Τουρκία: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Η απόγνωση της Ερντογανικής Τουρκίας διαφαίνεται εύκολα από το μέγεθος και το πάθος που διακρίνουν τα χονδροειδή ψεύδη που επινοεί ώστε να φανατίσει τους αμόρφωτους πληθυσμούς της ανατολής καλλιεργώντας το μίσος απέναντι στην Ελλάδα.

Τουρκία: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Το απόφθεγμα του Σκοπελίτη Κωνσταντίνου, μετέπειτα Καισάριου Δαπόντες (1713-1784) ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που βρίσκεται ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:

Στις 24 Φεβρουαρίου 2020 ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες «τετραμερή σύνοδο κορυφής» Τουρκίας - Ρωσίας - Γερμανίας - Γαλλίας για το Ιντλίμπ της Συρίας. Αντ΄ αυτού, πήγε εσπευσμένα στην Μόσχα (5 Μαρτίου 2020) όπου ο Πούτιν του επεφύλαξε ένα χοντρό καψώνι: Ο μεγαλομανής Ερντογάν και σύσσωμη η ακολουθία του (Τσαβούσογλου, Καλίν, Ακάρ κ.ο.κ.ε.) περίμεναν τον οικοδεσπότη Βλαντίμιρ Πούτιν να τους υποδεχτεί, επί 120 δευτερόλεπτα, σε αίθουσα διακοσμημένη με πορτρέτα Ρώσων στρατηγών από νικηφόρους για την Ρωσία πολέμους εναντίον των Τούρκων!

Ο οδυνηρός Τουρκικός συμβιβασμός έγινε με την μορφή «συμφωνίας εκεχειρίας» προκειμένου να σωθούν τα προσχήματα για την τουρκική πανωλεθρία στην Συρία και να σταματήσουν τα σχεδόν καθημερινά πρωτοσέλιδα των Τουρκικών εφημερίδων με φωτογραφίες αδικοχαμένων νέων στο βωμό της μεγαλομανίας των παντουρκιστών*.

Ο «συμβιβασμός» περιλαμβάνει επίσημη παράδοση του 60% περίπου της ελεγχόμενης από τους Τούρκους περιοχής στο Ιντλίμπ και υποχρέωση σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Αυτό σημαίνει συνολική αποχώρηση της Τουρκίας από την Συρία, με πίστωση χρόνου και χέρια λερωμένα με το αίμα αθώων Τούρκων που στάλθηκαν στην Συρία σαν ανθρωποθυσίες αρχαίας Ελληνικής τραγωδίας.

Ο οδυνηρός συμβιβασμός στην Συρία επέβαλε στους παντουρκιστές της Άγκυρας ένα εντυπωσιακό «αντιπερισπασμό» εναντίον της Ελλάδας.

Έτσι δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τον οδυνηρό συμβιβασμό της Τουρκίας στην Συρία, ξεκίνησε ο υβριδικός πόλεμος εναντίον της Ελλάδος με το «άνοιγμα» των τουρκικών συνόρων προκειμένου να προκληθεί μεταναστευτικό χάος στη Θράκη και στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Ο στόχος ήταν διπλός: Ο πρώτος στόχος ήταν να πλημμυρίσει η Ελλάδα από εκατοντάδες χιλιάδες «επιλεγμένους» μετανάστες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, κεντρική και βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή κ.α.

Ως γνωστόν, δεν υπάρχουν πλέον μαζικές ροές προσφύγων από την Συρία προς την Τουρκία, δεδομένου ότι από το 2018 λειτουργεί πλήρως ένα τεράστιο τείχος από μπετόν, μήκους 764 χιλιομέτρων και ύψους 4 μέτρων, στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας που εμποδίζει την είσοδο στην Τουρκία «ανεπιθύμητων» Σύριων ή Κούρδων.

Ο δεύτερος τουρκικός στόχος ήταν να ικανοποιηθούν από την Ευρώπη, μπροστά στον τρόμο που προκαλεί ένα νέο τσουνάμι προσφύγων, όλες οι απαιτήσεις της Τουρκίας, σε προκαθορισμένη συνάντηση του Ρ.Τ. Ερντογάν με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν (9 Μαρτίου 2020) στις Βρυξέλλες: Περισσότερα χρήματα παρά την μονομερή κατάργηση από την Τουρκία της υφιστάμενης συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας, διευκόλυνση έκδοσης βίζας για τούρκους υπηκόους, τροποποιήσεις στην Τελωνειακή Ένωση ΕΕ - Τουρκίας και «αναθεώρηση» της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Άγκυρας.

Ενός όμως κακού δοθέντος στην Συρία, μύρια κακά έπονται.

Μέσα στην Τουρκία, Τούρκοι βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο όταν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Ρ.Τ. Ερντογάν για «ασέβεια απέναντι στους Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία» (4 Μαρτίου 2020) ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κατήγγειλε τον Ερντογάν ότι συνέλαβε δεκάδες δημοσιογράφους όταν αποκάλυψαν πληροφορίες για πολλούς θανάτους Τούρκων στρατιωτών σε Συρία και Λιβύη (10 Μαρτίου 2020). Η Τουρκική λίρα επανήλθε στην καθοδική της πορεία - μόνο τον τελευταίο μήνα (12/2/2020 - 12/3/2020) υποτιμήθηκε κατά 6,7% περίπου έναντι του Ευρώ με την ισοτιμία ενός ευρώ να ξεπερνά τις 7 τουρκικές λίρες (7,0350) έναντι 6,592 της 12ης Φεβρουαρίου 2020.

Έξω από την Τουρκία, στις 2 Μαρτίου 2020 ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ ανακοίνωσε την παραίτησή του, ενώ στις 9 Μαρτίου 2020 ο λογαριασμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter αποκάλυψε ότι ο συνέταιρος του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Λιβύη, διορισμένος Φαγιέζ αλ Σαράτζ, έχει λάβει την τουρκική υπηκοότητα και έχει σπίτια σε Λονδίνο και Παρίσι αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς και καταθέσεις 36 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αγία Λουκία της Καραϊβικής και 146 εκατ. ευρώ καταθέσεις σε τουρκική τράπεζα στο όνομα της συζύγου του! Προφανώς, η μυθική αυτή περιουσία αποτελεί το «τίμημα» του διάτρητου «μνημονίου» Τουρκίας - Λιβύης!

Είχε προηγηθεί (3 Μαρτίου 2020) η ανακοίνωση της λειτουργίας πρεσβείας της παράταξης του Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ στην Δαμασκό με ταυτόχρονο κάλεσμα για «κοινό μέτωπο κατά της Τουρκίας».

Στις 7 Μαρτίου 2020 η Κάρλα ντελ Πόντε, πρώην γενικός εισαγγελέας δύο διεθνών ποινικών δικαστηρίων των Ηνωμένων Εθνών, σε συνέντευξη της δήλωσε πως ο Ρ.Τ. Ερντογάν θα πρέπει να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου κατά την στρατιωτική επίθεση της χώρας του στην Συρία.

Στις 10 Μαρτίου 2020 ανακοινώθηκε ότι η Αίγυπτος σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημιούργησαν ειδικές ναυτικές δυνάμεις Λίβυων, με στόχο να επιτίθενται σε τουρκικά πλοία στις ακτές της Λιβύης.

Ο ίδιος ο Ρ.Τ. Ερντογάν, μετά τον οδυνηρό συμβιβασμό στην Συρία και την μεγάλη πίεση μέσα και έξω από την Τουρκία, δεν κατάφερε να πετύχει κανένα από τους δύο στόχους που έθεσε απέναντι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η μεν Ελλάδα επέδειξε εξαιρετική αποτελεσματικότητα προστατεύοντας τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της και επιφέροντας διπλό πλήγμα στους τουρκικούς σχεδιασμούς: Επί δύο και πλέον δεκαετίες, η τουρκική ΜΙΤ έστελνε σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με το πρόσχημα των προσφύγων, μουσουλμάνους από την Ασία, την Αφρική και ολόκληρο τον κόσμο. Το κλείσιμο των Ελληνικών συνόρων δεν οδήγησε μόνο στην αποτυχία του τουρκικού υβριδικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας, αλλά σταμάτησε και αυτό που έκανε συστηματικά η Τουρκία επί δύο και πλέον δεκαετίες!

Δηλαδή, η Τουρκία προσπαθώντας να πλημμυρίσει την Ελλάδα με μαζικό πληθυσμό μουσουλμάνων εποίκων, δεν μπορεί τώρα να στείλει ούτε αυτούς που έστελνε σταθερά, επί δύο τουλάχιστον δεκαετίες!

Η δε Ευρώπη, με μια ξεκάθαρη αποφασιστικότητα, δια του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλας Φον ντερ Λάιεν ζήτησε απερίφραστα από τον Ρ.Τ. Ερντογάν την πλήρη εφαρμογή της υφιστάμενης συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας του 2016!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ένδειξη δυσαρέσκειας δεν παραβρέθηκε στην προκαθορισμένη κοινή συνέντευξη τύπου, επέστρεψε εσπευσμένα στην Τουρκία και προανήγγειλε πομπωδώς νέα «συνάντηση κορυφής» με Άνγκελα Μέρκελ, Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον στην Τουρκία για τις 17 Μαρτίου 2020, προκειμένου να καταργήσει τις αποφάσεις των Ευρωπαίων εκπροσώπων!

Βεβαίως η απίθανη αυτή «συνάντηση κορυφής» αποτελεί ένα ψίχουλο μπροστά στην βιομηχανία ψευδών ειδήσεων που άρχισε να διοχετεύει καθημερινά η Τουρκία στον φιλοκυβερνητικό της τύπο αλλά και σε διεθνή ΜΜΕ. Ένα μικρό μόνο δείγμα:

«Η Ελλάδα χτυπάει μετανάστες με πραγματικά πυρά», «Οι Έλληνες αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν πέντε πρόσφυγες», «Η Τουρκία βοήθησε την Ελλάδα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια», «Το Ελληνικό Λιμενικό βυθίζει βάρκες γεμάτες με μετανάστες», «135.844 άτομα πέρασαν στην Ελλάδα από τον Έβρο», «Αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν είναι τίποτα», «Η Ελλάδα πολεμά δίχως έλεος εκείνους που έχουν ξεφύγει μόλις από την πείνα και τα δεινά του πολέμου», «Οι πρόσφυγες βομβαρδίζονται», «Οι Έλληνες είναι Ναζί που έκλεισαν τα σύνορά τους», «Έλληνες ανοίξτε τις πύλες - Είστε δολοφόνοι», «Η Ελλάδα δίνει όπλα στους κατοίκους της και σκοτώνουν παράνομους μετανάστες» κ.ο.κ.ε.

Η απόγνωση της Ερντογανικής Τουρκίας διαφαίνεται εύκολα από το μέγεθος και το πάθος που διακρίνουν τα χονδροειδή ψεύδη που επινοεί ώστε να φανατίσει τους αμόρφωτους πληθυσμούς της ανατολής καλλιεργώντας το μίσος απέναντι στην Ελλάδα.

Πέρα όμως από την εξαιρετικά επικίνδυνη αυτή πρακτική υβριδικού πολέμου, η Τουρκία προχωρά σε αναβαθμισμένες προκλήσεις επιζητώντας απεγνωσμένα ένα επεισόδιο με την Ελλάδα:

Τα χαράματα της 11ης Μαρτίου 2020, στην θαλάσσια περιοχή της Κω και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού, ενώ την επομένη, ζεύγος τουρκικών F-16 παραβίασε τον Ελληνικό εναέριο χώρο πετώντας πάνω από ελληνικό έδαφος στον Έβρο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε απελπιστική απόγνωση. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζει μια τόσο μεγάλη αδυναμία να επιβάλλει τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις του, ώστε είναι πλέον πιθανό να κάνει ένα ακόμα μεγαλύτερο λάθος.

Και η Ελλάδα πρέπει να είναι πανέτοιμη να τον τιμωρήσει. Με ομοψυχία, νηφαλιότητα, μεγάλη ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και ύψιστη, συνεχή επαγρύπνηση.

Το ισχυρότερο «όπλο» που διαθέτει η χώρα μας είναι η αλήθεια ότι δέχεται υβριδικό πόλεμο από την Τουρκία, μια αλήθεια που κατανοεί πλήρως η διεθνής κοινότητα - τουλάχιστον στα λόγια:

Πολωνικές και Αυστριακές δυνάμεις ήδη συμβάλλουν στην φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων στον Έβρο, στην Γαλλία πέρα από την κυβέρνηση και η αντιπολίτευση εκφράζει απόλυτη υποστήριξη («Είμαστε όλοι Έλληνες - Η Τουρκία θέλει να εξισλαμίσει την Ευρώπη»), η Frontex αποδέχτηκε άμεσα αίτημα της Ελλάδας να υποστηρίξει ενεργά τα εξωτερικά της σύνορα με την Τουρκία, στα συμπεράσματα του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ ξεκαθαρίζεται προς την Τουρκία πως «Η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ δεν είναι αποδεκτή» (4 Μαρτίου 2020), η Γερμανία με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ (9 Μαρτίου 2020) επιρρίπτει ολόκληρη την ευθύνη στην Τουρκία: «Η Τουρκία απολύτως ξεκάθαρα φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι οδήγησε αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους σε αδιέξοδο», οι ΗΠΑ με δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ υπογραμμίζουν πως «η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορα της… έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της» (10 Μαρτίου 2020) κ.ο.κ.ε.

Τα αδιέξοδα των νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων του Ερντογανικού καθεστώτος καθώς και όλων σχεδόν των Τούρκων πολιτικών (Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Αχμέτ Νταβούτογλου, Αλί Μπαμπατζάν, του γραφικού Ντεβλέτ Μπαχτσελί, που ονειρευόταν τον τουρκικό στρατό να καταλαμβάνει την Δαμασκό, Μεράλ Ακσενέρ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου) - όλοι από την ίδια μήτρα των παντουρκιστών - με μοναδική εξαίρεση τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς που σαπίζει στις τουρκικές φυλακές, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να αφεθεί ελεύθερος, οδηγούν την σημερινή Τουρκία στα βράχια.

Ας ευχηθούμε τα βράχια αυτά να μην είναι μόνο Ελληνικά…

* Παντουρκισμός και τουρκική πολιτική απέναντι στον ελληνισμό περιγράφονται στο διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα - Μια πραγματική ιστορία» που είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν τόσο στην 5η Ελληνική έκδοση (2020) όσο και στην 3η Αγγλική έκδοση (2019) από την Βιβλιοθήκη του International Hellenic Association. Η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του 2020 περιλαμβάνει επικαιροποιημένη βιβλιογραφία εκατοντάδων πηγών σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά βιβλία.

Πηγή: analyst.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3008,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18248,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,742,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1467,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3847,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τουρκία: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Τουρκία: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Η απόγνωση της Ερντογανικής Τουρκίας διαφαίνεται εύκολα από το μέγεθος και το πάθος που διακρίνουν τα χονδροειδή ψεύδη που επινοεί ώστε να φανατίσει τους αμόρφωτους πληθυσμούς της ανατολής καλλιεργώντας το μίσος απέναντι στην Ελλάδα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvj2wC-2qBRnog8Sb7XPGzjy_wYfIQicHqhWiIKLqO2J0c1x00ldgqV5WD94lEo8GwLIVEDFjt1Eh2dz0_s1wnrB6VVj8ifDegWnha5QKxiCl1BbQRKClky05nu3GN-DoMpGqh5_olH5g/s1600/5421026.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvj2wC-2qBRnog8Sb7XPGzjy_wYfIQicHqhWiIKLqO2J0c1x00ldgqV5WD94lEo8GwLIVEDFjt1Eh2dz0_s1wnrB6VVj8ifDegWnha5QKxiCl1BbQRKClky05nu3GN-DoMpGqh5_olH5g/s72-c/5421026.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/03/blog-post_81.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/03/blog-post_81.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων