Loading ...

Αλεξανδρούπολη: Εορτασμός της Υπαπαντής και βράβευση της χριστιανής γυναίκας (photos)

H εορτή της Υπαπαντής εορτάστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης όπου τιμήθηκε η γυναίκα ως γιαγιά, ως μητέρα και ως μέλλουσα μητέρα.

Αλεξανδρούπολη: Εορτασμός της Υπαπαντής και βράβευση της χριστιανής γυναίκας
Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026 η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας. Στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως ο επίσημος εορτασμός της Υπαπαντής πραγματοποιείται κατ’ έθος στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής όπου το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.


Ο Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς ενώ με την παρουσία του τίμησε την ημέρα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ιωάννης Ζαμπούκης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Οι εκκλησιαζόμενοι είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Αγίου Συμεών του θεοδόχου, απότμημα του οποίου φυλάσσεται μόνιμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.


Την ημέρα αυτή παραδοσιακά στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως γίνεται η βράβευση της χριστιανής μητέρας, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται πλέον και σε άλλες μητροπόλεις, και ξεκίνησε για πρώτη φορά στην πατρίδα μας από τον Ναό της Αγίας Κυριακής, το μακρινό 1970, όταν προϊστάμενος του Ναού ήταν ο μετέπειτα Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, ο μακαριστός Νικηφόρος Αρχαγγελίδης.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος στο σύντομο κήρυγμά του με αφορμή αυτή την καθιερωμένη βράβευση στάθηκε στην διαχρονική αξία της μητέρας στην κοινωνία πολύ δε περισσότερο μέσα στην οικογένεια, εκεί όπου η μητέρα αποτελεί τον βασικό πυλώνα στήριξης. Το μεγαλύτερο παράδειγμα στην εκκλησιαστική μας ζωή είναι η ίδια η Παναγία μας, η μητέρα του Χριστού μας, του στυλοβάτη της πίστεως μας. Η Παναγία η οποία υπέστη το χειρότερο γεγονός που μπορεί να ζήσει μία μητέρα, τον θάνατο του ίδιου του παιδιού της πάνω στον Σταυρό του μαρτυρίου.


Έτσι, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η βράβευση της γυναίκας ως μητέρας, γιαγιάς και μέλλουσας μητέρας. Φέτος τιμήθηκαν η κ. Σοφία Τοπαΐδου, από την Ενορία της Αγίας Κυριακής, 87 ετών μητέρα τριών τέκνων με τρία εγγόνια και δύο δισέγγονα. Από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου η κ. Μαρίνα Καραθανάση, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, 24 ετών μητέρα ενός τέκνου 2 ετών και τέλος από την Ενορία της Αγίας Κυριακής η 19χρονη φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Πολυξένη Μπατμάνη ως μέλλουσα μητέρα.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα που παρέθεσε η Ενορία της Αγίας Κυριακής.







[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Facebook | X | Instagram | Threads | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων