύλο Μιχαηλίδη... Οι «4» (Αραμπατζής, Κυριακίδης, Πασσιάς, Σεραφειμίδης) καρατόμησαν τον δεύτερο επικεφαλής Γιάννη Καρυπίδη, και οι «4», μετά από 7 χρόνια, διέλυσαν την τρίτη σε δύναμη παράταξη, ξεπουλώντας τους ψηφοφόρους τους για μια καρέκλα Αντιδημάρχου!


Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Κυριάκος Αραμπατζής απομακρύνθηκε από Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και θέση Αντιδημάρχου ανέλαβε ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της πρώην «μεταλλαγμένης» παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Αναστάσιος Σεραφειμίδης. Ο Κυριάκος Αραμπατζής είχε δηλώσει τότε ότι «καρατομήθηκε» και ότι «σφαγιάστηκε πολιτικά» και άρχισε να... «κάνει νερά» στη δημοτική αρχή, καταψηφίζοντας θέματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Τώρα ο κ. Αραμπατζής καταγγέλλει πως «ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξαγοράσει την αξιοπρέπειά του», προτείνοντάς του τη θέση του Προέδρου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου... Μετά από 28 μήνες κατάλαβε ότι «ο Δήμαρχος απαξιώνει και περιφρονεί το δημοτικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους των δημοτών». Και γι αυτό δηλώνει την αποχώρησή του από την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Φυσικά και δεν πρόκειται για ευθιξία περί «εξαγοράς αξιοπρέπειας» (που τώρα την θυμήθηκε) αλλά... ποιος θ΄ ανέβει τώρα σ΄ ένα καράβι που βουλιάζει;;; Όσο το «καράβι» έπλεε σε ήρεμα νερά και είχαμε και τη θέση του Α' Μηχανικού, όλα ήταν μια χαρά... Ούτε αξιοπρέπεια, ούτε ξεπουλήματα, ούτε κωλοτούμπες σκεφτόμασταν... Τώρα που μείναμε χωρίς «θεσούλα» και μισθό και άρχισαν και οι «φουρτούνες» θυμηθήκαμε την αξιοπρέπεια...

Αναλυτικά η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Κυριάκου Αραμπατζή:

Δύο χρόνια σαν δημοτικός σύμβουλος υποστήριξα με πράξεις τη συνεργασία των παρατάξεων για να πάει ο Δήμος μας μπροστά.

Δύο χρόνια σαν Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, δε δίστασα ούτε στιγμή να εκφράζω τη γνώμη μου. Αντιθέτως εξέφραζα με σθένος τις αντιρρήσεις μου σε αποφάσεις που θεωρούσα ότι εναντιωνόταν στο κοινό καλό των δημοτών.

Επειδή η αλήθεια ενοχλεί και το θάρρος τρομάζει, όπως όλοι γνωρίζουν, ο Δήμαρχος προσπαθούσε συστηματικά να με απομονώσει από τις δραστηριότητες της τεχνικής υπηρεσίας και από τους υπηρεσιακούς συνεργάτες μου, αγνοώντας ότι οι εργασιακές σχέσεις που είχα αναπτύξει μαζί τους βασιζόταν στην εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια και την αλληλεγγύη.

Όταν δεν πέτυχε τον στόχο του, με “καρατόμησε” πιστεύοντας ότι έτσι θα με φιμώσει και θα εξαλείψει την δράση μου ως δημοτικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θεώρησε ότι είμαι και εγώ ένα πρόβλημα από το βουνό των προβλημάτων που δημιούργησε ο ίδιος με την τακτική του.

Προσπαθώντας να εξαγοράσει την πειθαρχία μου και να με φιμώσει, μου πρότεινε την Προεδρία του Αναπτυξιακού οργανισμού αφού πρώτα δέχτηκε την απόρριψη από άλλους συναδέλφους.

Φυσικά και αρνήθηκα. Αρνήθηκα γιατί η αξιοπρέπεια μου δεν εξαγοράζεται.

Μπορώ ακόμη να κάνω όνειρα και να αγωνίζομαι για αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και όχι μόνο.

Διάλεξα το δικαίωμα να λέω ΝΑΙ και μπράβο όποτε κρίνω ότι αξίζει, και να λέω ΟΧΙ σε ότι προσβάλλει τους δημότες και την νοημοσύνη τους.

Χθες Τετάρτη 29-12-2021 ιδρύθηκε μετά από μεγάλο αγώνα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Τον υποδέχτηκα με χαρά γιατί τον στήριξα πιστεύοντας στις σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει στο Δήμο μας.

Δύο μόνο μέρες μετά, την 31/12/2021, καλούμαστε στην οικονομική επιτροπή να λάβουμε δύο πρωτοφανείς αποφάσεις για τα χρονικά του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, στη μία απόφαση, εισηγείται να συνάψουμε προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής για την τεχνική Υποστήριξη και ωρίμανση του έργου: «Αναβάθμιση και Δικτύωση Πολιτιστικών Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Δηλαδή ο Δήμαρχος απαξιώνει τον Αναπτυξιακό Οργανισμό των τριών Δήμων του Έβρου δύο μέρες μετά την γέννηση του. Απαξιώνει επίσης για άλλη μια φορά την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και επιλέγει να δώσει τα χρήματα μας σε αναπτυξιακό οργανισμό της Αττικής.

Στην άλλη περίπτωση ο Δήμαρχος θέλει να δώσει με απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ για την «Παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την προετοιμασία φακέλου πρότασης για τη στρατηγική Αστική παρέμβαση».

Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο Δήμαρχος. Σίγουρα θέλουν να τους μάθουν και οι πολίτες.

Με βασανίζουν διάφορα ερωτήματα.

Πως και με ποιες τεχνικές προδιαγραφές θα δώσουμε 25.000 € για ένα μέτρο του οποίου δεν έχει βγει καν πρόσκληση και κανείς δεν γνωρίζει τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις του;

Πως θα αποφασίσουν οι σύμβουλοι τι θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν εισήγηση για να διαβάσουν;

Γιατί τόση βιασύνη τελευταία μέρα του χρόνου για κάποιες ίσως επικίνδυνες αποφάσεις που η νομιμότητά τους είναι αμφίβολη;

Το δημοτικό συμβούλιο απένταξε από το τεχνικό πρόγραμμα το εν λόγω έργο και αντί αυτού ενέταξε ένα μεγαλύτερο πλήρως αναπτυξιακό για το οποίο η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει ξεκινήσει μελέτες.

Ο Δήμαρχος απαξιώνει και περιφρονεί το δημοτικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους των δημοτών, κάνοντας προγραμματική σύμβαση για ένα έργο που έχει απορριφθεί από τους εκπροσώπους των δημοτών.

Τέτοιες πρακτικές δε συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση. Προσβάλλουν τους θεσμούς και πλήττουν τη δημοκρατία.

Τα χρήματα του δήμου ανήκουν στους δημότες. Τόσο στους ευκατάστατους όσο και σε αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα πιάτο φαγητό. Η διαχείρισή τους απαιτεί σύνεση και σοβαρότητα.

Οι ελπίδες μου για λογική και υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον Δήμαρχο εξαντλήθηκαν.

Δεν διατίθεμαι πλέον με τη συμμετοχή μου στην παράταξη του Δημάρχου να νομιμοποιώ τακτικές και αποφάσεις που είναι επικίνδυνες για το δήμο και εναντιώνονται στο κοινό καλό των συνδημοτών μας.

Για όλα αυτά δηλώνω την αποχώρηση μου από την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Από την νέα χρονιά θα λειτουργώ ελεύθερα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στην υπηρεσία των συνανθρώπων μου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Κυριάκος Αραμπατζής
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8490,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,148,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3314,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,688,Δράμα,115,Έβρος,18379,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2533,Εκκλησία,1223,Εκπαίδευση,1483,Ελλάδα,1308,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,70,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,297,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,45,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,751,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,197,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,577,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,341,Οικονομία,587,Ορεστιάδα,1491,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,423,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3877,Πολιτική,1476,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6147,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,554,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,63,Τυχερό,53,Υγεία,1091,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Συνεχίζει το «ταξίδι» του ο... γυρολόγος Κυριάκος Αραμπατζής. Τώρα ανεξαρτητοποιήθηκε (από πού;)
Συνεχίζει το «ταξίδι» του ο... γυρολόγος Κυριάκος Αραμπατζής. Τώρα ανεξαρτητοποιήθηκε (από πού;)
Ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αραμπατζής δήλωσε ότι αποχωρεί από την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη και θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhz_1xedawGBfbGkIUTmVR7MxCOHz29nxvHuBEyIorhU9kxe92fHgt5KYW7aib8LqfhC8zbA_UWeXaMnaN2YVbixbst6VS9wp40yGG51svHPdUpRW4rA5p_xgIb0xFL_oshXA2APQEmefBhCRAgsMZy0ApytmcEeYkH2X0ClZzu5VXO_RqavzoL6SiO=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhz_1xedawGBfbGkIUTmVR7MxCOHz29nxvHuBEyIorhU9kxe92fHgt5KYW7aib8LqfhC8zbA_UWeXaMnaN2YVbixbst6VS9wp40yGG51svHPdUpRW4rA5p_xgIb0xFL_oshXA2APQEmefBhCRAgsMZy0ApytmcEeYkH2X0ClZzu5VXO_RqavzoL6SiO=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/12/blog-post_53.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/12/blog-post_53.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων