Αγνώριστο γίνεται το ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Με τo ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης τι γίνεται;;;

Η κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, στην οδό Βενιζέλου είναι εφιαλτική. Η παρουσία και κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ επιβαρύνει σημαντικότατα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας «ασφυξία»

Αγνώριστο γίνεται το ΚΤΕΛ Ροδόπης. Λίφτιγκ στο κτίριο, αλλαγές στην λειτουργία, ανανέωση του στόλου του, δύο δρομολόγια καθημερινά σε Κωνσταντινούπολη και Προύσα, δωρεάν μεταφορά επιβατών από απομακρυσμένα χωριά, είναι τα βασικά πρώτα βήματα που γίνονται. Το ΚΤΕΛ Κομοτηνής είναι σε ριζική αναδιάταξη που θέλει την εταιρία να έχει προφίλ ευρωπαϊκό και να προσφέρει τα μέγιστα στο επιβατικό κοινό. Υπερσύγχρονη υπηρεσία δεμάτων ξεκίνησε με την λογική λειτουργίας των κούριερ κι άμεση εξυπηρέτηση του κοινού, με αποστολές σε όλη την Ελλάδα και τις οικονομικότερες τιμές. Η ανακαίνιση του κτιρίου θα περιλαμβάνει υπερσύγχρονο γραφείο υπηρεσιών, ανακαίνιση των χώρων συναλλαγών και αναμονής, στέγαστρα κλπ...

Με το δικό μας ΚΤΕΛ τι γίνεται;


Συνεχίζει να παραμένει στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, σε ένα παλαιό και ακατάλληλο πλέον κτίριο, με εγκαταστάσεις, χώρους συναλλαγών και αναμονής που μας θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές, σαν σκηνή από παλιές ελληνικές ταινίες.

Η κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, στην οδό Βενιζέλου είναι εφιαλτική. Η παρουσία και κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ επιβαρύνει σημαντικότατα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας «ασφυξία» στη συμβολή των οδών 14ης Μαΐου και Βενιζέλου. Έντονα είναι και τα παράπονα των καταστηματαρχών. Το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται αφού δεν υπάρχει μέρος να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητο του, να φορτώσει ή να ξεφορτώσει τις αποσκευές του, να πάει σαν άνθρωπος να παραλάβει κάποιον δικό του που ταξιδεύει, δεν υπάρχει χώρος για ΤΑΞΙ κλπ κλπ...

Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης είχαν ενταθεί από την εποχή που πρόεδρος του Οργανισμού ήταν ο Ανδρέας Καφετζής και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης. Η τότε Διοίκηση του ΚΤΕΛ Έβρου είχε προχωρήσει στην αγορά μίας έκτασης περίπου 4 στρεμμάτων, στην ανατολική είσοδο της πόλης. Η εξέλιξη αυτή δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς για τη λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού, είχε κριθεί αναγκαία η αγορά ενός ακόμη γειτονικού οικοπέδου ιδιοκτησίας του ΟΣΕ. Συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν επετεύχθη ποτέ.

Από τότε ακούγαμε κάθε τόσο διάφορα σενάρια. Την μια το ΚΤΕΛ θα μεταφερόταν στην περιοχή της παλιάς ΥΕΒ, την άλλη στη Νέα Χιλή, την παράλλη στο Στρατόπεδο Ζήση.

Το 2007, είχαν ξεκινήσει επαφές, έρευνες και διαπραγματεύσεις για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί. Με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, είχαν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις και συνεννοήσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2007, Δήμος και ΚΤΕΛ κατέληξαν σε οριστική συμφωνία. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραχωρηθεί από την πλευρά του ΚΤΕΛ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης η έκταση στην ανατολική είσοδο της πόλης και από την πλευρά του ο Δήμος να παραχωρήσει στο ΚΤΕΛ έκταση έξι στρεμμάτων, στο τέρμα της οδού Ηροδότου, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί ο νέος σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων του ΚΤΕΛ Έβρου.

Και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Αλεξανδρής δήλωνε περιχαρής, τον Σεπτέμβριο του 2007: «Μιλάμε πλέον για μία σύγχρονη πόλη, που εξελίσσεται ραγδαία και πρέπει να παρακολουθούμε αυτή την ανάπτυξη της πόλης. Δεν μπορεί πλέον το ΚΤΕΛ να είναι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Συμφωνήσαμε λοιπόν ότι πρέπει να προχωρήσει η μετεγκατάσταση στο χώρο εκείνο και το ΚΤΕΛ, από την πλευρά του, θα μας παραχωρήσει αντίστοιχη έκταση από την ιδιοκτησία τους στην είσοδο της πόλης, γιατί μόνο έτσι νομιμοποιείται αυτή η αντικατάσταση. Στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ να γίνει αυτή η αντικατάσταση και να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα. Με διαβεβαίωσαν και μάλιστα το δέχθηκαν με ικανοποίηση ότι εφόσον γίνει αυτή η αντικατάσταση, θα ξεκινήσουν αμέσως τη διαδικασία σύνταξης μελέτης και κατασκευής του χώρου του σταθμού, για να μπορούμε πολύ σύντομα κι όχι πέραν της διετίας να γίνει η μετεγκατάσταση. Είναι προς τιμήν και των ανθρώπων που διοικούν το ΚΤΕΛ, ότι κατανόησαν το πρόβλημα που δημιουργείται μέσα στην πόλη, αλλά και οι ίδιοι ταλαιπωρούνται μ’ αυτή τη διαδικασία. Η πρόταση αυτή είναι η ιδανικότερη και άμεσα υλοποιήσιμη».

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε τότε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας. «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και θα βρεθεί μία σωστή λύση και για το ΚΤΕΛ και τους επιβάτες του, αλλά και για την πόλη γενικότερα. Το χρονικό διάστημα της μετεγκατάστασης θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο σύντομο γίνεται. Έχουμε μελετήσει ήδη ορισμένα ζητήματα, πιστεύω ότι με μία σωστή λειτουργία, θα εξυπηρετείται ο κόσμος. Πάμε για μία μόνιμη λύση, όχι κάτι προσωρινό».

Σήμερα δύο χρόνια μετά, το ΚΤΕΛ συνεχίζει να παραμένει στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, ταλαιπωρώντας κατοίκους, καταστηματάρχες, οδηγούς και επιβατικό κοινό. Και δεν ακούγεται τίποτε πλέον για μετεγκατάσταση του.
Τι συμβαίνει; Ποιος μας δουλεύει τελικά; Τι συμφέροντα υπάρχουν;

Παλαιότερα η Διοίκηση του ΚΤΕΛ, μέσω του αντιπροέδρου της, είχε δηλώσει στην εφημερίδα «Η Γνώμη», εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν επιθυμεί τη μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός του κέντρου της πόλης, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε σημαντικά την πελατεία κι επομένως τα έσοδα του Οργανισμού!!!

Αν είναι δυνατόν με τέτοιες αντιλήψεις να πάει αυτή η πόλη μπροστά. Τι είναι το ΚΤΕΛ, μπουτίκ ή καφετέρια και πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πόλης;

Κύριε Δήμαρχε, εσείς το είπατε πριν δύο χρόνια: «Μιλάμε πλέον για μία σύγχρονη πόλη, που εξελίσσεται ραγδαία και πρέπει να παρακολουθούμε αυτή την ανάπτυξη της πόλης. Δεν μπορεί πλέον το ΚΤΕΛ να είναι στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης».

Τι έγινε, η Αλεξανδρούπολη δεν είναι πλέον μία σύγχρονη πόλη; Δεν εξελίσσεται ραγδαία και δεν αναπτύσσεται;

Στις περισσότερες πόλεις, όπως και στην γειτονική Κομοτηνή, τα ΚΤΕΛ εκσυγχρονίζονται, κατασκευάζουν σύγχρονους επιβατικούς σταθμούς για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου.

Βρείτε επιτέλους μία σωστή λύση, και για το ΚΤΕΛ και τους επιβάτες του, αλλά και για την πόλη γενικότερα.


ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8474,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3306,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18352,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2528,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1483,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3872,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6139,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1089,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Αγνώριστο γίνεται το ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Με τo ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης τι γίνεται;;;
Αγνώριστο γίνεται το ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Με τo ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης τι γίνεται;;;
Η κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, στην οδό Βενιζέλου είναι εφιαλτική. Η παρουσία και κίνηση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ επιβαρύνει σημαντικότατα το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, προκαλώντας «ασφυξία»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXMDw5P4VSSzNtKzxtLty2JHjmV8XW6GPprCNfUDbZM12A2iLlvXBbSXizHgiuOqyXd-LSrbl4CCTRMMJO7ao1lvop-svcejGunEyvF9tO_PUmqgfh44RfiWrv9XIjCo7fFhTOCGujOU8/s200/ktel1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXMDw5P4VSSzNtKzxtLty2JHjmV8XW6GPprCNfUDbZM12A2iLlvXBbSXizHgiuOqyXd-LSrbl4CCTRMMJO7ao1lvop-svcejGunEyvF9tO_PUmqgfh44RfiWrv9XIjCo7fFhTOCGujOU8/s72-c/ktel1.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2009/08/o_29.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2009/08/o_29.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων