Εγκαινιάστηκε στην Καβάλα η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA

Μετά την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, η SYNERGIA διοργανώνεται φέτος στην Καβάλα με τη συμμετοχή 100 και πλέον παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα, εμπόρων και επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής.

Εγκαινιάστηκε στην Καβάλα η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA 2017
Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας τα εγκαίνια της 3ης Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA 2017 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Μετά την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, η SYNERGIA διοργανώνεται φέτος στην Καβάλα με τη συμμετοχή 100 και πλέον παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα, εμπόρων και επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής, με σκοπό την προώθηση της ενδοπεριφερειακής κατανάλωσης τοπικών προϊόντων.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Χρήστος Μέτιος κατά την τελετή των εγκαινίων:


«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να σας καλωσορίζω στην 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων Synergia 2017 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Στην καθιέρωση της Synergia, μας οδήγησε πριν από τρία χρόνια η συνειδητοποίηση από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη μας Γιώργο Παυλίδη ότι η οικονομική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία σύνθετη και πολυεπίπεδη.

Ότι απαιτεί την ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των επαγγελματιών της παραγωγικής αλυσίδας, από τον παραγωγό της πρώτης ύλης μέχρι τον επιχειρηματία που διαθέτει προς πώληση το τελικό προϊόν.


Στην Περιφέρειά μας ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ανέκαθεν το ισχυρό αναπτυξιακό μας κεφάλαιο. Οι γεωλογικές και κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, η θάλασσα, ο κάμπος, ο ορεινός όγκος, έχουν προικίσει την Περιφέρειά μας με μια σημαντική παραγωγική δυνατότητα.

Παράγουμε διαφορετικά μεταξύ τους, μοναδικά στο είδος τους ποιοτικά προϊόντα, πιστά στις τοπικές μας παραδόσεις και σε ποσότητα ικανή να καλύπτει όχι μόνο τις δικές μας ανάγκες αλλά και τη ζήτηση από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κι όμως, τα προϊόντα αυτά συχνά δεν είναι γνωστά ούτε σε μας τους ίδιους.

Αυτή την ανάγκη να γνωρίσουμε και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι πρεσβευτές των δικών μας προϊόντων έρχεται να καλύψει η Έκθεση Synergia της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στόχος της είναι η προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους επαγγελματίες της περιοχής μας που δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια του αγροδιατροφικού τομέα με τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε τα προϊόντα που παράγονται στην Περιφέρειά μας να διατίθενται προς κατανάλωση από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, διαμονής, εστίασης και αναψυχής.

Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνουμε να δημιουργούμε ένα ενδοπεριφερειακό δίκτυο παραγωγής και κατανάλωσης με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες. Καλλιεργείται η ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση, προβάλλονται και προωθούνται τα τοπικά μας προϊόντα και η τοπική οικονομία αναπτύσσεται.


Κυρίες και κύριοι, τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα διανύει μια δύσκολη περίοδο. Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα δοκιμάζονται.

Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να αναζητούμε διαρκώς μέσα για την στήριξη της παραγωγής και της επιχειρηματικότητας, για την προώθηση των προϊόντων και την τόνωση της οικονομίας σε τοπικό επίπεδο.

Η Synergia εγγράφεται σε αυτήν την προσπάθεια της Περιφέρειας.

Και οι συνθήκες για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι ευνοϊκές τα τελευταία χρόνια αφενός γιατί και εμείς οι ίδιοι επανεκτιμούμε την αξία και την ποιότητα τον τοπικών μας προϊόντων, αφετέρου γιατί ένα σημαντικό τουριστικό ρεύμα έχει δημιουργηθεί προς την περιοχή μας.

Ειδικά η ανάπτυξη αυτού του τουριστικού ρεύματος έθεσε ενώπιόν μας δύο επιτακτικές ανάγκες:
 • πρώτον, την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων ώστε αυτά να γίνουν γνωστά και να προτιμώνται από τους τουρίστες που μας επισκέπτονται και
 • δεύτερον, την ένταξή τους στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Περιφέρειάς μας ως βασικών στοιχείων της τοπικής μας κουλτούρας και ταυτότητας.


Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε περήφανοι που στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης της Περιφέρειάς μας περιλαμβάνονται ορισμένα από τα βασικά προϊόντα της Μεσογειακής Διατροφής όπως:
 • Το ελαιόλαδο και οι ελιές της Θάσου
 • Οι πατάτες και τα φασόλια του Νευροκοπίου Δράμας
 • Το κασέρι της Καβάλας, της Δράμας και της Ξάνθης
 • Και η φέτα που παράγεται σε όλη την Περιφέρεια.


Την ίδια ή παρόμοια προβολή επιδιώκουμε να πετύχουμε και για άλλα προϊόντα της Περιφέρειάς μας όπως:
 • Τα κρασιά της Δράμας και της Καβάλας.
 • Το κρασί και το ελαιόλαδο της Μαρώνειας.
 • Το μέλι της Θάσου.
 • Οι ελιές της Μάκρης και της Σαμοθράκης.
 • Ο καφές, το στραγάλι και το σουτζούκ λουκούμ της Κομοτηνής.
 • Τα λουκάνικα και ο καβουρμάς του Έβρου.
 • Τα σιροπιαστά και τα γλυκά του κουταλιού.
 • Η καριόκα της Ξάνθης.
 • Οι κουραμπιέδες της Νέας Καρβάλης.
 • Ο τραχανάς και τα ιφκάδια.
 • Τα αλίπαστα της Καβάλας και της Ροδόπης.


Για την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, πέρα από τη Synergia, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει και συμμετέχει κάθε χρόνο σε εκθέσεις και δράσεις που συγκεντρώνουν παραγωγούς, μεταποιητές, πωλητές από το χώρο της εστίασης και του τουρισμού αλλά και καταναλωτές.

Η διαδικασία είναι σύνθετη, απαιτεί στοχευμένες ενέργειες και χρόνο, είμαστε όμως αισιόδοξοι πως μπορούμε να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα.

Το πρώτο βήμα, αυτό που έχει να κάνει με τη γνωριμία των τοπικών μας προϊόντων, έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια με τη Synergia στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη και τώρα στην Καβάλα, αν και στο επίπεδο της συνεργασίας των παραγωγών με τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης υπάρχουν ακόμα περιθώρια εξέλιξης.


Σήμερα όμως, είναι απαραίτητο να κάνουμε και το επόμενο βήμα, αυτό της εξωστρέφειας. Και μαζί με τις προσπάθειες που κάνουν ήδη κάποιες επιχειρήσεις της περιοχής μας, να δώσουμε την ευκαιρία και σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις και παραγωγούς να προωθήσουν και να εξάγουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Σε αυτήν την προσπάθεια, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο με τη δημιουργία μιας περιφερειακής αγροδιατροφικής σύμπραξης.

Η σύμπραξη αυτή, που θα έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, θα αναλάβει να καταγράψει, να ομαδοποιήσει και να προωθήσει τα τοπικά μας προϊόντα σε νέες αγορές του εξωτερικού στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Με αυτές τις σκέψεις, χαιρετίζω και εύχομαι καλή επιτυχία στη Synergia 2017.»
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8220,Άμυνα,335,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2995,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3202,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17962,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2462,Εκκλησία,1205,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1284,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1421,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,408,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6001,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Εγκαινιάστηκε στην Καβάλα η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA
Εγκαινιάστηκε στην Καβάλα η 3η Έκθεση Προώθησης Τοπικών Προϊόντων SYNERGIA
Μετά την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, η SYNERGIA διοργανώνεται φέτος στην Καβάλα με τη συμμετοχή 100 και πλέον παραγωγών του αγροδιατροφικού τομέα, εμπόρων και επιχειρηματιών του τουρισμού της περιοχής.
https://4.bp.blogspot.com/-Eog5XlaKIuU/WSmaxFK-65I/AAAAAAABzvE/efafh5fovXoDsdBvOKoY0y7zlijlwEmMgCLcB/s1600/2.JPG
https://4.bp.blogspot.com/-Eog5XlaKIuU/WSmaxFK-65I/AAAAAAABzvE/efafh5fovXoDsdBvOKoY0y7zlijlwEmMgCLcB/s72-c/2.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/3-synergia.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/05/3-synergia.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων