Ορκίστηκαν ο Περιφερειάρχης και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ορκίστηκαν ο Περιφερειάρχης και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η προβλεπόμενη ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου "Γεώργιος Παυλίδης", στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.


Την θρησκευτική ορκωμοσία για μεν τους χριστιανούς τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων για δε τους μουσουλμάνους ο Τοποτηρητής της Μουφτείας Κομοτηνής κ. Χαλήλ Τζιχάντ, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν τα μέλη των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Στη συνέχεια όλοι οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι υπέγραψαν το Πρακτικό ορκωμοσίας


Σημειώνεται ότι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων "Γεώργιος Παυλίδης" της Π.Ε. Ροδόπης (Διοικητήριο) στην Κομοτηνή, θα διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 165 και 175 του Ν.3852 /2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος συνεχάρη όλους τους περιφερειακούς συμβούλους για την εκλογή τους, ευχαρίστησε όλους τους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και ευχήθηκε να έχουν μια παραγωγική νέα θητεία για το καλό της Περιφέρειας και των πολιτών.


Αναλυτικά η ομιλία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου:

«Κυρίες και κύριοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για την παρουσία σας στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα είναι για όλους μας μέρα χαράς και τιμής.

Χαράς, τιμής, κυρίως όμως μέρα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τον τόπο.


Ο τόπος μας, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έχει μια μακρά ιστορία πολιτισμού, που συνδυάζεται με μια κουλτούρα επικοινωνίας και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η γεωγραφική θέση της άλλωστε ήταν αυτή που διαμόρφωσε τον ιστορικό χαρακτήρα της ως «πέρασμα», ως «γέφυρα» και ως «σταθμό» στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες, εμπορεύματα και συνυπήρχαν διαφορετικοί πολιτισμοί.

Παρόλα αυτά, η περιοχή μας δεν ήταν πάντοτε «σταυροδρόμι» και «γέφυρα».

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας μας, υπήρξαν περίοδοι που η γεωγραφική μας θέση στάθηκε αιτία απομόνωσης και εσωστρέφειας.

Για δεκαετίες, όταν η περιοχή μας ήταν απομακρυσμένη από τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και συνόρευε με κράτη με τα οποία οι σχέσεις μας ήταν τεταμένες, έχασε τον ρόλο της ως «πέρασμα» και μετατράπηκε σε κλειστό σύνορο και σε ανάχωμα.

Σήμερα ωστόσο, σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα, ανοίγονται μπροστά μας νέες δυνατότητες.


Ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, που θεσπίστηκε το 2010, δημιούργησε νέα δεδομένα για όλους μας.

Κυρίως, μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για το τι είδους ανάπτυξη θέλουμε.

Το στοίχημα εν προκειμένω είναι όχι μόνο να απορροφούμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά να επιλέγουμε τα έργα και τις δράσεις που θα βοηθήσουν ουσιαστικά την ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η ευθύνη μας για πραγματική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Την ίδια ώρα, ο διασυνοριακός χαρακτήρας της Περιφέρειάς μας αποτελεί ένα μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε.

Σε μια εποχή όπου η συνεργασία και η αλληλεξάρτηση σε διεθνές επίπεδο παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά τη θέση της στον περιφερειακό χάρτη του εμπορίου, της ενέργειας και των μεταφορών.


Με σχέδιο και προγραμματισμό, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί να αποτελέσει μια Περιφέρεια ανοιχτή, δυναμική και ανθρώπινη.
 • Μια περιοχή που μπορεί να πετύχει τους στόχους της ανάπτυξης και της ευημερίας.
 • Που θα στηρίζει τους πολίτες που έχουν ανάγκη.
 • Που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον.
 • Που θα προστατεύει και θα αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά.
 • Που θα είναι κέντρο διασυνοριακής συνεργασίας και ανταλλαγών.

Μια Περιφέρεια που θα είναι πέρασμα και ταυτόχρονα προορισμός.

Και έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε.

Βασική προτεραιότητά μας είναι η συνέχιση της υλοποίησης του Σχεδίου που επεξεργαστήκαμε για την ανάπτυξη της Περιφέρειας τα επόμενα χρόνια.

Ένα Σχέδιο
 • Για πρωτογενή τομέα ισχυρό.
 • Για επιχειρήσεις δυναμικές και εξωστρεφείς.
 • Για τουρισμό που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ιστορία και τον πολιτισμό.
 • Για ενέργεια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον.
 • Για υποδομές στις μεταφορές και στη γεωργία που θα είναι αξιόπιστες.
 • Και για την προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Το Σχέδιό μας αυτό το παρουσίασα αναλυτικά στην κοινωνία της Περιφέρειας το προηγούμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, είναι σε γνώση και της Κυβέρνησης, η οποία έχει υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό τους άξονες και τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει.

Και βέβαια, το Σχέδιό μας παραμένει ανοιχτό σε ιδέες και προτάσεις.

Στην υπόθεση της ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας, το τονίζω, θα είμαστε όλοι μαζί.

Συνεργάτες και σύμμαχοι.

Και δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα έχουμε συνεργασία με την κεντρική Κυβέρνηση.

Συνεργασία που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την Περιφέρειά μας.

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει επανειλημμένα το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας.

Και βέβαια συνεργασία θα έχουμε με τα πολιτικά κόμματα και με όλους τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας.

Συνεργασία θα έχουμε επίσης με όλους τους Δήμους της Περιφέρειάς μας, καθώς επίσης με τους φορείς και τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και της οικονομίας.

Από αυτή τη συνεργασία θα προκύψουν και νέα έργα που θα εμπλουτίσουν το Σχέδιό μας.

Σε ό,τι αφορά το πώς θα κινηθούμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η λέξη - κλειδί για εμάς είναι «συνεργασία».

Και αυτό είναι μια ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή.

Συζητάμε, ξεπερνάμε αντιθέσεις και διαφωνίες, βρίσκουμε σημεία σύγκλισης και πετυχαίνουμε ευρείες συναινέσεις για να εκφράσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του τόπου μας.

Ήδη, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο της συνεργασίας και της ευθύνης.

Ο δρόμος είναι αυτός, και είναι ανοιχτός, σε όποιον ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό της Περιφέρειας και των πολιτών.

Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους για την εκλογή σας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους υποψηφίους για τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Εύχομαι να έχουμε μια παραγωγική νέα θητεία για το καλό της Περιφέρειας και των πολιτών.

Σας ευχαριστώ».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνωΑκολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,9,Αγροτικά,564,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2015,Αλεξανδρούπολη,8073,Άμυνα,329,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,140,Άρθρα - Απόψεις,2987,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3140,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,817,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,91,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,181,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,652,Δράμα,114,Έβρος,17739,Εθελοντισμός,246,Εκδηλώσεις,2424,Εκκλησία,1192,Εκπαίδευση,1394,Ελλάδα,1275,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,346,Ενέργεια,63,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,618,Εργασία,22,Εργασιακά,274,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,320,Θράκη,685,Ιστορία,216,Καβάλα,183,Καιρός,33,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,195,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,534,Κοινωνία,86,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,665,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,458,Ξάνθη,204,Οικολογία,329,Οικονομία,578,Ορεστιάδα,1391,Πανταζίδου,159,Παπανικολόπουλος,270,ΠΑΣΟΚ,270,Περιβάλλον,405,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3726,Πολιτική,1436,Πολιτισμός,217,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,5920,Ροδόπη,391,Σαμοθράκη,651,Σάτιρα,62,Σουφλί,505,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,285,Σύλλογοι,299,Συνέδρια,130,ΣΥΡΙΖΑ,408,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,251,Τρίγωνο,53,Τυχερό,51,Υγεία,1034,Φέρες,380,Χηλή,39,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Ορκίστηκαν ο Περιφερειάρχης και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Ορκίστηκαν ο Περιφερειάρχης και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.
https://1.bp.blogspot.com/-ALOQOT-UzW0/XWlc4eXI4PI/AAAAAAACVuk/O--iVX22HuUpBgKFtkLASuVhMCZ8tRaawCLcBGAs/s1600/01452658.JPG
https://1.bp.blogspot.com/-ALOQOT-UzW0/XWlc4eXI4PI/AAAAAAACVuk/O--iVX22HuUpBgKFtkLASuVhMCZ8tRaawCLcBGAs/s72-c/01452658.JPG
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/08/blog-post_311.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/08/blog-post_311.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων