Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη

«Αλεξανδρούπολη, λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», ήταν το μήνυμα της συγκέντρωσης στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, που διοργάνωσε η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο.

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη
Την Κυριακή 3 Ιουνίου, στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε πολιτική συγκέντρωση με θέμα «Εξελίξεις στην περιοχή - Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις - Η θέση του ΚΚΕ».

Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος.


Στην ομιλία του, ο Γ. Μαρίνος τόνισε πως «ο καθένας έχει τη θέση του στη συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ», αναφερόμενος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ και σημείωσε ότι «το Κόμμα μας κοιτάζει κατάματα το λαό μας και νιώθει υπερηφάνεια, γιατί μέσα στην ηρωική πορεία ενός αιώνα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τίμησε και τιμάει τον εργαζόμενο λαό που είναι για τους κομμουνιστές πηγή δύναμης».

«Καλούμε τους εργαζόμενους να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, την πολιτική, το πρόγραμμα του ΚΚΕ, να μην βασίζονται στην ψευτο-ενημέρωση, στη διαστρέβλωση και τη συκοφαντία που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοι του λαού μας, να ανοίξουμε μια δημιουργική συζήτηση και να συναντηθούμε στην δράση, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς, στις γειτονιές, στους χώρους εκπαίδευσης. Ο καθένας έχει τη θέση του στη συστράτευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ» σημείωσε ο κ. Μαρίνος.

Συνεχίζοντας τόνισε πως όλα τα αστικά κόμματα είναι ένοχα και συνυπεύθυνα για τη χρεωκοπία των λαϊκών οικογενειών και τώρα προσαρμόζονται στα δεδομένα της ισχνής καπιταλιστικής ανάπτυξης για να υπηρετήσουν και πάλι τους στόχους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των άλλων πλουτοκρατών που δυναστεύουν το λαό μας.

«Να μην παραπλανήσουν κανέναν εργαζόμενο οι κοκορομαχίες στη βουλή. Το βασικό στοιχείο ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - "δημοκρατική αλλαγή" είναι η στρατηγική σύμπλευση και αυτό κρύβουν με τους διαξιφισμούς σε επί μέρους ζητήματα για την κυβερνητική καρέκλα.

Θεό τους έχουν το καπιταλιστικό κέρδος και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, προσκυνούν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χτυπούν τα λαϊκά δικαιώματα, εχθρεύονται τους αγώνες των εργαζομένων, καταφεύγουν στην καταστολή για να χτυπήσουν όποιους σηκώνουν κεφάλι».


Για την Τουρκική επιθετικότητα σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακωθεί. «Αυτό δείχνουν ο εμβολισμός του περιπολικού "Γαύδος" στα Ίμια από τουρκική ακταιωρό, οι διεκδικήσεις δεκάδων ελληνικών νησιών, περιστατικά που παρ' ολίγο να οδηγήσουν σε συγκρούσεις πλοίων, διαδοχικές προκλητικές αναγγελίες στρατιωτικών ασκήσεων που δεσμεύουν μεγάλες περιοχές του Αιγαίου, χιλιάδες παραβιάσεις των συνόρων και Γκρίζες ζώνες».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στην κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η σύλληψη και 3μηνη κράτηση στις φυλακές υψηλής ασφάλειας στην Αδριανούπολη των δύο ελλήνων στρατιωτικών έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτό που φαίνεται γιατί η επιλογή αυτή στον Έβρο άνοιξε νέο μέτωπο.

Οι παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι πάντα επικίνδυνες και εκφράζουν αμφισβήτηση συνόρων αλλά τα μεγέθη έχουν τη δική τους σημασία. Μέσα στο 2017 σημειώθηκαν 3317 παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και 1998 παραβιάσεις χωρικών υδάτων.

Οι κινήσεις αυτές είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού που πρέπει να εξετάζεται σε συνδυασμό με τις κινήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στη Συρία και την Κύπρο, να συνυπολογίζεται πως με τις επιχειρήσεις "Ασπίδα του Εφράτη" και "Κλάδος Ελιάς", στρατιωτικά τμήματα της γειτονικής χώρας έχουν καταπατήσει Συριακό έδαφος, ενώ τουρκικά πολεμικά πλοία παραβιάζουν την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες οι απειλές για διεξαγωγή τουρκικών γεωτρήσεων. π.χ. με το πλωτό γεωτρύπανο "Πορθητής" στο χώρο αυτό, που μπορούν να τινάξουν την περιοχή στον αέρα.

Η αντικειμενική εκτίμηση δηλαδή είναι ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας εγκυμονεί κινδύνους για θερμό επεισόδιο ή ακόμα και πολεμική εμπλοκή.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό απαιτείται επαγρύπνηση στη Θράκη, στον Έβρο που δρουν πολλοί μηχανισμοί και εθνικιστικοί, φασιστικοί πυρήνες, όπως αυτοί της εγκληματικής οργάνωσης της "Χρυσής Αυγής" αλλά και άλλοι, οι οποίοι καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών, κατά της μειονότητας και κάνουν μεγάλη ζημιά, διαχωρίζοντας τους εργαζόμενους με κριτήριο τη θρησκεία, για να αδυνατίζει η ταξική ενότητα που είναι ισχυρό όπλο των εργαζομένων ελληνικής καταγωγής ή Πομάκων, χριστιανών ή μουσουλμάνων».


Για την βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο κ. Μαρίνος αναφέρθηκε στις προκλητικές παρεμβάσεις του πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ για την προώθηση των αμερικάνικων συμφερόντων σε όλη τη χώρα που επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

«Η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα είναι μια ακόμα βάση θανάτου και θα ενταχθεί σε σχεδιασμό χρησιμοποίησης ελικοπτέρων και άλλων μέσων, θα αποτελέσει μέρος ενός κατασκοπευτικού δικτύου για την παρακολούθηση της Μαύρης Θάλασσας, εργαλείο στα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ στον στρατιωτικό ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Η τοποθέτηση του δημάρχου της Αλεξανδρούπολης υπέρ της Αμερικάνικης βάσης στην πόλη είναι τραγική, είναι πολύ επικίνδυνη και σε κάθετη αντίθεση με την ιστορία του τόπου μας και τα συμφέροντα του λαού μας. Ακόμα και ο πιο πιστός τοποτηρητής του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να ξεστομίσει το προκλητικό ερώτημα που έβαλε ο δήμαρχος: "τι έπαθε η Κρήτη με τη Σούδα;".

Αυτά πρέπει να τα σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε νέος και νέα, γιατί η Αμερικάνικη βάση της Σούδας είναι δολοφονική μηχανή κατά των λαών, κέντρο οργάνωσης ιμπεριαλιστικών πολέμων, τροφοδότησε πριν λίγες μέρες τα Αμερικάνικα αντιτορπιλικά με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν κατά της Συρίας, εφοδίασε τα ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη και πλοία με καύσιμα, κατασκοπεύει και παίζει συντονιστικό ρόλο, βάζοντας πιο βαθειά την Κρήτη και τη χώρα μας στο "μάτι του κυκλώνα".

Ο Αμερικάνος Πρέσβης δεν κρύβει τα λόγια του και πρόσφατα ανέφερε ότι "...θέλω να τονίσω πόσο ευγνώμονες είμαστε για την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση μέσω της αμερικάνικης βάσης στη Σούδα. Αποτελεί μέσο στήριξης του 6ου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο"!

Η καταστροφική λογική στήριξης των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα ανοίγει πολύ επικίνδυνους δρόμους και οδηγεί στην αποδοχή των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, FYROM, στην Αλβανία, στο Κόσοβο, ακόμα και σε "νομιμοποίηση" της αποκαλούμενης αντιπυραυλικής Ασπίδας που αφορά τους όρους της αποτελεσματικότητας του "πρώτου πυρηνικού πλήγματος", στον ανταγωνισμό ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Γι αυτό βροντοφωνάζουμε: "Αλεξανδρούπολη, λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών".

Ο λαός μας υποφέρει και η κυβέρνηση βραβεύεται από τους μακελάρηδες γιατί ξοδεύει 4 και πάνω δισεκατομμύρια το χρόνο για εξοπλισμούς που υπηρετούν τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας!

Οι δυνάμεις που παρουσιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως δύναμη ασφάλειας και σταθερότητας προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό μας και προσβάλλουν τα χιλιάδες θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Το παράδειγμα της τουρκικής εισβολής και 44χρονης κατοχής της Κύπρου, και η 7χρονη στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα».

Επιπλέον, μίλησε για τις διαπραγματεύσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση ετοιμάζει συμφωνία με τη FYROM. Οι διαπραγματεύσεις εντάσσονται στην προσπάθεια να ανοίξει η ενταξιακή διαδικασία στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτός είναι ο στόχος που συμπυκνώνει τις επιδιώξεις του ευρωατλαντικού μπλοκ και των αστικών τάξεων των δύο χωρών. Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί και έχει αναδείξει τη θέση του ενάντια στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τονίζοντας τον επικίνδυνο ρόλο τους, αποκαλύπτοντας ότι η λεγόμενη ευρωατλανική ολοκλήρωση είναι διαδικασία προώθησης των συμφερόντων των μονοπωλίων κατά των λαών και η θέση αυτή βαραίνει στη στάση μας.

Έχουμε επίσης τοποθετηθεί για την εξάλειψη των αλυτρωτικών θέσεων περί "Μακεδονικού έθνους" και γλώσσας, περί "Μακεδονικής μειονότητας", που δεν έχουν καμία ιστορική βάση και έχουμε υποστηρίξει τη θέση για αλλαγή του συντάγματος, ενώ για το όνομα προβάλουμε τον όρο του αυστηρού γεωγραφικού προσδιορισμού και το έναντι όλων (Erga Omnes)».

Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Μαρίνου στην Αλεξανδρούπολη
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,4,Αγροτικά,428,Αγωγοί,113,Αθλητικά,1824,Αλεξανδρούπολη,5553,Άμυνα,235,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,116,Άρθρα - Απόψεις,2566,Αστυνομικά,474,Αυτοδιοίκηση,1899,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,709,Αυτοκίνητο,4,Αφιερώματα,223,Βαλκάνια,28,Βουλευτικές Εκλογές,411,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,46,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,55,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,169,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,354,Δράμα,85,Έβρος,13563,Εθελοντισμός,186,Εκδηλώσεις,1933,Εκκλησία,867,Εκπαίδευση,920,Ελλάδα,908,Ελληνισμός,26,Ελληνοτουρκικά,334,Ενέργεια,31,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,491,Εργασία,9,Εργασιακά,193,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,102,Ζωή και Υγεία,264,Θράκη,346,Ιστορία,148,Καβάλα,141,Καιρός,27,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,180,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΙΝΑΛ,13,ΚΚΕ,306,Κοινωνία,66,Κοινωνική Προσφορά,166,Κόσμος,541,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,20,Μεταναστευτικό,124,Μουσική,181,ΝΔ,431,Ξάνθη,143,Οικολογία,266,Οικονομία,517,Ορεστιάδα,848,Πανταζίδου,94,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,257,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2791,Πολιτική,1124,Πολιτισμός,164,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,4504,Ροδόπη,234,Σαμοθράκη,549,Σάτιρα,62,Σουφλί,294,Σπίτι,12,Συγκοινωνίες,268,Σύλλογοι,262,Συνέδρια,109,ΣΥΡΙΖΑ,314,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,45,Τουρισμός,226,Τρίγωνο,33,Τυχερό,32,Υγεία,675,Φέρες,236,Χηλή,36,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,301,Showbiz,20,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη
Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη
«Αλεξανδρούπολη, λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», ήταν το μήνυμα της συγκέντρωσης στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, που διοργάνωσε η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο.
https://1.bp.blogspot.com/-0fB20JsQxYs/WxUptOZvMnI/AAAAAAACD_c/Of5iAY-4wFwtj_bgms_xM47mExeXtwYmQCLcBGAs/s1600/DSC_0630.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-0fB20JsQxYs/WxUptOZvMnI/AAAAAAACD_c/Of5iAY-4wFwtj_bgms_xM47mExeXtwYmQCLcBGAs/s72-c/DSC_0630.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2018/06/blog-post_72.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2018/06/blog-post_72.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy