Δυναμική απάντηση από το ΚΚΕ ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Με βασικό σύνθημα «H Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» εργαζόμενοι και νεολαία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και διαδήλωσαν μαχητικά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Δυναμική απάντηση από το ΚΚΕ ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο
Δυναμική και αποφασιστική απάντηση ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο έδωσε το απόγευμα της Τρίτης το ΚΚΕ. Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της πόλης προσγειώθηκαν ΝΑΤΟικά ελικόπτερα, τα οποία αφού αποσυναρμολογηθούν, θα φορτωθούν σε πλοία και μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα μεταφερθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ισπανία.


Με βασικό σύνθημα «H Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» εργαζόμενοι και νεολαία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και διαδήλωσαν μαχητικά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.


Παρ' όλες τις προσπάθειες από τις δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας να σταματήσουν την πορεία, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ μπήκαν στο λιμάνι, που έχουν σταθμεύσει ελικόπτερα του ΝΑΤΟικού σμήνους, απαιτώντας να φύγουν και να μη μετατραπεί το λιμάνι σε ΝΑΤΟική βάση.


Μέσα στο χώρο του λιμανιού το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του κόμματος, Δημήτρης Παπατολίδης, δήλωσε πως «σήμερα από την Αλεξανδρούπολη δίνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως ο λαός της πόλης και της περιοχής συνολικότερα, με τους αγώνες του δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το λιμάνι σε βάση για τις δυνάμεις του θανάτου. Όπως και το 1999 στο πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας έτσι και σήμερα θα απειθαρχήσουμε στις εντολές της κυβέρνησης και δεν θα επιτρέψουμε την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο. Ο λαός και η εργατική τάξη θα αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, της κυβέρνησης που είναι εχθρικοί για το λαό μας και συνολικά για τους λαούς της περιοχής».

Στη συνέχεια απεύθυνε κάλεσμα στους χαμηλόμισθους λιμενικούς και αστυνομικούς λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως δεν έχουν καμιά δουλεία να προστατεύουν τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ, είναι παιδιά του λαού και εκεί ανήκουν.


Η δυναμική πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης όπου μοιράστηκε η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ σε χιλιάδες αντίτυπα.

Δείτε το βίντεο:

[post_ads_2]
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε "προσωρινή NATOική βάση" αποσυναρμολόγησης, αποθήκευσης και μεταφοράς NATOικών ελικοπτέρων.

Μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ άρχισαν να αποκαλύπτονται ο ένας πίσω από τον άλλο οι μποναμάδες της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας. Πρώτος, τα πάνω από 2 δισ. που θα πληρώσει με βαριές θυσίες ο ελληνικός λαός για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16. Επόμενος, η μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια NATOική βάση, σε ένα απέραντο ορμητήριο των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτά, αυτές τις ώρες και σε μια επιχείρηση-αστραπή που επιβεβαιώνει τη στήριξη του ελληνικού κράτους με όλους τους μηχανισμούς του να υποδεχτεί και να συμβάλει στα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες σε σταθμό μετεγκατάστασης, αποθήκευσης και μεταφοράς ΝΑΤΟικών δυνάμεων και στρατιωτικού υλικού.

Είναι πεντακάθαρο πως η ενεργειακή αναβάθμιση, τα μεγαλόπνοα σχέδια μετατροπής της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο συνοδεύονται με τη μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας και την αξιοποίηση αντίστοιχα του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης από το ΝΑΤΟ.

Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του KKE εδώ και καιρό πως η γεωπολιτική αναβάθμιση που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, συνολικά η αστική τάξη της χώρας, όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ευημερία και την ειρήνη, όπως διατείνονται, αλλά εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας για λογαριασμό τους σε επικίνδυνους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς, σε σχέδια ακόμη και στρατιωτικής της εμπλοκής.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η συμμετοχή του Αμερικανού πρέσβη στο συνέδριο "Oil and gas" που πραγματοποιήθηκε την Αλεξανδρούπολη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και στελεχών πρεσβειών και Τοπικής Διοίκησης, που ανέδειξε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το λιμάνι και παράλληλα προειδοποίησε πως δεν μπορούν να υπάρχουν ανταγωνιστικοί, ως προς τους ευρωατλαντικούς, ενεργειακοί σχεδιασμοί. Είναι άλλωστε ο ίδιος πρέσβης που είχε ενεργό ρόλο στα γεγονότα της Ουκρανίας, με την "επιβολή της δημοκρατίας" από νεοναζί και παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό της Αλεξανδρούπολης να απαντήσουν άμεσα και αποφασιστικά στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, του λιμανιού της σε χώρο αποθήκευσης, ακόμη και επεξεργασίας στρατιωτικού υλικού. Οι εργαζόμενοι, το εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι φορείς του να εμποδίσουν τα ΝΑΤΟικά σχέδια. Ο λαός και η εργατική τάξη να αντιπαλέψουν τους σχεδιασμούς της αστικής τάξης, της κυβέρνησης, που είναι εχθρικοί για το λαό μας και συνολικά για τους λαούς της περιοχής.

Οι στρατευμένοι, το μόνιμο προσωπικό του Στρατού να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην προσπάθεια της μετατροπής τους σε εργαλείο στα επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά σχέδια ΝΑΤΟ και κυβέρνησης. Δεν έχει καμία σχέση η υπεράσπιση της χώρας, η διαφύλαξη των συνόρων, η ειρήνη και η ευημερία με αυτούς τους σχεδιασμούς που είναι απαραίτητοι για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Μόνο όταν ο λαός, οι εργαζόμενοι κάνουν κουμάντο στον τόπο, μόνο όταν ξεμπερδέψουν με τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές, τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, μπορεί πραγματικά και κάτω από την κοινωνική ιδιοκτησία και την εργατική εξουσία να πραγματοποιεί συμφωνίες τόσο στην Ενέργεια όσο και στους υπόλοιπους κλάδους και τομείς που θα διασφαλίζουν το αμοιβαίο όφελος των λαών, την ειρήνη και την ευημερία. Ακριβώς γιατί τότε ξεριζώνεται η αιτία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, το κυνήγι του κέρδους και των αγορών.

Καλούμε το λαό και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην πρώτη απάντηση - συλλαλητήριο ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, σήμερα στις 6 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα - Άμεσα κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων.

Καμία αλλαγή συνόρων - Καμία συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια - Κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορα.

Κανένας στρατευμένος και καμία υποδομή στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών φονιάδων».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,616,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2052,Αλεξανδρούπολη,8655,Άμυνα,350,Ανακύκλωση,36,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,149,Άρθρα - Απόψεις,3028,Αστυνομικά,487,Αυτοδιοίκηση,3349,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,98,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,184,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,707,Δράμα,116,Έβρος,18628,Εθελοντισμός,254,Εκδηλώσεις,2604,Εκκλησία,1241,Εκπαίδευση,1516,Ελλάδα,1323,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,72,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,636,Εργασία,23,Εργασιακά,304,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,71,Ευρώπη,121,Ζωή και Υγεία,329,Θράκη,766,Ιστορία,233,Καβάλα,196,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,198,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,596,Κοινωνία,91,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,679,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,147,Μόδα,8,Μουσική,198,ΝΔ,463,Ξάνθη,215,Οικολογία,345,Οικονομία,588,Ορεστιάδα,1531,Πανταζίδου,166,Παπανικολόπουλος,275,ΠΑΣΟΚ,277,Περιβάλλον,433,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3911,Πολιτική,1504,Πολιτισμός,225,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,11,Πρώτο Θέμα,6222,Ροδόπη,420,Σαμοθράκη,672,Σαρσάκης,44,Σάτιρα,62,Σουφλί,570,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,289,Σύλλογοι,304,Συνέδρια,143,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,54,Τουρισμός,257,Τρίγωνο,71,Τυχερό,54,Υγεία,1107,Φέρες,399,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Δυναμική απάντηση από το ΚΚΕ ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο
Δυναμική απάντηση από το ΚΚΕ ενάντια στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο
Με βασικό σύνθημα «H Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» εργαζόμενοι και νεολαία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και διαδήλωσαν μαχητικά στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCqXtHuiUiizZwAwK8rY7sV3PbRdIYr3yQSvATHnV-owsgiBECMeDPhaJHDrLX2dZ6wOL3XnYchNDg2ev5y2zSHonfxF2sLhAZsNnk5GIp6GhkaKSoLVmPXUpwWnJ6p7_uS-okGIuj4yu1/s1600/DSC03789.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCqXtHuiUiizZwAwK8rY7sV3PbRdIYr3yQSvATHnV-owsgiBECMeDPhaJHDrLX2dZ6wOL3XnYchNDg2ev5y2zSHonfxF2sLhAZsNnk5GIp6GhkaKSoLVmPXUpwWnJ6p7_uS-okGIuj4yu1/s72-c/DSC03789.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/10/blog-post_696.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/10/blog-post_696.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων