ΚΚΕ Έβρου: Πρόκληση η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι

Σχόλιο του γραφείου τύπου της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για την δήλωση του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι και ανακοίνωση για το Συνέδριο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

ΚΚΕ Έβρου: Πρόκληση η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι
Πρόκληση αποτελεί η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, μετά την συνάντηση με τον Αμερικάνο Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, ότι «γεωπολιτικά, ιστορικά μας συμφέρει το λιμάνι να το πάρει ο Αμερικάνος, μαζί με το LNG», υποστηρίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της Τομεακής Επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ.

«Όσο και αν πανηγυρίζουν τοπικοί άρχοντες και συγκυβέρνηση για τις όποιες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τα συμφέροντα των λίγων δημιουργούνται, το μόνο σίγουρο είναι πως και από αυτή την υπόθεση ο χαμένος θα είναι ο λαός της περιοχής», σημειώνει η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης μετά την συνάντηση με τον Αμερικάνο Πρέσβη ότι “γεωπολιτικά, ιστορικά μας συμφέρει το λιμάνι να το πάρει ο Αμερικάνος, μαζί με το LNG” αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση.

Γεωπολιτικά η πόλη της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, των λυσσαλέων ανταγωνισμών των μονοπωλίων για τον έλεγχο των δρόμων ενέργειας και των μεταφορών και η συγκυβέρνηση φροντίζει να την βυθίζει όλο και βαθύτερα σε ένα βαρέλι όπου ο πάτος κοιτάζει επικίνδυνα προς την σύρραξη.

Ιστορικά η εξάρτηση και η εμπλοκή των Η.Π.Α. μόνο δεινά και συμφορές έφερε στον Ελληνικό λαό. Η ύπαρξη των ΝΑΤΟικών βάσεων και ιδιαίτερα η αναβαθμισμένη λειτουργία της Σούδας με τις ευλογίες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ως εφαλτήριο επιθέσεων σε λαούς όπως αυτού της Λιβύης πρόσφατα, εκθέτει την χώρα σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους.

Όσο και αν πανηγυρίζουν τοπικοί άρχοντες και συγκυβέρνηση για τις όποιες αναπτυξιακές ευκαιρίες για τα συμφέροντα των λίγων δημιουργούνται, το μόνο σίγουρο είναι πως και από αυτή την υπόθεση ο χαμένος θα είναι ο λαός της περιοχής».

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ με αφορμή
το Συνέδριο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη


«Ο ενεργειακός κόμβος που δημιουργείται στην περιοχή μας σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική της θέση μοιάζει με πυριτιδαποθήκη η οποία συνεχώς γεμίζει», σημειώνει η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για το «Oil & Gas Forum» που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Συνέδριο που διεξήχθη στις 7 Σεπτέμβρη στην Αλεξανδρούπολη, με κυρίως θέμα το πώς θα εξελιχτεί η Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο και με ομιλητές τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, τους υπουργούς Ενέργειας Βουλγαρίας και Σερβίας αλλά και τον Πρέσβη των Η.Π.Α. επιβεβαιώνει το βάθεμα των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας. Θέματα όπως η ενοποίηση της αγοράς ενέργειας στην ΕΕ, και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφοροποίηση των πηγών προέλευσης της παρεχόμενης ενέργειας, με στόχο την συνεχή ροή και εφοδιασμό των χωρών της ΕΕ με ενέργεια και μάλιστα φθηνή όπως ήταν άλλωστε και η απόφαση της συνόδου στην Γαλλία όπου όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης, “εμείς συμφωνούμε με αυτές της αποφάσεις δεσμευόμαστε σε αυτές και κάνουμε τα πάντα για να τις υλοποιήσουμε”.

Την ίδια περίπου ώρα που ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε τη αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Βορείου Ελλάδος, στο Συνέδριο οι υπουργοί και οι τοπικοί άρχοντες επιβεβαίωναν πως όλα γίνονται για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και στον τομέα της μεταφοράς της ενέργειας και πανηγύριζαν. Για τον λαό κρύβεται η ένταση της εκμετάλλευσης, ατελείωτα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της ανάκαμψης, υποδομές που θα χρυσοπληρώνουν για τις ανάγκες του κεφαλαίου, νέους κινδύνους από τη μεγαλύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Ο συνδυασμός των “τεσσάρων σημείων” που συνθέτουν τον κάθετο διάδρομο, τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP), την πλωτή μονάδα ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης (LNG), τον Διασυνδετήριο Αγωγό Ελλάδας - Βουλγαρίας (IGB) και τον Διασυνδετήριο Αγωγό Βουλγαρίας - Σερβίας πρέπει να γεμίζει με ανησυχία τον λαό της περιοχής αντί να τον καθησυχάζει. Πίσω από τις πομπώδεις δηλώσεις ο ενεργειακός κόμβος που δημιουργείται στην περιοχή μας σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική της θέση μοιάζει με πυριτιδαποθήκη η οποία συνεχώς γεμίζει. Μια μόνο σπίθα και αρκεί για να γίνει ανάφλεξη. Η συζήτηση περί εναλλακτικής πύλης - εισόδου του φυσικού αερίου δυναμιτίζει και άλλο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Ταυτόχρονα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εξελίσσεται σε διεκδικούμενο φιλέτο καθώς μέσα σε ένα μήνα οι πρέσβεις 2 υπερδυνάμεων (Κίνα, Η.Π.Α.) δήλωσαν τον ενδιαφέρον κάθε ένας για την χώρα του για τη αξιοποίηση του προς όφελος του ενώ το μάτι του ομίλου Κοπελούζου (Gastrade) είναι συνεχώς στραμμένο προς τα εκεί.

Οι στόχοι της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμισή της στην περιοχή, η ανάδειξη της χώρας σε βασικό πυλώνα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, κρύβουν κινδύνους για το λαό και τους λαούς της περιοχής. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να δέχεται τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για το ρόλο της στη στήριξη των πολεμικών τους σχεδίων γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο ο λαός να βάλει την δική του σφραγίδα ενάντια στις ανησυχητικές εξελίξεις. Στις σημερινές συνθήκες, είναι απαραίτητο να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια. Η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να βάλουν μπροστά το δικό τους σχέδιο, για τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες, σε σύγκρουση με τους στόχους του κεφαλαίου».
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,601,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2040,Αλεξανδρούπολη,8406,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3009,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3283,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,680,Δράμα,114,Έβρος,18250,Εθελοντισμός,251,Εκδηλώσεις,2508,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1464,Ελλάδα,1298,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,630,Εργασία,23,Εργασιακά,289,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,39,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,324,Θράκη,743,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,568,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,670,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,461,Ξάνθη,211,Οικολογία,338,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1468,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,416,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3850,Πολιτική,1463,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6112,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,665,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,544,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,136,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,255,Τρίγωνο,57,Τυχερό,52,Υγεία,1077,Φέρες,389,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: ΚΚΕ Έβρου: Πρόκληση η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι
ΚΚΕ Έβρου: Πρόκληση η δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι
Σχόλιο του γραφείου τύπου της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ για την δήλωση του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι και ανακοίνωση για το Συνέδριο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj83Phfx9fOHwbPzHsikKcYglsouA1JgezvblPxGMEx6GZ0i_lktmSNk-g8zxHPSYjIjpuOR3MjmbjBsKKs8qymdIMstekY-yIkEHp_p3TKLAZHnulEsHc9tJzhTLF-dODj4pyo3gxwXJL0/s1600/15215_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj83Phfx9fOHwbPzHsikKcYglsouA1JgezvblPxGMEx6GZ0i_lktmSNk-g8zxHPSYjIjpuOR3MjmbjBsKKs8qymdIMstekY-yIkEHp_p3TKLAZHnulEsHc9tJzhTLF-dODj4pyo3gxwXJL0/s72-c/15215_n.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/blog-post_72.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2017/09/blog-post_72.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων