Με μεγάλη επιτυχία η ΕΠΟΦΕ παρουσίασε το πολιτισμικό αποτύπωμα του Θοδωρή Μουσίκα

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του 40χρονου έργου του φιλόλογου, ποιητή, συγγραφέα, τραγουδοποιού Θοδωρή Μουσίκα.

Με μεγάλη επιτυχία η ΕΠΟΦΕ παρουσίασε το πολιτισμικό αποτύπωμα του Θοδωρή Μουσίκα
Στο κατάμεστο από κόσμο επιβλητικό Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) διοργάνωσε μια λαμπρή τελετή τιμής, αφιερωμένη στο πολυδιάστατο 40 χρόνων ποιητικό, συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο του Εβρίτη Θοδωρή Μουσίκα.

«Ήταν μία απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση, γεμάτη ποίηση, νότες, Σουφλιώτικες ιστοριούλες, συγκίνηση και αγάπη! Όλες και όλοι μίλησαν από καρδιάς και στο τέλος είδα πολλά βουρκωμένα μάτια! Ένιωσα παράξενα, απροσδόκητα και συγκλονιστικά, όταν στο τέλος σηκώθηκε σύσσωμο το κοινό της αίθουσας και με χειροκρότησε! Αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, θα τις κουβαλώ για πάντα στην ψυχή μου! Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την απέραντη συγκίνηση που μου πρόσφεραν και για τη δικαίωση των πνευματικών - δημιουργικών κόπων 40 και πλέον χρόνων! Να τους έχει καλά ο Θεός!», δήλωσε συγκινημένος ο τιμώμενος Θοδωρής Μουσίκας.


Ο οικοδεσπότης πρόεδρος της ΕΠΟΦΕ Δημήτρης Κελεμίδης στο καλωσόρισμα του, τόνισε ότι «Σήμερα τιμούμε τον ποιητή, τον συγγραφέα, τον συνθέτη, τον στιχουργό, τον χοράρχη, τον θεατράνθρωπο, τον παραγωγό κινηματογραφικών και τηλεοπτικών εκπομπών – τον αυθεντικό Άνθρωπο του Πολιτισμού Θοδωρή Μουσίκα για τη διαχρονική έγκριτη συνδρομή του και την άκρως δημιουργική πορεία του στα δύσβατα μονοπάτια του τοπικού πολιτιστικού γίγνεσθαι, καθώς και το αξιοσέβαστο συγγραφικό έργο του, που τον κατατάσσουν ως μία ξεχωριστή ποιοτική προσωπικότητα των τεχνών και των γραμμάτων του Έβρου, της Θράκης, της Πατρίδας μας!».

Με εγκάρδια λόγια χαιρέτισαν την εκδήλωση: ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Έβρου Γιούλη Ζήκα, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση, Γεώργιος Μιχελής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης και η Ομότιμος Καθηγήτρια Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Πηνελόπη Καμπάκη - Βουγιουκλή.

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και κυρίως γεμάτη πολιτισμό, όπου παρουσιάστηκε το σημαντικό έργο (βιβλία, ποιήματα, τραγούδια) του συμπατριώτη μας Θοδωρή Μουσίκα.


Η φιλόλογος και δημοσιογράφος Φένια Δούκογλου ανέλυσε εύστοχα το έργο του τιμώμενου και απήγγειλε τους στίχους ενός νέου τραγουδιού του Μουσίκα με τίτλο «Παράξενη που είναι η ζωή».

Η συγγραφέας Ευαγγελία Τσιακίρη ανάγνωσε με μοναδικό τρόπο στη Σουφλιώτικη ντοπιολαλιά τα έμμετρα ποιήματα «Στην περιοχή Μαντρούδα» και «Εικόνες από το Σουφλιώτικο χθες», που εμπεριέχονται στο τελευταίο βιβλίο του Μουσίκα «Το Σουφλί της πρώτης μου Άνοιξης».

Ο φιλόλογος Βασίλης Μανωλίδης μίλησε συγκινητικά παρουσιάζοντας τον άνθρωπο Μουσίκα και απήγγειλε το ποίημα του τιμώμενου «Ο γέρος και ο γλάρος».

Το κοινό απόλαυσε τα τραγούδια: «Εκείνη η αγάπη η παλιά», «Ύμνος για την ομάδα βόλεϊ "Αμαζόνες"» και «Έφυγαν εκείνα τα καράβια» (σε στίχους - μουσική Θ. Μουσίκα), «Θα ’μαι δίπλα σου εδώ» και «Σε θυμάμαι» (σε στίχους - μουσική Θ. Μουσίκα και ερμηνεία Ε. Κανατά), «Σ’ αγαπώ να θυμάσαι» (σε στίχους Θ. Μουσίκα, μουσική Μ. Χαραλαμπίδη και ερμηνεία Ε. Κανατά).

Η φιλόλογος Μαρία Πετροπούλου παρουσίασε και συντόνισε άψογα την τελετή και απήγγειλε εξαιρετικά τα ποιήματα του Μουσίκα «Οδικός χάρτης», «Μία τέτοια νύχτα» και «Απαλό βελούδο».


Το Δ.Σ. της ΕΠΟΦΕ ευχαριστεί ολόθερμα, το τιμώμενο πρόσωπο Θοδωρή Μουσίκα για την εμπιστοσύνη και την άριστη πολύμηνη συνεργασία μας με σκοπό την οργάνωση της τελετής. «Θοδωρή σ’ ευχαριστούμε από καρδιάς. Να είσαι πάντα υγιής και να συνεχίσεις να μας εμπνέεις με τις μοναδικές δημιουργίες σου!», όλον τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση πλημμυρίζοντας την αίθουσα «Αλέξανδρος Κρήτης» στο Νομαρχείο Έβρου.

Ευχαριστεί επίσης:

Τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών που τίμησαν με τη σημειολογική παρουσία τους την εκδήλωση: Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, την εκπρόσωπο του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη Αλεξάνδρα Παρσαλίδου, την εκπρόσωπο του Βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου Σταυρούλα Μπινοπούλου, τον εκπρόσωπο του Βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση Γεώργιο Μιχελή, την εκπρόσωπο του Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού "ΕΒΡΟΣ" Αικατερίνη Αγγελούδα, τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου Ευστάθιο Ασπιώτη, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλα Τσιρτσίδου, τον Γενικό Γραμματέα Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Μπόγδη, την Ειδική Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης Αικατερίνη Φωτιάδου, τον π. Πρόεδρο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης - Έβρου Γεώργιο Μηνόπουλο, την π. Αντιδήμαρχο Ορεστιάδας Ουρανία Μαυρίδου, τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΠΟΦΕ Πασχάλη Λιγούδη, τους Προέδρους και τα μέλη Δ.Σ. πολιτιστικών συλλόγων.

Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η τελετή και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς για την ευγενική παραχώρηση του Νομαρχείου, καθώς και τα διοικητικά στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τη γόνιμη συνεργασία: Απόστολο Χονδρό, Μαρία Αλεπάκου, Γιώργο Κουτσούλα, Χρυσοβαλάντη Μακαρατζή.

Τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Έβρου - την Πρόεδρο Γιούλη Ζήκα, το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του, για τη σθεναρή υποστήριξη της εκδήλωσης.

Τους εκλεκτούς και αξιέπαινους συνεργάτες μας, που μόχθησαν για την άρτια παρουσίαση της τελετής: Μαρία Πετροπούλου, Φένια Δούκογλου, Ευαγγελία Τσιακίρη, Βασίλη Μανωλίδη, Βαρβάρα Καραμιχάλη, Σοφία Βουλκίδου.

Τα τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, έντυπα και ηλεκτρονικά / διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ανακοίνωσαν ή / και δημοσίευσαν τα δελτία τύπου μας.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΘΟΔΩΡΗ ΜΟΥΣΙΚΑ

Ο Θοδωρής Μουσίκας γεννήθηκε στο Σουφλί Έβρου το 1960. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1987 ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, υπηρετώντας σαν φιλόλογος σε δημόσια σχολεία της περιοχής. Εδώ και ένα χρόνο περίπου συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια μάχιμης εκπαίδευσης.

Ο Θοδωρής Μουσίκας, εκτός από το βιβλίο «ΤΟ ΣΟΥΦΛΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ» 2018, που εμπεριέχει αυτοτελή σατιρικά - λαογραφικά - ηθογραφικά κείμενα και ποιήματα, γραμμένα κατά το πλείστον στη Σουφλιώτικη ντοπιολαλιά, εξέδωσε και τις εξής ποιητικές συλλογές:

«ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ» 1991
«ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΜΑΙΡΑΣ» 1993
«ΑΝΑΔΥΣΗ» 1994
«ΤΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ» 1996
«ΚΕΡΙΝΑ ΕΚΜΑΓΕΙΑ ΑΠΟΥΣΊΑΣ» 1999
«ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ» 2003
«ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΖΩΗΣ» 2007
«ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» 2010

Η πέμπτη και οι δύο τελευταίες συλλογές εγκρίθηκαν από επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας για διάθεση σε σχολικές βιβλιοθήκες!

Ποιήματά του, έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες, ενώ μερικά απ’ αυτά βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους και περιφερειακούς διαγωνισμούς ποίησης.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ανέβασε κωμωδίες με μαθητικούς θεατρικούς θιάσους, ενώ στα σχολεία που υπηρέτησε, δημιούργησε πλήθος χορωδιών και διοργάνωσε δεκάδες Εθνικών μαθητικών εορτών.

Ο Θοδωρής Μουσίκας για χρόνια συμμετείχε σε πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ το 2001 έγραψε και συντόνισε την ταινία μικρού μήκους «ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ», με την οποία, σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, έλαβε τιμητικό έπαινο. Επιπρόσθετα αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ παλιότερα παρουσίαζε την πολιτιστική εκπομπή «ΝΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Το 2006 έγραψε και μελοποίησε τραγούδια, που περιλαμβάνονται σε ψηφιακό δίσκο.

Το 2014 βραβεύτηκε σε Διαγωνισμό Διηγήματος από την εκδοτική εταιρεία iWrite, για το διήγημά του «ΠΕΛΑΓΙΣΙΑ ΓΑΛΗΝΗ». Το διήγημα αυτό, μαζί με άλλα, περιλαμβάνεται στο βιβλίο «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ», που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2014, από την πιο πάνω εκδοτική εταιρεία.

Το 2016 έγραψε τον ύμνο για την ομάδα ποδοσφαίρου του Έβρου Σουφλίου.

Το 2018 δημιούργησε το νέο του τραγούδι «Θα ‘μαι δίπλα σου εδώ», γράφοντας τους στίχους και τη μουσική, καθώς επίσης έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Σ’ αγαπώ, να θυμάσαι» σε μουσική Μπάμπη Χαραλαμπίδη, τραγούδια που περιλαμβάνονται σε άλμπουμ της Εύας Κανατά.

Το 2019 έγραψε τον ύμνο για την ομάδα βόλεϊ γυναικών Αλεξανδρούπολης «ΑΜΑΖΟΝΕΣ».

Το 2020 προσκλήθηκε και έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Ποίησης μαζί με χιλιάδες άλλους ποιητές από όλο τον κόσμο και ποιήματά του συμπεριλήφθηκαν σε διεθνή ημερολόγια ποίησης. Τέλος, πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Σε θυμάμαι».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,608,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8527,Άμυνα,348,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3016,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3317,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,695,Δράμα,116,Έβρος,18430,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2557,Εκκλησία,1230,Εκπαίδευση,1489,Ελλάδα,1310,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,71,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,298,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,52,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,327,Θράκη,754,Ιστορία,229,Καβάλα,192,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,583,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,673,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,342,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1497,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,275,Περιβάλλον,424,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3889,Πολιτική,1482,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6164,Ροδόπη,415,Σαμοθράκη,667,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,558,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,287,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,53,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,64,Τυχερό,53,Υγεία,1093,Φέρες,392,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Με μεγάλη επιτυχία η ΕΠΟΦΕ παρουσίασε το πολιτισμικό αποτύπωμα του Θοδωρή Μουσίκα
Με μεγάλη επιτυχία η ΕΠΟΦΕ παρουσίασε το πολιτισμικό αποτύπωμα του Θοδωρή Μουσίκα
Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του 40χρονου έργου του φιλόλογου, ποιητή, συγγραφέα, τραγουδοποιού Θοδωρή Μουσίκα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7EFmp_3AS9EGPEC5HuXLvlVCciHqJvuEWahCN-Q9v_FF2u_cPG62BRsO0EK9pDiI2ZLJRH95Uu6x7EfeielaDX72nMfdA3qbXQyBYehn9SdnH9Y9HGZBeFC6ebTvywaYRTMZ4jW6kifLxoWSwPNnJgMtPpNWSL4VQ_KgbNZWELb6MdVbMj9dXOFeF/s16000/045232568.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7EFmp_3AS9EGPEC5HuXLvlVCciHqJvuEWahCN-Q9v_FF2u_cPG62BRsO0EK9pDiI2ZLJRH95Uu6x7EfeielaDX72nMfdA3qbXQyBYehn9SdnH9Y9HGZBeFC6ebTvywaYRTMZ4jW6kifLxoWSwPNnJgMtPpNWSL4VQ_KgbNZWELb6MdVbMj9dXOFeF/s72-c/045232568.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2022/03/blog-post_31.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2022/03/blog-post_31.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων