Έπεσε η αυλαία του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

Το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας, τόσο από πλευράς προσέλευσης θεατών όσο και από το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων, εντός και εκτός διαγωνισμού, οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες και όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και το θαυμασμό τους.

Έπεσε η αυλαία του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Η αυλαία έπεσε για ένα ακόμη Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, το 18ο κατά σειρά, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2017.

Τόσο από πλευράς προσέλευσης θεατών όσο και από το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων, εντός και εκτός διαγωνισμού, οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες και όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, το θαυμασμό και τη στήριξή τους για όσα συμβαίνουν εδώ, στην “αρχή της Ελλάδας όπου κρατούνται πολιτιστικές Θερμοπύλες” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα που συμμετείχε στην Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.


Μαζί της, οι ηθοποιοί Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Άννα Κουρή, Γιάννης Σιμαρδάνης και ο χορογράφος Ιωάννης Μαργαρώνης. Τη θέση του Πάνου Σκουρολιάκου, ο οποίος για λόγους έκτακτων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Άκης Τσονίδης.


Στην έναρξη του Φεστιβάλ τιμήθηκε για την αξιέπαινη και σημαντική πορεία του στο χώρο ο συντοπίτης ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης η ηθοποιός Αντιγόνη Γλυκοφρύδη για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της στη θεατρική τέχνη.


Το φεστιβάλ παρουσίασε για μία ακόμη χρονιά ο Αλέξης Κωστάλας και διαγωνίστηκαν στην τελική εξάδα θεατρικές ομάδες από τη Σπερχειάδα - Μακρακώμη (Λαμία), το Δήμο Νεάπολης - Συκεών, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, το Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου και τη Χίο, ενώ εκτός συναγωνισμού παρουσίασαν τις δουλειές τους η θεατρική ομάδα του συλλόγου Νέας Περάμου Καβάλας και του θεατρικού συλλόγου Διδυμοτείχου.


Την τελευταία ημέρα της εννιαήμερης γιορτής θεάτρου, τα παιδιά από τα παιδικά θεατρικά εργαστήρια του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή νότα στο φεστιβάλ, εκφράζοντας τη θεατρική και πολιτιστική ελπίδα του τόπου με το πηγαίο ταλέντο, το μεράκι και τη χαρά της δημιουργίας μέσα από τις παραστάσεις τους.


Το Φεστιβάλ φέτος ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη, για την οποία πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα κατά την τελετή έναρξης, ενώ καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην είσοδο του υπαίθριου δημοτικού θεάτρου μερικά από τα κοστούμια της Ζωής Λάσκαρη που δώρισε προ τριετίας η ηθοποιός στο βεστιάριο του ΔΙΟΝΥΣΟΥ.


Αναλυτικά τα Βραβεία

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

1ο βραβείο καλύτερης παράστασης
στην Ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» Θεσσαλονίκης για την παράσταση του έργου “Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού” του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου.

2ο βραβείο καλύτερης παράστασης
στη Θεατρική Ομάδα «Οι Γεραγίδες» Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου για την παράσταση του έργου «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα, σε σκηνοθεσία Ελένης Αμπανούδη.

3ο βραβείο καλύτερης παράστασης
στη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα» Βόλου για την παράσταση του έργου “Ο Έβρος απέναντι” των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα σε σκηνοθεσία Σπύρου Μαβίδη.

βραβείο σκηνοθεσίας
στον Κώστα Μέρρα για τη σκηνοθεσία του έργου «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.).

βραβείο σκηνογραφίας
στην Μαγδαληνή Σίγα για τα σκηνικά του έργου «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή από την Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

βραβείο ενδυματολογίας
στην Μαγδαληνή Σίγα για τα κοστούμια του έργου «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή από την Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

βραβείο Α' γυναικείου ρόλου
εξ ημισίας και ισότιμα:
- στην Μαρία Βαλτινού για την ερμηνεία της στο ρόλο της μικρής «Έλεν Κέλλερ» στο έργο «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον (μετάφ. Μ. Πλωρίτη)από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.).
- στην Κούλα Κουντουρούδα για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Πένης Τροκούδη» στο έργο «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Γεραγίδες» Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου.

βραβείο Α' ανδρικού ρόλου
εξ ημισίας και ισότιμα:
- στον Τάσο Παπαγεωργίου για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Κώστα» στο έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» Θεσσαλονίκης.
- στον Νίκο Ιωαννίδη για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Λυκούργου Τροκούδη» στο έργο «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα από τη Θεατρική Ομάδα «Οι Γεραγίδες» Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου.

βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου
στην Σοφία Κασούρη-Νόττα για την ερμηνεία της στο ρόλο της «θείας» στο έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» Θεσσαλονίκης.

βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου
στον Λάζαρο Γιούλα για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Σερχάτ» στο έργο «Ο Έβρος απέναντι» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα» Βόλου.

βραβείο μουσικής σύνθεσης
στον Κώστα Βόμβολο για τη μουσική σύνθεση του έργου «Ο Φιάκας» του Δημοσθένη Μισιτζή από την Κεντρική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

βραβείο μουσικής επιμέλειας
στον Φάνη Αλεξανδρή για τη μουσική επιμέλεια του έργου «Ο Έβρος απέναντι» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα» Βόλου.

βραβείο φωτισμού
στο Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.) για τους φωτισμούς στο έργο «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

έπαινοι ερμηνείας

- στον Ανδρέα Τσιρούνη για την ερμηνεία του στο ρόλο του μικρού «Πέρσυ» στο έργο «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον (μετάφ. Μ. Πλωρίτη) από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.).

- στον Ορέστη Πρεφτίτση για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Γιάννη” στο έργο “Ο Φιάκας” από το Δήμο Νεάπολης Συκεών.

- στον Στέφανο Λάππα για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Αλέκου» στο έργο «Ο Έβρος απέναντι» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα από τη Θεατρική Ομάδα «Θρυαλλίδα» Βόλου.

- στον Αντώνη Κακαμούκα για την ερμηνεία του στο ρόλο του «Μάνου» στο έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από την Ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» Θεσσαλονίκης.


ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

1ο βραβείο κοινού
στη Θεατρική Ομάδα «Οι Γεραγίδες» Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων Χίου για την παράσταση του έργου «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα» των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα, σε σκηνοθεσία Ελένης Αμπανούδη.

2ο βραβείο κοινού
στο Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα.) για την παράσταση του έργου «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν» του Ουΐλλιαμ Γκίμπσον σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρα.

3ο βραβείο κοινού
στην Ομάδα «Θεάτρου Περιπέτεια» Θεσσαλονίκης για την παράσταση του έργου “Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού” του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Ηλία Λουκάτου.


Το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου διοργάνωσε το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Πέτροβιτς

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,398,Αγωγοί,111,Αθλητικά,1745,Αλεξανδρούπολη,4640,Άμυνα,195,ΑΝΕΛ,57,Απεργίες,110,Άρθρα - Απόψεις,2445,Αστυνομικά,465,Αυτοδιοίκηση,1607,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,666,Αφιερώματα,225,Βαλκάνια,26,Βουλευτικές Εκλογές,377,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,31,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,164,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,295,Δράμα,73,Έβρος,12206,Εθελοντισμός,163,Εκδηλώσεις,1823,Εκκλησία,735,Εκπαίδευση,801,Ελλάδα,800,Ελληνισμός,24,Ελληνοτουρκικά,331,Ενέργεια,26,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,464,Εργασία,8,Εργασιακά,178,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,35,Ευρώπη,95,Ζωή και Υγεία,238,Θράκη,229,Ιστορία,116,Καβάλα,126,Καιρός,26,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,173,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,10,ΚΚΕ,263,Κοινωνία,57,Κοινωνική Προσφορά,162,Κόσμος,501,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,19,Μεταναστευτικό,109,Μουσική,167,ΝΔ,420,Ξάνθη,121,Οικολογία,246,Οικονομία,490,Ορεστιάδα,722,Πανταζίδου,69,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,224,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2531,Πολιτική,1067,Πολιτισμός,153,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,4030,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,202,Σαμοθράκη,482,Σάτιρα,62,Σουφλί,256,Συγκοινωνίες,247,Σύλλογοι,253,Συνέδρια,106,ΣΥΡΙΖΑ,289,Σχολείο,9,Τέχνες,115,Τεχνολογία,44,Τουρισμός,210,Τρίγωνο,32,Τυχερό,25,Υγεία,571,Φέρες,208,Χηλή,32,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,297,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Έπεσε η αυλαία του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Έπεσε η αυλαία του 18ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας
Το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας, τόσο από πλευράς προσέλευσης θεατών όσο και από το επίπεδο των θεατρικών παραστάσεων, εντός και εκτός διαγωνισμού, οι εντυπώσεις ήταν οι καλύτερες και όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και το θαυμασμό τους.
https://3.bp.blogspot.com/-6UUTDVh-B-w/WbKka-5ah4I/AAAAAAAB3yk/8Djku4JW_JoDMXZKwb8ahZKcUlD_ZFjnQCLcBGAs/s1600/festival%2Borestiadas.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-6UUTDVh-B-w/WbKka-5ah4I/AAAAAAAB3yk/8Djku4JW_JoDMXZKwb8ahZKcUlD_ZFjnQCLcBGAs/s72-c/festival%2Borestiadas.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/18.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/18.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy