Τέλος εποχής για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης; Υπερσύγχρονος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στη Ραιδεστό

Εκτός Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης! Πριν λίγες μέρες, 150 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, στη Ραιδεστό της Τουρκίας (Tekirdag), εγκαινιάστηκε στο λιμάνι του Barbaros ο νέος σύγχρονος προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων "Asyaport" 320.000 τετρ. μέτρων.

Τέλος εποχής για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης; Υπερσύγχρονος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στη Ραιδεστό
Εκτός Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης!

Πριν λίγες μέρες, 150 χλμ. από την Αλεξανδρούπολη, στη Ραιδεστό της Τουρκίας (Tekirdag), εγκαινιάστηκε στο λιμάνι του Barbaros ο νέος σύγχρονος προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων "Asyaport" 320.000 τετρ. μέτρων, δυνατότητας διακίνησης μέχρι και 2,5 εκατ. TEU ετησίως, που μπορεί να δεχτεί και τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς containers.


Ήδη το πρώτο πλοίο κατέπλευσε σε αυτό διακινώντας 10.000 TEU για λογαριασμό της MSC, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως.

Το Asyaport συνδέεται με οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και πρόκειται να λειτουργήσει και ως Κέντρο Logistics εξασφαλίζοντας απασχόληση σε 1.200 άτομα, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του λιμανιού και του κέντρου logistics.


Εν τω μεταξύ, στον επίσημο χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τα εννέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, παρακάμπτεται η Θράκη και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ βλέπουμε να ενώνεται η Σόφια με τη Θεσσαλονίκη και το Μπουργκάς, κατευθυνόμενο το Δίκτυο προς την ευρωπαϊκή Τουρκία, μέσω Βουλγαρίας.


Επίσης, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχει καν λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη!
Δείτε εδώ τον επίσημο χάρτη της Κομισιόν με τα ευρωπαϊκά λιμάνια

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του κ. Νίκου Παπανικολόπουλου:

Asyaport vs Alexandroupolis port

Στη «γειτονιά» μας, στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στο μέσον της διαδρομής Αλεξανδρούπολης - Κωνσταντινούπολης, στη Ραιδεστό (Tekirdag) το 2010, όταν στην πατρίδα μας άρχιζε η κρίση και τα μνημόνια, η "Asyaport Liman SA" ξεκινούσε εκ του μηδενός την κατασκευή ενός σταθμού εμπορευματοκιβωτίων (containers terminal), του Asyaport.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2013, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD) ανακοίνωσε τη χορήγηση δανείου ύψους 92.000.000 δολαρίων για το Σταθμό αυτό, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να βελτιώνει τις υποδομές της για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης της.

Το Σεπτέμβριο του 2013, είχα γράψει σχετικό άρθρο με τίτλο «Το Asyaport Ραιδεστού απειλεί το λιμάνι μας». Είχα γράψει μεταξύ άλλων ότι... η υπόθεση Asyaport φέρνει στο προσκήνιο και πάλι το λιμάνι μας. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που σαν άλλο «γεφύρι της Άρτας» επί είκοσι χρόνια φτιάχνεται και ακόμα γίνεται.


Να μερικά από τα χαρακτηριστικά του ΑSYAPORT, μήπως και παραδειγματιστούμε.
 • Λειτουργεί αποκλειστικά ως "Hub contαiner port" σε έκταση 320.000 τετραγωνικών μέτρων.
 • Έχει δυνατότητα διακίνησης ετησίως μέχρι και 2,5 εκατ. TEU.
 • Δέχεται και τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (Super Post Panamax Containers Ship) έχοντας βύθισμα 20 μ. (υπόψη ότι το μεγαλύτερο Container πλοίο του κόσμου έχει βύθισμα 16 μ. και μεταφορική ικανότητα 16.000 TEU. Τα μεγάλα πλοία δεν μπορούν να περάσουν τα Στενά του Βοσπόρου, καθώς αυτά εξυπηρετούν πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας μέχρι 6.500 TEU.
 • Έχει ήδη συμφωνία με την MSC για διακίνηση 500.000 TEU ετησίως. Η Mediterranean Shipping Company (MSC) με έδρα τη Γενεύη, είναι παγκοσμίως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
 • Διαθέτει σύστημα έλεγχου εμπορευματοκιβωτίων X-Ray.
 • Συνδέεται με οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και πρόκειται να λειτουργήσει και ως Κέντρο logistics εξασφαλίζοντας απασχόληση συνολικά σε 1.200 άτομα.
 • Διαθέτει πιστοποιητικά ενεργειακής (ISO 50001) και περιβαλλοντικής (ISO 14000) διαχείρισης.
 • Διαθέτει ηλεκτρικές γερανογέφυρες (E-RTG), που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων περίπου 95% ενώ μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες.
 • Τα ελαστικοφόρα οχήματά του χρησιμοποιούν υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).


Η Ε.Ε, η οποία την περίοδο 1994-2004 διέθεσε πακτωλό χρημάτων για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, περίμενε... Περίμενε... δέκα χρόνια ακόμη, μέχρι που το 2014 το διέγραψε από το χάρτη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ).

Στον επίσημο χάρτη της με τα εννέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, βλέπουμε να ενώνεται η Σόφια με τη Θεσσαλονίκη και το Μπουργκάς, ενώ παρακάμπτεται η Θράκη και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κατευθυνόμενο το Δίκτυο προς την (ευρωπαϊκή) Τουρκία, μέσω Βουλγαρίας.

Άραγε φταίει η Ε.Ε. ή εμείς;

Οι αιρετοί και μη, άρχοντες και υπεύθυνοι του τόπου μας που χρόνια μας υπόσχονταν την ανάπτυξη του λιμανιού και μέσα από αυτή και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας, τώρα, τι έχουν να μας πουν;

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Asyaport


Δείτε το βίντεο:


Επιμέλεια: Alexandroupoli Online
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 23 σχόλια
 1. Γιατί βρε παιδιά είστε αχάριστοι?
  Και στο λιμάνι μας ένα σωρό πράγματα έχουν γίνει.
  Τραγούδησαν η Πάολα και η Βανδή , έγινε ο γάμος της χρονιάς εγινε η πανηγυρική βόλτα των αρχών της πόλης με τον μουτζούρη και τόσα άλλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοιμηθειτε σ αυτη τη πολη!!!!! ολοι βρισκουν τροπους να δουλεψουν εμεις.......αρμενιζουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τελικά η ανικανότητα δεν έχει όρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εαν δεν ήταν και η Σαμοθράκη απέναντι φανταστείτε σε τι κατάσταση θα βρισκοταν ούτε καράβι δεν θα έμπαινε μέσα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
  ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ
  ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλά δεν βλέπετε τα υδροπλάνα που πετάνε πάνω από τον Αγιο Εύπλου;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ποια υδροπλάνα ρε φίλε;;;; Τα περιστέρια από τον γάμο του Τοψίδη είναι......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. εμεις είμαστε μόνο για φωτογραφίες πάνω σε βαγόνια, εγκαίνια, κόψιμο κορδέλας και πανηγύρια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. το ασυαπορτ ειναι διπλα απο την ΕΟΖ Τσορλου οπου υπαρχουν εκατονταδες πολυεθνικες βιομηχανιες. Την ΕΟΖ Τσορλου την επισκέφτηκαν Δημαρχος Αλεξανδρουπολης και προεδρος Επιμελητηριου με την κυρια Καραγιαννη. Αραγε ποιος ο σκοπος τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. To λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καλό είναι για ψαρόβαρκες, άντε και για το ΣΑΟΣ με τα πανάκριβα εισιτήριά του για Σαμοθράκη. Για τίποτα παραπάνω. Οι αρχές της πόλης κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου στα μικροκομματικά τους κρεββατάκια και οι γείτονες δημιουργούσαν. Προς τί τα παράπονα τώρα;;; Καληνύχτα ή φέξε μου και γλίστησα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αν διαβάσεις την ιστοσελίδα του ΟΛΑ νομίζεις ότι μιλάνε για το λιμάνι του Ρότερνταμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Λιμάνι Αλεξανδρούπολης με την γεωστρατηγική του θέση, την γεωπολιτική του θέση που θα γίνει κόμβος μεταφορών. Ζούμε μια φούσκα και ψευδαίσθηση γιατί τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του ΟΛΑ προωθούσε τη βιτρίνα του λιμανιού για την προσωπική προβολή του προέδρου της, ο οποίος με συμπαραστάτες τον δήμαρχο, το επιμελητήριο, τον εμπορικό σύλλογο και άλλους φορείς μας φούσκωναν με λόγια, υποσχέσεις, όνειρα, και θα θα θα... και από έργα και πράξεις τίποτα. Εκτός από την εκβάθυνση που γίνεται και τα λίγες εκατοντάδες μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες διοικήσεις τι άλλο έχει γίνει; Ένα λιμάνι χωρίς υποδομές, ούτε επιβατικό σταθμό δεν έχει, τι προοπτικές μπορεί να έχει;

  Γιατί ας μας πουν τελικά, τι έγινε με όλα αυτά που μας έλεγαν; Για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Λήμνο, Μυτιλήνη και Λαύριο. Για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με Σμύρνη, Τσανάκαλε και Αίνο. Που είναι τα κρουαζιερόπλοια που μας έλεγαν; Που είναι τα υδροπλάνα; Τι έγινε η σύνδεση του λιμανιού με την Εγνατία; Τι αποτέλεσμα είχαν τα ταξίδια σε Σμύρνη, Αίνο, Κεσάνη, Κωνσταντινούπολη και αλλού; Τι αποτέλεσμα είχαν οι αδελφοποιήσεις που έγιναν με άλλα λιμάνια; Τι αποτέλεσμα έχει η προγραμματική συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο; Τι έγινε το Sea2Sea που θα μας ένωνε με την Μαύρη Θάλασσα; Τι έγινε η διασύνδεση με το Μπουρκάς και οι διαμεταφορές προς την Βουλγαρία. Τι έγινε με το διαμετακομιστικό κέντρο; Τι έγινε με την ελεύθερη ζώνη του λιμανιού; Που είναι οι ξένοι επενδυτές που ενδιαφερόταν για το λιμάνι (κινέζοι, γερμανοί, κύπριοι κ.α.);

  Αυτά και άλλα μας έλεγαν γιατί ο κύριος πρόεδρος έκανε το επικοινωνιακό του και πολιτικό του παιχνίδι γυρνώντας σε κανάλια και ραδιόφωνα και με πληρωμένες καταχωρήσεις και συνεντεύξεις σε μεγάλες εφημερίδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, με πανηγύρια, εγκαίνια, και παρουσιάσεις μας πουλούσε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Αλήθεια θα ψάξει η νέα διοίκηση πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν και σε ποιους πήγαν για την ανούσια προβολή του λιμανιού, για τις συνεντεύξεις του προέδρου, για τις εκδηλώσεις και παρουσιάσεις, για βίντεο και φωτογραφίες, για παραγωγές DVD κ.α.; Ή επειδή όπως ακούγεται θα αναλάβει νέος πρόεδρος ο αδερφός του κολλητού του δημοσιογράφου θα τα κουκουλώσουν όλα... στο ΟΛΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αλεξανδρούπολη:η πόλη της φιγούρας κ της επίδειξης κ του καφέ,τον ίδιο έναν καφέ που τον πίνουν απο το πρωί ως το βράδυ. Η πόλη της εξέλιξης,οπως ισχυρίζονται οι μόνιμοι κάτοικοι της (που εννοείται όλοι έχουν καταγωγή απο βόρειο Έβρο κ τώρα το παίζουν πρωτευουσιάνοι). Ίσως εγω δεν κατανοώ την έννοια της εξέλιξης,αλλα πιθανόν ειναι αυτή: μια κηποέκθεση ενός τμ,φοβερό! Ένας μόνο δρόμος με κίνηση,ούτε ένας παραλιακός δρόμος δίπλα στη θάλασσα για περπάτημα,γεμάτες μόνο οι καφετέριες του κέντρου κ όχι της παραλιακής κ αυτές που ειναι στην παραλιακή αντί να κοιτούν στη θάλασσα κοιτούν στο δρόμο! Αυτο ειναι πρωτοποριακό! Δεν θα το δεις πουθενά! Μέχρι και τουρίστες το σχολίασαν! Κατα τ αλλα οι ντόπιοι καμαρώνουν για τη θάλασσα τους! Αυτά λοιπόν ειναι τα ζητήματα της πόλης! Τι να μας πουν τώρα για λιμάνι και διαφορά τέτοια... Μια χαρα ειναι το λιμάνι! Αφού κάνει μια στο τόσο δρομολόγια για Σαμοθράκη με πάμφθηνο εισιτήριο και υπερσύγχρονο μέσο! Τι θελουμε άλλους προορισμούς? το λιμάνι πρέπει και αυτο Ν ακολουθεί τους ρυθμούς της πόλης:τη φιγούρα! Δηλ να αράζουν σκάφη,αντί λίγο ιστιοπλοΐα κ φυσικά να ρχεται και κανένα ρωσικό καράβι να το βλέπουμε που κ που.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Α! Και να μην παραλείψω Ν αναφέρω την υπερσύγχρονη κατάσταση του λιμεναρχείου της πόλης! Της παραλιακής αυτής πόλης που οι ντόπιοι την χαρακτηρίζουν ως παρισι κ ως το στολίδι της Θράκης! Κάτοικοι που χαρακτηρίζουν τους σαμοθρακιτες ως γκρινιάρηδες! Ευτυχώς που έχουν αυτούς τους γκρινιάρηδες και το λιμάνι τους εχει κίνηση! Έρχονται οι γκρινιάρηδες και ενισχύουν την οικονομία της επαρχιακής πόλης που λέγεται Αλεξανδρούπολη! Η οποία επαρχιακή πόλη δεν καταδέχεται να προβάλλει στα κανάλια της κανένα απολύτως θέμα που αφορά τα χωριά! Οπως μια νίκη στο ποδόσφαιρο. Κάτι που κάνει τον Έβρο περήφανο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Φτιάξτε και κανέναν κινηματογράφο/θέατρο,πολιτιστικές εκδηλώσεις και μετα βλέπουμε και για λιμάνι.. Στο οποίο λιμάνι θα έμπαιναν υδροπλάνα,εγκαταστάσεις φυσικού αερίου μπλα μπλα μπλα........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ούτε πλατεία δεν εχει η Αλεξανδρούπολη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κοιμηθείτε σ αυτη τη πόλη!!!!! ολοι βρίσκουν τρόπους να δουλέψουν εμεις.......αρμενίζουμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΤΕΡΑΣΤΙΑ H ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΡΑΙΔΕΣΤΟ!!! 1.200 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ!!!!!! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Να τα βλέπετε αυτά ευρωλιγούρια ενχωρια .....οι απέναντι με δικό τους νόμισμα χρόνια ολόκληρα ,και έχουν τρελή ανάπτυξη ενώ εμεις.....Ευρώπη παση θυσία !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ευγε μας !! Τα καταφεραμε παλι ! Αξιοι της μοιρας μας !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Το πιο σημαντικό και χειρότερο είναι ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν περιλαμβάνεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών και δεν υπάρχει καθόλου στον επίσημο χάρτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τα ευρωπαικά λιμάνια!!!!!
  Πως είναι λοιπόν γεωστρατηγικό, σημαντικό και κόμβος μεταφορών το λιμάνι μας όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν το έχει πουθενά? Πως θα γίνουν επενδύσεις και ανάπτυξη σε ένα λιμάνι που οι ευρωπαίοι δεν το γνωρίζουν και δεν το υπολογίζουν?
  Καλά λέει ο φίλος παραπάνω πως οι τοπικοί μας παράγοντες μας φούσκωναν τα μυαλά και όλα ήταν μια φούσκα.
  Μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και καλά να πάθουμε γιατί είμαστε άξιοι της μοίρας μας και αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν διοικούν άχρηστοι και παιδιά του κομματικού σωλήνα.
  Γιατί τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Εδω ταιριαζει η περιφημη φραση του Αλκαιου "Εξ ονυχος τον λεοντα".Βλεποντας κανεις οσα εγιναν με το λιμανι της Αλεξανδρουπολης καταλαβαινει γιατι πτωχευει ολη η Ελλαδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,6,Αγροτικά,548,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1973,Αλεξανδρούπολη,7425,Άμυνα,311,Ανακύκλωση,30,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,134,Άρθρα - Απόψεις,2920,Αστυνομικά,484,Αυτοδιοίκηση,2825,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,178,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,581,Δράμα,104,Έβρος,16709,Εθελοντισμός,231,Εκδηλώσεις,2262,Εκκλησία,1124,Εκπαίδευση,1288,Ελλάδα,1220,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,56,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,589,Εργασία,17,Εργασιακά,258,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,115,Ζωή και Υγεία,315,Θράκη,616,Ιστορία,199,Καβάλα,177,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,190,ΚΙΝΑΛ,26,ΚΚΕ,473,Κοινωνία,83,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,650,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,142,Μουσική,192,ΝΔ,447,Ξάνθη,185,Οικολογία,316,Οικονομία,564,Ορεστιάδα,1245,Πανταζίδου,147,Παπανικολόπουλος,259,ΠΑΣΟΚ,256,Περιβάλλον,380,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3509,Πολιτική,1343,Πολιτισμός,209,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5592,Ροδόπη,348,Σαμοθράκη,629,Σάτιρα,62,Σουφλί,439,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,280,Σύλλογοι,290,Συνέδρια,121,ΣΥΡΙΖΑ,363,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,246,Τρίγωνο,50,Τυχερό,48,Υγεία,961,Φέρες,350,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Τέλος εποχής για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης; Υπερσύγχρονος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στη Ραιδεστό
Τέλος εποχής για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης; Υπερσύγχρονος σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στη Ραιδεστό
Εκτός Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης! Πριν λίγες μέρες, 150 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη, στη Ραιδεστό της Τουρκίας (Tekirdag), εγκαινιάστηκε στο λιμάνι του Barbaros ο νέος σύγχρονος προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων "Asyaport" 320.000 τετρ. μέτρων.
https://2.bp.blogspot.com/-_QxUVzm_YEA/VaCFRqDTJVI/AAAAAAABVJ4/HtgFU0lhLnQ/s1600/asyaport.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-_QxUVzm_YEA/VaCFRqDTJVI/AAAAAAABVJ4/HtgFU0lhLnQ/s72-c/asyaport.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_33.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2015/07/blog-post_33.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων