Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;

Θετική απόφαση της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την διεκδίκηση του χώρου κάτω από τον Φάρο. Έκθετη η δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης της 14ης Μαρτίου 2022, μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική, διότι για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, εισήχθη ως θέμα συνεδρίασης το χρόνια αιωρούμενο αίτημα για τη διεκδίκηση από το Δήμο Αλεξανδρούπολης της κυριότητας της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, δηλαδή του παραλιακού μετώπου κάτω από τον Φάρο, από τον Άγιο Εύπλου μέχρι και το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων, στην οποία ανήκουν και το πάρκινγκ και το λούνα παρκ, καθώς και τμήμα της πλατείας του Φάρου μαζί με το πεζοδρόμιο νότια της παραλιακής λεωφόρου συμπεριλαμβανομένου και του καφέ «Φλοίσβος».

Η διεκδίκηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα μπορεί να γίνει μέσα από τη διαδικασία του αποχαρακτηρισμού της, με στόχο την μεταβίβαση της κυριότητας ολόκληρου του χώρου στον Δήμο και τους δημότες της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001, και όπως έγινε και σε άλλες πόλεις, όπως π.χ. στην Καλαμάτα, την Πάτρα, την Καβάλα, την Ελευσίνα, τα Μέγαρα κ.α. ενώ άμεσες ενέργειες ήδη έχουν ξεκινήσει οι Δήμοι Βόλου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών για να περισώσουν κομμάτια της παραλιακής τους ζώνης τα οποία ανήκαν στους αντίστοιχους Οργανισμούς Λιμένα.

Αυτή την προσπάθεια, της διεκδίκησης από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα, ήρθε να την ενισχύσει με πρόσφατες θετικές δηλώσεις του ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Status Radio 94.2 ο οποίος είπε πως «δεν έχουμε αντίρρηση να παραχωρηθούν σε τοπικούς φορείς οι περιοχές των λιμένων που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικούς σκοπούς», ωστόσο δήλωσε ότι «προς το παρόν δεν κατατέθηκε επίσημα, κανένα αίτημα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης ... για την παραχώρηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης» (βλέπε εδώ). Κάτι που δείχνει την αδιαφορία, αδράνεια και απραξία της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης για το σημαντικό αυτό ζήτημα...

Εισηγητές του θέματος στο Δ.Σ. ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Μιχαηλίδης και το θέμα πέρασε με την απόλυτη πλειοψηφία 22 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που έδωσαν θετική ψήφο, αλλά στιγματίστηκε με την αποχώρηση του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του!

Συγκεκριμένα, κατά την διαδικασία της συζήτησης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης χωρίς αιτιολογία ζήτησε πρώτα αναβληθεί η συζήτηση και στην συνέχεια όταν δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, υπεραμύνθηκε της θέσης των υποψήφιων ξένων επενδυτών οι οποίοι διεκδικούν την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του λιμένα μαζί και την δυτική χερσαία ζώνη.

Ο κ. Ζαμπούκης πρότεινε, για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτών με την τοπική κοινωνία, να ολοκληρωθεί πρώτα η διαγωνιστική διαδικασία, να παραχωρηθεί μαζί με το λιμάνι και ολόκληρη η δυτική χερσαία ζώνη στους επενδυτές και στην συνέχεια να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την όποια διεκδίκηση!

Τέτοια εισήγηση από τον κ. Ζαμπούκη ούτε οι ίδιοι οι ιδιώτες επενδυτές και οι εκπρόσωποι των ξένων επιχειρηματικών ομίλων θα μπορούσαν να διανοηθούν για να προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Όπως ήταν φυσικό κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάζοντας τελικώς τον Δήμαρχο μαζί με όλους τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία γράφοντας μια ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης.

Τελικά, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ποια και ποιών συμφέροντα εξυπηρετούν;;;

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης αναφέρει:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στις 14/3/2022 με πρωτοβουλία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, εισήχθη στα τακτικά θέματα της συνεδρίασης το χρόνιο ζήτημα για την διεκδίκηση από τον Δήμο της κυριότητας της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμένα. Συγκεκριμένα για ολόκληρη την περιοχή του παραλιακού μετώπου κάτω από τον Φάρο (από τον Άγιο Εύπλου μέχρι και το κτίριο των Ναυτοπροσκόπων) στην οποία ανήκουν τόσο το Λούνα Παρκ, όσο και ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και τμήμα της πλατείας του Φάρου μαζί με την παραλιακή ζώνη νότια της Βασιλέως Αλεξάνδρου (περιλαμβάνει και το καφέ «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»).

Εισηγητές του θέματος είχαν οριστεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Μιχαηλίδης.

Η πρόταση περιλάμβανε για πρώτη φορά, επίσημη απόφαση Δ.Σ. για «αποχαρακτηρισμό» της δυτικής χερσαίας ζώνης λιμένα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2971/2001 και σε εφαρμογή του υπ´ αριθμ.3133.6/28669/17/20-4-2017 εγγράφου του Υπουργείου Ναυτιλίας με αποδέκτες την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης καθώς και τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.).

Σημειώνεται πως αυτή την προσπάθεια ήρθε να την ενισχύσει με πρόσφατες θετικές δηλώσεις του ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης (ραδιοφωνικός σταθμός Status Radio 94.2 στις 16/2/2022).

Παρόλα αυτά και προς έκπληξη όλων κατά την διαδικασία της συζήτησης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης χωρίς αιτιολογία ζήτησε πρώτα αναβληθεί η συζήτηση και στην συνέχεια όταν δεν βρήκε θετική ανταπόκριση, υπεραμύνθηκε της θέσης των υποψήφιων ξένων επενδυτών οι οποίοι διεκδικούν την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμένα μαζί και την δυτική χερσαία ζώνη. Συγκεκριμένα πρότεινε για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτών με την τοπική κοινωνία, να ολοκληρωθεί πρώτα η διαγωνιστική διαδικασία, να παραχωρηθεί μαζί με το λιμάνι και ολόκληρη η δυτική χερσαία ζώνη και στην συνέχεια να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την όποια διεκδίκηση!

Τέτοια εισήγηση από τον κ. Ζαμπούκη ούτε οι νομικοί σύμβουλοι των ξένων επενδυτών θα μπορούσαν να διανοηθούν για να προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης.

Όπως ήταν φυσικό κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτό από την πλειοψηφία του Δ.Σ., αναγκάζοντας τελικώς τον κ. Δήμαρχο μαζί με όλη την δημοτική αρχή να αποχωρήσουν από την ψηφοφορία γράφοντας μια ακόμη μελανή σελίδα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης.

Τελικά το θέμα πέρασε με την απόλυτη πλειοψηφία 22 δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος κ. Αρβανιτίδης, έναντι μιας αδιανόητης αρνητικής ψήφου του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου του κ. Καρυπίδη.

Η απόφαση αυτή συνοδευόμενη από το σχετικό Τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο θα προσδιορίζεται επακριβώς ο ζητούμενος χώρος, θα πρέπει να κοινοποιηθεί όπως προβλέπεται με παραπεμπτικό σημείωμα στην διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.), η οποία οφείλει πλέον να πάρει τις ιστορικά κρίσιμες αποφάσεις εφαρμόζοντας την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας. Σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης το αίτημα θα μεταβιβασθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης για τον οριστικό αποχαρακτηρισμό του χώρου και την μεταβίβαση της κυριότητας ολόκληρης της περιοχής στους δημότες της Αλεξανδρούπολης.

Δυστυχώς από μια τέτοια κρίσιμη και ιστορική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσιάζει ο δήμαρχος της πόλης, πρωτόγνωρο γεγονός για ολόκληρη την αυτοδιοίκηση, συνθήκη που επιβεβαιώνει πως ο κ. Ζαμπούκης πλέον βρίσκεται εδώ και καιρό υπό την εποπτεία του δημοτικού συμβουλίου.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ»
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3282,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18249,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3849,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί;
Θετική απόφαση της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για την διεκδίκηση του χώρου κάτω από τον Φάρο. Έκθετη η δημοτική αρχή.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgMum8Go0nHd8vuomlk_g3-BkiZpG-BIP_im498ZreJLWN8ncSylvRZCjrv9gbeD6c_a5q4J11XX8j3pkqK2wg7QzN-pV6RPbhvhDR19RtyGrPQQT0RhYVzbWz55d0Uu8MBhVLPmlzn6lsCDrKWEyVfOVq-2SV50Ha1JRVSTh0HKLnlfAzlinQ6fKsb=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgMum8Go0nHd8vuomlk_g3-BkiZpG-BIP_im498ZreJLWN8ncSylvRZCjrv9gbeD6c_a5q4J11XX8j3pkqK2wg7QzN-pV6RPbhvhDR19RtyGrPQQT0RhYVzbWz55d0Uu8MBhVLPmlzn6lsCDrKWEyVfOVq-2SV50Ha1JRVSTh0HKLnlfAzlinQ6fKsb=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/03/blog-post_73.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/03/blog-post_73.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων