Πόλη & Πολίτες: Απάντηση στην κ. Ιντζεπελιδου και τον κ. Ζαμπούκη για την τηλεθέρμανση Φερών, που ούτε κατάλαβαν, ούτε πίστεψαν στο έργο αυτό

Ανακοίνωση - απάντηση της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης "Πόλη και Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης" για το έργο της τηλεθέρμανσης Φερών.

Πόλη & Πολίτες: Απάντηση στην κ. Ιντζεπελιδου και τον κ. Ζαμπούκη για την τηλεθέρμανση Φερών, που ούτε κατάλαβαν, ούτε πίστεψαν στο έργο αυτό
Με σοβαρότητα, τελευταία φορά θα απαντήσουμε στο κατάπτυστο και γεμάτο κιτρινισμό, ειρωνεία και υβρεολόγιο κείμενό σας κα Ιντζεπελίδου (όπου δεν θα σας ακολουθήσουμε), με το οποίο προσπαθείτε να αποκρύψετε τις δικές σας ευθύνες και τη ζημία που προκαλέσατε ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα στον ενεργειακό τομέα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τις αρνητικές επιπτώσεις όπου εσείς δημιουργήσατε με στόχο να μηδενίσετε το έργο της παράταξής μας και του Γιάννη Φαλέκα στην ενέργεια στον Δήμο μας.

- Κατ’ αρχήν πέρασε σχεδόν (1,5) ενάμιση έτος θητείας σας και η προσπάθεια σας είναι όχι μόνο αρνητική αλλά και με επικίνδυνες επιπτώσεις και σοβαρότατες απώλειες. Η άλλοτε σύγχρονη και πρωτοπόρος Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων καταρρέει την ώρα που οι συνθήκες πλέον είναι οι καλύτερες στη χώρα μας για τους τομείς της Ενέργειας. Ο στόχος σας ένας και μοναδικός, να υποβαθμίσετε την συνέχεια του (ομολογουμένως κι από τον κ. Ζαμπούκη μιας και το χρησιμοποιεί στις παρουσιάσεις του) άριστου και προοδευτικού έργου μας παρουσιάζοντάς το ως δικό σας στο μέλλον. Φτάνει με την μη παράδοση πλέον, «παραλάβατε» μια Αντιδημαρχία Ενέργειας που έχει τεράστιο έργο ως τώρα και πολλές έτοιμες κατευθύνσεις σε εξέλιξη που τη γνωρίζουν και επιβραβεύουν σε όλη τη χώρα. Τι να πούμε κι εμείς που από το μηδέν (0) την οραματιστήκαμε και την χτίσαμε; (πόσοι άραγε θα πιστέψουν με αφέλεια αυτές τις σκέψεις και πράξεις σας για να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη;).

- Προσπαθείτε να πείτε στους δημότες ότι η κατοχύρωση με ΦΕΚ της απορριπτόμενης θερμικής ενέργειας από τον ΤΑP ήταν προσφορά του ΤΑP. Σας απαντάμε ότι «έτσι θα θέλατε», διότι ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία Δήμου σε ευρωπαϊκό επίπεδο που το καταφέραμε έξυπνα και με πολύ κόπο. Η Ενεργειακή μας αυτή στόχευση - κατάκτηση ήταν δύσκολη (σχεδόν αδύνατη λέγανε όλοι τότε) αλλά με τεχνοκρατικό τρόπο εγκαίρως οραματιζόμενοι ένα σύγχρονο μέλλον για την περιοχή των Φερών τα καταφέραμε.

- Η δε διεκδίκηση μας έναντι ενός κολοσσού «του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου, τη μετοχική βάση του ΤΑΡ συνθέτουν οι BP (20%), SOCAR (20%), Snam S.p.A. (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%)» ήταν έξυπνη και τολμηρή από εμάς (το ότι τεχνηέντως ψεύδεστε καταρρίπτεται από το γεγονός του ότι είναι ο μοναδικός σταθμός συμπίεσης που δίδει την θερμική του ενέργεια σε μία τοπική κοινωνία (διότι μερίμνησαν κάποιοι), ενώ οι σταθμοί συμπίεσης είναι πολλοί σε όλες τις χώρες διέλευσης της διαδρομής του αγωγού από το Αζερμπαϊτζάν έως την Ιταλία μη δίδοντας ζεστό νερό σε κανέναν) αλλά προφανώς αδυνατείτε να την κατανοήσετε, όπως 18 μήνες μετά κι ακόμη δεν μπορείτε να αντιληφθείτε τι σημαίνει όραμα και διεκδίκηση από αιρετούς προς όφελος ενός Δήμου όπου έχουν εκλεγεί.

- Η πολιτική σας πρόθεση απαξίωσης μας και η αντικοινωνική σας ειρωνεία με την ταύτιση της εκλογικής μας ήττας το 2019 και την ενέργεια ως προς τις τηλεθερμάνσεις, αποδεικνύει το μέγεθος της παιδείας σας και της πλήρους άγνοιας ως προς το αντικείμενο. Η παράταξή μας πέτυχε πολλές νίκες μέχρι σήμερα. Εσείς πετύχατε μια νίκη εκλογική (που αποδεικνύεται καθημερινά ότι βαδίζει σημειωτόν σε πολλούς τομείς) και το επόμενο στάδιο θα είναι η οριστική αρνητική κρίση των πολιτών μας, χωρίς επιστροφή, μέρα με τη μέρα σας "γνωρίζει" ο κόσμος, μένει η ζημία σας όμως στον τόπο!

- Μας εγκαλείτε για την ματαίωση της εκπόνησης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (την ψηφίσατε άλλωστε κι εσείς η ίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο), ενώ γνωρίζετε ότι η εταιρία που την ανέλαβε δεν είχε επαρκή χρόνο για την υλοποίηση της μελέτης και συμφωνήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτή την αλλαγή δίδοντας περισσότερο χρόνο παράδοσης της εν λόγω εργασίας προκειμένου να υλοποιηθεί, εσείς όμως αγνοείτε ακόμη και την διαδικασία. Άραγε η δική μας όποια δικαιολογημένη καθυστέρηση (καταβλήθηκε προσπάθεια να υλοποιηθεί εντός Δήμου για την αποφυγή του χρηματικού κόστους, δυστυχώς όμως μετά την προσπάθεια των υπηρεσιακών Μηχανικών μας δηλώθηκε ότι αδυνατούν να φέρουν εις πέρας αυτή την πρωτόγνωρη και πολύπλοκη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων) πώς να συγκριθεί (;) με την δική σας ευθύνη και απραξία, όταν από τον Σεπτέμβριο του 2019 σας προτρέψαμε «προφορικώς και γραπτώς» (από τότε κι εδώ και 14 μήνες) να δοθεί η εν λόγο μελέτη σε εξειδικευμένους μελετητές (στην ίδια εταιρία ή όπου εσείς θελήσετε) για την ολοκλήρωση της;

- Γιατί δεν δώσατε την ανάθεση (;) τι κι αν εμείς μεριμνήσαμε να υπάρχει και ο ανάλογος κωδικός στον προϋπολογισμό (;), είναι πέρα για πέρα δική σας ευθύνη και το γνωρίζετε. Πάλι πονηριές αντί να φέρετε εις πέρας κι αυτή την απλή ανάθεση όπου γραφειοκρατικά ήταν έτοιμη κι ολοκληρωμένη, με όλα αυτά εκθέτετε εσείς η ίδια την Δημοτική αρχή και τους συναδέλφους σας καθυστερώντας αυτό το ιδιαίτερα θετικό αναπτυξιακό έργο.

- Χωρίς αίσθηση ελάχιστης ντροπής και γνώσης δημοσιεύσατε τις αιτήσεις της αντιδημαρχίας ενέργειας στις 2.4.2019 προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για χρηματοδότηση των μελετών με τεχνικά δελτία και στοιχεία ως και με τεύχη προεκτίμησης αμοιβών μελετών. Αυτά διαβιβάστηκαν με πρωτόκολλο στο υπουργείο. Ποιο είναι το στραβό;;;

- Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι μετά τις εθνικές εκλογές (αλλάξανε όλοι οι Γενικοί Γραμματείς και Σύμβουλοι των Υπουργείων;), κι έπρεπε να κατατεθεί εκ νέου ο φάκελος στον νέο Υπουργό;, όπως προκύπτει από το με ημερομηνία 9.9.2019 (9 ημέρες από την παράδοση της Δημοτικής Αρχής) προωθημένο μήνυμα του Γιάννη Φαλέκα προς το νέο Δήμαρχο; Πέρασε ενάμιση (1,5) έτος από τότε και ακόμη τον στέλνετε (ενώ ήθελε μια αλλαγή ονόματος στην σφραγίδα!!!).

- Βεβαίως και υλοποιήσαμε το 2016 την μελέτη βιωσιμότητας, την οποία εσείς προσπαθείτε ακόμη να αποδομήσετε (εσείς άραγε με τις γνώσεις σας;). ΩΡΑΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ…

- Βλέπετε παντού εχθρούς και διακατέχεστε από πνεύμα καταδίωξης. Σας κάλεσε το συμβούλιο της Κοινότητας Φερών σε συνάντηση με θέμα «τηλεθέρμανση Φερών», αλλά εσείς αφού βρίσατε και ειρωνευθήκατε, απείχατε. Επομένως ψεύδεστε δηλώνοντας ότι είστε πάντα στην διάθεση των κατοίκων των Φερών.

- Το ακίνητο δίπλα στον TAP δεν ήταν απαραίτητο να υπάρχει επί των ημερών μας και δεν επηρέασε την όλη ροή του αγώνα μας (εργαστήκαμε όμως και για αυτό και σας αφήσαμε τις τοπογραφικές αποτυπώσεις στην πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, συγκαλέσαμε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους μηχανικούς του Δήμου και είναι υπηρεσιακό πλέον θέμα διεκπεραίωσης) αλλά μάλλον θα πρέπει να κάνουν υπομονή οι κάτοικοι των Φερών κι όταν θα επανέλθουμε στη διοίκηση θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας που προκύπτει ότι είναι μόνο δικός μας.

Την παράταξη σας συμπληρώνουν στο δελτίο τύπου της κυρίας Ιντζεπελίδου που άλλοι το έγραψαν η παράγραφος «Ποιες είναι οι δικές μας ενέργειες».

ΦΕΥ! Υπέβαλαν ερωτήσεις σε αρμόδιους για τοιχούσες μικρές διορθώσεις και τους απάντησαν ότι ο φάκελος είναι πλήρης!!! (Δε πειράζει, κι εδώ σας βοηθήσαμε, καταθέσαμε ερώτηση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για να σας δείξει τι πρέπει να πράξετε), όπως επίσης κατατέθηκε και στην Πλατφόρμα Διαβούλευσης Διακομματικής Επιτροπής Ανάπτυξης Θράκης.

Δεν κατάφεραν ακόμα βέβαια να αλλάξουν το όνομα στη σφραγίδα για να στείλουν τον φάκελο για την χρηματοδότηση των μελετών που είχαμε στείλει εμείς πριν την αιφνίδια παραίτηση της τότε Κυβέρνησης και δεν προλάβαμε λόγω εθνικών εκλογών (απάντηση e-mail από το τότε Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης να κατατεθεί εκ νέου αυτό το εξαιρετικό έργο, μαζί με το νέο έργο της Τηλεθέρμανσης Τραϊανούπολης για τις οικίες, όπως αναφέρει και να λάβει την τελική έγκριση χρηματοδότησης μέσω του ΥΠΕΣ "μετά τις εκλογές"). Φυσικά και δεν έγινε από εμάς, διότι ήτανε περίοδο αλλαγών από τη νέα Κυβέρνηση σε όλα σχεδόν τα στελέχη του Υπουργείου έως τον Σεπτέμβριο του 2019 που παραδώσαμε το Δήμο στην τότε νέα Δημοτική αρχή.

Το ότι εσείς κάτι "έτοιμο" δεν το καταθέσατε από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα μπορείτε να κατανοήσετε τι σημαίνει (;), γνωρίζουν οι συνάδελφοί σας ότι σήμερα προσπαθείτε να πράξετε κάτι που έπρεπε να το είχατε κάνει πριν 1,5 χρόνο (;) κι εκτίθενται σύσσωμοι από την δική σας αμέλεια (;), γνωρίζουν οι κάτοικοι των Φερών τη ζημία που πράξατε στο έργο της Τηλεθέρμανσης τους με όλες αυτές τις καθυστερήσεις;

Μπορεί να αδυνατείτε να κατανοήσετε ένα τέτοιας σημασίας έργο αλλά επιβάλλεται να προχωρήσουν τα παρακάτω τρία "άμεσα" βήματα της Τηλεθέρμανσης Φερών και οικισμών που "παρακαλούμε" από τον Σεπτέμβριο 2019 την Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων "να πράξει".
  1. «Εγγραφή» στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου (όπως το είχαμε).
  2. «Κατάθεση» του "έτοιμου" φακέλου στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) από τον Αύγουστο 2019 (όπως εμείς σας τον ετοιμάσαμε).
  3. «Επανακατάθεση» της Αίτησης για χρηματοδότηση Τεχνικής Βοήθειας στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης της τελικής ωρίμανσης του έργου με τα τεύχη δημοπράτησης.

Φτάνει πια, η θέση των αιρετών είναι να προτείνουν νέα πράγματα κι όχι να ασελγούν σε όσα υπάρχουν σε εξέλιξη, να τοποθετούν τον πήχη πιο ψηλά… κι όχι να κατασκευάζουν ψεύδη και κατηγορίες σε όσους προηγήθηκαν, φτάνει, οι πρώην ότι κατάφεραν είναι εδώ… κάτι νέο δικό σας θα πείτε;

Οι δε ύβρεις σας και οι χαρακτηρισμοί σας ας κριθούν από τους Δημότες μας.

Τέλος άνθρωποι που αμφισβητούν με τόσο αστείο τρόπο το μεγαλείο του έργου της τηλεθέρμανσης Φερών, απαξιώνοντας και αυτό και τους κατοίκους αυτή της Δημοτικής ενότητας ως επίσης και αγνοούν ότι όχι 32.000.000,00 € αλλά 102.000.000,00 € και πλέον υπάρχουν για την ενέργεια και ως προς τις μελέτες πλέον και ως προς την υλοποίηση του έργου σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε αυτούς ακριβώς τους υπέροχους διοικητές του Δήμου μας, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Για τη Δημοτική παράταξη Αλεξανδρούπολης
«ΠΟΛΗ & ΠΟΛΙΤΕΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ»

Φαλέκας Ιωάννης
Τομεάρχης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων
Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της ΚΕΔΕ

Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,605,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8453,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,145,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3300,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,684,Δράμα,114,Έβρος,18322,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2520,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1475,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,747,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1480,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3863,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6129,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,549,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πόλη & Πολίτες: Απάντηση στην κ. Ιντζεπελιδου και τον κ. Ζαμπούκη για την τηλεθέρμανση Φερών, που ούτε κατάλαβαν, ούτε πίστεψαν στο έργο αυτό
Πόλη & Πολίτες: Απάντηση στην κ. Ιντζεπελιδου και τον κ. Ζαμπούκη για την τηλεθέρμανση Φερών, που ούτε κατάλαβαν, ούτε πίστεψαν στο έργο αυτό
Ανακοίνωση - απάντηση της δημοτικής παράταξης Αλεξανδρούπολης "Πόλη και Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης" για το έργο της τηλεθέρμανσης Φερών.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZVM-1LggsDWPRrfMgoJE6l_yVSu2mn9Ipqef5LWBsTodz_CLGkEj392dpwRErPF2wZj_mxhkFV1UHCCQlndPp1D6vXyBDgXv1g0QtfZ64ADYUMJPPsm1PtihOnqp5qD6t3lFErKP_yAI/s16000/546906540.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZVM-1LggsDWPRrfMgoJE6l_yVSu2mn9Ipqef5LWBsTodz_CLGkEj392dpwRErPF2wZj_mxhkFV1UHCCQlndPp1D6vXyBDgXv1g0QtfZ64ADYUMJPPsm1PtihOnqp5qD6t3lFErKP_yAI/s72-c/546906540.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_26.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/11/blog-post_26.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων