Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη (photos+video)

«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ένας ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη
Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ο πρωθυπουργός διαπίστωσε από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.


«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ένας ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη. «Ξεκινάω την περιοδεία μου στη Θράκη, από την Αλεξανδρούπολη, πρώτη πόλη της Ε.Ε. στα ανατολικά της σύνορα» είπε ο πρωθυπουργός.


Αναφερόμενος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι παρά την κρίση που διέρχεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, ο λιμένας αναπτύσσεται με εξωστρέφεια, με το βλέμμα στραμμένο στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον Εύξεινο Πόντο και στην ανατολική Μεσόγειο. «Παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μία περιπέτεια τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο κατάφερε να εξασφαλίσει «και το τελευταίο ευρώ» από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές.


«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι λειτουργούμε με σχεδιασμό, με σχέδιο, με όραμα και με επιμονή. Και δεν θα κουραστούμε, θα εργαστούμε αδιάκοπα και η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ώστε αυτό το μεγάλο όραμα για τη Θράκη και την Αλεξανδρούπολη πολύ σύντομα να γίνει πράξει. Και αυτά τα έργα, τα σημαντικά έργα, θα δώσουν μια άλλη πνοή στην πόλη σας, στο νομό και στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του από τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.


Ολόκληρη η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης:


O Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συνοδευόμενος από τα μέλη της κυβέρνησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αλέξανδρο Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Νικόλαο Τόσκα, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέργιο Πιτσιόρλα, Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στην Αμφιτρίτη, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία των έργων του αγωγού TAP.




Ο Αλ. Τσίπρας στα έργα του αγωγού TAP στην Αλεξανδρούπολη:


Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε στη συνέχεια τη Φιλλύρα Ροδόπης, όπου στην ομιλία του τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει βήμα βήμα τις παθογένειες του παρελθόντος, και να εξασφαλίσει ισονομία για τους κατοίκους της Θράκης. «Θέλουμε να μικρύνουμε την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Ροδόπης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Μιλώντας στην κεντρική πλατεία του οικισμού, ενώπιον εκατοντάδων κατοίκων του Δήμου Αρριανών που του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή, ο κ. Τσίπρας διακήρυξε την προσήλωση του ίδιου και της κυβέρνησής του στις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ειρηνικής συμβίωσης και του αλληλοσεβασμού.

Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Φιλλύρα Ροδόπης:


Το δικαίωμα στη γνώση είναι ιερό και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να φροντίσει ώστε αυτή η δυνατότητα να είναι απρόσκοπτη για όλους τους Έλληνες, για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα σε ποιο Θεό πιστεύουν, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στους 635 μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου στην Ξάνθη.


Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σχολείο συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τους μαθητές και τους καθηγητές. Δύο μαθήτριες του πρόσφεραν ανθοδέσμες, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Αμέσως, ο κ. Τσίπρας με τον υπουργό Παιδείας κατευθύνθηκαν στο γραφείο των καθηγητών, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του σχολείου, με κυριότερο εκείνο της κτιριακής υποδομής. Οι τάξεις δεν επαρκούν, γι' αυτό λειτουργούν 18 τμήματα το πρωί και 4 το απόγευμα, σε κάθε αίθουσα συνωστίζονται 40 μαθητές και η αυλή είναι εξαιρετικά μικρή. Στο σχολείο διδάσκουν περίπου 42 καθηγητές, χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Κατά την ομιλία του στους μαθητές, ο Αλ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι σε έναν χρόνο θα έχουν βρεθεί και άλλες αίθουσες ώστε το σχολείο να λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ ο υπουργός Παιδείας είπε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από το υπουργείο για να βρεθούν αυτές οι αίθουσες.

Ο χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα στους μαθητές του μειονοτικού σχολείου Ξάνθης:


Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο κ. Τσίπρας, οι μαθητές έτρεξαν προς το μέρος του για να του κάνουν χειραψία και να φωτογραφηθούν μαζί του. Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε αρκετούς, με δυσκολία άνοιγε χώρο για να περάσει ανάμεσά τους και με μεγάλη προθυμία φωτογραφήθηκε με τους μαθητές.


Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», στην Ξάνθη.


Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»:


Το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην Κομοτηνή όπου επισκέφθηκε το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής.


Ακολούθως συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με φορείς της Θράκης στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός προέταξε ως εθνικό στόχο και προτεραιότητα για το επόμενο χρονικό διάστημα την ανάπτυξη με δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ, όπως τόνισε, πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι «η ανάπτυξη με κοινωνικό και γεωγραφικό πρόσημο, που θα αφορά ιδιαίτερα τις περιφέρειες της χώρας που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες πληγές από την κρίση αλλά και διαθέτουν, ταυτόχρονα, εθνική και αναπτυξιακή σημασία για τον τόπο».


«Θεωρώ ότι η Θράκη είναι μία περιοχή που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής και που έχει σημαντικές δυνατότητες να αναβαθμιστεί σε έναν κόμβο διαμετακομιστικό, εμπορικό και ενεργειακό, με αναφορά και εμβέλεια στην ευρύτερη βαλκανική περιοχή και στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Να αποτελέσει το πεδίο σύνδεσης και μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς τη Δύση, αλλά και μεταφορών από τη Μεσόγειο προς την Μαύρη θάλασσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές παρεμβάσεις για τη Θράκη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μπορεί να γίνει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Βαλκανικής, την ίδια ώρα που ο αγωγός φυσικού αερίου καθιστά τη χώρα μας ως ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό κόμβο. Επίσης, μίλησε για την σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, η οποία απασχόλησε, όπως είπε, τη συνάντησή του, στη Σόφια τον περασμένο Αύγουστο, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, όπου συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντησή τους γι' αυτό το θέμα να γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα δίκτυο κάθετων αξόνων στην Εγνατία Οδό, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των οδικών δικτύων και θα καταστήσει ταχύτερη και ευκολότερη την πρόσβαση στην περιοχή για τους ξένους επισκέπτες.

Ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ΔΕΠΑ, σε συνεργασία με την ΠΑΜ-Θ, προχωρά στην επέκταση χρήσης φυσικού αερίου στις πόλεις της Θράκης, ενώ αυτά τα έργα, σε συνδυασμό με τον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στη θάλασσα της Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό IGB, ο οποίος θα είναι κάθετος στον αγωγό TAP και θα συνδέει την πόλη της Θράκης με τη Βουλγαρία, θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή και θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η εισαγωγική ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη σύσκεψη με φορείς της Θράκης:


Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση "Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016" στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.


«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η σημερινή μας παρουσία δεν θα είναι μια περαστική παρουσία, έρχομαι στη Βόρεια Ελλάδα, εγκαινιάζοντας αύριο και το γραφείο της Θεσσαλονίκης του πρωθυπουργού που θα είναι η ματιά του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε εκπροσώπους φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι η σημερινή επίσκεψη στη Θράκη συνέπεσε με τα εγκαίνια της εμπορικής έκθεσης, μιας έκθεσης που - όπως είπε - εδώ και 2,5 δεκαετίες έχει καταστεί θεσμός για την περιοχή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει στο μέλλον εργαλείο ανάπτυξης που θα στηρίξει τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα της περιοχής. «Στόχος της παρουσίας μας στη Θράκη σήμερα είναι να ενημερωθούμε αδιαμεσολάβητα για τα προβλήματα της περιοχής και τους τρόπους να ενισχύσουμε τον τόπο», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός συμφώνησε με όσα είπε στην προσφώνησή του νωρίτερα ο Μητροπολίτης Μαρώνειας - Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ότι η ανάπτυξη δεν θα πρέπει να είναι μόνο οικονομική αλλά και πνευματική και πρόσθεσε: «μετά από έξι χρόνια δραματικής ύφεσης και λεηλασίας την έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος την ανάπτυξη. Όμως η ανάπτυξη δεν πρέπει να είναι μόνο στατιστικά στοιχεία για τους οικονομολόγους, αλλά πράξεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι θέσεις εργασίας».


Ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας χαρακτήρισε τιμή για τη Θράκη την παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της έκθεσης και υπενθύμισε ότι είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός στην 24χρονη ιστορία που εγκαινιάζει την έκθεση.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Θράκη ολοκληρώθηκε με ομιλία του στο Ξενοδοχείο Arcadia στην Κομοτηνή.

Διαβάστε εδώ ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8480,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3311,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18363,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2532,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1483,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,43,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,197,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1485,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1473,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,8,Πρώτο Θέμα,6142,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη (photos+video)
Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη (photos+video)
«Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει ένας ισχυρός διακομετακομιστικός και ενεργειακός κόμβος, όχι μόνο για τη βόρεια Ελλάδα, αλλά για την ευρύτερη περιοχή της βαλκανικής», τόνισε ο πρωθυπουργός από την Αλεξανδρούπολη.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJTD6W9_ZkLh2dKaZVYJT1m3bBlEdq5ZLYwUXz6ao0qm8i0DX7EGl64KYMgIG1vzf68CxVhG0Y_Hyq7zaHM1AOkEV-aZo65-urF4zYamaqj9BfZCpy-WkMK3FMcWU9uQvOmLpUMFr9dfdM/s1600/tsipras.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJTD6W9_ZkLh2dKaZVYJT1m3bBlEdq5ZLYwUXz6ao0qm8i0DX7EGl64KYMgIG1vzf68CxVhG0Y_Hyq7zaHM1AOkEV-aZo65-urF4zYamaqj9BfZCpy-WkMK3FMcWU9uQvOmLpUMFr9dfdM/s72-c/tsipras.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/o-tsipras-sti-thraki.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/11/o-tsipras-sti-thraki.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων