Η περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο (photos+video)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε περιοδεία στον Έβρο και μίλησε σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Η περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο
Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Μάρτη, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ και με την οποία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του στην περιοχή, όπου το πρωί επισκέφθηκε το μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά Έβρου και το μεσημέρι το εργοτάξιο του αγωγού TAP στους Κήπους Έβρου.


Στη συγκέντρωση - μία από τις μαζικότερες του τελευταίου διαστήματος στην περιοχή - παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ για ισχυροποίησή του σε όλες τις κάλπες και σε όλες τις μάχες του επόμενου διαστήματος.


Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Σάββας Δευτεραίος, υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Όλοι λούφαξαν και πολλοί υποκλίθηκαν όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν χρόνια τώρα στις απαιτήσεις των Αμερικανών για μετατροπή της πόλης μας σε προτεκτοράτο των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων με την εγκατάσταση αμερικάνικης βάσης στο λιμάνι μας. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" μέσα και κυρίως έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στους καθημερινούς αγώνες του λαού, ήταν εκεί, οργάνωνε με αυτές τις δυνάμεις που είχε παρεμβάσεις, διεκδικήσεις και τον αγώνα για φιλολαϊκές λύσεις της καθημερινότητας, αλλά και καλούσε και καλεί τον λαό να οργανώσει τον αγώνα του, να δυναμώσει τη λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτό είναι που φοβούνται, που τρέμουν. Γι' αυτό αναδιπλώνονται όταν αντιμετωπίζουν τη φωνή και την οργή του λαού (όπως έγινε για παράδειγμα με τα τροφεία των παιδικών σταθμών). Γι' αυτό η μόνιμη και η μόνη τους απάντηση στις τοποθετήσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ήταν ο αντικομμουνισμός».


«Ναι λοιπόν το είπαμε, το λέμε και είναι τιμή μας που το ψηφοδέλτιο μας έχει μέσα κομμουνιστές, έχει φίλους του ΚΚΕ, έχει ανθρώπους που δεν κρύβονται και δεν απουσιάζουν από τους λαϊκούς αγώνες. Έχουμε το δικαίωμα με την καθημερινή μας στάση, με την ίδια τη ζωή μας να κοιτάμε το λαό στα μάτια και να καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, νέο, σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, για κοινή πάλη, για να ανοίξει ένας ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τον τόπο. Όλοι έχουμε τον ίδιο αντίπαλο: Την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους. Γι' αυτό καλούμε τους συνδημότες μας να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο Αλεξανδρούπολης, στους δήμους του νομού και την Περιφέρεια» υπογράμμισε ο Σάββας Δευτεραίος.

Βίντεο με τον χαιρετισμό του Σάββα Δευτεραίου:


Επίσης, ο Διονύσης Κλάδης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων επισήμανε:


«Σήμερα, οι εργαζόμενοι, μπορούν να δουν ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι απεργίες και οι διεκδικήσεις, αλλά το κριτήριο του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων που αποτελεί θεό για την ΕΕ. Όπως για παράδειγμα το εργοστάσιο του Μαΐλη στη ΒΙΠΕ της Αλεξανδρούπολης που δεν είχε γίνει ούτε μια μέρα απεργία και όμως έκλεισε αφού αυτό επίτασσε ο νόμος της αγοράς. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΔΠΘ μπορούν με την παρέμβασή μας να βγάλουν συμπεράσματα για το τί φταίει που ζουν μέσα στην ανασφάλεια, με χαμηλούς μισθούς, που δε μπορούν να έχουν μια μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς απολαβές. Γι αυτό και πρέπει να κάνουν οι εργάτες, ο λαός το ΚΚΕ πολύ πιο ισχυρό παντού. Έχει σταθερή πυξίδα, δεν ταλαντεύεται, είναι σταθερά και μαχητικά υπέρ των συμφερόντων των εργαζόμενων, του λαού.

Ξέρεις ότι ψηφίζοντας ΚΚΕ σήμερα θα το βρεις και αύριο στην ίδια θέση, ταγμένο να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, να αποκαλύπτει, να ενημερώνει, να βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίγει δρόμο και να δίνει ελπίδα σε όσους παλεύουν σε Ελλάδα, Ευρώπη και όλο τον κόσμο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για το σοσιαλιστικό μέλλον. Να βάλουμε τα δυνατά μας λοιπόν, να συμβάλουμε και εμείς εδώ από τον Έβρο, ώστε να γκρεμίσουμε την εγκληματική φασιστική Χρυσή Αυγή από την 3η θέση, να κάνουμε το ΚΚΕ όσο πιο ισχυρό γίνεται! Καλό αγώνα».

Βίντεο με τον χαιρετισμό του Διονύση Κλάδη:


Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:


«Αυτοί που τώρα στήνουν ψευτοτσακωμούς, μακριά από τα συμφέροντα του λαού, αγκαλιάζονταν και συμφωνούσαν στο αναπτυξιακό συνέδριο όλοι μαζί, Συριζαίοι, Νεοδημοκράτρες, στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Είναι τα στελέχη όλων αυτών των δυνάμεων που διαγωνίζονται για το πόσο φιλοΝΑΤΟικοί και φιλοαμερικάνοι είναι, εδώ στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας όλοι να γίνει βάση, απλώνοντας κόκκινα χαλιά, ζητώντας συγνώμη γιατί συνομίλησαν με Ρώσους και Κινέζους. Όλοι αυτοί θεωρούν πρόοδο και προκοπή τις βάσεις θανάτου, τη συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, την παράδοση λιμανιών, κυριολεκτικά των πάντων στα μονοπώλια. Συναγωνιζόμενοι αναμεταξύ τους για το ποιος θα πάρει συχαρίκια από τις ΗΠΑ ξεπερνώντας και την κυβέρνηση.

Τώρα ο λαός μας οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν το αποφασιστικό βήμα, να στηρίξουν αυτή τη δύναμη που πάλεψε, αποκάλυψε, διεκδίκησε, συγκρούστηκε με αυτήν την πολιτική, το ΚΚΕ, να συμπορευτούν μαζί του».

Βίντεο με τον χαιρετισμό του Δημήτρη Παπατολίδη:


Δημήτρης Κουτσούμπας από την Αλεξανδρούπολη: Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ για να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

Στην ομιλία του, στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ παντού, ιδιαίτερα στις εκλογικές αναμετρήσεις που έπονται «για να κάνουμε την πραγματική διαφορά», κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις καθημερινές μάχες «για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης και να βάλουμε στο επίκεντρο τις σύγχρονες, συνολικές λαϊκές ανάγκες».


Ταυτόχρονα ο κ. Κουτσούμπας διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα «να βγάλουμε από τη μέση τα εμπόδια που δημιουργούν τα ψεύτικα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, για να αχρηστεύσουμε τις παγίδες που στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για να φωτίσουμε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».


Ταυτίζοντας τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, ο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε σε όλα όσα θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες: «Ψεύτικα διλήμματα και διαχωριστικές γραμμές, καθημερινή αντιπαράθεση, για το ποιος από τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ, μπορεί να εγγυηθεί στο κεφάλαιο την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, να υπηρετήσει τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Από τη μια ο γιαλατζί "αριστερός" ΣΥΡΙΖΑ με τις δήθεν προοδευτικές συμμαχίες του και από την άλλη η "υπεύθυνη" ΝΔ που δήθεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στο λαϊκισμό» και σκιαγράφησε με τα πιο μελανά χρώματα την κυβερνητική πολιτική του δήθεν προοδευτικού ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ με "υπευθυνότητα" εγγυάται, ό,τι ακριβώς και ο "προοδευτικός" ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα κινηθεί στις ίδιες ακριβώς ράγες της στρατηγικής της ΕΕ των μονοπωλίων, της στήριξης του κεφαλαίου για να ανάκαμψη των κερδών του, της υλοποίησης των επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», ανέφερε για τη ΝΔ ο κ. Κουτσούμπας.


Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ και τη "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ για την περιοχή της Θράκης, του Έβρου και την Αλεξανδρούπολη λέγοντας πως «αναφέρονται μόνο εκεί που και οι δύο μιλάνε για μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο. Γιατί και οι δύο πόλοι του αστικού πολιτικού συστήματος, ταυτίζονται στο στόχο αυτό. Κι όταν μιλάμε για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο, μιλάμε για μεγάλα συμφέροντα... Στο ερώτημα που εμείς θέτουμε "ανάπτυξη για ποιον", απαντάει η κατασκευή του αγωγού TAP», είπε ο κ. Κουτσούμπας,


Ευθύνες συνολικά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε ο κ. Κουτσούμπας και για το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα. «Όλοι τους υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια, οδήγησαν στο κλείσιμό του... Την ώρα που απαξίωναν την ΕΒΖ και την υποχρηματοδοτούσαν, έβρισκαν κονδύλια να χρηματοδοτούν άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, να μειώνουν τους φόρους στα κέρδη» σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


«Ξέρουμε ότι ο Έβρος είναι μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές της χώρας μας, αφού είναι η πύλη εισόδου πολλών εξωτικών νοσημάτων και δυστυχώς, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής, βρίσκονται κυριολεκτικά σε πλήρη διάλυση. Οι φτωχοί αγρότες, είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ολική καταστροφή αφού υπάρχει πλήρης απουσία κρατικής ευθύνης. Οι εργαζόμενοι στην Αλεξανδρούπολη στη Θράκη, θέλουν να έχουν σταθερή δουλειά, να μη ζουν με την αγωνία. Οι αγρότες θέλουν να πληρώνονται για την παραγωγή τους, θέλουν να μείνουν στη γη τους και να μη πνίγονται από τις υποχρεώσεις, τα χρέη. Όλοι θέλουν να έχουν τα παιδιά τους μια καλή μόρφωση και να μη πληρώνουν γι' αυτή. Θέλουν να έχουν υγεία, ασφάλιση δημόσια και δωρεάν. Θέλουν να ζουν σ' ένα ανθρώπινο περιβάλλον, χωρίς να φοβούνται μη βρέξει και πλημμυρίσουν, μη πιάσει καμιά φωτιά και καούν. Ποια πολιτική δύναμη έχει ένα σχέδιο που να μπορεί να τα εξασφαλίσει όλα αυτά; Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει η ΝΔ; Κατηγορηματικά σας λέμε πως όχι. Μόνο το ΚΚΕ, έχει τέτοιο σχέδιο που απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.


Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην Αλεξανδρούπολη:


Στο εργοτάξιο του αγωγού TAP στους Κήπους Έβρου ο Δημήτρης Κουτσούμπας


Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το εργοτάξιο του αγωγού ΤΑΠ στους Κήπους Έβρου, όπου μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρίας, οι οποίοι των ενημέρωσαν για την πορεία του έργου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο εργοτάξιο, ο Δ. Κουτσούμπας συνομίλησε με τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης, για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη του σωματείου και εργάζονται στην κατασκευή του ΤΑΠ.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στους εργαζομένους αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο αγωγό του ΤΑΠ και τις εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και στις εκλογικές αναμετρήσεις:


Για τον αγωγό του ΤΑΠ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον αγωγό του ΤΑΠ λέγοντας πως: «Είμαστε εδώ σε ένα σημαντικό έργο, του ΤΑΠ, που θα έπρεπε λογικά να είναι χρήσιμο για το λαό, για σας πρώτα απ' όλα, για όλο το λαό για να μπορεί να έχει φτηνό φυσικό αέριο να ζεσταίνεται το χειμώνα, να μην το χρυσοπληρώνει, πράγμα που δεν το βλέπουμε δυστυχώς, γιατί πρυτανεύουν τα κέρδη αυτών που έχουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και όχι το πως θα έχει ενέργεια το σύνολο των λαϊκών οικογενειών ή πως θα βοηθάει στην ανάπτυξη της παραγωγής της χώρας. Θα πρέπει να είναι ένα έργο, που να έχει στο επίκεντρό του τα προβλήματα των εργαζομένων, την ώρα που δουλεύουν εδώ και εμείς παίρνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις προτάσεις τις δικές σας, τις προτάσεις το σωματείου σας, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε παντού, στα υπουργεία, στη Βουλή, στην εργοδοσία - οπουδήποτε μας παίρνει - και με αγώνες για να αναδείξουμε τα προβλήματα, να πιέσουμε, έτσι ώστε να επιλυθούν.

Και δεν είναι μόνο δικό σας το ζήτημα αυτό, υπάρχει σε όλη την Ελλάδα δυστυχώς. Γιατί δυστυχώς οι νόμοι που ψηφίσαν όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με τα μνημόνια, και οι προηγούμενοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τώρα τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αντεργατικά. Συμπιέζουν και τους μισθούς και τα δικαιώματά σας και μια σειρά ζητήματα. Και η προστασία βεβαίως της υγείας στο χώρο δουλειάς που είναι πάρα πολύ σημαντικό».


Για τα προβλήματα των εργαζομένων

Αναφερόμενος στα προβλήματα των εργαζομένων, σημείωσε: «Τα αιτήματα που μας δώσατε, με τα οποία συμφωνούμε απόλυτα, θα τα προωθήσουμε και στη Βουλή, τα υπουργεία, αλλά κι έξω στους δρόμους, έτσι ώστε να ανοίξει πραγματικά ένας δρόμος, όπου να υπάρχει σταθερή και μόνιμη δουλειά. Δεν είναι να τελειώνει το έργο τέλος του 2019 και από 300 εργαζόμενους τελικά θα χρειαστεί όπως ξέρουμε όλοι, 20 άντε 30 μόνιμους εργαζόμενους. Οι υπόλοιποι τι θα γίνουν; Άρα λοιπόν μόνιμη σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθοί, δικαιώματα, εργασιακές σχέσεις και βεβαίως όλα αυτά ενταγμένα σε ένα πλαίσιο πολιτικών αποφάσεων, κεντρικών και τοπικών, που θα μπορούν να ενδιαφέρονται για τον εργάτη, τον επιστήμονα, τον τεχνικό, τον εργαζόμενο άνθρωπο και την οικογένειά του. Είναι τιμή που βρεθήκαμε εδώ και ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου κ.λπ. για τις εργασίες που γίνονται. Εμείς λέμε ότι θα μπορέσουμε τελικά να τα καταφέρουμε, παρότι είναι δύσκολη η κατάσταση θα πάμε μπροστά».


Για τις εξελίξεις στην περιοχή μας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση παρότι μας έλεγε ότι αυτοί οι αγωγοί και αυτά τα μεγάλα έργα θα βοηθήσουν στην ειρήνη, στην ασφάλεια, στην αλληλεγγύη των λαών, δε βλέπουμε δυστυχώς να συμβαίνει αυτό. Είδατε για παράδειγμα ο αγωγός αυτός που περνάει από αυτές τις χώρες και από την Τουρκία και από την Ελλάδα και από την Αλβανία, για να δούμε, έχει βελτιωθεί η κατάσταση με την Αλβανία; Η Αλβανία διεκδικεί τη Μεγάλη Αλβανία, θέλει εδάφη, προσεταιρίζεται το Κόσσοβο, προχωράει σταδιακά η αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, με κίνδυνο να ξαναγίνει πάλι μπαρούτι αυτή η περιοχή και να ανάψει φωτιά συγκρούσεων, πολέμων, εθνικισμών, αλυτρωτισμών.

Το γεγονός ότι περνάει ο αγωγός από την Τουρκία, βελτίωσε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Δεν έχουμε αναβίωση διεκδικήσεων από την μεριά της τούρκικης άρχουσας τάξης; Που ζητάνε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και στο Αιγαίο, διότι θέλουν και συνεκμετάλλευση, αλλά θέλουν να βάλουν χέρι οι μονοπωλιακοί όμιλοι της Τουρκίας στους υδρογονάνθρακες, στην Κύπρο, στην ΑΟΖ της Κύπρου και πάει λέγοντας.

Αυτά τα ζητήματα φυσικά δεν μπορείτε να τα λύσετε εσείς ατομικά ο καθένας όμως πρέπει να προβληματίσουν τον λαό γι' αυτό τα θέτουμε. Γιατί όλα αυτά πάνε πακέτο. Δε μπορεί να λέγεσαι προοδευτικός άνθρωπος στη σημερινή εποχή και να γίνεσαι σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και να γεμίζεις τη χώρα με στρατιωτικές βάσεις, να συμμετέχεις σε σχεδιασμούς και την ίδια ώρα να γονατίζεις τον ελληνικό λαό και με τη φορολογία και με τη ψήφιση αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και με μια σειρά άλλα ζητήματα.

Εμείς θεωρούμε ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν όλες τις δυνατότητες, η εποχή μας έχει τις δυνατότητες -υπάρχουν τεράστια τεχνολογικά επιστημονικά επιτεύγματα- η Ελλάδα είναι και πλούσιος τόπος και σε ορυκτά και σε πλουτοπαραγωγικές πηγές και σε άλλες παραγωγικές δυνάμεις και βεβαίως έχουμε ένα έμπειρο και μορφωμένο εργατικό, τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό και δυναμικό που μπορεί να απογειώσει την ελληνική οικονομία. Γιατί βοηθάνε και οι κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, βοηθάει η στρατηγική θέση της στην περιοχή, στο ενδιάμεσο τριών ηπείρων, βοηθάνε όλα αυτά, άρα εφόσον υπάρχουν αντικειμενικές δυνατότητες πρέπει να προβληματιστούμε όλοι γιατί δεν πάμε μπροστά και όχι μόνο δεν κάνουμε βήματα μπροστά, αλλά και πάμε από το κακό στο χειρότερο».


Για τις εκλογικές αναμετρήσεις

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Αιτία όλων όσων ζούμε είναι και το γεγονός ότι κάθε φορά πέφτουμε στο ψεύτικο δίλημμα, μήπως είναι λιγότερο κακός ο ένας από τον άλλο; Μήπως είναι λιγότερο κακός ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ; Μήπως, είναι η ΝΔ λιγότερο κακό, τι να μας κάνει περισσότερο από αυτά που μας έκανε ο Τσίπρας όλα αυτά τα χρόνια; Και πάντα πέφτει ο ελληνικός λαός, πέφτουμε στη λούμπα να διαλέγουμε ανάμεσα σε δύο από αυτούς που προβάλουν τα κανάλια, από αυτούς που παρουσιάζουν σαν σωτήρες και από αυτούς που το μόνο που υπόσχονται, είναι για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, για τους εκμεταλλευτές δηλαδή του ιδρώτα του λαού. Και αυτούς πρώτα από όλα -την κερδοφορία τους και την ανταγωνιστικότητά τους, σε σχέση με άλλους αντιπάλους τους- θέλουν να στηρίξουν. Και τους απαλλάσσουν και από φορολογικά βάρη, τους απαλλάσσουν συνεχώς με νέους νόμους, την ώρα που φορολογούν που ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό και τον εργάτη.

Αυτά τα ζητήματα είναι που πρέπει πολύ καλύτερα να σκεφτούμε. Γιατί πλέον έχουμε πείρα και από τις πολιτικές εξελίξεις και για το τι έλεγε ο ένας και δεν έκανε και για το τι έκανε πριν ο άλλος και τι λέει τώρα ότι θα κάνει.

Φυσικά ξέρετε ότι εμείς αυτά τα ζητήματα τα παλεύουμε όλη την τετραετία, δεν περιμένουμε γίνουν εκλογές για να τα αναδείξουμε. Όμως επειδή είναι τώρα οι εκλογές, πρέπει να πάρει και ατομική ευθύνη ο καθένας, όταν πάει στην κάλπη, είτε είναι ευρωεκλογές, είτε είναι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είτε είναι αύριο βουλευτικές εκλογές.

Εμείς σας λέμε να σκεφτείτε με βάση αυτή την πείρα, να προβληματιστείτε. Μπορείτε να βρείτε στο ΚΚΕ μια δύναμη η οποία θα παλεύει με αποφασιστικότητα για να προωθήσει τα δικά σας ζητήματα, τα ζητήματα των εργαζομένων, τα ζητήματα του λαού μας και της χώρας μας και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και σε δήμους και Περιφέρειες, για να ανακουφίσουμε τον πόνο και τη δουλειά των εργαζομένων και ταυτόχρονα να μπορέσουμε να καταργήσουμε, -αν όχι με ένα άρθρο που έλεγε ο Τσίπρας- τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους, τουλάχιστον να αρχίσουμε να ξηλώνουμε αυτό το αντιλαϊκό οικοδόμημα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πίεση και διεκδίκηση.

Στις εκλογές δεν κρίνεται μόνο κάθε φορά τι κυβέρνηση θα έχουμε, αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης. Κρίνεται και τι αντιπολίτευση θα υπάρχει και αν δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση - όταν δεν υπάρχουν προϋποθέσεις να φτιάξεις μια κυβέρνηση φιλολαϊκή που να καταργεί τους αντιλαϊκούς νόμους και να ανοίγει δρόμους για το λαό και τη χώρα - τότε χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση προς όφελος του λαού και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και παντού. Και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ. Ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ, άσχετα με επιμέρους, συνολικότερες σε άλλα ζητήματα διαφωνίες, ή διαφορετικές σκέψεις που μπορεί να έχετε, και που κι αυτές είναι θεμιτές, ο καθένας έχει την άποψή του, τη λέει, την παλεύει.

Αλλά αν συμφωνούμε στο βασικό, στη ρότα που πρέπει να χαράξουμε, στο σχέδιο που πρέπει να έχουμε για την εργατική τάξη, για το λαό, για τη χώρα μας, για να πάμε μπροστά και να ανοίξουμε δρόμους, τότε το ΚΚΕ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτά τα καθήκοντα και σας καλούμε να το ενισχύσετε».

Στο μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά Έβρου ο Δημήτρης Κουτσούμπας


Το μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά Έβρου επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη.

Ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των 75 πεσόντων μαχητών του ΔΣΕ από την Κορνοφωλιά, το οποίο βρίσκεται μέσα στο νεκροταφείο του οικισμού, σε μια περιοχή που έχει καταθέσει βαρύ φόρο αίματος στους αγώνες του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Για τη συμβολή αυτή ενημέρωσε τον Δ. Κουτσούμπα ο Γ. Μακρής, Γραμματέας της τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος.


Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας κατέθεσε ένα μπουκέτο λουλούδια στον τάφο του Γιάννη Ράπτη, στελέχους του ΚΚΕ από την Κορνοφωλιά, ο οποίος πέθανε το 1979 σε ηλικία 50 ετών. Ο σ. Γιάννης Ράπτης ήταν αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (εκλέχτηκε το 1968 στη 12η Ολομέλεια), ενώ επιστρέφοντας το 1974 από την πολιτική προσφυγιά, ανέλαβε γραμματέας της Περιοχής.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο μνημείο του ΔΣΕ στην Κορνοφωλιά, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής, μνήμης, στους αγωνιστές της Κορνοφωλιάς, αλλά και όλους τους αγωνιστές, τους κομμουνιστές, της αθάνατης εποποιίας της αντίστασης του λαού μας, της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έδωσαν τη ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο. Δεν τους ξεχνάμε, όχι μόνο τους τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες τους, γιατί τα ιδανικά για τα οποία έπεσαν δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα.

Θα τα καταφέρουμε. Τελικά ο ελληνικός λαός θα βγει νικητής».






Δείτε το βίντεο:

[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8480,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3310,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18363,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2532,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,43,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,197,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1484,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1473,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6141,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο (photos+video)
Η περιοδεία του Δημήτρη Κουτσούμπα στον Έβρο (photos+video)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας πραγματοποίησε περιοδεία στον Έβρο και μίλησε σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTZFK71_Ek6cHdpodXwV74GMT4zFemhwqlfIzEsAhjLnqYWcDMFsrHYV87XEHrEc72W9sKJgeuTGvtCw_G8OmXAinXxVaERXh4vvVbEvbThcifn7W6u9oLbuJ0_j6WmnN6OjEd79Pq6r0/s1600/24586.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTZFK71_Ek6cHdpodXwV74GMT4zFemhwqlfIzEsAhjLnqYWcDMFsrHYV87XEHrEc72W9sKJgeuTGvtCw_G8OmXAinXxVaERXh4vvVbEvbThcifn7W6u9oLbuJ0_j6WmnN6OjEd79Pq6r0/s72-c/24586.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2019/03/koutsoumpas-alexandroupoli.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2019/03/koutsoumpas-alexandroupoli.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων