Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πύθιο η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό»

Η εκπομπή της ΕΡΤ "Κυριακή στο χωριό" βρέθηκε στο Πύθιο Διδυμοτείχου για να πραγματοποιήσει πολύωρα γυρίσματα για το αφιέρωμά της στο χωριό του Έβρου!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πύθιο η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό»
Η γνωστή εκπομπή της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης «Κυριακή στο χωριό», στο ξεκίνημα του νέου κύκλου γυρισμάτων ανά την πατρίδα μας, βρέθηκε στο Πύθιο Διδυμοτείχου, προκειμένου να πραγματοποιήσει πολύωρα γυρίσματα για το αφιέρωμά της στο πολυαγαπημένο χωριό του Έβρου!

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης «Ιωάννης Στ΄ Καντακουζηνός - Κύριλλος Στ΄» και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου Έβρου:

«Τέτοια σημαντική ευκαιρία για τον τόπο μας δίδεται απειροελάχιστες φορές και αποτελεί κατά γενική ομολογία μεγάλη προβολή για το Πύθιο μας! Τα γυρίσματα της εκπομπής αποτελούν βαρυσήμαντο σταθμό στη λειτουργία και τη δράση των δυο συνδιοργανωτών πολιτιστικών συλλόγων του Πυθίου και παράλληλα, σηματοδότησαν μια λαμπρή ευκαιρία άριστης συνεργασίας των δυο συλλόγων και κυρίως στενής σύνδεσης των μελών τους με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Τα κύρια γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στον εντυπωσιακό περίβολο του Βυζαντινού Κάστρου, όπου στρώθηκαν πλουσιοπάροχα τραπέζια φορτωμένα με πεντανόστιμα τοπικά παραδοσιακά φαγητά και λαχταριστά εδέσματα του τόπου μας, όπως πληγούρι, τσιγαρίδες, μικίκια, σάτσπιτις, λαγγίτες, πίτες, πασιουρτί, κουιτμάτς με σταφύλια, λάχανο κρέας, γιουβέτσι κρέας κι άλλα πολλά που μαγείρεψαν με περίσσεια αγάπη Πυθιώτισσες.

Την πλούσια αυθεντική μουσικοχορευτική παράδοση του χωριού μας (γίκνα, συρτός, ζωναράδικος, συγκαθιστός ελεύθερος, δεντρίτσι) ξεδίπλωσαν με ξεχωριστό μεράκι και μεγάλη χαρά που ζωγραφιζόταν στα πρόσωπά τους πολλές Πυθιώτισσες και Πυθιώτες. Παράλληλα συγκεκριμένοι ομιλητές, όπως ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Ιερέας του χωριού, τοπικοί επαγγελματίες (αγρότης, μελισσοκόμος, οινοπαραγωγός), ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πυθίου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του συλλόγου Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης, παρουσίασαν λεπτομερώς θέματα που άπτονται όλων των πτυχών που αφορούν το Πύθιο. Επιπλέον, βιντεοσκοπήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα, όπως το Κάστρο, ο σιδηροδρομικός σταθμός, μαγείρεμα στο σπίτι και άλλα πολλά, με τη συνέχεια επί της οθόνης!

Με την εκπομπή αυτή, κύριο μέλημά μας ήταν να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του Πυθίου μέσα από μία τεράστια γκάμα θεμάτων που προσφέρει το ίδιο το χωριό μας, η Ιστορία του και ο Πολιτισμός του, που ανάγονται στα βάθη χιλιετιών (Βυζαντινό Κάστρο, Ιστορικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, Τάφος Αγίου Κυρίλλου, Τοπικά Ήθη και Έθιμα, Λαϊκή Παράδοση και Πολιτιστική Κληρονομιά, Τοπική Γαστρονομία) και αναμένεται να συμβάλουν σε ένα πολύ καλό τηλεοπτικό αποτέλεσμα που θα προβάλλει, θα διαδώσει και θα αναδείξει πανελλαδικά και στον απανταχού επί της γης Ελληνισμό (μιας και η εκπομπή μεταδίδεται και δορυφορικά) όχι μόνο τη φυσιογνωμία του Πυθίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης εν γένει».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου Έβρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης «Ιωάννης Στ΄ Καντακουζηνός - Κύριλλος Στ΄» ευχαριστούν από καρδιάς:
  • Τον Δήμο Διδυμοτείχου και τον Δήμαρχο Χατζηγιάννογλου Ρωμύλο για την στήριξή του στο εγχείρημά μας.
  • Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και την Προϊσταμένη Τερζοπούλου Δόμνα για την άριστη συνεργασία.
  • Τη Συντονιστική Επιτροπή διοργάνωσης της εκδήλωσης, για το απαράμιλλο ομαδικό πνεύμα που επέδειξε καθ’όλη τη διάρκεια με σκοπό την επιτυχή ευόδωσή της: Πολυσάκης Αντώνιος (Πρόεδρος Κοινότητας Πυθίου), Χαντζής Χαράλαμπος (Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πυθίου), Ζαμπούκης Ιωάννης (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης), Διαμαντάκης Βασίλειος (πρώην Διευθυντής Βορείου Ελλάδος και Πολιτικός Μηχανικός του ΟΣΕ), Θεοχαρίδης Χάρης (πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Πυθίου), Μπουντζουκλής Γεώργιος, Μπουντζουκλή Αικατερίνη, Σαλιαρίδου Ξανθή, Γενήκομσιου Βάγια, Καπουσούζη Ειρήνη, Παλάζης Κωνσταντίνος, Σίμογλου Ευάγγελος, Καραφεΐζη Λίτσα, Νικολαράκης Μιχάλης, Καζαντζή Λίτσα, Πολυσόπουλος Δημήτριος.
  • Τον Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πυθίου π. Γρηγόριο Λιόλιο για την αμέριστη συμπαράστασή του.
  • Το Μουσικό Σχήμα «Ακριτικός Ήχος» που επιμελήθηκε άρτια τη μουσική επένδυση του μουσικοχορευτικού τμήματος της εκπομπής.
  • Όλα τα μέλη του Χορευτικού Σχήματος του Πυθίου για το περίσσιο πάθος, τη γνώση και τη βαθιά αγάπη τους να αποδώσουν αυθεντικά την λαογραφική μας χορευτική παράδοση: Παλάζης Κώστας, Αμπράσης Σαράντης, Σίμογλου Γεώργιος, Ανδρεάδης Παναγιώτης, Πολυσάκης Αντώνιος, Πολυσάκης Βραχιώνης, Παλάζη Αναστασία, Πετρίδου Διαλεκτή, Τσακαλδήμη Νίτσα, Πυλούδη Αναστασία, Ζιαγάκη Χριστίνα, Πολυσάκη Πασχαλίνα, Ρίζογλου Αναστασία.
  • Όλες τις αγαπητές Πυθιώτισσες και όλους τους αγαπητούς Πυθιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και κατά συνέπεια για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.
  • Τους αξιότιμους Χορηγούς.
  • Την Βουλευτή Έβρου κα Γκαρά Αναστασία, την Εκπρόσωπο του Βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη Αναστάσιου κα Ζηλιασκοπούλου Ευαγγελία και τον πρώην Δήμαρχο Διδυμοτείχου και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πατσουρίδη Παρασκευά, που παρέστησαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,572,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2025,Αλεξανδρούπολη,8206,Άμυνα,334,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2994,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3199,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,661,Δράμα,114,Έβρος,17943,Εθελοντισμός,248,Εκδηλώσεις,2456,Εκκλησία,1202,Εκπαίδευση,1419,Ελλάδα,1283,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,64,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,625,Εργασία,23,Εργασιακά,280,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,705,Ιστορία,219,Καβάλα,187,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,548,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,207,Οικολογία,332,Οικονομία,580,Ορεστιάδα,1418,Πανταζίδου,162,Παπανικολόπουλος,272,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,407,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3773,Πολιτική,1442,Πολιτισμός,219,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,5995,Ροδόπη,397,Σαμοθράκη,661,Σάτιρα,62,Σουφλί,528,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,134,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,252,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1045,Φέρες,384,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πύθιο η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό»
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πύθιο η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό»
Η εκπομπή της ΕΡΤ "Κυριακή στο χωριό" βρέθηκε στο Πύθιο Διδυμοτείχου για να πραγματοποιήσει πολύωρα γυρίσματα για το αφιέρωμά της στο χωριό του Έβρου!
https://1.bp.blogspot.com/-_UMQj2LrRi4/YVwmGOqxi1I/AAAAAAACvbo/Na3h1f_tv1g-rMkK97l3M9zXwd6AmDcCACLcBGAsYHQ/s16000/kastro-pythiou.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-_UMQj2LrRi4/YVwmGOqxi1I/AAAAAAACvbo/Na3h1f_tv1g-rMkK97l3M9zXwd6AmDcCACLcBGAsYHQ/s72-c/kastro-pythiou.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/3.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/10/3.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων