Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται αποκατάσταση 100% όλων των πληγέντων στη Θάσο (photos+video)

Τη Θάσο επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί. Ο κ. Κουτσούμπας συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων του νησιού και συναντήθηκε με κατοίκους που εξέφρασαν την αγωνία τους για τους κινδύνους από τις πλημμύρες.

Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται αποκατάσταση 100% όλων των πληγέντων στη Θάσο
Τις πυρόπληκτες περιοχές της Θάσου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί. Το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων του νησιού μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι διεκδικήσεις του λαού της περιοχής για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, για την 100% αποζημίωση των καταστροφών σε αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, μελισσοκομία και υποδομές, για την άμεση υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργων υποδομής για τη συγκράτηση και διαχείριση των υδάτινων πόρων.


Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτές τις δύο ημέρες που βρισκόμαστε στη Θάσο, γίναμε μάρτυρες των μεγάλων καταστροφών, που υπέστη αυτό το πανέμορφο νησί από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Φυσικά δεν είναι μόνο οι φυσικές καταστροφές, που έτσι και αλλιώς συμβαίνουν και ανεξάρτητα από τη θέληση των ανθρώπων, το πρόβλημα είναι τι κάνουμε, ώστε να υπάρχει η αναγκαία πρόληψη και από εκεί και πέρα τι κάνουμε για να υπάρξει η αντιμετώπιση και κυρίως όταν μετά αυτά φεύγουν από τα φώτα της δημοσιότητας και την επικαιρότητα, τι κάνουμε για να μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζωές των ανθρώπων, να μπορέσει το νησί να γίνει ξανά το ίδιο και καλύτερο, και βεβαίως, να μπορέσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι του νησιού να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους ευτυχισμένα και όμορφα. Άρα οι υποσχέσεις που δίνονται τις πρώτες ημέρες όχι μόνο χρειάζονται άμεση υλοποίηση, αλλά πρέπει να τρέξουν με ταχύτατους ρυθμούς. Χρειάζεται πολύ περισσότερο αποκατάσταση 100% όλων των πληγέντων, χρειάζονται δραστικά μέτρα και για τη μελισσοκομία και για την αγροτική παραγωγή και για την ελαιοκαλλιέργεια και για τα αιγοπρόβατα και τους κτηνοτρόφους και για τους επαγγελματίες που επλήγησαν και πολύ περισσότερο για τους υπόλοιπους κατοίκους, που έχασαν περιουσίες, σπίτια, στάβλους, αποθήκες κλπ.

Αυτό είναι ζήτημα πάλης και εδώ των ανθρώπων του νησιού, αλλά συνολικότερα και των πολιτικών κομμάτων και μέσα στη Βουλή. Κυρίως είναι θέμα της κυβέρνησης να επιδείξει την αναγκαία σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Δεν μπορεί να κρύβεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πίσω από τις διακηρύξεις της ΕΕ και τις κοινοτικές οδηγίες, που απάντησαν προχθές στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ότι δεν υπάρχει προτεραιότητα για να χρηματοδοτηθούν, εκ μέρους της ΕΕ, αντιπλημμυρικά έργα, έργα προστασίας, έργα αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής της Θάσου. Είναι απαράδεκτο, θα πρέπει άμεσα να εξευρεθούν τα κονδύλια και να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση. Σ' αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ θα δώσει όλες τους τις δυνάμεις και μέσα στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο και έξω απ' αυτό στους καθημερινούς μας αγώνες».


Χρειάζεται αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκιση

Στο πλαίσιο της περιοδείας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε στο Καζαβήτι με τον δασάρχη Θάσου και τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές, τις δασικές και γεωργικές εκτάσεις που καταστράφηκαν, την ανάγκη έργων αντιπυρικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης που θα πρέπει να γίνουν γρήγορα και για τα οποία απαιτείται γενναία χρηματοδότηση από το κράτος.


Εκεί συναντήθηκε και με κατοίκους του χωριού που εξέφρασαν την αγωνία τους για τους κινδύνους από τις πλημμύρες.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε και το περίφημο φράγμα των Μαριών (μπορεί να συγκρατήσει 360.000 κυβικά νερό), ή αλλιώς λίμνη των Μαριών, που αρχικά λειτούργησε για 3 χρόνια, και κάλυπτε τις ανάγκες των αγροτών για άρδευση. Ωστόσο από το 1989, μετά τις μεγάλες φωτιές, εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του, ενώ θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης, άρδευσης, να συγκρατεί τα νερά των πηγών και να συμβάλει στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι των Μαριών παλεύουν να γίνουν εργασίες καθαρισμού και εμβάθυνσης προκειμένου να ξαναλειτουργήσει το φράγμα. Όμως, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, με ευθύνη της Περιφέρειας και της δημοτικής αρχής δεν γίνονται τα έργα που απαιτούνται αν και είναι μικρού κόστους.


Στην ίδια περιοχή συναντήθηκε και με μελισσοκόμους που αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μετά την καταστροφή του πευκοδάσους και την ανάγκη οικονομικής στήριξης τους λόγω της μειωμένης παραγωγής που θα έχουν.


Τα προβλήματα έχουν αιτία

Στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε τα Λιμενάρια. Αρχικά ενημερώθηκε για το χώρο των παλιών μεταλλείων που λειτούργησαν στην περιοχή με διακοπές από το 1905 μέχρι το 1963 οπότε και σταμάτησε κάθε μεταλλουργική δραστηριότητα στο νησί. Η έκταση στην οποία βρίσκονται, αποτελεί φιλέτο που, όπως καταγγέλθηκε, προορίζεται για ιδιωτικοποίηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων, εδώ και χρόνια, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των παλιών αποθηκών, σε ένα μέρος των οποίων έχουν στεγάσει το λαογραφικό μουσείο που δημιούργησαν.

Σε διπλανό χώρο, που επίσης χρησιμοποιείται για δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τους φορείς του νησιού.


Στη σύσκεψη με τους φορείς

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν εκπρόσωποι Ελαιουργικών Συνεταιρισμών, Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων, Συλλόγων επαγγελματιών, τοπικών κοινοτήτων, εργαζομένων στο χώρο της Υγείας κ.ά.. Παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους και ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ στην προώθησή τους για άμεση ικανοποίηση.


Ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και την πλήρη αποζημίωση και ενίσχυση των πληγέντων, για τα έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης και κάλεσε το λαό να οργανώσει την πάλη του για την αγωνιστική διεκδίκησή τους.

Σημείωσε ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν την ίδια αιτία και την ίδια αφετηρία: τι οικονομία υπάρχει, ποιος έχει την εξουσία και πως θέλει να τα επιλύσει αυτά, σε όφελος της πλειοψηφίας του λαού ή σε όφελος των λίγων. Επίσης κάλεσε το λαό να οικοδομήσει τη δική του μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα παλέψει με στόχους και αιτήματα για τη λύση των άμεσων ζητημάτων, αλλά που παράλληλα θα κοιτάνε μπροστά, δηλαδή στο ποιος πρέπει να πάρει την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του. Να παλέψουν για την εργατική - λαϊκή εξουσία.


Στη διάρκεια της περιοδείας του στα Λιμενάρια, ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφθηκε το εργαστήριο του Κώστα Λόβουλου, ενός πρώην ναυτικού, αυτοδίδακτου λαϊκού καλλιτέχνη που δημιουργεί έργα από ξύλο, πέτρες και ρίζες, ψηφιδωτά με τις πέτρες του νησιού, κ.ά.


Το εργαστήριο επισκέπτονται και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες και δίπλα του μαθαίνουν και γίνονται δημιουργοί και οι ίδιοι. Έχει προτείνει στο Δήμο τη δημιουργία ενός όμορφου εκθεσιακού κέντρου στο παλιό Παλατάκι, ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, προκειμένου να εκτεθούν όλα τα έργα που τώρα φιλοξενεί στο εργαστήριό του και να αποτελέσει ακόμη ένα χώρο πολιτισμού στην περιοχή.

Σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλλιράχη μίλησε ο Δ. Κουτσούμπας


Σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην Καλλιράχη της Θάσου, μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί. Οι κάτοικοι της Καλλιράχης και των άλλων οικισμών της Θάσου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.


Η πλατεία της Καλλιράχης γέμισε από τους ανθρώπους του μόχθου, που τις προηγούμενες μέρες έδωσαν τη μάχη για να σώσουν τον τόπο τους, το βιος τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τώρα παλεύουν για να κλείσουν τις πληγές που άφησε πίσω η πύρινη λαίλαπα, που χρόνια τώρα τροφοδοτείται από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, τις επιλογές και τις κατευθύνσεις της ΕΕ.


Οι κάτοικοι δήλωσαν την απόφασή τους να δώσουν μαζί με το ΚΚΕ τη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν, για την αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της καταστροφής, για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στην Καλλιράχη:


[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2045,Αλεξανδρούπολη,8478,Άμυνα,347,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3015,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3310,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,95,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,115,Έβρος,18361,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2531,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1482,Ελλάδα,1305,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,294,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,750,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μόδα,8,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,213,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1484,Πανταζίδου,165,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,421,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3874,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,221,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6141,Ροδόπη,413,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,553,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1090,Φέρες,391,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται αποκατάσταση 100% όλων των πληγέντων στη Θάσο (photos+video)
Δ. Κουτσούμπας: Χρειάζεται αποκατάσταση 100% όλων των πληγέντων στη Θάσο (photos+video)
Τη Θάσο επισκέφθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν το νησί. Ο κ. Κουτσούμπας συμμετείχε σε σύσκεψη φορέων του νησιού και συναντήθηκε με κατοίκους που εξέφρασαν την αγωνία τους για τους κινδύνους από τις πλημμύρες.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEPvwitiikfCtbJk4jf4Fnp6lFrKQkie7cOv7kTFR2xcnRFko3xvijFVvziPNgsVKJKDSs-qcVX7erIJiHnSqXIbsR8HWQfdfpL_9ypgUsEMhOr17UQ-GxY0bElf7Pf5rd_ZR5m4FYm0XE/s1600/koutsoumpas-thasos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEPvwitiikfCtbJk4jf4Fnp6lFrKQkie7cOv7kTFR2xcnRFko3xvijFVvziPNgsVKJKDSs-qcVX7erIJiHnSqXIbsR8HWQfdfpL_9ypgUsEMhOr17UQ-GxY0bElf7Pf5rd_ZR5m4FYm0XE/s72-c/koutsoumpas-thasos.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/10/100-photosvideo.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/10/100-photosvideo.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων