Ύποπτος ο ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης

Είναι γνωστό το "Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης", το οποίο κατοικοεδρεύει και δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, με επικεφαλής την γερμανοτραφή Εβρίτισσα κυρία Κατερίνα Καραγιάννη, όπως είναι γνωστό ότι το θέμα που προωθεί επίμονα στη Θράκη είναι οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες.

Χτες αναδημοσιεύσαμε άρθρο της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ (βλ. εδώ) σύμφωνα με το οποίο, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να επιχορηγήσει το εν λόγω Φόρουμ με το ποσό των 5.000 ευρώ ενώ, σύμφωνα με το καταστατικό της μη κερδοσκοπικής αυτής εταιρείας, μέλη στο Δ.Σ. της είναι η σύζυγος και η αδελφή του... Δημάρχου Αλεξανδρούπολης.

Σήμερα, το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης θα μας απασχολήσει και πάλι, αφού διαβάσαμε σε τουρκόφωνα ΜΜΕ:

«Επίσκεψη επιχειρηματιών της Δυτικής Θράκης πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ελεύθερη Ζώνη (ASB) που εδρεύει στην πόλη Çorlu (Τσόρλου) της Τουρκίας, με την πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.

Η αποστολή αποτελούνταν από 28 άτομα με επικεφαλής τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Gümülcine (Κομοτηνή) Μουσταφά Σάρνιτς και συμμετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, η πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης που έχει έδρα το Dedeağaç (Αλεξανδρούπολη) Κατερίνα Καραγιάννη, προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, εκπροσώπους των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στο Τσόρλου η Διαχειριστική Αρχή της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης και κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη της πόλης Τσόρλου είναι μία ιδιωτική επένδυση η οποία ιδρύθηκε το 1996 από ιδιωτική εταιρεία σε έκταση 2 εκατομμυρίων τ.μ. Στην ζώνη δραστηριοποιούνται συνολικά 170 επιχειρήσεις και απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό 3.000 ατόμων.

Στην διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοικούσα επιτροπή της Εταιρείας που ίδρυσε και διαχειρίζεται την Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας, της εξέλιξης και της λειτουργίας της ζώνης και ακολούθησε εκτενής διάλογος».

Πήγαν λοιπόν οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Τσόρλου της Τουρκίας για να επισκεφθούν την Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη που υπάρχει εκεί και καλώς πήγαν για να δουν να δουν από κοντά και να ενημερωθούν πως λειτουργούν οι ΕΟΖ.

Το θέμα είναι τι δουλειά είχαν στην αποστολή αυτή ο Τούρκος Πρόξενος, ο οποίος μάλιστα ήταν και επικεφαλής της αποστολής, και ο βουλευτής Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Για ποιο λόγο σε ένα ταξίδι ελλήνων επιχειρηματιών, ήταν μαζί τους ο πρόξενος της Τουρκίας Μ. Σάρνιτς, ο οποίος είναι πολυπράγμων και πολύ συχνά η δραστηριότητά του υπερβαίνει τα όρια των αρμοδιοτήτων του, έχοντας αναλάβει εργολαβικά και με ιδιαίτερο πάθος την "καθοδήγηση" και τον "εκτουρκισμό" της μειονότητας, προωθώντας τουρκικές ιμπεριαλιστικές κεμαλικές πολιτικές με γιορτές μίσους και φανατισμού, προκαλώντας το κοινό αίσθημα στη Θράκη, ενώ έχει δηµιουργήσει σχίσμα στο εσωτερικό της µειονότητας, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες μουσουλμάνων της Ροδόπης, διαχωρίζει τους µουσουλµάνους σε «δικούς µας» και σε …«χαφιέδες των Ελλήνων».

Για ποιο λόγο σε ένα ταξίδι ελλήνων επιχειρηματιών ήταν μαζί τους ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος δηλώνει «Τούρκος», ήταν πρόεδρος του κόμματος του Σαδίκ και νυν πρόεδρος της διαβόητης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτ. Θράκης», μέσω της οποίας συνομιλεί με την Τουρκία ως «μητέρα πατρίδα».

Το ταξίδι στην Τουρκία διοργανώθηκε από το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών δεν γνώριζαν για τους "εκλεκτούς" συνταξιδιώτες τους και πιάστηκαν εξαπίνης, και ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν δόθηκε δημοσιότητα στο συγκεκριμένο ταξίδι.

Την ευθύνη την έχει η κ. Καραγιάννη, η οποία θα πρέπει να εξηγήσει προς τι τα πάρε-δώσε με το τουρκικό προξενείο και με τους αυτοαποκαλούμενους «Τούρκους» μουσουλμάνους βουλευτές, και γιατί τα τουρκόφωνα ΜΜΕ αναφέρουν ότι το ταξίδι έγινε σε συνεργασία με το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή; Για ποιο λόγο "καπελώθηκε" από τον Τούρκο πρόξενο που ήταν επικεφαλής της αποστολής;

Τέλος, επειδή η επίσημη επωνυμία του Φόρουμ είναι "ECONOMIC FORUM OF THRACE", η κυρία Καραγιάννη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποια Θράκη υπονοεί, την Ελληνική Θράκη ή κάποια άλλη Θράκη, σαν κι εκείνη που ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στην ομιλία του στο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο του ίδιου του Φόρουμ, τον Μάιο του 2011;ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

BLOGGER: 11 σχόλια
 1. Ενας ιδιοκτήτης καφε-μπαρ, μια τυπογράφος και ο πανταχού παρών ιδιοκτήτης μπουτικ πήγαν στην Τουρκία να ενημερωθούν για τις ΕΟΖ. Θα μας τρελάνουν. Τι νομίζουν ότι είναι οι ΕΟΖ και τι σχέση έχουν αυτοί με το αντικείμενο? Αν γίνει στην Θράκη ΕΟΖ αυτοί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ο πρώτος να κάνει κυλικείο εκεί, η άλλη να τυπώνει κάρτες για τους μάνατζερ των εταιριών και ο τρίτος να πουλάει φόρμες εργασίες για τους εργάυες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λετε ρε να ειναι ετσι τα πραματα; μονο ο Φωσκολος τα εβλεπε αυτα τα σεναρια στο Καλημερα Ζωη....αμ ομως ειναι αληθεια ολα αυτα τι να πω τοτε πρεπει να αλλαξουμε κρατος και ολοι κοροιδευομαστε...κριμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ντρεπεστε ρε να φωτογραφιζεστε με τους τουρκοπρακτορες?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι ανώνωμη κακοήθεια;
  Τι κακεντρεχή και αβασάνιστα σχόλια;
  Ντρέπομαι που ζω ανάμεσά σας.
  Εμφύλιο αίσχος!
  Αντί να τρώτε τις σάρκες των δικών μας ανθρώπων γιατί δεν ασχολείστε με την κυρία Κατερίνα Καραγιάννη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λαμπακη να ξερεις οτι το νουμερο που θα φερεις στις εκλογες θα ειναι πια μονοψηφιο χειροτερο απο το πασοκ και θα εχει μεγαλη ευθυνη η αδερφη σου γι αυτο....το ακουσα τυχαια σε παρεα να λενε χιλια δυο πραματα εναντιον της και φυσικα το αποτελεσμα ειναι εσυ που δεν την απομονωνεις να την πληρωσεις,,,απλα ενημερωση κανω γι αυτο που ακουσα και ειναι αληθεια και οχι φαντασια ή ανωνυμη βλακεια....προσεξε το πολυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. α ρε Σοφάκι μεγαλεία ούτε στα καλύτερα σου όνειρα δεν φανταζόσουν τέτοια επιτυχία κρίμα βέβαια που το υπουργείο σας έκοψε τους μισθούς που αποφασίσατε να παίρνετε με τον κολλητό σου τον Τοψίδη .επίσης βλέπω εάν δεν κάνω λάθος και τον χρυσό Δράκο μαζί σας (ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ )ο Βαγγέλης το γνωρίζει ότι κάνεις παρέα μαζί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 02:39 einai poli sugkinhtikos o ponos sou Gia ton LAMPAki .giati ego se alli parea alla akousa profanos exei poli megali euthini I adelfi tou pou den fantazese poso voithise sto na eklegi Kai mas ton fortose

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Auti I karagianni APo pou ksefitrose ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιατι δεν ρωτατε στο χωριο της να σας πουν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πολυ σωστα. Αντι να ασχολειστε με μπουρδες ψαξτε να βρειτε τι κρυβετε πισω απο την καραγιαννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι ελεύθερες ζώνες όπου θα μπορούν να εγκαθίστανται μεταποιητικές και εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και θα διακινούνται εμπορεύματα χωρίς φόρους και δασμούς αποτελεί μια προσπάθεια και πρωτοβουλία για την περιοχή μας που είναι άξια σεβασμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,7,Αγροτικά,557,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2007,Αλεξανδρούπολη,7796,Άμυνα,322,Ανακύκλωση,32,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,138,Άρθρα - Απόψεις,2966,Αστυνομικά,485,Αυτοδιοίκηση,2967,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,719,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,458,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,88,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,180,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,632,Δράμα,113,Έβρος,17316,Εθελοντισμός,241,Εκδηλώσεις,2358,Εκκλησία,1168,Εκπαίδευση,1361,Ελλάδα,1251,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,62,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,613,Εργασία,18,Εργασιακά,267,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,116,Ζωή και Υγεία,316,Θράκη,661,Ιστορία,207,Καβάλα,181,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,516,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,658,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,143,Μουσική,195,ΝΔ,456,Ξάνθη,200,Οικολογία,323,Οικονομία,576,Ορεστιάδα,1327,Πανταζίδου,153,Παπανικολόπουλος,269,ΠΑΣΟΚ,268,Περιβάλλον,396,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3640,Πολιτική,1402,Πολιτισμός,212,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,5772,Ροδόπη,379,Σαμοθράκη,637,Σάτιρα,62,Σουφλί,476,Σπίτι,22,Συγκοινωνίες,281,Σύλλογοι,296,Συνέδρια,128,ΣΥΡΙΖΑ,387,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,248,Τρίγωνο,51,Τυχερό,51,Υγεία,1006,Φέρες,369,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ύποπτος ο ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης
Ύποπτος ο ρόλος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης
http://3.bp.blogspot.com/-wVRxp_hkskg/TyRwBt75yUI/AAAAAAAAMT4/C-_ntrFGOYk/s200/01282012-2-2.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-wVRxp_hkskg/TyRwBt75yUI/AAAAAAAAMT4/C-_ntrFGOYk/s72-c/01282012-2-2.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2012/01/blog-post_2362.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2012/01/blog-post_2362.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων