Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη για το θέμα του προξένου στη Κομοτηνή

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο θέμα του Τούρκου πρόξενου στη Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ και στο ρόλο που παίζει στη περιοχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα

Την απέλαση του Τούρκου προξένου στη Κομοτηνή ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Τούρκος πρόξενος στη Κομοτηνή
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο θέμα του Τούρκου πρόξενου στη Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ και στο ρόλο που παίζει στη περιοχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και του επέδωσε επίσημο διάβημα για τον "καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή".

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα αναφέρει... ότι "υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα".

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Όταν ένας Ιμάμης διορισμένος σύμφωνα με το νόμο της Ελληνικής Πολιτείας από το Μουφτή της Κομοτηνής, δηλώνει δημόσια ότι απειλείται και συκοφαντείται από συντοπίτες του, καταγγέλλει το συμβάν με γραπτή αναφορά, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, προς τον Υπουργό Εξωτερικών και επιλέγει τη νομική οδό για να αντιμετωπίσει τις απειλές και τη διαπόμπευσή του, ως «εγκάθετου της Ελλάδας και προδότη» από συνεργάτη του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα. Ειδικότερα και από το γεγονός, ότι καταγγέλλεται για ανάμειξη και ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, προς τον οποίο θα επιδοθεί επίσημο διάβημα της ελληνικής κυβέρνησης, για τον καταγγελλόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή.

Δεν είναι δυνατόν, όπως καταγγέλλεται, ενέργειες του εκπροσώπου της Τουρκίας στην Κομοτηνή καθ’ υπέρβαση των προξενικών του καθηκόντων, θέλουμε να πιστεύουμε εν αγνοία της τουρκικής κυβέρνησης, να προκαλούν τριβές και εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα την παραμονή της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα και την επικείμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Την απέλαση του Τούρκου προξένου στη Κομοτηνή ζητούν βουλευτές της ΝΔ


Την απέλαση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ ζήτησαν χθες με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 12 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για τον ρόλο του προξένου στην τρομοκράτηση και τελικά στην παραίτηση ενός Έλληνα Πομάκου από τη θέση του ιμάμη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του προξενείου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, που δημοσιοποίησε επιστολή - ντοκουμέντο μουσουλμάνου Ιμάμη προς τον μουφτή Κομοτηνής, με την οποία αποδεικνύεται «η ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική» σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη. Η επιστολή του κ. Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, είναι ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, στα μέλη της μειονότητας.

Συγκεκριμένα στην Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ροδόπης) και αποδεικνύονται από επιστολή - ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την Επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.

Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του "υπερβάλλοντα ζήλο", θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της. Επειδή κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλήμματα. Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας.

Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους. Ο καταγγέλλων και εξαναγκασθείς σε παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο».

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, κοινοποιεί προς τον υπουργό Εξωτερικών και την επίμαχη επιστολή του μουσουλμάνου ιμάμη του Σώστη Ροδόπης, προς το νόμιμο μουφτή κ. Μέτσο Τζεμαλή.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. Σάββας Αναστασιάδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Μιχελάκης, Μαρία Αντωνίου, Θόδωρος Σολδάτος, Ασημίνα Σκόνδρα, Ανδρέας Μαρίνος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Κώστας Κοντογιώργης, Ελένη Μακρή και Γιώργος Γεωργαντάς ζητούν να ενημερωθούν από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο:
  • Αν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγω απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου;
  • Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;
  • Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί με βάση τα όσα παρατίθενται στην συνημμένη επιστολή ντοκουμέντο;

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8344,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3260,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18163,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1453,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3828,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6085,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη για το θέμα του προξένου στη Κομοτηνή
Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη για το θέμα του προξένου στη Κομοτηνή
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο θέμα του Τούρκου πρόξενου στη Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ και στο ρόλο που παίζει στη περιοχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα
http://2.bp.blogspot.com/-Hz-VvxG682U/UImT5d5roVI/AAAAAAAAlE4/DQj0AkapJdc/s200/proksenos.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-Hz-VvxG682U/UImT5d5roVI/AAAAAAAAlE4/DQj0AkapJdc/s72-c/proksenos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/diavima-gia-tin-stasi-tou-tourkou-proxenou-sti-komotini.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/10/diavima-gia-tin-stasi-tou-tourkou-proxenou-sti-komotini.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων