Τι είπαν για μπίζνες Τσίπρας - Μακρόν - επιχειρηματίες και η παραχώρηση σε ιδιώτες του λιμένα Αλεξανδρούπολης

Το γαλλικό ενδιαφέρον για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και η... παραχώρηση σε ιδιώτες του λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Τι είπαν για μπίζνες Τσίπρας - Μακρόν - επιχειρηματίες και η παραχώρηση σε ιδιώτες του λιμένα Αλεξανδρούπολης
Οι επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οικονομικές προοπτικές της χώρας και η άρση αντικινήτρων για τις επιχειρήσεις, ήταν το βασικό «μενού» στη σημερινή συνάντηση συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών, στην οποία παρέστησαν και μίλησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στις συζητήσεις και σε δηλώσεις που ακολούθησαν, εκπρόσωποι μεγάλων γαλλικών ομίλων εξέφρασαν ενδιαφέρον για επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, στη διαχείριση υδάτων, στις κατασκευές, στις ψηφιακές τεχνολογίες και σε άλλους επιμέρους κλάδους.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος απέφυγε να υπεισέλθει στα εργασιακά, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΒ για τις σχετικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη Γαλλία και και τις ανάλογες που ετοιμάζονται στην Ελλάδα. «Δεν ήρθα να δώσω συμβουλές», ήταν η απάντηση του Γάλλου προέδρου. «Στα εργασιακά η Ελλάδα θα βρει το μοντέλο που της ταιριάζει».

Οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν άκουσαν τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων της πετρελαϊκής Total και κατασκευαστικού ομίλου Vinci για τα γνωστά προβλήματα με την ελληνική γραφειοκρατία. Από ελληνικής επιχειρηματικής πλευράς παρατηρήσεις, απόψεις και σχόλια διατύπωσαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και ο πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα με τη γραφειοκρατία και ότι η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει. Έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στο άνοιγμα των αγορών και στις ιδιωτικοποιήσεις, επισημαίνοντας ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η παραχώρηση σε ιδιώτες των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Ηγουμενίτσας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην έγκαιρη ολοκλήρωση των οδικών αξόνων από κοινοπραξίες στις οποίες συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και η γαλλική Vinci.

Ως επιστέγασμα της επίσκεψης Μακρόν ήρθε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία θα παράσχει τεχνική βοήθεια για τη δημιουργία ανάλογου χρηματοπιστωτικού φορέα στην Ελλάδα.

Συμφωνίες και προσεγγίσεις υπήρξαν και σε επιχειρηματικό επίπεδο. Η ΔΕΗ και η Engie ξεκίνησαν συζητήσεις για την κατασκευή αιολικού Πάρκου και μονάδων αποθήκευσης ενέργειας στην Κρήτη.

Συμφωνία συνεργασίας επετεύχθη μεταξύ του ελληνικού «SI cluster» διαστημικών τεχνολογιών και της Aerospace Valley, που συνδέεται με την εταιρεία κατασκευής των Airbus.

Το έντονο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων εξέφρασαν σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι της Total και του γκρουπ Suez.
[post_ads_2]
Μετά τη συνάντηση, ο Patrick Pouyanne της Total δήλωσε στο ΑΠΕ το ενδιαφέρον του ομίλου στην Ελλάδα εντοπίζεται σε τέσσερις τομείς. Την εξόρυξη - άντληση υδρογονανθράκων, τη διανομή - εμπορία πετρελαιοειδών, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου.

«Έχουν ανακαλυφθεί κοιτάσματα στις θαλάσσιες περιοχές του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Κύπρου», είπε o Pouyanne. «Θέλουμε να κάνουμε έρευνες στην Ελλάδα. Έχουμε καταθέσει αίτηση εξασφάλισης των σχετικών αδειών και για αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα».

Αναφερόμενος εμμέσως στις προσπάθειες της Τουρκίας να παρεμποδίσει έρευνες για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, ο επικεφαλής της TOTAL είπε: «Είμαστε μία εμπορική εταιρία, δεν κάνουμε διπλωματία. Δεν χρειάζεται να επιλύσουμε κάτι».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε έναν ακόμη λόγο δραστηριοποίησης στην Ελλάδα. Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κοιτάμε πολύ σοβαρά τις δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων στην Ελλάδα για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας - αιολικής και ηλιακής.

Σαφές επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα εξέφρασε και ο Jean Louis Chaussade, διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου Suez. Ερωτηθείς για την προοπτική ιδιωτικοποίησης των δύο μεγάλων εταιρειών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), επεσήμανε ότι αυτό που πρωτίστως ενδιαφέρει τον όμιλο είναι το μάνατζμεντ αυτών των εταιριών.

«Μπορούμε να αγοράσουμε ένα μικρό ποσοστό των μετοχών, περί το 20% - 25%. Όμως αυτό που θέλουμε είναι να βελτιώσουμε το μάνατζμεντ - στο οποίο είμαστε καλοί. Είναι σημαντικό να φέρεις τεχνολογία, να βελτιώσεις την ποιότητα του μάνατζμεντ, του δικτύου διανομής, της σχέσης με τους πελάτες, όπως κάνουμε παντού».

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Eurobank και της ΕΕΤ Ν. Καραμούζης, δήλωσε ότι «ήταν ευκαιρία να παρουσιάσουμε μία Ελλάδα προοπτικής που έχει μέλλον και να τονίσουμε την ανάγκη για επενδύσεις».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να δουν την Ελλάδα ως ένα σημαντικό ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και όπως τόνισε «και γι' αυτή σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε».

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν επεσήμανε ότι «η Ελλάδα πέρασε 7 χρόνια σκληρής κρίσης, ελληνικής και ευρωπαϊκής. Οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν έφυγαν, όπως κάποιοι άλλοι». Τάχθηκε υπέρ της αλληλεγγύης αλλά με υπευθυνότητα, ζήτησε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και εξέφρασε τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν. «Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ. Θέλω ο δεσμός αυτός να παραμείνει ισχυρός», σημείωσε, καλώντας τους Γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Πηγές: sofokleousin.gr, thetoc.gr
Φώτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Πέτροβιτς

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,398,Αγωγοί,111,Αθλητικά,1745,Αλεξανδρούπολη,4646,Άμυνα,195,ΑΝΕΛ,57,Απεργίες,110,Άρθρα - Απόψεις,2445,Αστυνομικά,465,Αυτοδιοίκηση,1608,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,669,Αφιερώματα,225,Βαλκάνια,26,Βουλευτικές Εκλογές,377,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,31,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,164,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,295,Δράμα,73,Έβρος,12214,Εθελοντισμός,163,Εκδηλώσεις,1824,Εκκλησία,737,Εκπαίδευση,801,Ελλάδα,800,Ελληνισμός,24,Ελληνοτουρκικά,331,Ενέργεια,26,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,464,Εργασία,8,Εργασιακά,178,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,35,Ευρώπη,95,Ζωή και Υγεία,238,Θράκη,229,Ιστορία,116,Καβάλα,126,Καιρός,26,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,173,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,10,ΚΚΕ,263,Κοινωνία,57,Κοινωνική Προσφορά,162,Κόσμος,501,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,19,Μεταναστευτικό,109,Μουσική,167,ΝΔ,420,Ξάνθη,121,Οικολογία,246,Οικονομία,490,Ορεστιάδα,723,Πανταζίδου,69,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,224,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2531,Πολιτική,1067,Πολιτισμός,153,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,3,Πρώτο Θέμα,4032,Πρωτοσέλιδο,1,Ροδόπη,202,Σαμοθράκη,482,Σάτιρα,62,Σουφλί,256,Συγκοινωνίες,247,Σύλλογοι,253,Συνέδρια,106,ΣΥΡΙΖΑ,289,Σχολείο,9,Τέχνες,115,Τεχνολογία,44,Τουρισμός,210,Τρίγωνο,32,Τυχερό,25,Υγεία,571,Φέρες,208,Χηλή,32,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,297,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τι είπαν για μπίζνες Τσίπρας - Μακρόν - επιχειρηματίες και η παραχώρηση σε ιδιώτες του λιμένα Αλεξανδρούπολης
Τι είπαν για μπίζνες Τσίπρας - Μακρόν - επιχειρηματίες και η παραχώρηση σε ιδιώτες του λιμένα Αλεξανδρούπολης
Το γαλλικό ενδιαφέρον για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ, για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και η... παραχώρηση σε ιδιώτες του λιμένα Αλεξανδρούπολης.
https://4.bp.blogspot.com/-usQ7IZR8vvY/WbL6ZUQ_cyI/AAAAAAAB3zI/4w0eyMRHdso8WSZAoVVP-Rcc_4y78HPbgCLcBGAs/s1600/tsipras-makron.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-usQ7IZR8vvY/WbL6ZUQ_cyI/AAAAAAAB3zI/4w0eyMRHdso8WSZAoVVP-Rcc_4y78HPbgCLcBGAs/s72-c/tsipras-makron.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/blog-post_62.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/blog-post_62.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share. STEP 2: Click the link you shared to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy