Κ. Σακελλαροπούλου από τον Άη Στράτη: Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή και ενωμένη και από αυτή την κρίση

Τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε ανήμερα του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κ. Σακελλαροπούλου από τον Άη Στράτη: Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή και ενωμένη και από αυτή την κρίση
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και τα πληρώματα επιφυλακής της μονάδας. Απαντώντας στην προσφώνηση του Διοικητή Σμήναρχου Γρηγόριου Καραμπιτιάνη, η κυρία Σακελλαροπούλου είπε τα εξής:

«Από την ακριτική Λήμνο, θέλω να στείλω προς όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας. Ένα μήνυμα που πηγάζει από το υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το φρόνημα και την αποφασιστικότητα που διακατέχει τα πληρώματα επιφυλακής, ιπτάμενους και τεχνικούς, καθώς και το προσωπικό της 130 Σμηναρχίας Μάχης, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Είναι όλοι αυτοί που, αγνοώντας κούραση και προσωπικό κόστος, υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Όλοι που, με πίστη, μαχητικότητα και συνέπεια, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να υπερβούμε κάθε πρόκληση και κάθε κίνδυνο.

Θέλω, για μια ακόμα φορά, να τονίσω ότι η Ελλάδα, ένα σύγχρονο κράτος στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ενδυναμώνει τις συμμαχίες της, σέβεται το διεθνές δίκαιο και επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν.

Και η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είστε εσείς, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Χριστός Ανέστη!».


Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον Άγιο Ευστράτιο, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Υποσμηναγού Νικολάου Σαλμά.


Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με συγκίνηση υποκλίνομαι στη μνήμη του Υποσμηναγού Νικολάου Σιαλμά, του πρώτου νεκρού πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε αερομαχία στο Αιγαίο.

Στις 18 Ιουνίου 1992, ο 27χρονος ιπτάμενος έχασε τη ζωή του εδώ, στη θαλάσσια περιοχή του Άη Στράτη, υπερασπιζόμενος τον εθνικό μας εναέριο χώρο από τουρκικά αεροσκάφη.

Η ηρωική του πράξη δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Η πατρίδα τον ευγνωμονεί. Όπως ευγνωμονεί και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία διασφαλίζουν καθημερινά την ακεραιότητα των συνόρων μας και την εθνική μας κυριαρχία».


Κατόπιν αναχώρησε για τον οικισμό των 200 κατοίκων του νησιού, όπου την υποδέχτηκε η Δήμαρχος Μαρία Κακαλή. Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Δημοκρατίας του νησιού.

Το Μουσείο Δημοκρατίας στον Άγιο Ευστράτιο που είναι ο πρώτος δημόσιος ελληνικός χώρος μνήμης για μια κρίσιμη, από πολιτική και κοινωνική άποψη, περίοδο της νεώτερης ιστορίας. Πρόκειται για το παλιό διδακτήριο που στα χρόνια του εκτοπισμού πολιτικών εξόριστων στον Άγιο Ευστράτιο χρησιμοποιήθηκε ως αναρρωτήριο και όπου πέθαναν από απεργία πείνας εξόριστοι στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Το κτήριο αναστηλώθηκε και μετατράπηκε σε Μουσείο το 2007 επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Μουσείο Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής:

«Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι, τις τελευταίες δεκαετίες, ισχυρή και εγγυάται την πολιτική ελευθερία και τα δικαιώματα όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε τα "πέτρινα χρόνια" της ιστορίας μας. Η μνήμη είναι προϋπόθεση της εθνικής μας αυτογνωσίας και αυτήν υπηρετεί το Μουσείο της Δημοκρατίας, ιδίως για τις νεότερες γενιές».


Ακολούθησε ξενάγησή της από τη Δήμαρχο του νησιού Μαρία Κακαλή στον ερειπωμένο από το σεισμό του 1968 παλιό οικισμό, ενώ στο αγροτικό ιατρείο συναντήθηκε με το γιατρό και τις νοσηλεύτριες. Ας σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Άη Στράτη εμβολιάστηκαν στο σύνολο τους στο πλαίσιο προγράμματος καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων των μικρών νησιών.

Στη συνέχεια η κυρία Σακελλαροπούλου περπάτησε στον οικισμό, συναντήθηκε με μέλη της τοπικής κοινωνίας και συνομίλησε με μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Άη Στράτη που περίμεναν με λουλούδια την Πρόεδρο. Δυο μαθητές του νηπιαγωγείου και 10 του δημοτικού με το δάσκαλο αγγλικών και μόνιμο κάτοικο στο νησί Κλεάνθη Μουστακάκη και οι τρεις μαθητές Γυμνασίου και οι οκτώ μαθητές Λυκείου με την διευθύντρια Άννα Παπανικολάου. Οι μαθητές μάλιστα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσέφεραν στην Πρόεδρο την εργασία που είχαν συντάξει για τους φυσικούς πόρους του νησιού.


Στην πλατεία του χωριού όπου ο Ναός της Γέννησης του Χριστού και τα μνημεία στους αεροπόρους πεσόντες στο Αιγαίο και στους πεσόντες Αγιοστρατήτες του Α΄ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με κατοίκους του οικισμού.

Επίσης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκεί η δήμαρχος προσέφερε στην Πρόεδρο ένα γλυπτό καθισμένης γυναίκας από άμμο ακτών του Αγίου Ευστρατίου, δημιουργημένο από γλύπτη στο πλαίσιο φεστιβάλ που διεξήχθη στο νησί.

Ακολούθησε επίσκεψη στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού και στο 511 ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού. Από εκεί, η Πρόεδρος μετέβη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου, όπου την υποδέχτηκε ο Διοικητής ΔΑΝ Νικόλαος Χαραλαμπίδης.


Στο προαύλιο του φυλακίου, στην κ. Σακελλαροπούλου προσφέρθηκε από τους στρατιώτες φύλακες του νησιού ένα ξύλινο κουτί με την ελληνική σημαία, χώμα από τον Άγιο Ευστράτιο, εικόνισμα του Αγίου Ευστρατίου και το έμβλημα του στρατιωτικού σχηματισμού.

Η Πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης στο σπίτι της τη Ναρβάρα Ντασιακλή, μητέρα ενός νεογέννητου λίγων ημερών κοριτσιού.


Αναχωρώντας από τον Άγιο Ευστράτιο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό, σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς γιορτάζουμε και αυτό το Πάσχα σε συνθήκες πανδημίας. Ελπίζουμε όμως, βάσιμα, ότι σύντομα θα ανακτήσουμε πλήρως τη ζωή μας, χωρίς φόβο και περιορισμούς. Η άμεση ανταπόκριση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών είναι η πιο ισχυρή μας εγγύηση για να επιτύχουμε το ταχύτερο την ανοσία της κοινότητας και να περάσουμε ένα πολύ πιο ελεύθερο καλοκαίρι.

Βρίσκομαι κοντά στους ακρίτες μας, στη Λήμνο και στον Άη Στράτη. Κοντά στους συμπολίτες μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, που σε δύσκολες συνθήκες προστατεύουν τα σύνορα και εγγυώνται την ασφάλειά μας. Από την αυταπάρνηση και τον πατριωτισμό τους αντλούμε έμπνευση και αισιοδοξία. Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή και ενωμένη και από αυτή την κρίση.

Χριστός Ανέστη!».

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσαν ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,5,Αγροτικά,539,Αγωγοί,117,Αθλητικά,1957,Αλεξανδρούπολη,7270,Άμυνα,304,Ανακύκλωση,28,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,130,Άρθρα - Απόψεις,2906,Αστυνομικά,483,Αυτοδιοίκηση,2760,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,30,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,71,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,42,Διαδίκτυο,176,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,555,Δράμα,102,Έβρος,16461,Εθελοντισμός,228,Εκδηλώσεις,2220,Εκκλησία,1107,Εκπαίδευση,1266,Ελλάδα,1207,Ελληνισμός,32,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,56,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,587,Εργασία,16,Εργασιακά,249,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,114,Ζωή και Υγεία,313,Θράκη,592,Ιστορία,195,Καβάλα,174,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,189,ΚΙΝΑΛ,25,ΚΚΕ,463,Κοινωνία,81,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,643,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,21,Μεταναστευτικό,142,Μουσική,192,ΝΔ,447,Ξάνθη,182,Οικολογία,312,Οικονομία,560,Ορεστιάδα,1211,Πανταζίδου,143,Παπανικολόπουλος,256,ΠΑΣΟΚ,255,Περιβάλλον,376,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3452,Πολιτική,1332,Πολιτισμός,208,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,7,Πρώτο Θέμα,5519,Ροδόπη,338,Σαμοθράκη,624,Σάτιρα,62,Σουφλί,427,Σπίτι,15,Συγκοινωνίες,279,Σύλλογοι,289,Συνέδρια,119,ΣΥΡΙΖΑ,356,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,245,Τρίγωνο,50,Τυχερό,44,Υγεία,939,Φέρες,339,Χηλή,42,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Κ. Σακελλαροπούλου από τον Άη Στράτη: Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή και ενωμένη και από αυτή την κρίση
Κ. Σακελλαροπούλου από τον Άη Στράτη: Η χώρα μας θα βγει πιο δυνατή και ενωμένη και από αυτή την κρίση
Τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο επισκέφθηκε ανήμερα του Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
https://1.bp.blogspot.com/-_XFmH_jnO_M/YI9TlAQmbuI/AAAAAAACp4w/l2BK6WkYe7UGpHmv3KoHmHPck-B3vurvwCLcBGAsYHQ/s16000/04526586.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-_XFmH_jnO_M/YI9TlAQmbuI/AAAAAAACp4w/l2BK6WkYe7UGpHmv3KoHmHPck-B3vurvwCLcBGAsYHQ/s72-c/04526586.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2021/05/130.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2021/05/130.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων