Παρεμβάσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στα πλαίσια της δίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 9 Μάρτη, των εργαζομένων στα καταστήματα και τις αποθήκες του «Μαρινόπουλου»

Παρεμβάσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στα πλαίσια της δίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 9 Μάρτη των εργαζομένων στα καταστήματα και τις αποθήκες του «Μαρινόπουλου», ύστερα από κάλεσμα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποίησε παρεμβάσεις στα καταστήματα της εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη.

Μέλη του σωματείου μοίρασαν υλικό και έγιναν συζητήσεις με τους εργαζόμενους για την ανάγκη οργάνωσης και συσπείρωσης στο σωματείο. Εκφράστηκε ο προβληματισμός για τις εξελίξεις αλλά και η πρόθεση να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Επίσης, προβλημάτισε το γεγονός ότι, ενώ η κερδοφορία στον κλάδο παραμένει πολύ υψηλή, έχουμε συνεχώς απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ κυριαρχεί η μερική απασχόληση (4ωρα - 6ωρα).


Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων
Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ανακοίνωση της συμφωνίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρίας που θα περιλαμβάνει τα 33 υπερμάρκετ που ανήκουν στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, οδηγεί σε σοβαρές ανακατατάξεις στον κλάδο του εμπορίου.

Οι εργαζόμενοι της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να βρεθούν σε ετοιμότητα και δράση! Συμφωνίες, όπως την παραπάνω, κλείνονται και άλλες, όπως αυτή με τον ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, με μόνα θύματα τους εργαζόμενους. Όλα δείχνουν πως η εργοδοσία τις επόμενες μέρες θα εξαπολύσει ένα νέο γύρο επίθεσης. Η συμφωνία δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα μας. Οι χιλιάδες των συναδέλφων, στα εκατοντάδες καταστήματα θα συνεχίσουν να βιώνουν την αβεβαιότητα, την απειλή του κλεισίματος του καταστήματος, της απόλυσης, νέων μειώσεων στους μισθούς.

Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, όπως και άλλοι 2-3 μεγαλέμποροι, όπως ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, τα My Market, που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους όλη την αγορά των σούπερ μάρκετ, όλα αυτά τα χρόνια γιγαντώθηκαν, αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Αυτές οι επιχειρήσεις, που μονοπωλούν τον κλάδο, επιβάλλουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τις τιμές και την ποιότητα των εμπορευμάτων, που αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης για τις λαϊκές οικογένειες, οδηγούν στον αφανισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων εμπόρων.

Η γιγάντωση του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ όλα τα προηγούμενα χρόνια επετεύχθη με το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, το ξήλωμα κατακτήσεων και δικαιωμάτων, με τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στον κλάδο του εμπορίου υπάρχει πείρα τι σημαίνουν τέτοιου είδους συμφωνίες. Ας θυμηθούμε τι έγινε με τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΔΟΥΚΑ, ΕXTRΑ. Πόσοι συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους, υπέστησαν σοβαρές μειώσεις στους μισθούς πριν τους αναλάβει ο «σωτήρας». Όλα αυτά ήταν μέρος της συμφωνίας.

Ανάπτυξη και κέρδη για τα μονοπώλια και για τους εργαζόμενους μισή ζωή, μισθοί πείνας και ανεργία.


Εργαζόμενοι στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε δυναμικά, συλλογικά και μαζικά στην εργοδοσία της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, δεν πάει άλλο, δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστέρηση. Τα κλεισίματα καταστημάτων, οι απολύσεις, η τρομοκρατία για να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τα όποια σχέδια της εργοδοσίας είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με το φόβο της απόλυσης, πότε θα έρθει η σειρά μας.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Αυτές τις μέρες η εργοδοσία του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ κλείνει καταστήματα και προχωράει σε δεκάδες απολύσεις, ενώ σχεδιάζει και νέα μείωση 8% στους μισθούς. Ταυτόχρονα δε λέει κουβέντα τι θα απογίνει με τους 10.000 περίπου εργαζόμενους που εργάζονται στα εκατοντάδες SUPER MARKET και τα express της επιχείρησης.

Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους ο δρόμος του αγώνα, η συλλογική πάλη από κοινού με το κλαδικό τους σωματείο και τους συναδέλφους τους για την υπεράσπιση της δουλειάς, για μισθούς που θα ικανοποιούν τις ανάγκες μας.

Οι περίπου 13.000 εργαζόμενοι στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ είναι δύναμη. Αν αυτό συνειδητοποιηθεί είναι σίγουρο ότι η οργανωμένη πάλη τους θα αποτελέσει ισχυρό όπλο απέναντι στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

Η ανεργία δεν είναι λύση. Δεν πρέπει να παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας στη δουλειά.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε και να περιμένουμε τι θα απογίνει με την επιχείρηση. Η εργοδοσία μπορεί να έχει διάφορα σχέδια στο μυαλό της. Ένα είναι σίγουρο όμως, ότι όποιο σχέδιο και να έχει, αυτό θα έχει στόχο το χτύπημα των δικαιωμάτων μας για να υπηρετείται και να αυξάνεται η κερδοφορία της.

Παλεύουμε για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα! Οι άνεργοι είναι 1,5 εκατομμύριο, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας είναι κακοπληρωμένες και με τους χειρότερους όρους. Αν δεν εμποδίσουμε τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, ακόμα και η σύνταξη θα μετατραπεί σε άπιαστο όνειρο, αφού θα δίνεται στα 67 και θα ισοδυναμεί με επίδομα, που δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ


Το κλαδικό σας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» είναι στο πλευρό σας, είναι το στήριγμα σας. Σας καλεί:
  • Να γραφτείτε στο σωματείο, να συζητήσουμε μέσα από συλλογικές διαδικασίες σε κάθε κατάστημα και να προετοιμάσουμε την αγωνιστική μας απάντηση απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας. Από κοινού μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτή την επίθεση που οδηγεί εκατοντάδες από εσάς στην ανασφάλεια, την ανεργία και την ανέχεια.
  • Να απορρίψετε λογικές διαχείρισης του προβλήματος, τη λογική του μικρότερου κακού.
  • Να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι εξελίξεις είναι πολλές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας βρουν απροετοίμαστους.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
  • Καμία μείωση μισθών.
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
  • Η Κυβέρνηση να πάρει όλη την ευθύνη και να δεσμευτεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων 13.000 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και των οικογενειών τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7781,Άμυνα,320,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2964,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,718,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,453,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,87,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,630,Δράμα,113,Έβρος,17295,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2354,Εκκλησία,1167,Εκπαίδευση,1357,Ελλάδα,1249,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,659,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,194,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,514,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,455,Ξάνθη,200,Οικολογία,322,Οικονομία,574,Ορεστιάδα,1326,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,395,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3637,Πολιτική,1397,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5767,Ροδόπη,378,Σαμοθράκη,636,Σάτιρα,62,Σουφλί,475,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,384,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,50,Υγεία,1006,Φέρες,368,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Παρεμβάσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη
Παρεμβάσεις του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», στα πλαίσια της δίωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη 9 Μάρτη, των εργαζομένων στα καταστήματα και τις αποθήκες του «Μαρινόπουλου»
https://4.bp.blogspot.com/-MFr_J9DCMVo/VuCa9agVJ0I/AAAAAAABgnw/D5L3_ldXFto/s640/DSC01556.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-MFr_J9DCMVo/VuCa9agVJ0I/AAAAAAABgnw/D5L3_ldXFto/s72-c/DSC01556.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/03/blog-post_98.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/03/blog-post_98.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων