Επανέρχεται στο θέμα των σκουπιδιών η δημοτική παράταξη του Δήμου Ορεστιάδας "Είναι στο Χέρι μας"

Έντονη κριτική στον Δήμαρχο Ορεστιάδας ασκεί η δημοτική παράταξη "Είναι στο Χέρι μας" για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών "Είναι στο Χέρι μας" αναφέρει αναλυτικά: Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Επανέρχεται στο θέμα των σκουπιδιών η δημοτική παράταξη του Δήμου Ορεστιάδας Είναι στο Χέρι μας
Έντονη κριτική στον Δήμαρχο Ορεστιάδας ασκεί η δημοτική παράταξη "Είναι στο Χέρι μας" για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών "Είναι στο Χέρι μας" αναφέρει αναλυτικά:

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας (25/8/15), ο κος Μαυρίδης για άλλη μία φορά, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Είναι στο Χέρι μας” Βαλάντη Παντσίδη, απέφυγε να απαντήσει γιατί δεν επιλέχθηκε κάποιος άλλος τρόπος προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου, δημιουργώντας μία επικίνδυνη και κοστοβόρα παράνομη χωματερή, αλλά και γιατί λειτούργησε υπογείως, χωρίς να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο.

Μετά το κωμικό κρυφτούλι που διαδραματίστηκε τις τελευταίες μέρες, για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει χωματερή, επιτέλους χθες (μετά από ένα μήνα), ο δήμαρχος παραδέχτηκε την ύπαρξή της, εφευρίσκοντας μάλιστα και τον ανύπαρκτο όρο “χώρος προσωρινής μεταστέγασης”, για να βαφτίσει την παράνομη χωματερή που δημιούργησε, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες που φέρει ο ίδιος και η δημοτική αρχή στο σύνολό της.

Μάταια ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας κος Παπαϊωάννου προσπαθούσε να πείσει το δημοτικό συμβούλιο, ότι κάνει τα πάντα για να προστατέψει το περιβάλλον. Προφανώς το όριο των δυνατοτήτων τους εξαντλείται στη δημιουργία μιας υγειονομικής βόμβας ακριβώς δίπλα από το σημείο της προηγούμενης χωματερής, που με τόσο κόπο και κόστος έκλεισε. Είναι τουλάχιστον υποκριτική η αναφορά του αντιδημάρχου ότι η αντιπολίτευση δεν τον καλεί στο τηλέφωνο για να ενημερωθεί, όταν όλη αυτή την περίοδο επέλεξαν συνειδητά να μην συζητηθεί αυτό το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να λειτουργήσουν εξωθεσμικά, ελπίζοντας ότι δε θα αποκαλυφθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στα όρια του δήμου.

Είναι αξιοσημείωτη η ευκολία με την οποία η δημοτική αρχή καταφεύγει σε ψέματα, όταν τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν. Αρνούνται το γεγονός ότι στη νέα χωματερή γίνεται καύση των απορριμμάτων, την ίδια στιγμή που υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα όπως και η κοινή παραδοχή των κατοίκων της πόλης, ότι κάποιες μέρες η οσμή των σκουπιδιών που καίγονται, είναι αισθητή ακόμα και στο κέντρο της Ορεστιάδας. Επιπλέον ο κος Μαυρίδης, σε πλήρη σύγχυση των γεγονότων, απαιτούσε από την παράταξή μας να ζητήσει συγνώμη, για μία ανακοίνωση που δεν εξέδωσε ποτέ!

Σε μία άλλη απόπειρά του να σπιλώσει την Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών, υπονόησε ότι έστω και έμμεσα υποστηρίζουμε ιδιωτικά συμφέροντα. Του υπενθυμίζουμε ότι η πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων προάγει τα τοπικά οφέλη στο μέγιστο βαθμό καθώς και την απαγκίστρωση του σχεδιασμού από κάθε φύσης ιδιωτικά συμφέροντα. Εκεί μάλιστα επικεντρώνεται και η κριτική μας στο νέο εθνικό σχεδιασμό, που παρόλ' αυτά κινείται σε σαφώς καλύτερη κατεύθυνση από τον προηγούμενο. Του υπενθυμίζουμε επίσης ότι η πρότασή μας δεν έχει καμία σχέση με το μοντέλο των μεγαλοεργολαβικών συμφερόντων της ΔΙΑΑΜΑΘ, της οποίας μέχρι πρόσφατα ήταν διευθύνων σύμβουλος. Παρεμπιπτόντως ακόμα περιμένουμε το δελτίο τύπου που δημόσια υποσχέθηκε, και στο οποίο θα αναφέρει τους λόγους της παραίτησής του.

Η επίθεση του δημάρχου στην Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών, ολοκληρώθηκε με μία επίθεση στους υποτιθέμενους “συμβούλους” του κου Παντσίδη. Δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αδυνατεί να κατανοήσει πως ένα δημοτικό σχήμα μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά από τον τρόπο που ο ίδιος έχει μάθει να λειτουργεί τόσα χρόνια. Οι αποφάσεις μπορούν να παίρνονται μέσα από ανοιχτές, συλλογικές και συμμετοχικές διαδικασίες, και όχι προσωποκεντρικά και εν κρυπτώ. Είναι αστείο να μιλά για “συμβούλους”, ο δήμαρχος που βόλεψε σε καλοπληρωμένες θέσεις ειδικών συνεργατών στενούς συγγενείς συμβούλων του.

Παρά το δήθεν ενωτικό κλίμα που προβάλλει σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όποτε δέχεται κριτική για κάποιο θέμα, κάνει λόγο είτε για λαϊκισμό είτε για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών των συμβούλων της αντιπολίτευσης, υιοθετώντας ένα αμφιβόλου αισθητικής καφενειακό ύφος που σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην επίτευξη ενός πραγματικά γόνιμου διαλόγου.

Πάντως ακόμα και σε αυτό το νοσηρό κλίμα που καλλιεργεί ο κος δήμαρχος, αποτελεί δικαίωση για εμάς, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εκπόνηση τοπικού σχεδίου αποκεντρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, έστω και την ύστατη ώρα, κάτι που αποτελούσε πάγια θέση της κίνησής μας, από το Νοέμβριου του 2014.

Η αναγκαστική οπισθοχώρηση της δημοτικής αρχής, για το πιο σημαντικό μέχρι τώρα ζήτημα που απασχολεί την τοπική αυτοδιοίκηση σε πανελλήνιο επίπεδο, ίσως εξηγεί και τον διάχυτο εκνευρισμό του κυρίου Μαυρίδη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ο οποίος δηλώνει πως σέβεται τις διαφορετικές γνώμες, αλλά από την άλλη κινείται στις παρυφές της συκοφαντίας όταν η γνώμη της αντιπολίτευσης είναι αντίθετη από τη δική του.

Ευχόμαστε ότι αυτή τη φορά η παράταξη του κυρίου Μαυρίδη θα συνειδητοποιήσει την ανεπάρκεια των μέχρι τώρα χειρισμών της, και ότι θα σκύψει το κεφάλι για να εκπονήσει επιτέλους ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων αντί να αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους για το μηδενικό έργο που παρουσιάζουν.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

$show=mobile

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,359,Αγωγοί,108,Αθλητικά,1601,Αλεξανδρούπολη,3569,Άμυνα,157,ΑΝΕΛ,54,Απεργίες,101,Άρθρα - Απόψεις,2281,Αστυνομικά,443,Αυτοδιοίκηση,1424,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,464,Αφιερώματα,209,Βαλκάνια,18,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,51,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,158,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διάφορα,22,Διδυμότειχο,218,Δράμα,47,Έβρος,10589,Εθελοντισμός,139,Εκδηλώσεις,1598,Εκκλησία,612,Εκπαίδευση,695,Ελλάδα,690,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,329,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,438,Εργασία,5,Εργασιακά,167,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,80,Ζωή και Υγεία,212,Θράκη,126,Ιστορία,106,Καβάλα,94,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,167,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΚΕ,225,Κοινωνία,50,Κοινωνική Προσφορά,158,Κόσμος,445,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,16,Μεταναστευτικό,93,Μουσική,158,ΝΔ,408,Ξάνθη,81,Οικολογία,224,Οικονομία,453,Ορεστιάδα,581,Πανταζίδου,40,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,194,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2237,Πολιτική,965,Πολιτισμός,133,ΠΟΤΑΜΙ,21,Πρόσωπα,76,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,3539,Ροδόπη,140,Σαμοθράκη,402,Σάτιρα,62,Σουφλί,183,Συγκοινωνίες,238,Σύλλογοι,242,Συνέδρια,101,ΣΥΡΙΖΑ,278,Σχολείο,9,Τέχνες,110,Τεχνολογία,42,Τουρισμός,198,Τρίγωνο,29,Τυχερό,14,Υγεία,508,Φέρες,171,Χηλή,23,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,289,Showbiz,20,UNICEF,1,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επανέρχεται στο θέμα των σκουπιδιών η δημοτική παράταξη του Δήμου Ορεστιάδας "Είναι στο Χέρι μας"
Επανέρχεται στο θέμα των σκουπιδιών η δημοτική παράταξη του Δήμου Ορεστιάδας "Είναι στο Χέρι μας"
Έντονη κριτική στον Δήμαρχο Ορεστιάδας ασκεί η δημοτική παράταξη "Είναι στο Χέρι μας" για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών "Είναι στο Χέρι μας" αναφέρει αναλυτικά: Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
http://3.bp.blogspot.com/-rCaxo4sQYqc/Vd8Ur7kPC2I/AAAAAAABXd0/cmPodYoYmfM/s640/DSC_0074.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-rCaxo4sQYqc/Vd8Ur7kPC2I/AAAAAAABXd0/cmPodYoYmfM/s72-c/DSC_0074.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/blog-post_455.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/08/blog-post_455.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy