Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου. Η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με λεωφορεία και είναι δωρεάν.

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό ενωτικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι - άνεργοι - Συνταξιούχοι - Νέοι και Νέες που θα συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου προκήρυξε 24ωρη απεργία στις 10/9/2016 ημέρα Σάββατο και σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ ναύλωσε λεωφορεία.

Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν και η αναχώρηση θα γίνει από την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο το πρωί και ώρα 10:00 μπροστά από το κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα εξαϋλώσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Μέτρα που θα καταργήσουν κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας. Για μία ακόμα φορά, η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέα πρόσθετα μέτρα ακραίας λιτότητας, που της δίνουν πλέον τη χαριστική βολή, ενώ επικίνδυνα αυξανόμενες κατηγορίες του εργατικού δυναμικού και των ανέργων της χώρας μας εργάζονται ή καλούνται να εργαστούν σε ιδιαίτερα επισφαλείς συνθήκες εργασίες με ταυτόχρονη δραματική μείωση του βιοτικού τους επιπέδου και ολοένα και υποβαθμιζόμενα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Είμαστε αντιμέτωποι με «προτάσεις» που μετουσιώνονται σε αποφάσεις, που εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά στις πλάτες των εργαζομένων νέα δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονομική και πολιτική ελίτ, η οποία έμαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δημοσίων πόρων παραμένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισμένη. Επιπλέον, οι εκτεταμένες απορρυθμιστικές παρεμβάσεις της τελευταίας εξαετίας στο προστατευτικό πλαίσιο της εργατικής νομοθεσίας τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα σε αύξηση της εργοδοτικής παραβατικότητας με δραματικές επιπτώσεις στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, πέραν των σταθερά υψηλών ποσοστών αδήλωτης εργασίας, η μερικώς ή ψευδώς δηλωμένη εργασία έχει πλέον λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με ολέθριες συνέπειες για την απόδοση των οφειλόμενων εισφορών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Ασφάλειας.

Δυστυχώς αυτή η κατάσταση της αυθαιρεσίας λαμβάνει στοιχεία «κανονικότητας», λαμβάνοντας υπόψη και την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του στελεχιακού τους δυναμικού, να ανταποκριθούν σε ένα δυσχερέστατο ελεγκτικό έργο που παρέχεται σε συνθήκες υποστελέχωσης και έλλειψης της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
  • Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες - Καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για τις Ομαδικές απολύσεις, καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
  • Σεβασμό στα συνδικάτα μας, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες οφείλει να είναι διαρκής, έμπρακτος και απαρέγκλιτος, σε πείσμα όλων των παρεμβάσεων ακόμα και στην καρδιά της έννοιας της συλλογικής εκπροσώπησης και αυτονομίας. Κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων, κάθε επιδίωξη χειραγώγησής τους, θα βρίσκει σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα απέναντι.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
  • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
  • Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων - τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως της αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
  • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. 
  • Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, εκχώρησης του δημόσιου πλούτου σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους, πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Εντατικοποίηση των δράσεων του Υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και της μερικώς δηλωμένης εργασίας, με αφετηρία τη θέσπιση πλαισίου κανόνων για την ελάχιστη σύνθεση προσωπικού στις επιχειρήσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι ενόσω οφείλει να επιδιώκεται η αλλαγή της κοινωνικής πολιτικής στο σύνολό της, η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει μόνο να διακηρύσσεται, αλλά και να προωθείται έμπρακτα.
  • Άμεση διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου για τη θέσπιση πλαισίου ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, με εξειδίκευση στη βάση των επιμέρους χαρακτηριστικών κάθε κλάδου οικονομικής δραστηριότητας (πχ είδος, αντικείμενο εργασιών και απαιτούμενες εργασίες κλπ), αλλά και άλλων αντικειμενικών κριτηρίων (πχ μέγεθος-έκταση επιχείρησης, προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας κλπ).

Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια.

Γι’ αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι έχουμε μόνο μια επιλογή.

Να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε μάχη για την ανατροπή των Μνημονίων, για την επαναφορά των δημοκρατικών εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, που βιαίως μας αφαίρεσαν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού και του φθηνού εργατικού κόστους.

Δίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τη μάχη για να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στα πειράματα, στην ανεργία, στην φτωχοποίηση.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, ώρα 18:00 στο Άγαμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Δηλώσεις συμμετοχής για τη δωρεάν μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου και στα τηλ. 2551026274 και 2551081439.


[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Ν. Έβρου για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου. Η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με λεωφορεία και είναι δωρεάν.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjx_Ij8sZl1jUgJgNuvWA1HaRFtP8QZDcfEou_ztaXDh9vQWzftBOfH-BpSDlDJbFU7npvcGvYwhtROQ0kVzCKx5oHFrxG_cs731iEVsi31u5xeGFh7QcMTHJ6awjGEIgT73dTw6zSGfRk/s1600/23909n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjx_Ij8sZl1jUgJgNuvWA1HaRFtP8QZDcfEou_ztaXDh9vQWzftBOfH-BpSDlDJbFU7npvcGvYwhtROQ0kVzCKx5oHFrxG_cs731iEVsi31u5xeGFh7QcMTHJ6awjGEIgT73dTw6zSGfRk/s72-c/23909n.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/09/blog-post_84.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/09/blog-post_84.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων