Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων πραγματοποιήθηκε η κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη (photos+video)

Κατασκήνωση Οργανώσεων Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη από 27 έως 29 Μάη, με πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων πραγματοποιήθηκε η κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου η τριήμερη κατασκήνωση των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ, στην Αλεξανδρούπολη.

Επί τρεις ημέρες, μέσα από την συμμετοχή τους στην κατασκήνωση και τις εκδηλώσεις της, εκατοντάδες φοιτητές από την Καστοριά έως τον Έβρο, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο πολέμου των ιμπεριαλιστών αλλά και την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.


Τα συνθήματα «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «Τέρμα τώρα στην εμπλοκή, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί» κυριάρχησαν όλες αυτές τις ημέρες, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το Σάββατο, με την μεγαλύτερη συγκέντρωση νεολαίας που έχει πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη όπου μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.


Η πορεία των φοιτητών που προηγήθηκε στους δρόμους της πόλης και πέρασε έξω από το λιμάνι, όπου και αυτές τις ημέρες συγκεντρώνονται ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, έστειλε ελπιδοφόρο μήνυμα ενίσχυσης της πάλης της νεολαίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.


Οι εκδηλώσεις της κατασκήνωσης ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, με την βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», «1922: Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή». Παράλληλα, οι κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης στην όμορφη παραλία του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, βραδιές με αξέχαστες συναυλίες, λαϊκό γλέντι, εκδρομές στην περιοχή και να συμμετέχουν σε τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5.


Η κατασκήνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι με εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την μεγάλη νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές.

Κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη με μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή


Από το πρωί της Παρασκευής άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι κατασκηνωτές στο δημοτικό κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης για τις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, με σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών! Ούτε βάση, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών!».


Μέχρι το απόγευμα το δημοτικό κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης γέμισε από νιάτα που έστειλαν το μήνυμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς.


Θερμό καλωσόρισμα και ηχηρό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα από τους εκατοντάδες νέους

Τις εκατοντάδες νέες και νέους, φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη και φίλους της ΚΝΕ που συγκεντρώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη από όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη για να στείλουν μαζί το μήνυμα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε βάση, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών!», χαιρέτισε και καλωσόρισε εκ μέρους της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, η Γραμματέας της και μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, Άρτεμις Ανδρονικίδου.


Όπως τόνισε, μέσα από την διοργάνωση της κατασκήνωσης, η ΚΝΕ επιδιώκει να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. «Μια εμπλοκή που εδώ, σε μικρή απόσταση από το λιμάνι και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης είναι ακόμα πιο εμφανής», σημείωσε, «αφού βλέπουμε μπροστά μας τα φορτία με πολεμικό υλικό, τα άρματα μάχης, να φεύγουν για την Ουκρανία, και να φέρνουν ολοένα και πιο κοντά τους κινδύνους, να τους μαγνητίζουν. Άλλωστε η περιοχή μας απέχει από το θέατρο του πολέμου λιγότερο από ότι από την Κρήτη».


Επίσης, η Άρτεμις Ανδρονικίδου τόνισε μεταξύ άλλων πως «είμαστε περήφανοι για το Κόμμα μας, το ηρωικό ΚΚΕ, που για ακόμη μια φορά βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Συνεχίζουμε αταλάντευτα να παλεύουμε την απεμπλοκή από τον πόλεμο, για να σταματήσουν να δίνονται διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές, για να κλείσει τώρα η Βάση της Αλεξανδρούπολης όπως και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Για να μην πληρώσει ο λαός μας και τα παιδιά του με το αίμα τους αλλά και γενικότερα τα βάρη και τον λογαριασμό ενός ακόμα άδικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Η Άρτεμις Ανδρονικίδου έκλεισε μεταφέροντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ», που χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά και εργασία τους, κατάφεραν να δώσουν ζωντάνια στον όμορφο χώρο που φιλοξενεί την κατασκήνωση, και παράλληλα ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, τους εργαζόμενους του Κάμπινγκ και του Δήμου και την ΤΙΕΔΑ.

Τέλος ευχαρίστησε επίσης όλους τους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους και κάλεσε να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, και ιδιαίτερα όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «1922: Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή»

Το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων στην κατασκήνωση κέντρισε η βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της "Σύγχρονης Εποχής", «1922: Ιμπεριαλιστική εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή».


Την παρουσίαση έκανε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ο οποίος τόνισε εισαγωγικά πώς «η Μικρασιατική Καταστροφή είναι ένα από εκείνα τα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας που φέρνουν αμέσως εικόνες στον νου, εικόνες δραματικές», ενώ εξήγησε πως επιδίωξη μας, είναι, 100 χρόνια μετά «να αναδείξουμε χρήσιμα, για το παρόν και το μέλλον, συμπεράσματα, ιδιαίτερα σε συνθήκες διεξαγωγής ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ευρώπη».


Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο Ν. Ζαχαρόπουλος, «η Μικρασιατική Εκστρατεία υπήρξε αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων για την αναδιανομή των εδαφών, των αγορών και των σφαιρών επιρροής που ακολούθησε μετά τη λήξη του. Οι ανταγωνισμοί για το ποιος θα πάρει τι, ήταν αδυσώπητοι, καθώς όλοι προσπαθούσαν να πετύχουν το μέγιστο των διεκδικήσεών τους. Η είσοδος της Ελλάδας στον πόλεμο περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς η συστράτευση με την Αντάντ συνδέονταν με εδαφικά ανταλλάγματα σε περίπτωση ήττας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «εν τέλει, τα "σπασμένα" των κοινών αστικών επιδιώξεων τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός, με τους χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένους του».


Ο Νίκος Ζαχαρόπουλος σημείωσε πως το ΚΚΕ προσπάθησε εξ αρχής να έρθει σε επαφή με τους πρόσφυγες, να τους συνδέσει με το ντόπιο εργατικό και αγροτικό κίνημα, να οργανώσει την πάλη τους για επιβίωση και καλύτερους όρους δουλειάς, κλπ. Πρωτοστάτησε στη σφυρηλάτηση κοινού μετώπου των ντόπιων εργατών - αγροτών και των προσφύγων. «Η Ελλάδα δεν διαιρείται σε ντόπιους και πρόσφυγες», έγραφε στις 7/9/1926 ο "Ριζοσπάστης". «Η Ελλάδα διαιρείται σε πλούσιους και φτωχούς, σε ανθρώπους που δε δουλεύουν και ζουν και σε ανθρώπους που ολημερίς και ολονυχτίς δουλεύουν και δεν μπορούν να ζήσουν… ο καθένας πρέπει να διαλέξει μεταξύ του πλουσίου πρόσφυγα που συνδυάζεται με τον πλούσιο ντόπιο και του φτωχού πρόσφυγα που σύντροφό του θα έχει το φτωχό ντόπιο εργάτη ή αγρότη», υπενθύμισε.


Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε πλούσια συζήτηση με ερωτήσεις και σκέψεις που διατύπωσαν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Με συναυλία και λαϊκό γλέντι γεμάτα κέφι ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων


Με συναυλία, κέφι, τραγούδια και χορό συνεχίστηκε το πρόγραμμα το βράδυ της Παρασκευής στην κατασκήνωση των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.


Μετά την συναυλία του μουσικού συγκροτήματος «Εντέχνως», ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους Θανάση Δήμου, Στάθη Μουφτόγλου και Χριστίνα Κουτσούκου.


Στιγμές χαλάρωσης στην όμορφη παραλία της Αλεξανδρούπολης

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα της κατασκήνωσης, το πρόγραμμα ξεκίνησε με στιγμές χαλάρωσης για τους κατασκηνωτές, αναγκαίες πριν από την έναρξη της εξεταστικής περιόδου στα πανεπιστήμια.


Αρκετοί κατασκηνωτές απόλαυσαν την όμορφη παραλία της Αλεξανδρούπολης, με μπάνιο στη θάλασσα και παιχνίδια στην άμμο, ενώ άλλοι πέρασαν από την έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με εκδόσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και άλλους ενδιαφέροντες τίτλους.


Το πρωί του Σαββάτου διοργανώθηκε τουρνουά beach soccer.


Φοιτητές και νεολαίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης

Μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου φοιτητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, από τον Έβρο έως και την Καστοριά, που συμμετέχουν στην κατασκήνωση των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της Κομμουνιστικής Νεολαίας, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν και στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια.


Κατά τη διάρκεια της πορείας, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Κέρδη βαμμένα στο αίμα των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, ζήτω η ενωμένη πάλη των λαών», «ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», «Δεν θα επιλέξουμε στρατόπεδο ληστών, Μόνη μας ελπίδα η πάλη των λαών», πραγματοποιήθηκε στάση στο Λιμάνι της πόλης, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Γραμματέας του Τ.Σ. Έβρου της ΚΝΕ.


Δείτε το βίντεο:


Η πορεία κατέληξε στο πάρκο στην Αργώ, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ (βλέπε παρακάτω).

Έντονη η στρατιωτική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Έντονη είναι ήδη η στρατιωτική παρουσία των Βρετανών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ το πρωί της Πέμπτης 2 Ιούνη αναμένεται να «δέσει» στο λιμάνι το βρετανικό μεταγωγικό «ANVIL POINT», που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Σαουθάμπτον.


Το μεταγωγικό θα φορτώσει δυνάμεις του Βρετανικού στρατού που συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022» στη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες ξεκίνησαν από χτες την αναδίπλωσή τους και θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην Αλεξανδρούπολη.


Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης του Βρετανικού στρατού (Global Response Force), ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000, από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team. Η βρετανική δύναμη αποτελούταν από αερομεταφερόμενο πεζικό και αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό, μηχανικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ». Τμήμα των δυνάμεων αυτών είχε μεταφερθεί στη Βόρεια Μακεδονία μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια του οδικού άξονα.

Θ. Καπέτη: Η νεολαία να βάλει τη σφραγίδα της στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή

Μήνυμα ενίσχυσης της πάλης ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο φονιάδων, έστειλαν οι εκατοντάδες φοιτητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη συγκέντρωση της νεολαίας στην πόλη. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο δίπλα στην "Αργώ", στο πλαίσιο της τριήμερης κατασκήνωσης των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη.


Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, η Θεανώ Καπέτη, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ στάθηκε μεταξύ άλλων στους κινδύνους που σηματοδοτεί η πιο ενεργή εμπλοκή της Αλεξανδρούπολης και συνολικά της περιοχής στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η οποία αναβαθμίζεται με την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, όπως και στον νέο νόμο - πλαίσιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια και τη νίκη της «Πανσπουδαστικής» στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές.


H Θ. Καπέτη τόνισε πως από την Αλεξανδρούπολη, από αυτή τη μεγάλη, αγωνιστική συνάντηση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις των φοιτητών της ΚΝΕ σε Μακεδονία και Θράκη, στέλνεται μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

«Κάθε νέος και νέα που προβληματίζεται, που αγωνιά για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτές. Κάθε νέος που δεν θέλει να συνηθίσει στη φρίκη του πολέμου, που δεν συμβιβάζεται με τη θυσία των λαών για τα κέρδη των λίγων. Κάθε νέος και νέα που θέλει να παλέψει για έναν δίκαιο, όμορφο κόσμο, με τους λαούς να ζουν αδελφωμένοι, ειρηνικά, έχει τη θέση του εδώ: Στον αγώνα με το ΚΚΕ ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους!», ανέφερε.


Στη συνέχεια τόνισε: «Τώρα είναι η ώρα να πορευτούμε μαζί, όλοι όσοι ανησυχούμε για τον κίνδυνο γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όλοι εμείς που δεν “τσιμπάμε” στη χυδαία και κραυγαλέα ΝΑΤΟική προπαγάνδα. Όλοι όσοι αρνούμαστε να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε των Ρώσων, είτε των Αμερικανών.

Στέλνουμε το δικό μας αγωνιστικό μήνυμα απειθαρχίας και ανυπακοής στα καλέσματα της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που θέλουν να μας στοιχίσουν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της αστικής τάξης και των επιχειρηματικών ομίλων. Δηλαδή το στρατόπεδο των δολοφόνων των λαών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Από τη σημερινή μαζική συγκέντρωση, λοιπόν, το κάνουμε γι’ άλλη μια φορά ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση:

Δεν συμφωνούμε με τη συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, δεν θέλουμε η χώρα μας να γίνεται θύτης άλλων λαών, με κίνδυνο αυτός να γίνει το επόμενο θύμα, αρνούμαστε ο τόπος μας να γίνεται ορμητήριο πολέμου. Παλεύουμε ενάντια στη συμμετοχή και αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις από τη χώρα μας, να καταργηθεί η κατάπτυστη και επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που βάζει τη χώρα και τον λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες!».


Παράλληλα, υπενθύμισε πως το ΚΚΕ έχει αναδείξει εξαρχής τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο, πριν ακόμα η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία στη Βουλή για να την ψηφίσει μαζί με το ΚΙΝΑΛ, ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ που άνοιξε τον δρόμο πριν ακόμα η ΝΔ αναβαθμίσει το επίπεδο της εμπλοκής στα «πολεμικά σφαγεία» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Αναφερόμενη στη συζήτηση στη Βουλή για την επικύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είπε πως αυτά ξεκαθαρίζουν πως η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού τα βρίσκουν, ομονοούν, πίνουν νερό στο όνομα των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και πως «όσα “κέρδη” και αν υπόσχονται από την αναβάθμιση της χώρας, μέσα από την πιο ενεργή εμπλοκή, δεν αφορούν την αναβάθμιση της δικής μας ζωής, αλλά τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων».


Κλείνοντας, η Θεανώ Καπέτη τόνισε:

«Τώρα είναι πιο κρίσιμο να βαδίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, για να ανατραπούν όλα αυτά που έχουν γίνει θηλιά στον λαιμό του λαού και της νεολαίας, για να αντιμετωπίσουμε όλα όσα βλέπουμε γύρω μας και μας ανησυχούν.

Να ενώσουμε τη φωνή μας για να κλείσει τώρα η βάση στην Αλεξανδρούπολη και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα.

Για να σταματήσει η οποιαδήποτε συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Να μην χρησιμοποιηθούν οι υποδομές της χώρας, λιμάνια, οδικοί άξονες, σιδηρόδρομος και στρατόπεδα, για τη μεταφορά ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων.

Να καταργηθεί η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Για να μη βρεθεί κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Για να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.

Για να σταματήσει εδώ και τώρα οποιαδήποτε σκέψη, σχέδιο για συμμετοχή των Ελλήνων στρατιωτικών στα πεδία των συγκρούσεων. Για να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τον λαό στην εξουσία.

Οι φοιτητές δείξατε τον δρόμο. Χαιρετίζουμε τη νίκη σας, για συλλόγους αγωνιστικούς, με την "Πανσπουδαστική" πρώτη δύναμη σε πολλές σχολές και ιδρύματα».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Θεανούς Καπέτη

«Σε Ελλάδα και Τουρκία, ίδιος ο εχθρός, ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός»

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που στο βήμα της συγκέντρωσης ανέβηκε να χαιρετίσει ο Ουμούτ Αράζ, εκ μέρους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας.


Οι συγκεντρωμένοι τον υποδέχθηκαν με το σύνθημα «Σε Ελλάδα και Τουρκία, ίδιος ο εχθρός, ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός».

Δείτε το βίντεο με τον χαιρετισμό της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας:


Με ξεσηκωτικές συναυλίες ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα της κατασκήνωσης

Με συναυλίες που ξεσήκωσαν τις νέες και τους νέους ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της κατασκήνωσης ενάντια στον πόλεμο που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ.


Το «ζέσταμα» του πλήθους ανέλαβαν οι «Sober on Tuxedos», ξεσηκώνοντας τους πρώτους κατασκηνωτές από τα τραπέζια τους, οι οποίοι παρουσίασαν τραγούδια από τη δική τους δισκογραφία, όπως και αγαπημένες διασκευές.


Η βραδιά συνεχίστηκε με μεγάλη συναυλία από τον Μιθριδάτη, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Αλεξανδρούπολη, η οποία ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση νεολαίας στην πόλη.


Οι κατασκηνωτές τραγούδησαν και χόρεψαν αγαπημένες επιτυχίες με τον Μιθριδάτη, απολαμβάνοντας μεταξύ των κομματιών τα καυστικά σχόλια του για την επικαιρότητα.


Μιθριδάτης και Μαγαλιός στέλνουν μήνυμα για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις

Το δικό τους μήνυμα για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην κατασκήνωση της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, έστειλαν, με δηλώσεις τους ο Μιθριδάτης και ο Στέλιος Μαγαλιός από τους «Sober on Tuxedos».

Δείτε το βίντεο:


Θ. Κωτσαντής: Οι φοιτητικές εκλογές έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης του αγώνα

Με εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τη μεγάλη νίκη της «Πανσπουδαστικής» (ΠΚΣ) στις φοιτητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι οι εκδηλλωσεις της κατασκήνωσης των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ, στην Αλεξανδρούπολη.


Στην εκδήλωση μίλησε ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους φοιτητές.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι φετινές φοιτητικές εκλογές έστειλαν μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ενίσχυσης του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που τους τα στερούν. Παράλληλα, εκφράζει ένα πρωτοπόρο τμήμα των φοιτητών που απορρίπτει την αναμονή σωτήρων, την αναζήτηση λύσεων στις κυβερνητικές εναλλαγές.

Αναφέρθηκε επίσης, εκτενώς σε ορισμένα πρώτα συμπεράσματα από την μάχη των φοιτητικών εκλογών, όπως και στις ευθύνες που αναλαμβάνουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ για την αναζωογόνηση των φοιτητικών συλλόγων και τις δυνατότητες που διαμορφώνει το εκλογικό αποτέλεσμα για να ανέβει η συμμετοχή και οργάνωση των φοιτητών στους συλλόγους τους.

Σχολίασε ακόμη την προσπάθεια αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από την κυβέρνηση και τη ΔΑΠ αλλά και διαστρέβλωσης του ξεκάθαρου μηνύματος των φοιτητικών εκλογών από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις.


Τέλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το νέο νόμο πλαίσιο που ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία και εμπλουτίζουν το νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων.

«Με το νέο νόμο - πλαίσιο» είπε, «επιχειρείται να γίνει ένα ακόμα βήμα στην επέλαση των κριτηρίων της αγοράς στις πανεπιστημιακές σπουδές. Δημιουργείται μία υπεραγορά Ανώτατης Εκπαίδευσης, με πανεπιστήμια που θα μπορούν να πουλούν προγράμματα, υπηρεσίες και τίτλους σπουδών πολλαπλών ταχυτήτων, φοιτητές που θα "τσιμπολογούν" πιστωτικές μονάδες Ιδρύματα άμεσα και οργανικά συνδεδεμένα με τις επιχειρήσεις, όπου φυσικά δεν θα χωράει η διαφορετική φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, γι’ αυτό και επιχειρείται και η υπονόμευση τω φοιτητικών συλλόγων ως οργάνων εκπροσώπησης των φοιτητών. (…) “Νέοι Ορίζοντες” όπως τιτλοφορείται το νομοσχέδιο ανοίγονται μόνο για το κεφάλαιο και την παρέμβασή του στα πανεπιστήμια και την έρευνα. Για τους φοιτητές, τους διδάκτορες, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους παραμένει και οξύνεται η σημερινή τραγική κατάσταση στο περιεχόμενο και τους όρους σπουδών, στην επαγγελματική προοπτική και την αξία των πτυχίων».


Τέλος αναφορά έγινε στην πρόταση του Κόμματος για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας, ενώ ακολούθησε συζήτηση με βάση το πλήθος ερωτημάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών, την πορεία ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος και της δράση της δράσης των συλλόγων.

Οι κατασκηνωτές άφησαν τον χώρο του δημοτικού κάμπινγκ πεντακάθαρο

Από το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησε η αποχώρηση των κατασκηνωτών της ΚΝΕ.από το δημοτικό κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης


Τα μέλη και οι φίλοι της Κομμουνιστικής Νεολαίας πριν αποχωρήσουν προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου του δημοτικού κάμπινγκ, που φιλοξένησε την κατασκήνωση των Οργανώσεων Σπουδάζουσας Μακεδονίας και Θράκης της ΚΝΕ.


Έτσι, οι χώροι της παραλίας αλλά και τα σημεία όπου τις προηγούμενες ημέρες φιλοξένησαν εκατοντάδες νέους και νέες αλλά και τις πολύμορφες εκδηλώσεις, αποδόθηκαν πεντακάθαρες στο λαό της περιοχής.


Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες...
[post_ads_2]
















[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων πραγματοποιήθηκε η κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη (photos+video)
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων πραγματοποιήθηκε η κατασκήνωση της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη (photos+video)
Κατασκήνωση Οργανώσεων Σπουδάζουσας της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη από 27 έως 29 Μάη, με πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinNrdTwB_d3MA9314AzbpKJrv6vDB8zqG7bw6Vfa5Ib7FmnLey7l00NtQUrr94Bp7quKteVhqzsnOcheh2zNZb5umiJ73SeKuBM0LPPqyDjD8pBfL1XeU2Zb6HnQkY_7gTaLQKBdIDpFOPIBRi22PXJyJ_5kWGtX9LdePKnUOLp_MIfpS5ulpiFB8R/s16000/014516258.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinNrdTwB_d3MA9314AzbpKJrv6vDB8zqG7bw6Vfa5Ib7FmnLey7l00NtQUrr94Bp7quKteVhqzsnOcheh2zNZb5umiJ73SeKuBM0LPPqyDjD8pBfL1XeU2Zb6HnQkY_7gTaLQKBdIDpFOPIBRi22PXJyJ_5kWGtX9LdePKnUOLp_MIfpS5ulpiFB8R/s72-c/014516258.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/05/kataskinosi-tis-kne-stin-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/05/kataskinosi-tis-kne-stin-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων