Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη

Μαχητική απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης έδωσαν οι εργαζόμενοι στην Αλεξανδρούπολη με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Παρά την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Έβρου που για ακόμα μια φορά στη χτεσινή συνεδρίαση αποφάσισε να μην στηρίξει την σημερινή απεργία, να πάρει πίσω την απόφαση για τις 25, ορίζοντας τελικά απεργία στις 2 Οκτώβρη, αλλά με ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει τελικά και σε άλλη ημερομηνία, οι εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση που καλούσε η Τοπική Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ.

Από το ξημέρωμα στη πύλη του εργοταξίου του αγωγού TAP στον Πέπλο φάνηκε το απεργιακό κλίμα και η διάθεση των συναδέλφων οικοδόμων να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση. Με τα ιδιαίτερα αιτήματά τους: να μη μείνει κανείς απλήρωτος σε όλες τις υπεργολαβίες του έργου, να δοθούν οι αποζημιώσεις και το υπόλοιπο αδείας σε όσους απολύονται, αλλά και μέτρα στήριξης των άνεργων οικοδόμων που αυξάνονται συνεχώς στη περιοχή μιας και το έργο σταδιακά ολοκληρώνεται, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει μισθούς, συμβάσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες έδωσαν για μια ακόμα φορά δυναμική απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 9:30 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο. Ξεχώρισε η συμμετοχή των οικοδόμων, των εργαζόμενων στον επισιτισμό και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Διονύσης Κλάδης, πρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Έβρου.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, η οποία πέρασε και μπροστά από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Έβρου όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ενάντια στη απεργοσπαστική του στάση.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Ορεστιάδα.


Στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη ο Διονύσης Κλάδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Παρά τη προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας, σήμερα είμαστε εδώ! Η απεργία έγινε, η συγκέντρωση γίνεται, η αντίθεση των εργαζομένων θα εκφραστεί, θα φροντίσουμε να κλιμακωθεί η δράση μας, το αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης να μην περάσει!

Ήρθαν με φόρα να υλοποιήσουν ότι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο ΣΕΒ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε πάνω από το 60% των απαιτήσεών του και τώρα περιμένει από τη ΝΔ να υλοποιήσει το υπόλοιπο. Πατάνε πάνω στην απογοήτευση, τις μειωμένες απαιτήσεις και τη μοιρολατρία που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία και νομίζουν ότι δε θα κουνηθεί φύλλο. Άλλωστε αρκετά από τα μέτρα που φέρνει η ΝΔ είναι προϊόντα της επιτροπής που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γνωμοδοτήσει για τα εργασιακά θέματα και την υποτιθέμενη ανάπτυξη. Φαίνεται η κοινή τους στρατηγική, η πολιτική της ΕΕ που περηφανεύονται ότι αντιγράφουν τις βέλτιστες πρακτικές της. Όλα για το κεφάλαιο, για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα κέρδη τους.

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο:

Μέτρα για το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων. Δίνεται με το νόμο το δικαίωμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόζουν τις όποιες κλαδικές συμβάσεις υπογράφουν.

Δίπλα στα εμπόδια που έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει τις «εξαιρέσεις» εφαρμογής των συμβάσεων σε επιχειρήσεις, ομίλους και σε ολόκληρες περιοχές. Σε χρόνο μηδέν, οι «εξαιρέσεις» θα γίνουν ο κανόνας και για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Και στο βάθος «Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες»...

Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.

Η ενίσχυση του θεσμού των «Ενώσεων προσώπων», που τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε καρπούς στην εργοδοσία, τώρα θα της λύσει τα χέρια για να κατρακυλήσουν ακόμη παρακάτω μισθοί, μεροκάματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.

Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.

Τα μέτρα καταστολής της λειτουργίας των συνδικάτων, των αγώνων των εργαζομένων, με όχημα τη θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου των συνδικάτων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την απόφαση απεργίας, είναι ένα γενικευμένο φακέλωμα, που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει, να απειλήσει τους εργαζόμενους να μην αγωνίζονται, να μη διεκδικούν το δίκιο τους και τα δικαιώματά τους.

Είναι μια κατά μέτωπο επίθεση για να ελέγχεται το περιεχόμενο των αγώνων, να αντιμετωπίζονται τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που δε συμβιβάζονται με τη γραμμή του ΣΕΒ, του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων, που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ νέου την ανάπτυξή τους. Αυτή είναι η ουσία. Παράλληλα, γνωρίζουν ότι ούτε η ανάπτυξή τους είναι για όλους, ούτε είναι βιώσιμη, ούτε είναι δίκαιη. Η πολιτική που στηρίζουν φέρνει εκμετάλλευση, κρίσεις, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση, φασισμό, καταστροφή του περιβάλλοντος. Ξέρουν ότι τα σύννεφα στην οικονομία πυκνώνουν και έρχεται νέα κρίση, οι ανταγωνισμοί οξύνονται και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν. Γι’ αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους. Γι’ αυτό και φέρνουν τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Και εδώ στη περιοχή μας θα μπορούσαν να αναπτυχθούν οι αγώνες στο εργοτάξιο του ΤΑΠ χωρίς τις συνελεύσεις, χωρίς τη συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους; Θα ήμασταν ο καθένας μόνος, ξεδοντιασμένοι, χωρίς να μπορούμε να αντισταθούμε στα 12ωρα που ήθελαν να μας φορτώσουν, στη τρομοκρατία, δεν θα υπήρχαν αυτές οι κατακτήσεις που κερδίσαμε. Αντίστοιχα και σε άλλους χώρους. Πώς μπορεί αυτό να αντικατασταθεί από ελεγχόμενες και απρόσωπες ηλεκτρονικές διαδικασίες που θέλουν να φέρουν στη ζωή των συνδικάτων από τη μία το φακέλωμα και από την άλλη το χτύπημα της ζωντανής και ενεργής συμμετοχής

Παράλληλα, ήδη αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις από την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας. Οι αυξήσεις στο ρεύμα, το κόψιμο του ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά να βρουν απάντηση, να ακουστεί δυνατά το σύνθημα ρεύμα φτηνό, ΔΕΗ για το λαό και τους δηλώνουμε μην τολμήσουν να κόψουν το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι.

Ακόμη, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα η επίθεση στο ασφαλιστικό. Μιλάμε για τα αρπακτικά που περιμένουν να βάλουν για άλλη μια φορά στο χέρι αποθεματικά, επικουρικές κ.ο.κ. ήδη οι συνταξιουχικές οργανώσεις προχωράνε σε 10ήμερο δράσης αρχές Οκτώβρη, να το στηρίξουμε όλοι, είναι υπόθεση όλων μας.

Τέλος, συνεχίζουν να προωθούνται μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις σε στρατηγικής σημασίας κλάδους που θα οξύνουν περεταίρω τα προβλήματα στις εργατικές λαϊκές οικογένειες αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτούς τους κλάδους.

Να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, να κάνουμε τα πάντα ώστε να ενημερώσουμε πλατιά τους εργαζόμενους για την ουσία των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ κατ’ εντολή των βιομηχάνων και λοιπών επιχειρηματικών ομίλων. Εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ, δε θα υπάρξει ποτέ σιωπή νεκροταφείου. Εδώ οι εργαζόμενοι έχουν αποκούμπι, τα ταξικά σωματεία που παρ’ όλες τις αδυναμίες μας δεν τα διπλώνουμε, κρατάμε ζωντανή της ελπίδα της αντίστασης και της προοπτικής.

Παρά τα εμπόδια που βάζουν κυβέρνηση - εργοδοσία - συνδικαλιστική μαφία, δίνουμε τη μάχη, κλιμακώνουμε το επόμενο διάστημα. Είμαστε σε επιφυλακή. Τα αντεργατικά μέτρα να μην ψηφιστούν. Δε θα περάσει».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,616,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2052,Αλεξανδρούπολη,8654,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3028,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3349,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,707,Δράμα,116,Έβρος,18628,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2604,Εκκλησία,1241,Εκπαίδευση,1516,Ελλάδα,1323,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,636,Εργασία,23,Εργασιακά,303,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,766,Ιστορία,233,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,596,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,345,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1530,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,433,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3911,Πολιτική,1504,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6221,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,570,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1107,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Μαζική και μαχητική η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη
Μαχητική απάντηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης έδωσαν οι εργαζόμενοι στην Αλεξανδρούπολη με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw8lg2fVo78Gb7xPe19GMupZ__qDXSsB76r_TTmXDcBgMxVNkldT73ro24_bmdyLLQRn1JcVFtjuqSR8jrPUEUdzdRnysU-edjnEWWdD_69W2fnG_jpFb0dHKsO2hJ4WCK64DEhmLvXvg/s1600/01078915.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw8lg2fVo78Gb7xPe19GMupZ__qDXSsB76r_TTmXDcBgMxVNkldT73ro24_bmdyLLQRn1JcVFtjuqSR8jrPUEUdzdRnysU-edjnEWWdD_69W2fnG_jpFb0dHKsO2hJ4WCK64DEhmLvXvg/s72-c/01078915.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/09/blog-post_95.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/09/blog-post_95.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων