Εορτασμός επετείου 15 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου (photos)

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο 15 ετών Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Εορτασμός επετείου 15 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου
Την 9η Οκτωβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος συμπλήρωσε 15 έτη από την χειροτονία του σε Επίσκοπο που τελέσθηκε το 2004 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως θέλοντας να εορτάσει αυτήν την επέτειο της τοπικής εκκλησίας διοργάνωσε εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.


Το πρωί της Κυριακής 20 Οκτωβρίου τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό Ναό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κήρυξε τον θείο λόγο με βάση την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής.


Μετά το κήρυγμα ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους όσους ήλθαν στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν τον Επίσκοπό τους και, ενθυμούμενος την ημέρα της χειροτονίας και ενθρονίσεώς του στην Αλεξανδρούπολη, τίμησε τον τότε διάκονό του και νυν εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού π. Κωνσταντίνο Μίχογλου με το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου και του ανέθεσε το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητος, καθώς ο π. Κωνσταντίνος θα είναι πλέον ο υπεύθυνος ιερέας του Κέντρου Νεότητος στην πόλη μας.


Αμέσως μετά τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τον προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, ενώ ανεγνώσθη και η ημερησία διαταγή του Αρχηγού του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη δεξίωση στο Επισκοπείο της Μητρόπολης.


Το μεσημέρι της Κυριακής η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως παρέθεσε γεύμα σε όλους τους ιερείς της Μητροπόλεως στην Λέσχη Αξιωματικών, παρουσία του Δημάρχου της πόλης και του Στρατηγού Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Πεζικού.


Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου με την Μεικτή Χορωδία "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος", υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Θεολογία του Α.Π.Θ. κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη.


Για την εκδήλωση ήλθαν στην Αλεξανδρούπολη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Θράκης, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, τους διαδρόμους και το φουαγιέ (όπου παρακολουθούσαν από τηλεόραση τα τεκταινόμενα).


Την εκδήλωση άνοιξε ο οργανωτής αυτής, Πρωτοσύγκελλος π. Ειρηναίος Λαφτσής, ο οποίος μίλησε για τον Σεβασμιώτατο και τα 15 χρόνια αρχιερατικής του διακονίας στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ενώ τόνισε πως ο Μητροπολίτης μας είχε τελεία άγνοια για την όλη οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων.


Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε εκ μέρους των παρευρισκομένων Μητροπολιτών ο Σεβασμιώτατος Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ο οποίος θυμήθηκε την πορεία του Σεβασμιωτάτου από τα διακονικά του χρόνια, την εξέλιξή του ως αρχιμανδρίτου και τέλος την χειροτονία του ως Επισκόπου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.


Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων μίλησε για τον Μητροπολίτη μας, τους αγώνες και τις δράσεις που πραγματοποιεί για την Θράκη και την Εκκλησία γενικότερα και ευχήθηκε το ευσεβές ποίμνιο της Μητροπόλεως να χαίρεται για τον Ποιμενάρχη της.


Τέλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης θυμήθηκε την χειροτονία και την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου προ 15 ετών και τη λαοθάλασσα της Αλεξανδρούπολης κατά την ενθρόνιση να βροντοφωνάζει το "Άξιος" για το νέο της ποιμενάρχη και ευχήθηκε πάντοτε να ευλογεί τα καλά έργα που γίνονται στην πόλη και στην περιοχή και να ελέγχει τα κακώς κείμενα.


Ακολούθησε το πρώτο μέρος από ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι με την Μεικτή Χορωδία "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" από τη Θεσσαλονίκη, υπό τη διεύθυνση του κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη, με τους διεθνούς φήμης καταξιωμένους έλληνες μουσικούς, τον Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και τον Κωνσταντίνο Δημηνάκη στο πιάνο, σε τραγούδια γνωστών ελλήνων σύγχρονων συνθετών.


Ενδιάμεσα, στον χαιρετισμό του ο κ. Σταμούλης εξέφρασε την χαρά την προσωπική για τον συμφοιτητή του στη Θεολογία, Μητροπολίτη Άνθιμο, αλλά και της χορωδίας που εκλήθη να συμμετάσχει στην ευλογημένη επέτειο της τοπικής εκκλησίας της Αλεξανδρουπόλεως.


Στο διάλειμμα του πρώτου μέρους των τραγουδιών ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. Ειρηναίος παρουσίασε την "πρώτη έκπληξη" προς τον Σεβασμιώτατο και το ακροατήριο της εκδηλώσεως. Αυτό ήταν το νέο βιβλίο του Μητροπολίτου μας (που δημιουργήθηκε εν αγνοία του) με τον τίτλο "ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΝΘΙΜΟΣ ΛΟΓΟΣ" μέσα στο οποίο περιείχε τις εγκυκλίους Χριστουγέννων και Πάσχα από το 2004 έως το 2019, καθώς επίσης και 10 ομιλίες όλων αυτών των ετών. Το βιβλίο χαιρετίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ τον πρόλογο συνέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.


Ο π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τους συντελεστές του βιβλίου και ιδιαιτέρως τον δωρητή αυτής της προσπάθειας κ. Νικόλαο Δαστερίδη και την εταιρεία του DASTERI για την χορηγία του βιβλίου και ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε ως αναμνηστικό δώρο στον κ. Δαστερίδη μία εικόνα του Αγίου Νικολάου.


Ακολούθησε το δεύτερο μέρος με τραγούδια από την Χορωδία και την κ. Γεωργία Νταγάκη, καταξιωμένη τραγουδίστρια και βιρτουόζα της κρητικής λύρας, που ξεσήκωσε με την ερμηνεία της το πολυπληθές ακροατήριο.


Πριν το τέλος της εκδήλωσης, ο Πρωτοσύγκελλος π. Ειρηναίος παρουσίασε στον Σεβασμιώτατο και στο ακροατήριο την "δεύτερη έκπληξη" της βραδιάς που ήταν το αφιερωματικό τεύχος του περιοδικού "ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΠΙΣΤΕΩΣ" του Μητροπολιτικού Ναού με φωτογραφικό υλικό από τα 15 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Ο π. Ειρηναίος ευχαρίστησε τον δωρητή αυτής της προσπάθειας φαρμακοποιό κ. Χρήστο Γκοτσίδη και ο Μητροπολίτης μας του παρέδωσε ως αναμνηστικό δώρο μία εικόνα των Χριστουγέννων.


Η εκδήλωση τελείωσε με δυο ακόμα εξαίρετα τραγούδια από τη Χορωδία, ιδιαίτερα το αφιερωμένο στην Αλεξανδρούπολη τραγούδι "Όμορφη Πόλη" του μεγάλου συνθέτου μας Μίκη Θεοδωράκη.


Στο τέλος της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. Ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε μήπως δεν ταιριάζουν κοσμικά τραγούδια σε μία επέτειο επισκόπου, καταλήγοντας πως η «Εκκλησία δεν είναι έξω από τον κόσμο, αλλά μέσα σ' αυτόν... και η Εκκλησία είναι, όταν ανοίγεται στον κόσμο». Ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τους παρευρισκομένους Μητροπολίτες, τον Γενικό Γραμματέα, όλους τους επίσημους και τον απλό λαό που παρευρέθηκαν στην επετειακή αυτή εκδήλωση. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους συντελεστές της ημέρας, τον Πρωτοσύγκελλο, τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, την Χορωδία και τον χοράρχη κ. Σταμούλη, τους δωρητές του βιβλίου και του περιοδικού και παρακάλεσε όλους να εύχονται για τον Επίσκοπό τους να τον φωτίζει ο Θεός να καθοδηγεί το ποίμνιό του στην σωτηρία της ψυχής τους.


Στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε αναρτημένο φωτογραφικό υλικό από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις των 15 ετών αρχιερατείας του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως.


Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες...[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2034,Αλεξανδρούπολη,8330,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,141,Άρθρα - Απόψεις,3001,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3254,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,673,Δράμα,114,Έβρος,18139,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2486,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1449,Ελλάδα,1295,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,726,Ιστορία,225,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,208,Οικολογία,336,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1448,Πανταζίδου,163,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,412,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3818,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6076,Ροδόπη,402,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,40,Σάτιρα,62,Σουφλί,540,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1061,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εορτασμός επετείου 15 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου (photos)
Εορτασμός επετείου 15 ετών Αρχιερατείας του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου (photos)
Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο 15 ετών Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ανθίμου πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
https://1.bp.blogspot.com/-hPqpM_QRAUo/Xa3aBF4BhVI/AAAAAAACYNw/xJBdjDM5mZA_CgnARgiHCKbJZIWWRnekgCLcBGAsYHQ/s1600/0SK2420.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-hPqpM_QRAUo/Xa3aBF4BhVI/AAAAAAACYNw/xJBdjDM5mZA_CgnARgiHCKbJZIWWRnekgCLcBGAsYHQ/s72-c/0SK2420.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/10/epeteios-15-eton-arxierateias-mitropolitou-alexandroupoleos-anthimou.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/10/epeteios-15-eton-arxierateias-mitropolitou-alexandroupoleos-anthimou.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων