Δήμος Αλεξανδρούπολης: Βαριές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων κατά της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη

Βαριές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τους δημοτικούς υπαλλήλους, διατυπώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου.

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Βαριές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων κατά της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη
Μια σειρά από βαρύτατες καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τους εργαζόμενους του Δήμου και του Πολυκοινωνικού, διατυπώνει σε επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στην επιστολή, την οποία δημοσιοποίησε η δημοτική παράταξη "Πόλη & Πολίτες", ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο για εκφοβιστικό κλίμα από τη δημοτική αρχή στο εργασιακό τους περιβάλλον, για διώξεις εργαζομένων, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η συνολική εικόνα που μεταφέρεται από τους εργαζόμενους, από όλες τις διευθύνσεις και τα τμήματα, είναι μία κραυγή αγανάκτησης για την άκριτη και ολοκληρωτική απαξίωσή τους από την αιρετή διοίκηση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων σημειώνει πως έως τώρα διαφαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν επιθυμεί συνεργασία αλλά έχει επιλέξει την τακτική "διατάζω και επιβάλλομαι με το έτσι θέλω", προκειμένου να υλοποιήσει την πολιτική της και γίνεται δέκτης πολλαπλών και έντονων κραυγών αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον των υπηρεσιών και των ίδιων των εργαζομένων, απέναντι σε μία σαρωτική επίθεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα από τη διοίκηση του Δήμου.

Ακόμη επισημαίνει ότι, αναξιοκρατικά και κατά παράβαση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων, αντικαθιστούν Προϊσταμένους Τμημάτων χωρίς να υπολογίζονται τα τυπικά και εργασιακά προσόντα του κάθε εργαζόμενου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης ζητά να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση και συνεργασία, πράγματα που απουσιάζουν, να σταματήσουν οι αναίτιες διώξεις σε βάρος των εργαζομένων και να ανοίξει ένας αληθινός και ουσιώδης δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους, και η αιρετή διοίκηση να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με αυτούς που άμεσα έρχονται σε επαφή με τους δημότες και αφουγκράζονται καθημερινά τις ανάγκες τους.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Η κατάσταση σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του Δήμου και του Πολυκοινωνικού εμφανίζουν ποικίλα προβλήματα και ελλείψεις. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε προκαλεί μείωση της απόδοσης αλλά και δυσαρέσκεια στους εργαζομένους. Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων δεχόμαστε συνεχώς καταγγελίες από συναδέλφους μας για εκφοβιστικό κλίμα από τη δημοτική αρχή στο εργασιακό τους περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από όποιο πόστο κι αν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με όποιο καθεστώς εργασιακής σχέσης, βιώνουν μία συνεχή υποβάθμιση και συρρίκνωση των υπηρεσιών τους.
 
Σε συνδυασμό με τους ελλιπείς οικονομικούς πόρους, χαράζεται ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση κάθε υπηρεσίας (βλ. καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, κοινωνικές δομές, σίτιση κλπ).

Ως δημοτική αρχή, έως τώρα διαφαίνεται να έχετε επιλέξει την τακτική ότι δεν επιθυμείτε συνεργασία αλλά διατάζω και επιβάλλομαι με το έτσι θέλω, προκειμένου να υλοποιήσετε την πολιτική σας. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί να επιλέγεται ως πρώτο και μοναδικό μέτρο η δίωξη των εργαζομένων. Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ δεν έχει αποδειχτεί κάτι μεμπτό ή παράτυπο, πολλοί συνάδελφοι, με χρόνια εμπειρίας και πολύτιμης πείρας, έχουν "απομακρυνθεί" με συνοπτικές διαδικασίες από τις υπηρεσίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή υπηρετούσαν, έχουν απαξιωθεί ακρίτως, χωρίς καμιά αιτία κι εξήγηση, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις απόψεις των συναδέλφων.

Η συνολική εικόνα που μας μεταφέρεται από τους συναδέλφους μας, από όλες τις διευθύνσεις και τα τμήματα, είναι μία κραυγή αγανάκτησης για την άκριτη και ολοκληρωτική απαξίωση τους από την αιρετή διοίκηση. Παράλληλα γινόμαστε δέκτες πολλαπλών και έντονων κραυγών αγωνίας και ανασφάλειας για το μέλλον των υπηρεσιών και των ίδιων των εργαζομένων, απέναντι σε μία σαρωτική επίθεση που δέχονται όλο αυτό το διάστημα από τη διοίκηση.
 
Από τη μία οι εργαζόμενοι σταθερούς σχέσης εργασίας καλούνται αναίτια σε απολογίες και διώκονται σε μία προσπάθεια ελέγχου και ποδηγέτησης τους. Από την άλλη οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου προκειμένου, είτε να δουλέψουν επιπλέον του ωραρίου τους ώστε με "μεγαλύτερη σιγουριά" να ανανεωθεί η σύμβασή τους, είτε να παρέχουν δωρεάν "εθελοντικά" τις υπηρεσίες τους, ώστε να επαναπροσληφθούν σε επικείμενες προσλήψεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι "εθελοντές" επωμίζονται με εργασία που φέρει μεγάλη ευθύνη χωρίς καμία διασφάλιση (π.χ. παιδιά σε τμήματα παιδικού σταθμού, οχήματα διανομής φαγητού κ.α.) γεγονός που είναι άκρως επικίνδυνο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Αναξιοκρατικά και κατά παράβαση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007), αντικαθιστούν Προϊσταμένους Τμημάτων χωρίς να υπολογίζονται τα τυπικά και εργασιακά προσόντα του κάθε εργαζόμενου, ανάλογα με τις επιθυμίες τους.

Ως Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος χειρισμού, είναι εξαιρετικά κατώτερος των περιστάσεων. Συνοδεύεται με αρνητικό πρόσημο και δεν αξίζει στη συντριπτική πλειοψηφία των εξειδικευμένων συναδέλφων μας, που στελεχώνουν άρτια όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες του δήμου μας. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, σε κάθε περίπτωση, αλλά αυτή έρχεται μόνο ως αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας. Αυτό που ζητάμε είναι να υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση και συνεργασία, πράγματα που απουσιάζουν.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο μας που νιώθει να βάλλονται καθημερινά τα δικαιώματα και οι αντοχές του, ζητάμε άμεσα τα παρακάτω:

• Σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα. Στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

• Αναβάθμιση των κτιρίων, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των παροχών προς το δημότη, προκειμένου οι υπηρεσίες που του παρέχονται να είναι εκσυγχρονισμένες και ποιοτικές. Να γίνουν άμεσα οι συντηρήσεις κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου είναι απαραίτητο, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια κι η υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

• Να σταματήσουν οι αναίτιες διώξεις σε βάρος των συναδέλφων και να ανοίξει ένας αληθινός και ουσιώδης δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους.

Να μην προχωρήσει καμία αναστολή καθήκοντος και καμία διαθεσιμότητα συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί και να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα που καταθέσαμε και που ενώ πολλοί δήμοι έχουν ψηφίσει, στο δικό μας Δήμο "θάφτηκε κάτω από το χαλί". Να εξασφαλίζονται μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, όχι διαθεσιμότητες, πρόστιμα, εκβιασμοί και διαχωρισμοί!

Κάθε αιρετή διοίκηση οφείλει να στέκεται αλληλέγγυα σε όλους τους εργαζόμενους, πολύ περισσότερο δε, στους εργαζόμενους της. Είναι θεμελιώδους σημασίας η κατανόηση και η αναγνώριση της αξίας του να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με αυτούς που άμεσα έρχονται σε επαφή με τους δημότες και αφουγκράζονται καθημερινά τις ανάγκες τους και όχι να τους έχει απέναντί της. Μόνο διαμέσου της συνεργασίας μπορεί να υπάρξει θετική έκβαση στο στόχο που θέτει ως προτεραιότητα την ποιοτική κάλυψη των αναγκών για όλους τους δημότες».

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,573,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2026,Αλεξανδρούπολη,8219,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3201,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,92,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,663,Δράμα,114,Έβρος,17962,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2462,Εκκλησία,1205,Εκπαίδευση,1420,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,627,Εργασία,23,Εργασιακά,281,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,707,Ιστορία,219,Καβάλα,188,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,549,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,581,Ορεστιάδα,1420,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3776,Πολιτική,1443,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,6001,Ροδόπη,398,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,529,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,54,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Δήμος Αλεξανδρούπολης: Βαριές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων κατά της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη
Δήμος Αλεξανδρούπολης: Βαριές καταγγελίες από τον Σύλλογο Εργαζομένων κατά της δημοτικής αρχής Ζαμπούκη
Βαριές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τους δημοτικούς υπαλλήλους, διατυπώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh2hjMEiMq3DnIDZnHHdh1Be2zssq15mBo7VxYpOTBGCTsoiw4TDCPh1Owb7AwKAnd6eMv9n6gH9rR5wGuI1FhUHLrQqVi5keERiwnf27t3u5u0L1eiNpzclYXqzg-ddWsn_JOcH8USRzfLTpvbErgkHMnSauHgBtAXxw9EsY5OQeunP8S45vnjrsCw=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEh2hjMEiMq3DnIDZnHHdh1Be2zssq15mBo7VxYpOTBGCTsoiw4TDCPh1Owb7AwKAnd6eMv9n6gH9rR5wGuI1FhUHLrQqVi5keERiwnf27t3u5u0L1eiNpzclYXqzg-ddWsn_JOcH8USRzfLTpvbErgkHMnSauHgBtAXxw9EsY5OQeunP8S45vnjrsCw=s72-c
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/blog-post_915.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/blog-post_915.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων