Βαγγέλης Λαμπάκης: «Ο βιοαγρός Αλεξανδρούπολης ανοίγει δρόμους»…

«Στον Δήμο Αλεξανδρούπολης πιστεύουμε ότι μπορείς να δώσεις την αξία που σήμερα δικαιούνται οι Άνθρωποι, δίνοντας τους "υγεία", αξιοπρέπεια, κίνητρα και ελπίδα ότι μαζί με αυτούς, όχι μόνο θα σταθούμε μπροστά στην ανηφόρα αλλά και θα την ανέβουμε με περισσή ευκολία και δύναμη»

Επιστολή με θέμα «Η ΒΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» απέστειλε στην Κ.Ε.Δ.Ε. ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης...»

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα μας σήμερα μοιάζει με ένα όχημα χωρίς φρένα σε έναν ατελείωτο κατήφορο. Κανείς μας δεν ξέρει που θα σταματήσει και το κυριότερο, πώς και με ποιο τρόπο.

Οι οδηγοί αυτού του οχήματος, μεταπολεμικά δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτήν την αναστροφή και σωτηρία. Ήταν φυσικό όμως γιατί κανένας τους δεν κατάλαβε πως ένα όχημα με χαλασμένα τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης του, δεν θα μπορούσε ποτέ να γυρίσει προς την ανηφόρα και το κυριότερο να καταφέρει να την ανέβει!

Αυτό ακριβώς πιστεύουμε εμείς εδώ στον νέο διευρυμένο δήμο της Αλεξανδρούπολης, τον πέμπτο μεγαλύτερο της χώρας.

Αυτό ακριβώς πιστεύω και εγώ ως Δήμαρχος αυτού του Δήμου κα μαζί με τους συνεργάτες μου υποσχεθήκαμε προεκλογικά και υλοποιούμε σε γρήγορους ρυθμούς την ανόρθωση του ανθρώπου δημότη ο οποίος αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα μιας υγιούς κοινωνίας, αποτελώντας ουσιαστικά, τα φρένα και το σύστημα διεύθυνσης αυτής, αλλά και του οχήματος.

Ο άνθρωπος ως αυτοτελή μονάδα αποτελεί το υγιές εκείνο «κύτταρο» από το οποίο εξαρτάται και αποτελείται σήμερα η δημοκρατία, η συνοχή και η πορεία ενός ολόκληρου κράτους. Είναι αυτός που έπρεπε να ήταν πάντα το κέντρο των πάντων, να είναι ο προστατευόμενος, ο προνομιούχος, ο υγιής και ο χαμογελαστός.!

Αυτόν τον άνθρωπο σήμερα οι πολιτικοί «οδηγοί της Ελλάδας» έχουν περιφρονήσει, απαξιώσει, εξευτελίσει, εξαθλιώσει, κάνοντας τον σκυθρωπό και μελαγχολικό.

Αυτόν ακριβώς τον άνθρωπο σήμερα, μαζί με τους συνεργάτες μου και γενικότερα η παράταξη μας, κοιτά στα μάτια, με τέτοια αγάπη και σεβασμό που ποτέ πριν δεν υπήρξε.

Ο μακρύς μου πρόλογος είναι για να δώσει την ευκαιρία σε κάποιους «εγκεφάλους» να καταλάβουν την αξία και την προσοχή που πρέπει να δείχνουν απλόχερα στον «Άνθρωπο Πολίτη» και πως αυτό και μόνο είναι το κλειδί της ανόρθωσης ενός παραπαίοντος κράτους.

Ο Βιοαγρός είναι μια ιδέα ενός ανθρωποκεντρικά «σκεπτόμενου» πολίτη του αρχιτέκτονα Μηχ. κ. Ζολώτα Βασίλη, μία ιδέα την οποία αγκάλιασα, ασπάσθηκα και υποστήριξα από την πρώτη κιόλας στιγμή που την άκουσα, καταφέρνοντας (και με την ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου) να την υλοποιήσω πρώτα ως μελέτη με την βοήθεια του Τεχνικού μου Συμβούλου Κριτού Κριτή, της Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας του Δήμου και δεύτερον σήμερα να είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να αναφέρω την δημοπράτηση της πρώτης φάσης του έργου που αφορά τις αρχικές υποδομές (χωματουργικά, υδραυλικά, σκυρόδεμα - περίφραξη, οδοποιία κλπ).

Η δεύτερη φάση θα ακολουθήσει άμεσα με την κατασκευή των κτιριακών υποδομών όπως κυλικείο, γραφείο γεωπόνου, αποθήκη, φοριαμοί (για τον κάθε καλλιεργητή), κιόσκια, τουαλέτες και θερμοκήπιο 1200 τμ. μέσα στο οποίο εκτός από τα προϊόντα του βιοαγρού θα καλλιεργούνται και όλα τα διακοσμητικά φυτά και δένδρα του Δήμου.

Κατασκευάζεται λοιπόν μία μικρή «πιλοτική» πόλη που αντί για κτίρια θα έχει λαχανόκηπους, με βιολογικά προϊόντα, μια πράσινη πόλη, που όμως επάνω της έχει όλη σχεδόν την Τεχνική Νομοθεσία και Γραφειοκρατία του Ελληνικού Κράτους! Αυτό φυσικά δεν μας φόβισε και με πολύ γρήγορους ρυθμούς, μέσα σε έναν κυκεώνα αλλαγών όπως ο Καλλικράτης, με συντονισμένες προσπάθειες, οι Τεχνικοί μου σύμβουλοι και Υπηρεσίες κατάφεραν το ακατόρθωτο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ετοιμάσουν τα πάντα, ώστε να είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση την ερχόμενη άνοιξη να διαθέσουμε τους 274 λαχανόκηπους προς χρήση.

274 χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άποροι και άνθρωποι που στερούνται ακόμη και τα ελάχιστα στην διατροφή τους, αδυνατώντας να αγοράσουν και τα τρόφιμα των παιδιών τους, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να παράγουν αυτά που καταναλώνουν γλιτώνοντας 100 με 150 ευρώ τον μήνα, αλλά το κυριότερο, να νιώσουν την ζεστασιά πως κάποιος τους απλώνει το χέρι, όχι για να τους πάρει λεφτά αλλά για να τους δώσει αγάπη, κατανόηση, να τους κάνει να νιώσουν παραγωγικοί, χρήσιμοι, να έρθουν σε επαφή με άλλους Ανθρώπους από άλλα κοινωνικά στρώματα, να μιλήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, να βγουν από τα σπίτια τους και τα Κ.Α.Π.Η., να δημιουργήσουν, να μάθουν από τα σεμινάρια του Δήμου που θα παρακολουθούν, «τρόπους καλλιέργειας και διατροφής»… και όλα αυτά ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.!

Είναι ένα «πιλοτικό» όπως προανέφερα πρόγραμμα το οποίο σκοπεύουμε να επεκτείνουμε με μεγαλύτερες εκτάσεις γης σε περισσότερους καλλιεργητές οι οποίοι θα έχουν στην διάθεση τους περισσότερα στρέμματα γης, δημιουργώντας περιαστικούς ελαιώνες, αμπελώνες, συκεώνες και αρωματικές καλλιέργειες φυτών, αναπτύσσοντας και ισχυροποιώντας την τοπική κοινωνία μέσα από την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα φέρνοντας, τα μεσογειακά βιολογικά ποιοτικά προϊόντα, στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα βελτιώνοντας οικονομικά αυτούς αλλά και τον τόπο που πλέον εργάζονται μαζί με τα παιδιά τους. Βελτιώνονται έτσι τα τοπικά προϊόντα έρχεται συνάλλαγμα, προβολή του τόπου μας και αγροτουρισμός.

Για αυτούς τους παραπάνω λόγους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης πιστεύουμε ότι μπορείς να δώσεις την αξία που σήμερα δικαιούνται οι Άνθρωποι, δίνοντας τους «υγεία», αξιοπρέπεια, κίνητρα και ελπίδα ότι μαζί με αυτούς, όχι μόνο θα σταθούμε μπροστά στην ανηφόρα αλλά και θα την ανέβουμε με περισσή ευκολία και δύναμη.!

Εάν σταθούν με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία οι άνθρωποι στα πόδια τους, θα σταθούν και οι Δήμοι, θα σταθεί και το ίδιο το κράτος!».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,611,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2048,Αλεξανδρούπολη,8589,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3022,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3333,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,702,Δράμα,116,Έβρος,18519,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2573,Εκκλησία,1236,Εκπαίδευση,1504,Ελλάδα,1318,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,758,Ιστορία,232,Καβάλα,194,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,593,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,674,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1511,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,427,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3900,Πολιτική,1499,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6192,Ροδόπη,416,Σαμοθράκη,668,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,560,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,288,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,141,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,69,Τυχερό,53,Υγεία,1101,Φέρες,397,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Βαγγέλης Λαμπάκης: «Ο βιοαγρός Αλεξανδρούπολης ανοίγει δρόμους»…
Βαγγέλης Λαμπάκης: «Ο βιοαγρός Αλεξανδρούπολης ανοίγει δρόμους»…
http://2.bp.blogspot.com/-SaOwyz_5bBQ/Tvx2hX0pV9I/AAAAAAAALHI/3Y-j_uKU89g/s200/bioagro.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-SaOwyz_5bBQ/Tvx2hX0pV9I/AAAAAAAALHI/3Y-j_uKU89g/s72-c/bioagro.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/blog-post_4587.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2011/12/blog-post_4587.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων