10 λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι λατρεύουν να καταστρέφουν τα παιχνίδια τους

Τα σκυλιά αγαπάνε τα παιχνίδια τους, αλλά πολύ περισσότερο αρέσκονται στο να τα χαλάνε. Η συμπεριφορά τους αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική, καθώς δεν αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια τους ακριβώς σαν παιχνίδια αλλά κάτι διαφορετικό.

10 λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι λατρεύουν να καταστρέφουν τα παιχνίδια τους
Σας έχει τύχει να φύγετε από το σπίτι για μερικές ώρες και όταν επιστρέψατε αντικρίσατε έναν χαμό και τον σκύλο σας να κάθετε αμέριμνο και χαλαρό σαν να μη συνέβη τίποτα; Έχετε αναρωτηθεί επίσης, γιατί ο σκύλος σας χαλάει σε δευτερόλεπτα τα παιχνίδια του; Πράγματι, τα σκυλιά αγαπάνε τα παιχνίδια τους, αλλά πολύ περισσότερο αρέσκονται στο να τα χαλάνε. Η συμπεριφορά τους αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική, καθώς δεν αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια τους ακριβώς σαν παιχνίδια αλλά κάτι διαφορετικό. Για το κατοικίδιο σας ένα καινούριο και άθικτο παιχνίδι είναι σαν στόχος για να βγάλει πάνω του τα άγρια ένστικτα του.

Οι λόγοι για τους οποίους φλερτάρουν με αυτή την ιδέα είναι οι εξής:

1. Βαριούνται

Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι ότι οι σκύλοι βαριούνται και μάλιστα σχετικά εύκολα. Όταν συμβαίνει, λοιπόν, αυτό προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους να διασκεδάσουν, οι οποίοι τις περισσότερες φορές βρίσκουν αντίθετους και ενοχλημένους τους ιδιοκτήτες τους.

2. Είναι μαθημένοι σε αυτό

Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι τους έμαθαν από μικρούς να καταστρέφουν πράγματα. Όσοι έχουν κουτάβια βρίσκουν ευχάριστο και αστείο θέαμα την επιθετικότητα την οποία οι σκύλοι βγάζουν στα παιχνίδια και χωρίς να το καταλαβαίνουν με την πράξη τους αυτή τους επευφημούν και τους ενθαρρύνουν στο να χαλάνε το παιχνίδι τους. Είναι λογικό, λοιπόν, και οι σκύλοι με τη σειρά τους να καταλαβαίνουν ότι αυτό είναι κάτι ευχάριστο που αρέσει στο αφεντικό τους και συνεχίζουν να το κάνουν.

3. Έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι όποτε θελήσουν

Ένας σκύλος που έχει συνέχεια δίπλα του το παιχνίδι είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα το χαλάσει. Σωστότερο θα ήταν το παιχνίδι του αυτό να είναι ένα αντικείμενο επιβράβευσης για τη καλή του συμπεριφορά παρά κάτι απλώς διασκεδαστικό που του προσφέρεται απλόχερα επειδή τον αγαπάνε. Ακόμα και το παιχνίδι του πρέπει να του επιδεικνύει την κατάλληλη και σωστή συμπεριφορά και όχι να τον εξαγριώνει και να το κάνει κομμάτια.

4. Τα παιχνίδια δεν αντέχουν για πάντα

Όλοι αγαπάνε αυτά τα χαριτωμένα λούτρινα παιχνίδια ειδικά αυτά που προορίζονται για τις διακοπές στις οποίες τα κατοικίδια περνούν όμορφες στιγμές με την οικογένεια τους. Τα παιχνίδια ωστόσο, δεν είναι πανάκεια και φτιάχνονται με σκοπό να καταστραφούν κάποια στιγμή, αλλά και να μη προκαλέσουν κανένα πρόβλημα υγείας στους σκύλους όταν συμβεί αυτό.

5. Αναστάτωση και στρες

Όπως ακριβώς οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι έχουν ανάγκη να εκτονώσουν τον εκνευρισμό και το άγχος τους όταν τους δημιουργείται. Τα παιχνίδια, λοιπόν, είναι ο εύκολος στόχος ακόμα κι αν πρόκειται για το αγαπημένο τους αντικείμενο. Εφόσον δεν έχουν το χάρισμα της ομιλίας προς τους ανθρώπους, εκφράζονται καταστρέφοντας κάποιο παιχνίδι.

6. Το παιχνίδι δεν εναλλάσσεται

Για να εξασφαλίσετε ότι το κάθε παιχνίδι δεν θα καταστραφεί αμέσως μόλις του το αγοράσετε δοκιμάστε το κόλπο της "εναλλαγής". Ξεχωρίστε τα παιχνίδια του και δίνετε του κάθε φορά διαφορετικά παιχνίδια προκειμένου να μη τα συνηθίσει και τα βαρεθεί με αποτέλεσμα να τα κάνει κομμάτια. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία ποικιλία από παιχνίδια για σκύλους για αυτό τον σκοπό.

7. Απουσία πνευματικής και σωματικής διέγερσης

Η έλλειψη πνευματικής και φυσικής δραστηριότητας έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με τις στιγμές που το κατοικίδιό σας βαριέται. Οι σκύλοι χρειάζονται διαδραστικά παιχνίδια που να διεγείρουν το μυαλό και το σώμα τους. Βρίσκουν ιδιαίτερη ελκυστική την ιδέα να παίζουν και να ασχολούνται με παιχνίδια που τους κάνει να σκέφτονται και να σπαταλούν σωματική ενέργεια ταυτόχρονα. Γι΄ αυτό μη τους δίνετε μόνο τα συνηθισμένα παιχνίδια, αλλά σκεφτείτε εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης και άσκησης προκειμένου να μη βαριούνται εύκολα, να κουράζονται και να ξεσπούν εκεί την έξτρα ενέργειά τους και όχι πάνω στα παιχνίδια τους καταστρέφοντάς τα.

8. Άγχος αποχωρισμού

Μια τεράστια αλήθεια είναι ότι οι μικροί μας φίλοι είναι όντως πιστοί σύντροφοι για τα αφεντικά τους καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους. Διαισθάνονται, καταλαβαίνουν και νιώθουν και αυτοί με τη σειρά τους τα ανθρώπινα συναισθήματα. Όποτε αισθανθείτε μόνοι και δυστυχισμένοι αυτό αυτόματα θα περάσει και στο φιλαράκι σας και γι΄ αυτό μερικοί έχουν το άγχος του αποχωρισμού όταν οι ιδιοκτήτες τους λείπουν για λίγες ώρες από το σπίτι. Αυτός είναι και ο λόγος που χαλάνε τα παιχνίδια τους, για να ξεσπάσουν σε αυτά. Με λίγη προσπάθεια και εκπαίδευση όμως θα μάθουν σύντομα ότι δεν πειράζει να μένουν και μόνοι τους μερικές φορές και θα είναι εξίσου χαρούμενοι.

9. Βαρύ παιχνίδι για μάσημα

Μην υποτιμάτε το μέγεθος του σκύλου αν είναι κάπως μικρόσωμο. Πέραν της σωματικής του διάπλασης έχει δυνατά δόντια και μασάει με όλη του τη δύναμη. Τα τσιουάουα, για παράδειγμα, παρόλο που είναι εξαιρετικά μικρόσωμα έχουν γερά δόντια και δεν θα ικανοποιηθούν με λούτρινα αρκουδάκια. Κάντε έξυπνες αγορές ανάλογα με τη προτίμηση του σκύλου σας για να του αρέσουν και να μη τα βαρεθεί και σύμφωνα πάντα με το τι ταιριάζει στις δυνατότητες μασήματος του.

10. «Δολοφονικό» ένστικτο

Ο πιο ενδιαφέρων από όλους τους παραπάνω λόγους είναι το «δολοφονικό» τους ένστικτο. Τα γνωστά σε όλους τσιριχτά παιχνίδια που τα πατάς και βγάζουν ήχο είναι από τα πιο λατρεμένα τους παιχνίδια, αν όχι το πιο λατρεμένο, και αυτό, γιατί στο μυαλό τους αντιπροσωπεύουν ζώο που φωνάζει. Τι καλύτερο λοιπόν από το να θέλουν να το κάνουν κομμάτια. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι οι σκύλοι είναι απόγονοι των λύκων και είτε είναι κατοικίδια είτε όχι, το φυσικό τους ένστικτο πάντα θα είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Επομένως, λάβετε υπόψιν τους συγκεκριμένους λόγους για να μάθετε καλύτερα το ζώο που έχετε στην οικογένεια σας και να συμβιώνετε αρμονικά και χαρούμενα. Προσπαθήστε να κάνετε πάντα σωστές αγορές σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του ζώου σας, αλλά μη ξεχνάτε ότι περισσότερο από όλα το σκυλάκι σας θα ευχαριστηθεί παιχνίδια που να το κάνουν πιο έξυπνο, πιο δραστήριο και θα συμπεριλαμβάνουν και εσάς δημιουργώντας έτσι έναν άρρηκτο δεσμό και αφοσίωση από μέρους του. Βρείτε διαθέσιμα αξεσουάρ σκύλου και παιχνίδια για τον μικρό σας φίλο στο pet shop μας και παραλάβετε με ένα κλικ όλα τα καλούδια στην πόρτα σας.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8476,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3308,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18355,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2529,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3873,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6140,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: 10 λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι λατρεύουν να καταστρέφουν τα παιχνίδια τους
10 λόγοι για τους οποίους οι σκύλοι λατρεύουν να καταστρέφουν τα παιχνίδια τους
Τα σκυλιά αγαπάνε τα παιχνίδια τους, αλλά πολύ περισσότερο αρέσκονται στο να τα χαλάνε. Η συμπεριφορά τους αυτή είναι απόλυτα φυσιολογική, καθώς δεν αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια τους ακριβώς σαν παιχνίδια αλλά κάτι διαφορετικό.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYOvU37l-1CPm_gYimytespsYY_g_XsiEj5pEs6ugVwikVfVqkRfTOEJuIpbouV73lmcjQO5hDRK_yHkLf-OmjJWKWuPTIYp8U7cjgtdmiFqVXYaZaL7MxeNLpxhHV-r0uAVaGjatPWjQ/s1600/skulos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYOvU37l-1CPm_gYimytespsYY_g_XsiEj5pEs6ugVwikVfVqkRfTOEJuIpbouV73lmcjQO5hDRK_yHkLf-OmjJWKWuPTIYp8U7cjgtdmiFqVXYaZaL7MxeNLpxhHV-r0uAVaGjatPWjQ/s72-c/skulos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/02/10.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/02/10.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων