Διήμερη περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε ο Γιώργος Σταθάκης

Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε στις 15 και 16 Απριλίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Διήμερη περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε ο Γιώργος Σταθάκης
Διήμερη περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Απριλίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Τη Δευτέρα ο Υπουργός ΠΕΝ συναντήθηκε με τοπικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς από την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και τη Σαμοθράκη. Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την ενέργεια και τη χωροταξία.

«Μαζί με την τοπική κοινωνία αξιοποιούμε τις δυνατότητες που δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο παραγωγής ενέργειας και αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων του Έβρου», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Έκανε εκτενή αναφορά στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, σημειώνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται σε ενεργειακή μετάβαση, με πρώτο στόχο τη στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Ένας κοινός ευρωπαϊκός στόχος για συμμετοχή 32% των ΑΠΕ στη συνολική κατανάλωση ενέργειας έως το 2030, ώστε η Ελλάδα να φτάσει να παράγει περίπου το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στο τέλος της επόμενης δεκαετίας, σχεδόν διπλάσιο. Ο δεύτερος στόχος αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας όπου υπάρχει η δέσμευση για κατανάλωση 32,5% λιγότερης ενέργειας έως το 2030. Ένας φιλόδοξος στόχος, όπως είπε, που αλλάζει τη νοοτροπία πώς καταναλώνουμε ενέργεια ως πολίτες και επιχειρήσεις.


Ο Υπουργός αναφέρθηκε στον πρωτοποριακό θεσμό των ενεργειακών κοινοτήτων όπου οι ίδιοι οι καταναλωτές θα μπορούν να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν, μέσα από ένα απλό συνεταιριστικό σχήμα, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικών φορέων της περιφέρειας και πολιτών. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ενεργειακού σχεδιασμού, επισήμανε.

Επιπλέον, τόνισε, πως «πενταπλασιάσαμε τη δυνατότητα παραγωγής ενέργειας από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, όχι όμως σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Εγγυημένες τιμές δεν υπάρχουν πλέον για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ», σημείωσε. «Ισχύουν πλέον διαγωνιστικές διαδικασίες που έχουν ρίξει σημαντικά τις τιμές» και επανέλαβε πως «για ενεργειακές κοινότητες και μεμονωμένους αγρότες δίδεται ένα μπόνους 10% σε σχέση με την τιμή των τελευταίων διαγωνισμών».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στην άμεση προκήρυξη τριών προγραμμάτων ενίσχυσης για ΑΠΕ και εξοικονόμηση:
  • Το πρώτο πρόγραμμα αφορά στη στήριξη ίδρυσης ενεργειακών κοινοτήτων με πόρους του ΕΣΠΑ ύψους 25 εκατ. ευρώ, σε έναν πρώτο κύκλο επιδοτήσεων έως 40% της επένδυσης.
  • Το δεύτερο προγράμματα αφορά στην αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων, με χρηματοδότηση άνω του 1 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ, το οποίο θα αφορά δημοτικά κτήρια, νοσοκομεία, σχολεία κα.
  • Το τρίτο είναι η προκήρυξη ενός ακόμα προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», για 20.000 νοικοκυριά με την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην περιφέρεια που είναι σε εξέλιξη και τόνισε πως αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι η ενεργειακή μετάβαση δίνει νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Υπουργός στάθηκε, επίσης, στις μεγάλες τομές στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση στον χωρικό σχεδιασμό όπως είναι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και η επιτάχυνση της διαδικασίας ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, ενώ υπογράμμισε ότι το νέο μεγάλο χωροταξικό εγχείρημα είναι η εκπόνηση των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων από τους δήμους, ενισχύοντας τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι ένας πρωτοποριακός νομός που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, είπε ο κ. Σταθάκης. Ταυτόχρονα, η ενέργεια είναι στο επίκεντρο διότι η περιοχή μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο, με την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου, όπως ο TAP, o IGB, καθώς και την κατασκευή του τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη.


Σήμερα, Τρίτη 16 Απριλίου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Γιώργος Σταθάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελο Λαμπάκη, παρουσία του Προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Βασίλη Τσολακίδη, του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννη Φαλέκα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Γκοτσίδη, του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαου Μαλτέζου, και του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ναϊτίδη.

Επίκεντρο της συνάντησης αποτέλεσαν τα ενεργειακά θέματα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπως η αντικατάσταση του ενεργοβόρου δημοτικού οδοφωτισμού με νέας τεχνολογίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης φωτισμό LED, οι γεωθερμικές γεωτρήσεις στο γεωθερμικό πεδίο στην περιοχή Αετοχωρίου, η ενεργειακή αναβάθμιση δέκα δημοτικών κτιρίων, και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η τηλεθέρμανση Φερών και Τραϊανούπολης, το LNG, η κατασκευή δημοτικής μονάδας πέλετ και η ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου και σχολικών μονάδων. Επίσης, ο κ. Λαμπάκης έθεσε στον Υπουργό το θέμα των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου και τον ενημέρωσε για τα όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή σχετική σύσκεψη φορέων.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε σχετικά: «Με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης έχουμε συνεργαστεί πάρα πολλές φορές γιατί έχουμε πάρα πολλά κοινά ενεργειακά προγράμματα. Ο Δήμος έχει κάνει τεράστια πρόοδο και συμμετέχει σε όλα τα πρωτοποριακά προγράμματα, τα ενεργειακά, και αυτή ήταν μια συνάντηση περισσότερο για να δούμε πώς έκλεισε ένας κύκλος από αυτά τα έργα και να δούμε ποια είναι σε εξέλιξη και τι χρειάζεται να κάνουμε για να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα. Εγώ θεωρώ ότι ο επόμενος κύκλος έργων θα είναι επικεντρωμένος στην εξοικονόμηση ενέργειας, απόλυτα προσανατολισμένος προς τα εκεί με υψηλούς εθνικούς στόχους και οι δήμοι θα πρέπει να είναι κατεξοχήν φορείς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην εξοικονόμηση ενέργειας. Συνεπώς όλες οι σκέψεις για νέα προγράμματα εξοικονόμησης είναι στο τραπέζι».

Ο κ. Λαμπάκης δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τα σχέδια της ενέργειας ο κ. Σταθάκης είναι πραγματικά ο φίλος υπουργός, γιατί συμβαδίζουμε σε όλα αυτά τα προγράμματα, στα πρότζεκτ και βέβαια τα γνωρίζει όλα. Γνωρίζει τα πάντα, είναι αρωγός στην προσπάθειά μας. Μακάρι να υπάρξουν κι άλλοι δήμοι, μιλώντας ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., ιδιαίτερα στην Περιφέρειά μας που να έχουν μελέτες και να προωθούν τέτοια σχέδια. Ο Υπουργός Ενέργειας είναι έτοιμος να τα χρηματοδοτήσει, αρκεί να υπάρξει τέτοιου είδους διάθεση και ανάγκη για προκοπή και ένα πεδίο λαμπρό, όπως είναι η ενέργεια. Επομένως, ενέργεια και προοπτική στον Δήμο Αλεξανδρούπολης με τις τηλεθερμάνσεις Φερών και Τραϊανούπολης και όλα τα άλλα τα σχέδια δίνουν την προεξάρχουσα θέση στο οικονομικό γενικότερο σκηνικό της χώρας μας».

Στη συνέχεια ο κ. Σταθάκης επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου συζητήθηκαν με την Διοίκηση θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ακολούθησαν επισκέψεις στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος", όπου έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό για θέματα ενεργειακής αυτονομίας και αναβάθμισης του κτιριακού συγκροτήματος και στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Το μεσημέρι Υπουργός ΠΕΝ συμμετείχε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στην αίθουσα συσκέψεων του Επιμελητηρίου Έβρου.


Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στον Έβρο, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι «ο Έβρος είναι ένα προνομιακό πεδίο στο οποίο η μεταμόρφωση του ενεργειακού τομέα είναι πολύ σημαντική. Διότι είναι ένα σημείο στο οποίο αποκτά μία προνομιακή σχέση με το φυσικό αέριο που θα παραμείνει ένα ισχυρό ενεργειακό προϊόν άρα επηρεάζεται άμεσα από τις μεγάλες διασυνδέσεις του φυσικού αερίου, τον TAP, τον IGB, το FSRU στην Αλεξανδρούπολη. Εμπλέκεται η παραγωγή ενέργειας με φυσικό αέριο και πρόσφατα δόθηκε άδεια για παραγωγή ενέργειας από φυσικό αέριο στη βιομηχανική περιοχή. Κατά δεύτερο λόγο έχει μια πρωτοποριακή θέση στη μετάβαση στις ΑΠΕ και αναμένουμε να ενισχυθεί αυτό. Το πλαίσιο πλέον έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή έχουμε νόμο για τη γεωθερμία, στην οποία η Αλεξανδρούπολη είναι προνομιακή και παρέχουμε ότι βοήθεια μπορούμε για να ολοκληρωθούν αυτά τα σημαντικά επενδυτικά σχέδια... Ο Έβρος έχει προνομιακή σχέση με όλα αυτά γιατί είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα πρωτοβουλιών που έχουν μέχρι στιγμής και με δεδομένα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που εγκαινιάζουμε αυτές τις μέρες συν τις προοπτικές και το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους τοπικούς θεσμούς, νομίζω θ' ανοίξει ένα πεδίο για σημαντικές πρωτοβουλίες στην περιοχή».

Αναφορικά με την ατζέντα των συνομιλιών που είχε με εκπροσώπους θεσμικών και παραγωγικών φορέων του Νομού Έβρου, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του, δήλωσε ότι «δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για τις συνθήκες και της δυνατότητες που έχει ο Έβρος... Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν, συζητήθηκαν εκτενώς με τους επαγγελματικούς φορείς και τα επιμελητήρια και αφορούν πρωτίστως μια μεγάλη ενότητα που λέγεται χωροταξία, που είναι το κτηματολόγιο, οι δασικοί χάρτες, οι αιγιαλοί, η διαμόρφωση ενός ενιαίου φορέα κτηματολογίου, που ξεπερνάει το παραδοσιακό δίπολο υποθηκοφυλάκια και κτηματολογικά γραφεία, ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός θεσμός, το ενιαίο κτηματολόγιο. Μεταρρυθμίσεις που μέχρι τα τέλη του 2020 φιλοδοξούμε ότι η χώρα πλέον θα είναι μια κανονική χώρα, που θα έχει κατοχυρωμένα κι αποτυπωμένα όλο το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τους δασικούς χάρτες και το πιο σημαντικό απ' όλα τα τοπικά χωρικά σχέδια που ξεκινούν χρηματοδότηση τις επόμενες μέρες, και βάση των οποίων οι δήμοι καλούνται τα επόμενα δύο-τρία χρόνια να φτιάξουν τοπικά χωρικά σχέδια που θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας, ξεπερνώντας παραδοσιακούς μηχανισμούς, ανάμεσα στα πολεοδομικά σχέδια και στην εκτός σχεδίου δόμηση. Ένα ενοποιημένο σύστημα πλέον με χρήσεις γης. Υπάρχει το Προεδρικό Διάταγμα που θα αποτελέσει το υπόβαθρο για τη χωροταξία για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτή η μία ενότητα μεταρρυθμίσεων είναι καθοριστική διότι θα δημιουργήσει, για πρώτη φορά, ασφάλεια δικαίου, για τις επενδύσεις, για τους ιδιοκτήτες. Θα θέσει κανόνες στη χωροταξία και θα είναι ένα καθαρό τοπίο για το μέλλον. Το ίδιο ισχύει και με τη δεύτερη ενότητα μεταρρυθμίσεων γύρω από τη χωροταξία που κάναμε. Εισάγαμε μαζί με το ΤΕΕ τις ηλεκτρονικές άδειες πολεοδομίας, χωρίσαμε τη δραστηριότητα της πολεοδομίας των δήμων, που θα δίνουν αδειοδοτήσεις με ηλεκτρονική μορφή αλλά τον έλεγχο θα τον κάνουν πλέον οι Περιφέρειες, τα περιφερειακά παρατηρητήρια. Ανοίξαμε τη δυνατότητα ελέγχων της αυθαίρετης δόμησης και της συμβατότητας των νόμιμων κατασκευών σε ιδιώτες μηχανικούς, που μπαίνουν στο μητρώο ελεγκτών δόμησης. Διαμορφώσαμε δηλαδή ένα σύγχρονο, ευέλικτο και ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί η οικοδομική δραστηριότητα να γίνεται πλέον με κανόνες, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως η «Ελλάδα έχει πετύχει πολλά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Σήμερα, παράγουμε το 29% της ενέργειάς μας από ΑΠΕ, είμαστε από τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης, 4η νομίζω παγκοσμίως, όσον αφορά τη διείσδυση των ΑΠΕ, άρα η Ελλάδα πάει πολύ καλά στις ΑΠΕ και αυτό αποτελεί μία ισχυρή βάση στο γιατί θα πετύχουμε έναν πάρα πολύ υψηλό στόχο που είναι να φτάσουμε στο 60% το 2030».

Αναφορικά με τη διασύνδεση των νησιών ο υπουργός τόνισε: «Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα, στις διασυνδέσεις των νησιών, όπου είχαμε μεγάλη στέρηση. Το 10% της ενέργειάς μας το παράγουμε στα νησιά με πετρέλαιο, αυτά πρέπει να τελειώσουν το 2020, με βάση τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα έπρεπε στα τελευταία τρία χρόνια να επιταχύνουμε τις διασυνδέσεις και τις κάναμε σε χρόνο ρεκόρ στις Κυκλάδες, Μύκονο και άλλα νησιά. Θα ολοκληρωθεί μια δεύτερη φάση που ακολουθεί στις Κυκλάδες. Ξεκίνησε η κατασκευή της μικρής διασύνδεσης της Κρήτης και θα προκηρυχθεί και η μεγάλη διασύνδεση. Αυτό σημαίνει τεράστιες επενδύσεις και μία κινητικότητα των ΑΔΜΗΕ πρωτόγνωρη».

Για τις έρευνες υδρογονανθράκων και τη διαφοροποίηση πηγών ενέργειας, ο κ. Σταθάκης είπε: «Η τρίτη ενότητα ήταν η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Η Ελλάδα στηρίζεται στο ρώσικο αέριο. Με τον TAP, τη Ρεβυθούσα, το FSRU, θ' αποκτήσει μια άλλη δυναμική να παίρνει από παντού LNG, ή φυσικό αέριο κι από άλλες πηγές. Το τέταρτο στοίχημα ήταν φυσικά η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Η Ελλάδα μετά την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, μπαίνει στο χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου ως μια ισχυρή περιοχή όπου θα παράγει υδρογονάνθρακες, πρωτίστως για την ευρωπαϊκή αγορά που θα είναι ελλειμματική για τα επόμενα 30 χρόνια. Εκεί ολοκληρώσαμε τις επτά συμβάσεις απ' τους προηγούμενους διαγωνισμούς του 2014 και προκηρύξαμε άλλους τρεις. Δύο πολύ φιλόδοξους, νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, ενσωματώσαμε όλη τη νομοθεσία, την ευρωπαϊκή, την περιβαλλοντική και μέχρι τον Ιούνιο πλέον θα έχουμε όλες τις συμβάσεις επικυρωμένες απ' τη Βουλή και θα μπούμε στο στάδιο της έρευνας, προσπαθώντας να μπούμε στο χάρτη αυτό. Συνεπώς έχουν κλείσει 3-4 μεγάλες ενότητες της ενέργειας που προφανώς θα μεταμορφώσουν όλο το ενεργειακό πεδίο της χώρας».

Ειδική μνεία έκανε ο υπουργός και στη χρηματοδότηση. «Το θέμα της χρηματοδότησης όλων αυτών των προσπαθειών έχει κλείσει. Το ένα δισ. ευρώ ήταν το περίφημο "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον". Καλύφθηκαν 50.000 νοικοκυριά σ' όλη τη χώρα, θα προκηρυχθούν άλλα 20.000 τις επόμενες δύο εβδομάδες. Το δεύτερο θέμα ήταν πως θα χρηματοδοτηθούν οι δήμοι για να κάνουν τα τοπικά χωρικά σχέδια. Αύριο θα εξαγγείλουμε το 1 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθεί στους δήμους για να καταρτίσουν τοπικά χωρικά σχέδια. Αυτό θα το κάνουμε στο Πράσινο Ταμείο. Φυσικά το 1 δισ. ευρώ ακόμη που θα πάει στην εξοικονόμηση ενέργειας σε δημόσια κτίρια. Δηλαδή νοσοκομεία, σχολεία, δημαρχεία, υποδομές, αεροδρόμιο, λιμάνια και αυτό αποτέλεσε θέμα συζήτησης με πολλούς φορείς της περιοχής».

Τέλος, αναφορικά με τις αλλαγές που έγιναν στην ενέργεια ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι «η Ελλάδα όπως κι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, θ' αλλάξουν τόσο την παραγωγή όσο και την κατανάλωση ενέργειας... Συνεπώς η εξοικονόμηση ενέργειας μετατρέπεται σ' ένα κατεξοχήν πεδίο ενός πολύ μεγάλου κύκλου επενδύσεων και μιας τεράστιας προσπάθειας να εξοικονομήσουμε ενέργεια σ' όλες τις δραστηριότητες: την κατοικία, τη μεταφορά, τον τουρισμό, τη βιομηχανία».

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βασίλης Τσολακίδης, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και ο Μενέλαος Μαλτέζος, Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Η κ. Γκαρά υπογράμμισε: «Κάθε επίσκεψη και κάθε συνάντηση που κάναμε το διήμερο της επίσκεψης του υπουργού από πίσω έκρυβε μία μεγάλη προετοιμασία που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια αλλά δημιουργήθηκαν και νέες ιδέες και μπήκαν και βάσεις για να ξεκινήσουν καινούριες ενέργειες και δραστηριότητες στον τόπο μας. Ο Έβρος για μας αποτελεί τον στόχο να γίνει ένας ενεργειακός κόμβος. Βλέπουμε μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων, πολλής δουλειάς, πολλών ανθρώπων, όχι μόνο κλείσαμε μεγάλες συμφωνίες, ενεργειακά δίκτυα και αγωγούς που περνάνε από την περιοχή μας αλλά ήδη έχουμε δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο, εργαλεία και έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια προκειμένου συνολικά η χώρα αλλά κυρίως η δική μας περιοχή, που έχει πολύ μεγαλύτερους ενεργειακούς πόρους συγκριτικά με άλλες περιοχές, να γυρίσει σελίδα και να περάσει στη νέα εποχή. Βασικός μας στόχος να δημιουργήσουμε τις βάσεις για να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8405,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3008,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3281,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,679,Δράμα,114,Έβρος,18248,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2506,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,742,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1467,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3847,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6111,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Διήμερη περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε ο Γιώργος Σταθάκης
Διήμερη περιοδεία στον Έβρο πραγματοποίησε ο Γιώργος Σταθάκης
Διήμερη επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε στις 15 και 16 Απριλίου ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4f40_OJs0lksKgu_Tafpc2zqrU5yVFJbbz-WuI_tDY9mNF9IR4JSs2UgCSCvygwnnIXtlEmbEmxj7V3O42Wk5sfOq41L2ZOoV6yPfZHJeAkHHdc7v29w0ZthHTOJ4QNL9VD5fEq9LXeY/s1600/2548589.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4f40_OJs0lksKgu_Tafpc2zqrU5yVFJbbz-WuI_tDY9mNF9IR4JSs2UgCSCvygwnnIXtlEmbEmxj7V3O42Wk5sfOq41L2ZOoV6yPfZHJeAkHHdc7v29w0ZthHTOJ4QNL9VD5fEq9LXeY/s72-c/2548589.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/blog-post_28.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/04/blog-post_28.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων