ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στον Έβρο μόνο ανασφάλεια και ανησυχία προκαλούν

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.

ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στον Έβρο μόνο ανασφάλεια και ανησυχία προκαλούν
Για τον κίνδυνο να μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή σε στόχο των αντιτιθέμενων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων προειδοποιεί, σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Έβρο, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η Ε.Π. Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ αναφέρει:

Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον Έβρο αναφέρθηκε στην ασφάλεια και την ανάπτυξη της περιοχής, όμως τα έργα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης, αλλά και οι νέες εξαγγελίες, μόνο ανασφάλεια και ανησυχία προκαλούν στο λαό. Και αυτό γιατί:

Στοχεύουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σε συνδυασμό και με αυτό της Καβάλας, να μετατραπεί σε ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με τη Ρωσία. Παράλληλα να λειτουργεί και ως διαμετακομιστικός κόμβος. Συνολικά, επιδιώκουν η περιοχή να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο μεταφοράς και διείσδυσης του αμερικανικού φυσικού αερίου στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, σε αντιπαράθεση με τους ρωσικούς ομίλους. Αυτό υπηρετούν οι αγωγοί που διαπερνούν την περιοχή, αλλά και τα νέα πρότζεκτ για το LNG, κτλ.

Τα παραπάνω μετατρέπουν την πόλη της Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή σε στόχο των αντιτιθέμενων συμφερόντων. Η διαπάλη αυτή φαίνεται και από τους ομίλους που εξέφρασαν ενδιαφέρον στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, αποδεικνύεται ότι και η ελληνική αστική τάξη (βλέπε ελληνικές κοινοπραξίες που δήλωσαν ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού) προσδοκά οφέλη από τους σχεδιασμούς αυτούς. Μπροστά στα κέρδη δε διστάζει να μπλέξει το λαό μας σε επικίνδυνες καταστάσεις και μεγάλες περιπέτειες.

Αυτοί οι ανταγωνισμοί φουντώνουν το παζάρι στη περιοχή. Θρέφουν την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας. Δημιουργούν κινδύνους για πολεμικά επεισόδια. Θεριεύουν την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Γι’ αυτό και το πρόβλημα της προσφυγιάς δεν μπορεί να λυθεί με “φράχτες”. Πρόκειται για ένα ακόμη κατασταλτικό μέτρο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική αντιμετώπιση του προβλήματος, που θα οξύνεται όσο εντείνονται οι αιτίες της μαζικής μετανάστευσης - προσφυγιάς (πόλεμοι, φτώχεια, πολιτικές διώξεις). Μέρος αυτών των αιτιών είναι και η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό, που ανοίγει το δρόμο για την “εργαλειοποίηση” απελπισμένων ανθρώπων και μετατρέπει τη χώρα μας σε φυλακή της ΕΕ.

Παράλληλα, τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για την ανάπτυξη όλης της περιοχής, από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, αφορούν μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους και όχι το λαό. Έχουμε εμπειρία πια από τις κακοπληρωμένες πρόσκαιρες θέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση, την “πρωτιά” της περιοχής μας σε εργατικά ατυχήματα και την ενεργειακή φτώχεια. Αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί απ’ τις νέες αλλαγές στα εργασιακά, που οδηγούν στο να δουλεύουν και να πληρώνονται οι εργαζόμενοι όταν και όσο θέλει ο εργοδότης, από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη συνδικαλιστική δράση.

Τα παραπάνω δεν μπορούν να επισκιάσουν και τα άλλα χρονίζοντα προβλήματα που «καίνε» τους κατοίκους της περιοχής, όπως είναι: Η υπονόμευση των παραγωγικών δυνατοτήτων, με εμβληματική έκφραση το κλείσιμο της ΕΒΖ. Τα απανωτά πλήγματα στους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, λόγω και των ζωονόσων που έχουν χτυπήσει την περιοχή. Η συνακόλουθη ερήμωση της υπαίθρου λόγω της ανεργίας αλλά και των τεράστιων ελλείψεων σε υποδομές, που σπρώχνουν νεότερους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Οι ελλείψεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο και τη Θάσο. Τα προβλήματα στις μεταφορές, η αποψίλωση κρίσιμων για τη ζωή του λαού υπηρεσιών κ.α.

Είναι οι τεράστιες ελλείψεις στις δομές Υγείας, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα Κέντρα Υγείας του νομού Έβρου, στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, για το οποίο προκλητικά μίλησε ο κύριος Μητσοτάκης.

Αυτά και άλλα ακόμα συνθέτουν την εικόνα της πραγματικότητας που βιώνουν οι κάτοικοι του ακριτικού Έβρου, για τα οποία δεν είπε κουβέντα ο Πρωθυπουργός.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην προπαγάνδα της κυβέρνησης, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική, που μοιράζονται κοινά οράματα και στόχους, αυτούς του κεφαλαίου. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ. Να παρέμβουμε μαζί τώρα στις επικίνδυνες εξελίξεις, για την διέξοδο προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Για να μη μετατραπεί ο Έβρος σε μπαρουταποθήκη της περιοχής.

Για να μην προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.

Για να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με βάση και τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας.

Για ένα δρόμο ανάπτυξης που δε θα είναι κριτήριο το κέρδος και οι ανταγωνισμοί, που δε θα φέρνει την εκμετάλλευση, την προσφυγιά, τη μετανάστευση, τον πόλεμο ή την ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στο κρόταφο, που δε θα προσπαθεί να αξιοποιήσει τις όποιες διαφορές σε φύλο, θρήσκευμα, καταγωγή, για να διαιρέσει τους λαούς, να υποδαυλίζει διαμάχες για τα κατά καιρούς συμφέροντα της πλουτοκρατίας σε κάθε χώρα. Σε αυτό το δρόμο καλούμε να συνταχθεί ο λαός και οι λαοί συνολικά της περιοχής. Εδώ υπάρχει ζωντανή η ελπίδα για ένα μέλλον ειρηνικό, με το λαό πραγματικά στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.

ΚΚΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8344,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3260,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18163,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,323,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1453,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3828,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6086,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,57,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στον Έβρο μόνο ανασφάλεια και ανησυχία προκαλούν
ΚΚΕ ΑΜ-Θ: Οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στον Έβρο μόνο ανασφάλεια και ανησυχία προκαλούν
Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.
https://1.bp.blogspot.com/-YggTmmeM7YI/X422yxNW9JI/AAAAAAAClVM/IOhi8lwXwCsD_5LLwoCI2Ahs9BoOYDuFQCLcBGAsYHQ/s16000/402564.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-YggTmmeM7YI/X422yxNW9JI/AAAAAAAClVM/IOhi8lwXwCsD_5LLwoCI2Ahs9BoOYDuFQCLcBGAsYHQ/s72-c/402564.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/10/blog-post_78.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/10/blog-post_78.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων