Πιο δυνατό ΚΚΕ, η απάντηση στην υποκριτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα

Η μειονότητα να γυρίσει την πλάτη στην υποκριτική και διχαστική αντιπαράθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Πιο δυνατό ΚΚΕ, η απάντηση στην υποκριτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα
του Ζήση Λυμπερίδη

Η συζήτηση που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης έχει στοιχεία υποκρισίας, εντάσσεται δε στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Τουρκίας και Ελλάδας υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, σε χρόνο που κυοφορούνται σοβαρές αρνητικές διευθετήσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συζήτηση είναι υποκριτική γιατί δεν αφορά τα μεγάλα ζωτικά προβλήματα της μειονότητας, την ανεργία, τη φτώχεια, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, των καπνοκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων, τη μετανάστευση των νέων που γίνονται διπλά θύματα εκμετάλλευσης, από τα κάθε είδους δουλεμπορικά και από τους επιχειρηματικούς ομίλους της Ευρώπης που τους ξεζουμίζουν, με εντατικοποίηση και δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς μέτρα προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να μετράμε τα τελευταία χρόνια νεκρούς εργάτες στα κάτεργα της Γερμανίας και όλης της ΕΕ, ακόμα και του Κατάρ.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια, έχουν την κύρια ευθύνη για τους όρους ζωής της μειονότητας, για τα υψηλά ποσοστά αναλφαβητισμού, το χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο, τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης. Τα βάσανα της μειονότητας έχουν την ίδια μήτρα με αυτά που βιώνει όλος ο λαός.

Η υποκρισία τους περισσεύει επίσης γιατί εδώ και δεκαετίες είναι οι ίδιοι που πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση «θυμούνται» τη μειονότητα και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια». Και από την επομένη «μην τον είδατε…».

Οι υποψήφιοι βουλευτές τους, είτε από τη μειονότητα είτε από την πλειονότητα, προσπαθούν να πείσουν τη μειονότητα να συμβιβάζεται με τα ψίχουλα και μάλιστα της κουνάνε και το δάχτυλο τονίζοντας ότι τους χρωστάει και ευγνωμοσύνη για αυτά τα ψίχουλα, για μια ασφαλτρόστρωση δρόμου, για ένα δίκτυο ύδρευσης, για κάποιες παρεμβάσεις στα σχολεία όπου οι μαθητές στοιβάζονται στις τάξεις των 25 και 30 και η σχολική εγκατάλειψη εκτοξεύεται στον Νομό Ροδόπης στο 16,6% και στον Νομό Ξάνθης στο 15,59% του σχολικού πληθυσμού.

Και όλα αυτά στον 21ο αιώνα, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, της περιβόητης «ψηφιοποίησης» του κράτους!

Αυτά τα απαράδεκτα τα είδαμε να επαναλαμβάνονται από τη ΝΔ και την κυρία Μπακογιάννη στην πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι η μειονότητα του χρωστάει γιατί εν έτει 2023 μπορούν να παρακολουθούν και ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ή για κάποια επιδόματα - ψίχουλα που έδωσε.

Όπως για τον πληθυσμό της πλειονότητας στη Θράκη έτσι και για τη μειονότητα ισχύει ότι ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της ίδιας βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Ο διαχωρισμός των βουλευτών της περιοχής σε μουσουλμάνους και χριστιανούς σταματάει την ημέρα της ορκωμοσίας στη Βουλή. Από την επομένη όλοι μαζί ψηφίζουν μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους, όλοι μαζί συντάσσονται στον στόχο για τη μετατροπή της περιοχής μας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας, σε στρατιωτικό προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούν να εμφανίσουν ο ένας τον άλλο ως το αντίπαλο δέος που τους χωρίζει δήθεν άβυσσος, από κοινού στη Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης τα βρήκαν και «τα συμφώνησαν», όπως προχθές ομολόγησε και ο Τσίπρας. Σε τι συμφώνησαν; Να συνεχιστεί η ίδια βάρβαρη πολιτική για όλη τη Θράκη και τον λαό της. Να δοθεί επιπλέον ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους για να φτιαχτούν δήθεν θέσεις εργασίας, που είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανεργίας. Για αυτό δαπανούν δισεκατομμύρια για τη σιδηροδρομική διασύνδεση, τις λιμενικές υποδομές, τα ενεργειακά έργα, ενώ την ίδια ώρα τα αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, η αντιπυρική θωράκιση για να μην ξαναζήσουμε το έγκλημα στη Δαδιά και το Παπίκιο όρος, το Κέντρο Υγείας στα Αρριανά παραμένουν μακρινό όνειρο.

Διπλά και τριπλά υποκριτές είναι επίσης γιατί τώρα κάνουν πως ανακαλύπτουν την παρέμβαση του τούρκικου προξενείου υπέρ υποψηφίων απ’ όλα τα αστικά κόμματα και κυρίως την προσπάθεια να εμπεδωθεί η λογική του «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού» ως «τουρκικής μειονότητας» που ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους.

Την ίδια ώρα αποκρύπτουν τη δράση αντίστοιχων μηχανισμών των ελληνικών κυβερνήσεων για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολύμορφης παρέμβασης των δύο αστικών τάξεων τα βιώνει στο πετσί της η μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και συνολικά ο λαός της περιοχής, αφού πότε χύνεται το εθνικιστικό δηλητήριο και πότε καλλιεργείται η κοσμοπολίτικη αντίληψη.

Συνειδητά προσπαθούν να αποκόψουν τους εργαζόμενους της μειονότητας από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, τις μαζικές οργανώσεις και το ΚΚΕ εργάζεται συστηματικά για την ενίσχυση της αλληλεγγύης και την κοινή πάλη των εργαζομένων, ανεξάρτητα από θρησκεία και εθνικότητα, αφού όλους τους ταλαιπωρούν τα οξυμένα προβλήματα που γεννάει διαχρονικά η αντιλαϊκή πολιτική και ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Ίδιος είναι ο αντίπαλος, η εξουσία του κεφαλαίου, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται για το ποιος έχει συμβάλει περισσότερο στην επίλυση θεσμικών ζητημάτων που απασχολούν τη μειονότητα. Όμως όλες τους οι παρεμβάσεις διαχρονικά αποτελούν μπαλώματα αφού δεν θίγουν την ουσία αυτών των προβλημάτων. Άλλωστε πώς να λύσεις για παράδειγμα το ζήτημα της εκλογής των μουφτήδων όταν γενικά δεν τάσσεσαι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας ανεξαρτήτου δόγματος; Ακόμα και οι τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ διατήρησαν τον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή τις «πολιτικές εξουσίες» του μουφτή. Το ΚΚΕ είναι υπέρ του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος. Από αυτή τη σκοπιά θεωρούμε αναχρονιστική και σκοταδιστική την εφαρμογή της σαρίας στο κληρονομικό και οικογενειακό δίκαιο της μειονότητας.

Η κατάργηση των «πολιτικών εξουσιών» του μουφτή χρειάζεται να γίνει με καμπάνια διαφώτισης της μειονότητας, με παράλληλη εφαρμογή του δικαιώματος η μειονότητα να επιλέγει τους θρησκευτικούς της εκπροσώπους, που δεν θα έχουν όμως καμία πολιτική αρμοδιότητα. Στο ζήτημα της εκλογής του μουφτή μπορεί να υπάρχει ένα εκλεκτορικό σώμα με τους αντίστοιχους θρησκευτικούς εκπροσώπους κατά περιοχή που θα τους καθορίζει η ίδια η μειονότητα.

Απευθυνόμαστε συνολικά στον λαό της Ροδόπης και τον καλούμε να βαδίσει στον δρόμο της ανατροπής με ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Πλειονότητα και μειονότητα στη βάση των κοινών τους ταξικών συμφερόντων να παλέψουν για το δικαίωμα στη ζωή, στη δουλειά με δικαιώματα, στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Να διεκδικήσουν όλες τις απαραίτητες υποδομές, τη βελτίωση του οδικού δικτύου, νέα σχολεία και Νηπιαγωγεία, δομές Υγείας και Πρόνοιας πλήρως στελεχωμένες, δωρεάν Πολιτισμό και Αθλητισμό. Ώστε να μπορούμε να χτίσουμε το κοινό μας μέλλον σε καινούργιες βάσεις, να παραμείνουμε στις πόλεις και τα χωριά μας.

Απευθυνόμαστε στη μειονότητα με μοναδικό κριτήριο τα κοινά ταξικά συμφέροντα χωρίς διαχωρισμούς σε θρησκεία, γλώσσα, εθνική καταγωγή. Γι’ αυτό μπροστά στις εκλογές χρειάζεται να δυναμώσει η συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, ενάντια στα σχέδια των αστικών τάξεων και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Οι εργαζόμενοι της μειονότητας, αλλά και της πλειονότητας πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε εθνικιστικά και άλλα κόμματα που στόχο έχουν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να τους δηλητηριάζουν με το φαρμάκι της έχθρας, τη στιγμή που στην περιοχή μας οι μειονότητες πρέπει να αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς όλων των γειτονικών χωρών.

Με τον αγώνα μας να επιβάλουμε τις άμεσες διεκδικήσεις μας τις οποίες καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας χαρίσει. Να ανοίξουμε τον δρόμο των ριζικών αλλαγών στην κοινωνία και την οικονομία.

Σε αυτόν τον δρόμο της σοσιαλιστικής προοπτικής οι μειονότητες μπορούν να είναι γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και όχι να εργαλειοποιούνται για άλλα συμφέροντα.

Αυτή την αναγκαιότητα εκφράζει το ΚΚΕ και οι υποψήφιοί του από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, η Γιουσούφ Εμπρού στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, ο Χατσή Αλή Αλή και ο Κερατζή Ιμπράμ Ιμπραήμ στο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, η Μαξούμ Μπιργκιούλ στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης. Στελέχη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, του αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Τίμιοι αγωνιστές σταθερά στο πλευρό των καταπιεσμένων.

Ζήσης Λυμπερίδης
Μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,604,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8448,Άμυνα,345,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3300,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,684,Δράμα,114,Έβρος,18313,Εθελοντισμός,252,Εκδηλώσεις,2519,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1474,Ελλάδα,1302,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,40,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,746,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,575,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1479,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3862,Πολιτική,1471,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6127,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,548,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,59,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πιο δυνατό ΚΚΕ, η απάντηση στην υποκριτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα
Πιο δυνατό ΚΚΕ, η απάντηση στην υποκριτική αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα
Η μειονότητα να γυρίσει την πλάτη στην υποκριτική και διχαστική αντιπαράθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipoLKhQcs2fwlguZFoVRyY1HuPbQShir0dvwe5b3CJgP3QU9Cn_oXI2EVbRo5CthWiLSF-9pZ2MUpSEQforZNcimJ_xEjZ2c3YFgdjj9gfcoiT5deyV_PdAomcejTb9tiRXW6_UgD1z7n43n9urFcI3pnk-nh_wbZGkbV_GsJ-Pl-V27J9mp4v1qhuXdw/s16000/895645236.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipoLKhQcs2fwlguZFoVRyY1HuPbQShir0dvwe5b3CJgP3QU9Cn_oXI2EVbRo5CthWiLSF-9pZ2MUpSEQforZNcimJ_xEjZ2c3YFgdjj9gfcoiT5deyV_PdAomcejTb9tiRXW6_UgD1z7n43n9urFcI3pnk-nh_wbZGkbV_GsJ-Pl-V27J9mp4v1qhuXdw/s72-c/895645236.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2023/06/blog-post_40.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2023/06/blog-post_40.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων