Την Παρασκευή κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη

Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης κινητοποίηση κατά των στρατιωτικών βάσεων και ενάντια στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.

Την Παρασκευή κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη
Σε κινητοποίηση κατά των στρατιωτικών βάσεων και ενάντια στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 7:00 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ - ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 7:00 μ.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ούτε γη, Ούτε νερό, Ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Νέες και νέοι,

Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ Πομπέο, που έρχεται στην Αθήνα αρχές Οκτώβρη.

Η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" Ελλάδας - ΗΠΑ, όπως τη λένε, υπογράφηκε το 1990, ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις και σήμερα σχεδιάζεται να γίνει πολυετής και να επεκταθεί. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας και τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τις βάσεις: Drones στη Λάρισα, Ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, "ιπτάμενων κατασκόπων" στο Άκτιο, ενώ είναι γνωστό πως έχει ετοιμαστεί η υποδομή για αποθήκευση πυρηνικών στον Άραξο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που προορίζεται για τη συγκέντρωση ΕυρωΑτλαντικών στρατευμάτων και τη μετακίνηση τους στα Ρωσικά σύνορα. Πρόκειται για ορμητήρια πολέμου του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού ιμπεριαλισμού.

Η ύπαρξη μιας οιονεί ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ήταν ένας στόχος υψηλής προτεραιότητας για τον ελλιμενισμό των πλοίων τους και συγχρόνως θα τους έδινε και στρατηγικό πλεονέκτημα. Η γεωγραφική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της γειτνίασής της με την περιοχή του Εύξεινου Πόντου και των γνωστών συνθηκών αστάθειας και ανταγωνισμών στις ακτές της Κριμαίας και της Ουκρανίας, είναι κομβική. Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν τα Στενά του Ελλησπόντου και να συντονίζουν επιχειρήσεις πέρα από αυτά.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει επαρκή κρηπιδώματα, σε αρκετά σημεία τους το βάθος είναι κατάλληλο για να ελλιμενιστούν πλοία που αποτελούν τις κύριες μονάδες επιφανείας των ΗΠΑ και των οποίων το βύθισμα, λόγω των θόλων των ανθυποβρυχιακών συσκευών που έχουν, είναι σε αρκετές περιπτώσεις μεγαλύτερο και από αεροπλανοφόρα. Τη δυνατότητα αυτή δεν την έχουν πολλά λιμάνια και ως παράδειγμα για καλύτερη κατανόηση αρκεί η αναφορά ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει μόνο ένα σημείο με βάθος κατάλληλο να υποδεχτεί τέτοια πλοία.

Παράλληλα, οι συγκοινωνιακές υποδομές και το δίκτυο οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής, που περιβάλλει το λιμάνι, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις αυτό να αποτελέσει στρατηγικό κόμβο για την ταχεία και αρκετά ασφαλή μεταφορά προσωπικού, πολεμικού υλικού και εμπορευμάτων προς το βορρά και όχι μόνο.

Για να τον πετύχουν δούλεψαν μεθοδικά και συνεργάστηκαν με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και σήμερα, μετά από τις ενέργειες που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης. Η ολοκλήρωση του αμερικανικού σχεδιασμού βέβαια θα γίνει με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Δεν ξεχνάμε:

Η βάση της Σούδας αποδείχθηκε αιχμή του δόρατος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας. Περιλαμβάνει μεγάλη αεροπορική βάση, λιμάνι και εγκαταστάσεις που στηρίζουν τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη, τα πυρηνικά υποβρύχια, τα αεροπλανοφόρα που σκορπίζουν το θάνατο κατά των λαών. Διαμορφώνεται ένας θανατηφόρος ιστός που εμπλέκει την Ελλάδα πολύ βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, την ώρα που οξύνονται οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας και Κίνας για τις ενεργειακές πηγές και αγωγούς.

Συνεχίζονται οι πόλεμοι στη Συρία και τη Λιβύη, γίνονται πολεμικές προετοιμασίες στον Περσικό Κόλπο, το Ισραήλ δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό, και κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει τις ένοπλες δυνάμεις σε μεγαλύτερη πρόσδεση στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές αποστολές κι αυτό φαίνεται ήδη από την θετική απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στις ΗΠΑ για τη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική πολυεθνική δύναμη στον Περσικό Κόλπο κατά του Ιράν. Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι μεγάλοι. Η Ελλάδα έχει καταταχθεί από τις ΗΠΑ στα "κράτη ανάσχεσης" μαζί με το Ισραήλ, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Έχει στοχοποιηθεί και προκαλεί ανατριχίλα η προειδοποίηση Πούτιν πως η Ρωσία θα πλήξει Αμερικανικές βάσεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας της. Οι προκλητικές τοποθετήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου πως η εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εγγυώνται την ασφάλεια και την ειρήνη είναι "παραμύθια της Χαλιμάς", προσβάλλουν και υποτιμούν το λαό μας. Υπάρχει πλούσια πείρα που αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, του ΕυρωΑτλαντικού ιμπεριαλισμού. Έχουν εγκληματικές ευθύνες για την επιβολή της χούντας στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τα διχοτομικά σχέδια για το Κυπριακό, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή μας, για δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους κατά των λαών.

Ο λαός μας είναι περήφανος, έχει βαθιά αντιιμπεριαλιστική παράδοση και θα τραβήξει μπροστά, στο δρόμο του αγώνα, σε σύγκρουση με τους μηχανισμούς της χειραγώγησης, καταδικάζοντας τις προκλητικές παρεμβάσεις του Αμερικανού πρέσβη Πάιατ που οργώνει τη χώρα μας ως νέος Πιουριφόυ.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Στην πράξη επιβεβαιώνεται πως η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα κέρδη των λίγων, χτυπάει το απεργιακό δικαίωμα και τα άλλα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, και εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Δίνουμε σε όλα τα μέτωπα το αγωνιστικό μας παρών. Ο λαός μας να πιστέψει και να δείξει τη δύναμή του».

Καταλήγοντας, η Επιτροπή καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση, την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, για:
  • Να καταγγελθεί η Ελληνο-Αμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας".
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Όχι στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝατοϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,614,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2050,Αλεξανδρούπολη,8619,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3025,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3340,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,704,Δράμα,116,Έβρος,18568,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2590,Εκκλησία,1239,Εκπαίδευση,1509,Ελλάδα,1319,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,635,Εργασία,23,Εργασιακά,299,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,762,Ιστορία,232,Καβάλα,195,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,595,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,676,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,343,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1519,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,430,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3905,Πολιτική,1500,Πολιτισμός,222,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6205,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,669,Σαρσάκης,43,Σάτιρα,62,Σουφλί,564,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,53,Υγεία,1102,Φέρες,398,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Την Παρασκευή κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη
Την Παρασκευή κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη
Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης κινητοποίηση κατά των στρατιωτικών βάσεων και ενάντια στην εγκατάσταση ΑμερικανοΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9v-PiUzvqOlddt4dU2HUlfm0_OcY5OLtT3RCfFsq31GjdetZEQx3BdJH_awyqcG6HrnFJOxrGaP6-ELS5O5fv8UBdjUl8r_ZgADQy2dcrj4jgI4Qa_Un9JHsR3RWrjFX1GID4hUiYwOg/s1600/5845268.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9v-PiUzvqOlddt4dU2HUlfm0_OcY5OLtT3RCfFsq31GjdetZEQx3BdJH_awyqcG6HrnFJOxrGaP6-ELS5O5fv8UBdjUl8r_ZgADQy2dcrj4jgI4Qa_Un9JHsR3RWrjFX1GID4hUiYwOg/s72-c/5845268.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/10/blog-post_90.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/10/blog-post_90.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων