Η SAOS FERRIES για την πληρότητα επιβατών στο SAOS II και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν

Η χθεσινή πληρότητα του SAOS II και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκ μέρους των «μονίμων σωτήρων» του νησιού μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο μόνιμο, δυστυχώς, φαινόμενο της αντιμετώπισης του μεταφορικού μέσου που λέγεται πλοίο ως αστικό λεωφορείο από μικρή μερίδα επιβατών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η SAOS FERRIES.

Η SAOS FERRIES για την πληρότητα επιβατών στο SAOS II και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν
Με αφορμή την πληρότητα σε επιβάτες που παρουσιάστηκε χθες, στο δρομολόγιο των 16:00 από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, τις αντιδράσεις που ακολούθησαν εκ μέρους των μη εξυπηρετηθέντων επιβατών στο εκδοτήριο εντός του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, αλλά και τις κακόβουλες δημοσιεύσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους γνωστούς πολέμιους της SAOS FERRIES, κάποιοι εκ των οποίων υπερέβαλαν εαυτόν όντες παρόντες, επιθυμώντας να ταξιδέψουν με το ανωτέρω δρομολόγιο, ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό για τα εξής:

Το ΣΑΟΣ ΙΙ όπως κάθε επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο ανά τον κόσμο, φέρει επ’ αυτού τα προβλεπόμενα σε είδος και αριθμό σωστικά μέσα, ανάλογα της μεταφορικής του ικανότητας σε επιβάτες. Τα μέσα αυτά, βάσει των ισχυόντων κανονισμών ασφάλειας, εξάγονται του πλοίου προς επιθεώρηση κάθε χρόνο, σύμφωνα με την ημερομηνία πρώτης τοποθέτησής τους.

Το σύνολο των επιβατηγών πλοίων πραγματοποιούν την εν λόγω επιθεώρηση κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης βάσει νομοθεσίας ετήσιας ακινησίας τους που δύναται να διαρκέσει έως και δύο (2) μήνες. Κάτι που, όπως και κατά το παρελθόν έχουμε δηλώσει, αυτονόητα δεν βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση του ΣΑΟΣ ΙΙ, όντας το μοναδικό προς το παρόν πλοίο που είναι δρομολογημένο στην γραμμή Σαμοθράκη - Αλεξανδρούπολη. Επιλέγεται λοιπόν από την εταιρεία μας, παρά το μεγαλύτερο κόστος λόγω της αναγκαστικής αποστολής των σωστικών μέσων στον Πειραιά, η επιθεώρηση αυτών σε δύο περιόδους (ανά πλευρά του πλοίου) κατά τη διάρκεια που παραμένει δρομολογημένο. Το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγωγής, επιθεώρησης και επανατοποθέτησής τους ανέρχεται σε είκοσι (20) περίπου ημέρες ανά πλευρά, ήτοι σαράντα (40) ημέρες συνολικά. Για το διάστημα αυτό, δεδομένης της υποχρεωτικής αναλογίας σωστικών μέσων και επιβατών, το πλοίο δύναται να επιβιβάζει σε κάθε δρομολόγιό του περίπου τον μισό από τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών.

Η χρονική περίοδος διεξαγωγής της διαδικασίας επιθεώρησης των σωστικών μέσων προγραμματίζεται από την εταιρεία μας σε συνάρτηση με την ημερομηνία λήξης των πιστοποιητικών τους αλλά και με γνώμονα την αποφυγή χρονικών περιόδων με υψηλή τουριστική κίνηση (καλοκαίρι, επίσημες και τοπικές αργίες, σχολικές εκδρομές, εκλογές, συνέδρια κ.λ.π.) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χειμώνας).

Η χθεσινή πληρότητα του πλοίου και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκ μέρους των «μονίμων σωτήρων» του νησιού, μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο μόνιμο, δυστυχώς, φαινόμενο της αντιμετώπισης του μεταφορικού μέσου που λέγεται πλοίο ως αστικό λεωφορείο, από μικρή μερίδα επιβατών. Θεωρείται, πιθανώς, εκ μέρους τους πως το νησί της Σαμοθράκης δεν είναι ικανό να γεμίσει ένα πλοίο του μεγέθους του ΣΑΟΣ ΙΙ. Και όχι μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά και κατά τις περιόδους με αναμενόμενη μεγάλη κίνηση. Άραγε με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα λοιπά μεταφορικά μέσα (ΚΤΕΛ, τρένο, αεροπλάνο); Και τι συμβαίνει εάν εμφανιστούν λίγα λεπτά πριν την αναχώρηση του οποιουδήποτε εξ αυτών μεταφορικού μέσου και δεν μπορέσουν να εξυπηρετηθούν λόγω πληρότητας; Βάλουν κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας που δεν έβαλαν στο δρομολόγιο το μεγάλο αεροσκάφος ή ένα - δυο βαγόνια επιπλέον στο τρένο; Που δεν τους ενημέρωσε με ανακοίνωση η εταιρεία να βιαστούν να κλείσουν εισιτήριο επειδή το αεροπλάνο θα είναι μικρό και όχι μεγάλο;

Το πρόβλημα λοιπόν λέγεται ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ. Ευτυχώς λίγοι την έχουν! Φαντάζεστε όμως τι θα συνέβαινε εάν όλοι οι επιβάτες εμφανίζονταν στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στο σταθμό την τελευταία στιγμή; Και δεν αναφερόμαστε στο πρόστιμο που μόνο στον τομέα της ακτοπλοΐας θα επιβληθεί στην εταιρεία για την καθυστέρηση στον απόπλου. Αναφερόμαστε στην στέρηση της δυνατότητας της ακτοπλοϊκής, αεροπορικής, σιδηροδρομικής και οδικών μεταφορών εταιρείας να προγραμματίσει επιπλέον δρομολόγιο, μεγαλύτερο αεροσκάφος, επιπλέον βαγόνια και μεγαλύτερο λεωφορείο.

Όσον αφορά δε την αιτία του «κακού» για τα όσα δεινά της Σαμοθράκης, η «καραμέλα» που ακούει στο όνομα SAOS FERRIES προφανώς θα συνεχιστεί από τους γνωστούς επίδοξους τοπικούς άρχοντες. Εύκολη λύση, απόντος ενός καθρέφτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της ΣΑΟΣ Α.Ν.Ε.Σ.
[post_ads]

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

$show=mobile

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=3$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

$hide=mobile

Όνομα

Αγγελίες,3,Αγροτικά,355,Αγωγοί,107,Αθλητικά,1575,Αλεξανδρούπολη,3467,Άμυνα,154,ΑΝΕΛ,54,Απεργίες,101,Άρθρα - Απόψεις,2263,Αστυνομικά,442,Αυτοδιοίκηση,1414,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,464,Αφιερώματα,205,Βαλκάνια,18,Βουλευτικές Εκλογές,375,Γελοιογραφίες,6,ΔΗΜΑΡ,20,Δημόσια Έργα,51,Δημόσιο,41,Διαδίκτυο,157,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διάφορα,22,Διδυμότειχο,211,Δράμα,47,Έβρος,10441,Εθελοντισμός,135,Εκδηλώσεις,1580,Εκκλησία,599,Εκπαίδευση,687,Ελλάδα,676,Ελληνισμός,23,Ελληνοτουρκικά,328,Ενέργεια,24,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,434,Εργασία,4,Εργασιακά,165,Ερευνα αγοράς,10,Ευρωεκλογές,16,Ευρώπη,76,Ζωή και Υγεία,205,Θράκη,119,Ιστορία,103,Καβάλα,94,Καιρός,24,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,166,ΚΙΔΗΣΟ,9,ΚΚΕ,222,Κοινωνία,49,Κοινωνική Προσφορά,156,Κόσμος,434,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Μειονότητα,16,Μεταναστευτικό,91,Μουσική,157,ΝΔ,405,Ξάνθη,78,Οικολογία,222,Οικονομία,449,Ορεστιάδα,574,Πανταζίδου,33,ΠΑΣΟΚ,252,Περιβάλλον,191,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,2216,Πολιτική,958,Πολιτισμός,130,ΠΟΤΑΜΙ,21,Πρόσωπα,76,Προτεινόμενο,4,Πρώτο Θέμα,3492,Ροδόπη,136,Σαμοθράκη,394,Σάτιρα,62,Σουφλί,178,Συγκοινωνίες,238,Σύλλογοι,241,Συνέδρια,100,ΣΥΡΙΖΑ,277,Σχολείο,9,Τέχνες,110,Τεχνολογία,42,Τουρισμός,196,Τρίγωνο,29,Τυχερό,14,Υγεία,502,Φέρες,168,Χηλή,17,Χρυσή Αυγή,8,Lifestyle,8,Media,287,Showbiz,20,UNICEF,1,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Η SAOS FERRIES για την πληρότητα επιβατών στο SAOS II και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν
Η SAOS FERRIES για την πληρότητα επιβατών στο SAOS II και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν
Η χθεσινή πληρότητα του SAOS II και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκ μέρους των «μονίμων σωτήρων» του νησιού μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο μόνιμο, δυστυχώς, φαινόμενο της αντιμετώπισης του μεταφορικού μέσου που λέγεται πλοίο ως αστικό λεωφορείο από μικρή μερίδα επιβατών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η SAOS FERRIES.
https://1.bp.blogspot.com/-Dq9_yojiigo/V-TsERuDogI/AAAAAAABo6A/3QtWorZynbYowwdQgZRFPIjsERNEXyCCwCLcB/s1600/saos2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-Dq9_yojiigo/V-TsERuDogI/AAAAAAABo6A/3QtWorZynbYowwdQgZRFPIjsERNEXyCCwCLcB/s72-c/saos2.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/09/saos-ferries-saos-ii.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/09/saos-ferries-saos-ii.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες Χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy