Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο (photos+video)

Στο Νομό Έβρου περιόδευσε την Τετάρτη 31 Μάρτη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο
Από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την περιοδεία του στον Έβρο, θέλοντας να αναδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τον Γ.Γ. του ΚΚΕ συνόδευαν ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Κ.Ε. και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης του κόμματος και ο βουλευτής Γιάννης Δελής.

Δ. Κουτσούμπας: Οι στιγμές είναι κρίσιμες - να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία - πρέπει να προχωρήσουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί

Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Ρούφο και τον Διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας Γ. Δρόσο και στη συνέχεια με αντιπροσωπεία του Σωματείου των εργαζομένων στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρός του, Χρ. Μεντίζης.


Ο Διοικητής του Νοσοκομείου πρόσφερε στον Δ. Κουτσούμπα ένα λεύκωμα για τους Σαρακατσάνους και ένα CD του Σαρακατσάνου τραγουδιστή Β. Σερμπέζη.


Αμέσως μετά τη συνάντησή του με το Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στον Έβρο από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γιατί σε όλη την Ελλάδα ζούμε κρίσιμες, τραγικές στιγμές θα έλεγα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Ζητάμε άμεσα την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, έτσι ώστε αμέσως να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα με πολύ περισσότερες κλίνες, με ΜΕΘ, με γιατρούς, με νοσηλευτές. Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη δημόσια Υγεία της χώρας. Αυτό αφορά και την Αλεξανδρούπολη.

Θα πρέπει να προχωρήσουν με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς οι εμβολιασμοί, με περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, με στελέχωσή τους με νοσηλευτές και γιατρούς που να κάνουν τα εμβόλια και βεβαίως να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, για να προχωρήσει γρήγορα η ανοσία του πληθυσμού. Αυτά είναι μερικά κεντρικά ζητήματα».


Να ενισχυθεί το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πριν να είναι αργά

Στις αρχές του περσινού καλοκαιριού, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είχε διαπιστώσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Σήμερα, εν μέσω του τρίτου φονικού κύματος της πανδημίας, η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη, καθώς «το νοσοκομείο ακολουθεί τον "κανόνα" της κατάρρευσης που επικρατεί συνολικά στο Δημόσιο σύστημα υγείας».


Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εξέφρασαν μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει εάν συνεχιστεί η τάση αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή, καθώς ήδη η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι οριακή.

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αποτυπώθηκε από τη συνάντηση με το σωματείο και με την διοίκηση είναι αυτό της έλλειψης προσωπικού, το οποίο γίνεται ακόμη πιο οξυμένο από το γεγονός πως το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σηκώνει το βάρος της υγειονομικής κάλυψης όλης της Θράκης, εξαιτίας και της αποψίλωσης των υπόλοιπων νοσοκομείων της περιοχής. Ήδη, έχει αρχίσει να δημιουργείται λίστα αναμονής για πολύ σοβαρά περιστατικά, ανάμεσά τους αυτά που είναι ογκολογικά.


Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ότι δεν προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Τα όποια «μπαλώματα» αφορούν την πρόσληψη προσωπικού με ημερομηνία λήξης ή με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (π.χ. Επικουρικοί) που δεν μπορούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών. Εξίσου έκδηλη ήταν η ανησυχία και τα ερωτήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι γύρω από την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.


Για το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Λείπουν γιατροί, λείπουν νοσηλευτές, λείπει προσωπικό, γίνονται συγχωνεύσεις ή κλείνουν κάποιες κλινικές, όπως η χειρουργική ή άλλες κλινικές. Κι από αυτήν τη σκοπιά, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει σημασία αν δεν βρίσκεται στην κατάρρευση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή, θα περιμένουμε να φτάσει αύριο και το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εκεί; Ήδη από το προηγούμενο κύμα πανδημίας είχε κορεστεί πάρα πολύ η κατάσταση, όπως μας είχαν εντοπίσει. Ξέρετε, άλλωστε, ότι και τον Ιούλη ήμουν ξανά πάλι εδώ και είμαι γνώστης των προβλημάτων, όπως και η Κομματική Οργάνωση, όλο το επιτελείο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στο λαό του Έβρου, κοντά στο λαό της Θράκης».


Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας

Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε την Ορεστιάδα, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη. Αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, δήλωσε πως «είχαμε για ακόμα μία φορά μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Δήμαρχο της Ορεστιάδας. Συζητήσαμε για τη γενικότερη κατάσταση ιδιαίτερα εδώ στην περιοχή, τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων και αυτά που αντιμετωπίζει ο Δήμος».


Δ. Κουτσούμπας: Δεν χρειάζονται δομές και στρατόπεδα προσφύγων και μεταναστών - Ζητάμε να καταργηθεί το ΚΥΤ Φυλακίου

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ΚΥΤ λέγοντας πως «εκφράσαμε την αντίθεσή μας για την επέκτασή του, ζητάμε να καταργηθεί. Δεν χρειάζονται ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές δομές και στρατόπεδα. Χρειάζεται να μεταφερθούν προσωρινά οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, αυτά τα θύματα των πολέμων και της βίας σε κάποιες δομές με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να φτιαχτούν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να προωθηθούν στις χώρες προορισμού τους, διότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα προορισμού τους. Από αυτή τη σκοπιά συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους, στους μαζικούς φορείς, στους συλλόγους, στα σωματεία, στον Δήμο που παλεύουν γι’ αυτό το ζήτημα, χωρίς ρατσισμό, χωρίς να ρίχνουμε τις ευθύνες στα θύματα των πολέμων, όπως είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες που ψάχνουν στον "ήλιο μοίρα"».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλα ζητήματα όπως τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής, αλλά και στα ζητήματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, γιατί όπως είπε: «Βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πανδημίας με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό στο σύνολο της χώρας. Και εδώ στην περιοχή χρειάζονται διαρκώς μέτρα στελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Κέντρων Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων με γιατρούς, με νοσηλευτές, με άλλο προσωπικό».

Στελέχωση χρειάζονται και οι δημοτικές υπηρεσίες, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γιατί όπως είπε: «Δεν μπορεί με τη λογική της κινητικότητας να αποψιλώνεται ένας δήμος σε μία κρίσιμη γεωστρατηγικά, να το πω κι έτσι, περιοχή της πατρίδας μας. Άρα από αυτή τη σκοπιά είμαστε στο πλευρό του αγώνα που κάνουν εδώ οι κάτοικοι μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο».


Βγαίνοντας από το γραφείο του δημάρχου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Ορεστιάδας παρέδωσε στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το βασικό ζήτημα που έθεσαν ήταν να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές τους, αλλά και να μην κλείσουν οι σχολές τους εξαιτίας του πρόσφατου νόμου.


«Σε αυτό τον αγώνα είμαστε μαζί σας», τους απάντησε ο Δ. Κουτσούμπας, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ καταψήφισε το νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και στηρίζει τον αγώνα τους μέσα και έξω από τη Βουλή. «Τα έθεσα και στον δήμαρχο, τα θέτω και σε εσάς. Οτιδήποτε χρειάζεστε για να πιέσουμε την κυβέρνηση, τα υπουργεία θα είμαστε στους δρόμους του αγώνα μαζί σας», πρόσθεσε.

Επίσης, μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, ο Δημήτρης Κουτσούτμπας είχε συνάντηση με τον Ολυμπιονίκη ακοντιστή Κώστα Γκατσιούδη.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το ΚΥΤ Φυλακίου

Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας επισκέφθηκε το μεσημέρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Έβρο.

Ενημερώθηκε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ από τον Διοικητή της Δομής Κ. Δημητριάδη που ανέφερε ότι υπάρχει ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαμονής για τους φιλοξενούμενους και εργασίας για τους απασχολούμενους.


Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την επέκταση του ΚΥΤ και έχει ζητήσει την κατάργησή του και την προώθηση των φιλοξενούμενων στις χώρες προορισμού τους, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας.


Το συγκεκριμένο ΚΥΤ είναι δυναμικότητας 330 θέσεων και σήμερα φιλοξενεί 298 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 12 είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Διοικητή, από το 2013 από το ΚΥΤ έχουν περάσει περίπου 50.000 άνθρωποι. Συνολικά απασχολούνται 170 εργαζόμενοι.


Όπως ειπώθηκε, το ΚΥΤ χρειάζεται ενίσχυση με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό για να υπάρξει ταχύτερη καταγραφή των αιτημάτων ασύλου. Είναι αναγκαία η επίσπευση της ανεύρεσης δομών φιλοξενίας, η ενίσχυση της ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων. Στα προβλήματα προστίθενται ακόμα το χαλασμένο λεωφορείο που μεταφέρει τους εργαζόμενους στο ΚΥΤ από την Ορεστιάδα και ο βιολογικός καθαρισμός καθώς κοστίζει 100.000 ευρώ ετησίως η απομάκρυνση των λυμάτων.


Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τους πλημμυροπαθείς στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Με ανοιχτές ακόμα τις πληγές τους από τις πλημμύρες που τους προηγούμενους μήνες έπληξαν τον Απαλό Αλεξανδρούπολης, οι κάτοικοί του, η Επιτροπή των Πλημμυροπαθών, υποδέχτηκαν τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την αντιπροσωπεία του Κόμματος στην οποία συμμετείχε και ο Σάββας Δευτεραίος, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Όλοι μαζί μετά τη συνάντηση επισκέφτηκαν το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο πυροσβέστης που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που συσσωρεύονται στο σημείο και δεν βρίσκουν διέξοδο.


Στη συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την αποκατάσταση των ζημιών, για τα αναγκαία έργα αποτροπής ενός νέου πλημμυρικού επεισοδίου, αλλά και για τις αποζημιώσεις που εκκρεμούν και αποτελούν αντικείμενο ενός άθλιου παζαριού, με τους αρμόδιους φορείς να παζαρεύουν πόσα θα κόψουν και να βρίσκουν αστείες δικαιολογίες περικοπής των αποζημιώσεων όπως π.χ. την απόσταση των κατεστραμμένων λεβητοστασίων από το κυρίως σπίτι, που αν είναι πάνω από τρία μέτρα δεν αποζημιώνονται!


Ο Αν. Αλεξίου, διευθυντής του σχολείου και εφημέριος του χωριού, εξέφρασε την αγωνία τους για την επόμενη φορά που ένα έντονο καιρικό φαινόμενο χτυπήσει πάλι την περιοχή. «Θα έχουμε κι άλλο νεκρό; Τα παιδιά που ίσως είναι στο σχολείο ή μετακινούνται από ή προς το σχολείο θα είμαστε σε θέση να τα περιφρουρήσουμε και να τα σώσουμε; Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο. Θέλουμε τη βοήθειά σας, χαίρομαι που έγινε Ερώτηση στη Βουλή, αλλά θέλουμε να δούμε κάτι να γίνεται, γιατί από τότε το μόνο που χαιρόμαστε είναι ότι έχουν στεγνώσει τα νερά, μόνο αυτό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι για την καταστροφή φταίνε όσοι έκαναν έργα και όσοι τους έδωσαν άδειες δίχως να έχουν εξασφαλίσει μελέτες για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων, για να μην κλείνουν οι δρόμοι του νερού, ενώ κατέληξε αναφερόμενος στην αποφασιστικότητα των κατοίκων να συνεχίσουν τον αγώνα.


Ο Ι. Τάκας, κοινοτικός σύμβουλος, τόνισε ότι οι κάτοικοι θέλουν άμεσα λύση αφού με την πρώτη βροχή καταστρέφονται περιουσίες, την τελευταία φορά θρήνησαν μια ανθρώπινη ζωή και κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον.


Δ. Κουτσούμπας: Αποζημίωση 100% για τις καταστροφές στους πλημμυροπαθείς

Ο Δ. Κουτσούμπας απ’ την πλευρά του σημείωσε ότι είναι επιβεβλημένο για τα πολιτικά κόμματα να βρίσκονται κοντά στα προβλήματα και να παλεύουν για την επίλυσή τους μαζί με τον λαό χωρίς μεγάλα λόγια. Όπως είπε, το ΚΚΕ είναι στην αντιπολίτευση με 15 βουλευτές στους 300 που σημαίνει ότι μια σειρά παρεμβάσεις του εάν η πλειοψηφία της Βουλής δεν θέλει, τις απορρίπτει. Ωστόσο, θέλει να συντηρήσει το ζήτημα στην επικαιρότητα, γιατί «η πείρα λέει πως όταν περνάει η καταστροφή, μετά, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας ξεχνιέται και το αποσιωπούν και στηρίζονται στο ότι ο κόσμος θα ξεχάσει και θα τους δώσει άφεση αμαρτιών για τις επόμενες εκλογές».

Για να το κάνει αυτό δεσμεύτηκε πως θα προβεί σε όποιες ενέργειες χρειάζονται μέσα και έξω από τη Βουλή, στους δρόμους του αγώνα. Στην κατεύθυνση να δοθεί αποζημίωση 100% για τις καταστροφές, παρότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επικαλούμενη ότι δεν έχει λεφτά. Λεφτά έχει, το ζήτημα είναι τι επιλογές κάνεις, σημείωσε, προσθέτοντας πως τα 32 δισ. που θα έρθουν από το «Ταμείο Ανάκαμψης» αντί να πάνε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η Υγεία, τα αντιπλημμυρικά έργα, θα τα δώσει στον επιχειρηματία που θα κάνει πράσινη ανάπτυξη, δηλαδή ανεμογεννήτριες και ΑΠΕ, μια ανάπτυξη που και πάλι ο λαός θα πληρώνει ακριβό ρεύμα και πράσινους φόρους! Σημείωσε ακόμα ότι η ίδια η ΕΕ δεν θεωρεί επιλέξιμα τέτοια έργα διότι δεν έχουν μεγάλη κερδοφορία για τους επιχειρηματίες! «Να τα αναλάβει το κράτος, κρατικό σχέδιο για να σώσεις τον κόσμο και να μη θρηνούμε νεκρούς και καταστροφές», υπογράμμισε.


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι με την πίεση, με την προβολή του ζητήματος, πατώντας στον φόβο που έχουν ότι θα χάσουν ψήφους στις εκλογές, με βάση αυτό μπορεί να γίνουν ορισμένα πράγματα για να υπάρξει κάποια ανακούφιση. «Όταν συμβαίνει το κακό να υπάρχουν αποζημιώσεις, αλλά κυρίως τι θα γίνει αύριο για να μην ξαναγίνει και δεύτερη και τρίτη φορά το κακό, γιατί η κατάσταση στο περιβάλλον χειροτερεύει κι αν δεν πάρεις μέτρα για να σώσεις τον άνθρωπο, την περιουσία του, ε τότε πού πάμε; Αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Κυρίως εσείς πρέπει να κινηθείτε σε συμμαχία με άλλους φορείς της πόλης, των εργαζομένων, γιατί άλλη φορά μπορεί να πνιγεί μια άλλη περιοχή, άρα έχουν χρέος να συμπαρασταθούν σε αυτό τον αγώνα».

Σύσκεψη φορέων και συνδικαλιστών στην Αλεξανδρούπολη

Τα σοβαρά προβλήματα λόγω της πανδημίας και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής του Έβρου αναδείχτηκαν σε σύσκεψη με φορείς και συνδικαλιστές που έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη και στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Συμμετείχαν εκλεγμένοι σε φορείς του εργατικού κινήματος, του αγροτικού κινήματος, των υγειονομικών, σε αθλητικούς φορείς, στην Τοπική Διοίκηση, σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και σε φορείς του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος.


Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα των εργαζομένων που σχετίζονται με την εντατικοποίηση της εργασίας και την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς. Επισημάνθηκαν οι σημαντικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας, ενώ μαθητές και φοιτητές έθεσαν το ζήτημα της ασφαλούς επαναλειτουργίας σχολείων και σχολών. Επίσης τονίσθηκε η ανάγκη να κατασκευαστεί εστία καθώς υπάρχουν φοιτητές που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία.


Κλείνοντας τη σύσκεψη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην εικόνα που αποκόμισε η αντιπροσωπεία του Κόμματος από την περιοδεία στον νομό, στο νοσοκομείο, στην Ορεστιάδα, στο ΚΥΤ στο Φυλάκιο, από τη συνάντηση με τους πλημμυροπαθείς στο Απαλό.


Όλα αυτά τόνισε δεν είναι διαφορετικά προβλήματα, ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά είναι προβλήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, από τη μόρφωση των παιδιών μέχρι τα ζητήματα της υγείας, των οξυμένων ανταγωνισμών ή της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της. Κι έτσι θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, σημείωσε, καθώς ο καιροί είναι κρίσιμοι και με την πανδημία και με την οικονομική κρίση που έχουν τη ρίζα τους σε ένα σύστημα που γεννά κρίσεις και τις φορτώνει στην πλάτη του λαού με τη φτώχεια, την ανεργία κλπ.

Όλα αυτά τα ζητήματα θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας και όλα ενιαία εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να τα παλεύουμε, τόνισε.


Αναφερόμενος στο σχέδιο ανάκαμψης που παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης, επισήμανε ότι 32 δισεκατομμύρια αναλογούν στην Ελλάδα, αλλά λεφτά ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν για την Υγεία, την Παιδεία, για τους πλημμυροπαθείς! Πού θα δοθούν; Κατά 99% σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αυτοί θα κερδίσουν και δεν πρόκειται να πάνε για να επιλυθούν ζητήματα της Υγείας που έχει χιλιάδες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές κλπ.


Θα δώσουν 32 δισ., που θα εκταμιεύονται σταδιακά, με το αζημίωτο, υπάρχει η εποπτεία, το σούπερ μνημόνιο! Θα λένε οι ισχυροί της ΕΕ τα μέτρα για παράδειγμα αλλαγής εργασιακών σχέσεων τα πήρες; Τα μέτρα για τους μαθητές τα πήρες; Τα μέτρα για τη δεκάωρη δουλειά τα πήρες; Τα μέτρα τα επιπλέον για την Κοινωνική Ασφάλιση τα πήρες; Έτσι θα λέει η ΕΕ στην κυβέρνηση αν δεν τα πήρες, πάρ' τα για να πάρεις το κομμάτι που σου αναλογεί!


Το επιχείρημα που έχει καταρρεύσει είναι αυτό που λέει ότι μπορεί να συνυπάρχουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Στην Υγεία δεν μπορούν να συνυπάρξουν! Στον «Ερυθρό» έκλεισε η μονάδα θρομβόλυσης γιατί έγινε νοσοκομείο Covid και τους ανθρώπους που τη χρειάζονται τους στέλνουν στο «Μετροπόλιταν» επί πληρωμή! Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; διερωτήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Και συνέχισε λέγοντας πως τρία εμβολιαστικά κέντρα έχει στο νοσοκομείο, αλλά στα Κέντρα Υγείας η κυβέρνηση δεν παίρνει γιατρούς για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία, ούτε κάνει συμφωνίες να φέρει εμβόλια που υπάρχουν σε άλλες χώρες, αυτά είναι πολιτικές επιλογές, δεν κάνει την επιλογή της σύγκρουσης με συμφέροντα.


Πήγαμε στο ΚΥΤ, εμείς λέμε δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια κέντρα, πολύ περισσότερο σε παραμεθόριες περιοχές, θα πρέπει να φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς ρατσισμό, είναι θύματα πολέμων, διώξεων... δεν μπορεί να επεκτείνονται συνεχώς, έχουν δίκιο οι κάτοικοι, οι μαζικοί φορείς, ξαναλέω μακριά από ρατσισμό. Δεν μπορεί να λες όμως τι να κάνουμε με το ΝΑΤΟ, μα αυτό βομβαρδίζει χώρες, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί και η ΕΕ εξαπολύουν πολέμους και αναγκάζουν τους ανθρώπους να ξεσπιτώνονται και να ψάχνουν στον ήλιο μοίρα. Είναι η ΕΕ που έχει ευθύνες τεράστιες γιατί κάνει αυτή τη συμφωνία με την Τουρκία και τη χρηματοδοτεί κιόλας για να εργαλειοποιεί ο Ερντογάν τους μετανάστες και πρόσφυγες. Δεν φταίει η ΕΕ; Πρέπει να αντιπαρατεθείς. Να πεις όχι, ως εδώ. Δεν μπορεί να λες ναι στην ΕΕ, ναι στο ΝΑΤΟ και να σου δημιουργεί προβλήματα.


Θα έρθουν οι Αμερικανοί εδώ, αυτό όμως στοχοποιεί τη Ρωσία, η Ρωσία λέει θα σας στοχεύσω αν υπάρξει πολεμική εμπλοκή. Κι έτσι μπερδεύονται οι λαοί και γίνονται θύματα ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.


Άρα, λοιπόν, δεν είναι αλλού το ένα ζήτημα, αλλού το άλλο πρόβλημα, δένονται με μια κόκκινη κλωστή που λέει ποιος έχει την εξουσία, για ποια συμφέροντα παλεύει και ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Εμείς λέμε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε έναν άλλο, ο λαός, οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες να ενωθούν σε μια κοινωνική συμμαχία με ξεκάθαρο στόχο πού θα πάει και με ποιους πρέπει να τελειώσει.




ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο (photos+video)
Περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο (photos+video)
Στο Νομό Έβρου περιόδευσε την Τετάρτη 31 Μάρτη ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP7vgdnQcEN6CVCTIlO6fG7OE4E1X27F7cMVIgjO5VTGLTb1osmi689uRr_VDn9vYU1h_5d0vwtdBQr7IfzkcR84UzUX-8r98Fzm3a1eKYD2EvI69fUzVP7ORBj5cIoTduF8SNRKM2itI/s16000/0453268.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgP7vgdnQcEN6CVCTIlO6fG7OE4E1X27F7cMVIgjO5VTGLTb1osmi689uRr_VDn9vYU1h_5d0vwtdBQr7IfzkcR84UzUX-8r98Fzm3a1eKYD2EvI69fUzVP7ORBj5cIoTduF8SNRKM2itI/s72-c/0453268.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/04/periodeia-koutsoumpa-ston-evro.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/04/periodeia-koutsoumpa-ston-evro.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων