Περιοδεία του Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου στον Έβρο

O Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Περιοδεία του Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου στον Έβρο
Περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου. Ο Υφυπουργός είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και εκπροσώπους βιομηχανιών της περιοχής, καθώς και με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό.

Στις συναντήσεις με τους αυτοδιοικητικούς φορείς ο κ. Καράογλου κατέγραψε το κοινό αίτημα των Δημάρχων να ενισχυθούν οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων με προσωπικό προκειμένου, εν όψει του νέου κοινοτικού πλαισίου στήριξης 2021-2027, να υπάρξει ωριμότητα μελετών για την υλοποίηση των μεγάλων έργων. Επίσης, άλλα ζητήματα που τέθηκαν ήταν το δημογραφικό, η διασυνοριακότητα της περιοχής, οι δυνατότητες αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης, η βελτίωση του οδικού δικτύου, η ενίσχυση των υποδομών, η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πλημμύρες.


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός Έβρος, καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.


Σχετικά με το ζήτημα της αποβιομηχάνισης και της διαρροής πόρων προς τις γειτονικές χώρες, ο κ. Καράογλου δήλωσε ότι είναι ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς. Αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές, επιβεβαίωσε ακόμη μια φορά ότι στη Θράκη δεν θα υπάρξει κλειστή δομή φύλαξης, ενώ υπογράμμισε την ανακούφιση που θα προσφέρουν οι 400 συνοριοφύλακες που θα ενισχύσουν το Νομό σε λίγο καιρό. Τέλος, ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα δοθεί μια μεγάλη ανάσα στην περιοχή με την ανάπτυξη του λιμένος Αλεξανδρούπολης.


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν καίρια θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και χρήζουν άμεσης λύσης, μεταξύ των οποίων η έλλειψη δεξαμενών καυσίμων στον κρατικό αερολιμένα «Δημόκριτος», γεγονός που αποτρέπει τις πτήσεις τσάρτερ να το προσεγγίσουν, η ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης με προσωπικό και εξοπλισμό του Τελωνείου των Κήπων και η επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης της ανατολικής περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης. Επίσης, ο κ. Ζαμπούκης αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ακόμη και με άλλους προορισμούς προκειμένου το νησί να επανακάμψει και να απεγκλωβιστεί από το καθεστώς της απομόνωσης.


Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Καράογλου δήλωσε: «Είχα τη δυνατότητα να ενημερωθώ από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για μια σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που απασχολούν τον όμορφο και πολύ μεγάλο Δήμο της Αλεξανδρούπολης και κυρίως για τους στόχους, για το πρόγραμμα, για τις προοπτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι με την καλή συνεργασία, που τη θεωρώ δεδομένη σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από τον Δήμο, την Περιφέρεια, το Υπουργείο Εσωτερικών - Τομέας Μακεδονίας και Θράκης και γενικότερα με την Κυβέρνηση τα ζητήματα αυτά θα αντιμετωπιστούν και ένα καλύτερο, ένα ευοίωνο μέλλον για την Αλεξανδρούπολη, για τον Έβρο συνολικά, μπορεί να ανατείλει. Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και πιστεύουμε ότι μόνο ενώνοντας δυνάμεις μέσα από συνεργασίες μπορούμε να πετύχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα που θα είναι προς όφελος και των πολιτών της περιοχής αλλά κυρίως συνολικά της χώρας μας».


Από την πλευρά του ο κ. Ζαμπούκης ανέφερε: «Όπως είπε ο κ. Υπουργός, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σχεδιάσουμε και να περάσουμε πλέον από τις ιδέες και τη θεωρία στην εφαρμογή. Ξεκίνησε μεν εθιμοτυπικά και θετικά η συζήτησή μας, φαντάζομαι όμως ότι με το πέρας του χρόνου και όταν θα συστηνόμαστε ως Δήμος Αλεξανδρούπολης στον Υπουργείο που εποπτεύει ο κ. Υπουργός, θα έχουμε θετικές εξελίξεις και αισιόδοξα μηνύματα πολύ σύντομα, διότι είναι μεγάλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας και είναι νευραλγικά ως προς την υλοποίησή τους. Γιατί η επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων θα δώσει νότες αισιοδοξίας όχι μόνο στον επιχειρηματικό και τουριστικό κόσμο αλλά γενικότερα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, της Αλεξανδρούπολης αλλά και όλης της Θράκης».


Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρο Καράογλου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο κ. Τοψίδης καλωσόρισε τον Υπουργό και στην συνέχεια έκανε αναφορά σε θετικά αποτελέσματα και σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν το τοπικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην διάκριση του Επιμελητηρίου σε πρόσφατη έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας και το θετικό ισοζύγιο εγγραφών διαγραφών επιχειρήσεων το 2019, όπου μετά από χρόνια αυξήθηκαν οι ιδρύσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων.


Αναφορικά με τα προβλήματα εστίασε στην ανάγκη να τακτοποιηθεί το ζήτημα της αποπληρωμής της επιδότησης κόστους εργασίας 12% και στην ανάγκη για μεταφορικό ισοδύναμο για όλη την περιοχή, καθώς τα μεταφορικά κόστη καθιστούν τα τοπικά προϊόντα μη ανταγωνιστικά. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην υποστελέχωση του Τελωνείου Αλεξανδρούπολης επισημαίνοντας ότι η γεωπολιτική θέση της πόλης σε συνάρτηση με την μελλοντική ιδιωτικοποίηση του Λιμένα και τις επενδύσεις σε υγροποιημένο αέριο, θα μετεξελίξουν προοδευτικά την περιοχή σε ενεργειακό και οικονομικό κόμβο, καθιστώντας την στελέχωση του τελωνείου επιτακτική ανάγκη.


Χαρακτήρισε επίσης απαραίτητη την αναβάθμιση των κτιριακών και υλικοτεχνικών υποδομών των Τελωνείων των Κήπων και των Καστανεών, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, κάνοντας ειδική αναφορά στην αναβάθμιση του Τελωνείου στις Καστανιές και των διοικητικών του υπηρεσιών ώστε να είναι εφικτή η εξυπηρέτηση και των εμπορικών συναλλαγών. Ανάμεσα στις τοποθετήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου, αυτή που ξεχώρισε ήταν η εστίαση και ενίσχυση της έρευνας και η ανάγκη για την σύνδεση των επιχειρήσεων με τον πρωτογενή τομέα και τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπου ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την έναρξη λειτουργίας θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Έβρου εντός του 2020.


Ο Υφυπουργός συνεχάρη τον Πρόεδρο για την διάκριση και αναφέρθηκε στην στόχευση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό νόμο. Επίσης έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ήδη έχει επιτευχθεί από τη Κυβέρνηση μείωση του φόρου μερισμάτων και των κρατήσεων. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο να επενδύσει στη δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για επιχειρήσεις και στο κοινωνικό κράτος. Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του με ειδική αναφορά στην ανάγκη να αναβαθμιστεί το Τελωνείο Κήπων και ζήτησε στο σύντομο μέλλον να οργανωθεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Έβρου ένα πρόγραμμα επίσκεψης στις επιχειρήσεις της περιοχής.


Με το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου παρέδωσε υπόμνημα με αναπτυξιακές προτάσεις και πολιτικές για την Π.Ε. Έβρου συνοδευόμενο από ειδικό παράρτημα κλαδικών προτάσεων .


Ακολούθως ο κ. Καράογλου συμμετείχε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία εκπροσώπων βιομηχανιών της περιοχής. Σε αυτήν, όσοι πήραν το λόγο επικεντρώθηκαν στους τρόπους στήριξης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και της αναβάθμισης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στη Θράκη.


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Παναγιώτη Καλακίκο.


Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σουφλίου.


Ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό. Κατά την συνάντηση συζητήθησαν κοινού ενδιαφέροντος θέματα, που αφορούν την παραμεθόριο περιοχή του Κεντρικού και Βορείου Έβρου.


Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τον Υπουργό επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, να του μεταφέρει την αγωνία του για τα προβλήματα της περιοχής και να του ευχηθεί επιτυχία στο έργο του.

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8463,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,686,Δράμα,114,Έβρος,18336,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2523,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1478,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3867,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6134,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,550,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Περιοδεία του Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου στον Έβρο
Περιοδεία του Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου στον Έβρο
O Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZIYm4YFLbRGBj4BUkY3D0xkGCIBAque-bJxirULdvMbrJozdOgJSEYsAj2tOm3BlfV-dz5AREUM93iFVCKpu-42qoUWs4oYzhxdFgFzm1YHgE0SdfwbgipspIRR5SuK1LxxqJIW1VobE/s1600/0012.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZIYm4YFLbRGBj4BUkY3D0xkGCIBAque-bJxirULdvMbrJozdOgJSEYsAj2tOm3BlfV-dz5AREUM93iFVCKpu-42qoUWs4oYzhxdFgFzm1YHgE0SdfwbgipspIRR5SuK1LxxqJIW1VobE/s72-c/0012.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2020/02/blog-post_13.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2020/02/blog-post_13.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων