SOS: Ιντσιρλίκ καλεί Αθήνα!

Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή της διαφυγής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, καταμαρτυρούν ότι θέλει να πετάξει την "καυτή πατάτα" αλά Οτσαλάν από πάνω της, και μια ώρα αρχύτερα να τους απελάσει

SOS: Ιντσιρλίκ καλεί Αθήνα!
Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης από τη πρώτη στιγμή της διαφυγής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, καταμαρτυρούν ότι θέλει να πετάξει την "καυτή πατάτα" αλά Οτσαλάν από πάνω της, και μια ώρα αρχύτερα να τους απελάσει στην Τουρκία. Όπως επίσης, την πιάνει κρύος ιδρώτας μην εισέλθουν στην Ελλάδα και άλλοι στρατιωτικοί ή και κάθε λογής άλλοι διωκόμενοι από το "καθεστώς Ερντογάν".

Αν και αυτό είναι κοινό μυστικό, κάποιοι πρωτοκλασάτοι στρατιωτικοί παράγοντες του ελληνικού Πενταγώνου, πιθανότατα εν τη ρύμη του λόγου τους, το 'παν ενώπιον αρκετών δημοσιογράφων. «Αποστολή μας, είναι να εμποδίσουμε να εισέλθουν Τούρκοι στρατιωτικοί», είπαν, προκαλώντας έκπληξη.

Ο λόγος γινόταν για τους 25 κομάντος, με επικεφαλής έναν στρατηγό, οι οποίοι, κατά τους ισχυρισμούς των κύκλων του Ερντογάν, φέρονται να επιτέθηκαν κατά του ξενοδοχείου, στο οποίο βρισκόταν ο Τούρκος πρόεδρος την Παρασκευή τη νύκτα, μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος. Όπως είναι γνωστό, ο ίδιος είχε φύγει μόλις λίγο πριν, και έτσι οι πραξικοπηματίες απέτυχαν. Κατόπιν, όπως άπαντες ενθυμούνται, ο Ερντογάν πέταξε με το αεροσκάφος του προς την Κωνσταντινούπολη, οπότε στην πόλη είχαν αρχίσει να υποχωρούν οι στρατιωτικοί και όλα έδειχναν ότι το πραξικόπημα αποτύγχανε.

Ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο που δείχνει το μπαράζ της τουρκικής παραπληροφόρησης τις τελευταίες ημέρες, είναι ότι υψηλόβαθμοι Έλληνες αξιωματικοί ανέφεραν ότι κανένας δεν προσπάθησε να καταρρίψει το αεροσκάφος του Ερντογάν, όπως σαφώς κατέγραψαν τα ελληνικά ραντάρ και άλλα μέσα. Αντίθετα, οι τουρκικές μονταζιέρες παραπληροφόρησης ανέφεραν ότι το αεροσκάφος του συνοδευόταν από δυο τουρκικά μαχητικά, και ότι ενώ πετούσε προς Κωνσταντινούπολη, δυο F-16 των πραξικοπηματιών το προσέγγισαν, αλλά - ω, του θαύματος! - δεν του επιτέθηκαν για να το καταρρίψουν. Κάτι που θα ήταν πανεύκολο να κάνουν. Φαίνεται πως πρόκειται πράγματι για παραμύθια της Χαλιμάς. Το μόνο στίγμα που έπιασαν τα ελληνικά ραντάρ, ήταν αυτό του αεροσκάφους του Ερντογάν, χωρίς συνοδευτικά μάλιστα.

Σύμφωνα με διαρροές των κύκλων Ερντογάν, επίσης, οι κομάντος που, προηγουμένως, είχαν πάρει μέρος στην επίθεση κατά του ξενοδοχείου του στη Μαρμαρίδα, αφού απέτυχαν να τον βρουν επειδή είχε προλάβει να φύγει, όταν, στη συνέχεια, πληροφορήθηκαν την αποτυχία του πραξικοπήματος, έφυγαν στα βουνά με τα ελικόπτερα που είχαν. Κατόπιν κρύφτηκαν, και τώρα προσπαθούν να διαφύγουν πιθανώς στην Ελλάδα. Τα δυο πιο "επικίνδυνα" σημεία είναι η Σύμη και η Κως, χωρίς να αποκλείεται και ο Έβρος. Ανέφεραν κι άλλα. Όπως ότι οι οκτώ της Αλεξανδρούπολης ήταν από αυτή την ομάδα κομάντος. Κάτι που έως τώρα δεν έχει αποδειχθεί.

Στην περιοχή από Ρόδο έως Κω, εδώ και τρεις ημέρες παίζεται ένα θρίλερ, με μεγάλη μάλιστα συγκέντρωση δυνάμεων, κυρίως από την Ελλάδα, αλλά και από την Τουρκία. Στη Ρόδο, Κω και Λέρο, μάλιστα, μετεγκαταστάθηκαν έξι επιθετικά ελικόπτερα "Apache", κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στην πλευρά της Τουρκίας πετούν συνεχώς ένα ζευγάρι μαχητικά αεροσκάφη, μερικά ελικόπτερα, ενώ περιπολίες κάνουν μέσα της Ακτοφυλακής. Εξαιτίας της χαώδους κατάστασης στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεών της, η Τουρκία αδυνατεί να κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό μέσων, ενώ ούτε ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της δεν έχει εμφανιστεί. Δεν έχει προβεί, επίσης, σε παραβάσεις - παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο.

Οι Τούρκοι, είναι προφανές ότι θέλουν να εμποδίσουν τους πραξικοπηματίες να περάσουν σε ελληνικά νησιά. Εξάλλου, το να συλληφθούν τα άτομα που επιτέθηκαν στον πρόεδρο, θα αποτελέσει μεγάλο γεγονός για την προπαγανδιστική μηχανή του Ερντογάν. Τα δικά μας μέσα, επισήμως βρίσκονται στην περιοχή δια παν ενδεχόμενο. Τα όσα είπε, όμως, ο Έλληνας ανώτατος αξιωματικός, δείχνουν πως στόχος τους είναι να εμποδίσουν τους στρατιωτικούς να περάσουν στη χώρα μας, ούτως ώστε να μην προστεθούν και νέες "καυτές πατάτες" σε αυτές των "οκτώ της Αλεξανδρούπολης".

Ένας τέτοιος πανικός απέναντι στον επίδοξο "σουλτάνο", ειδικά σε μια περίοδο που η Τουρκία βρίσκεται σε μεγάλη αστάθεια, δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μια "φινλανδοποιημένη" κυβέρνηση. Προφανώς, όμως, το μέγαρο Μαξίμου έχει να ασχοληθεί με άλλα "σοβαρότερα" θέματα, όπως π.χ. ο εκλογικός νόμος. Με τα εθνικά άραγε θα ασχοληθεί;

Δεν υποστηρίζει κανείς ότι η Ελλάδα πρέπει να προβεί σε "τσαμπουκάδες" και "μαγκιές". Όμως, επιβάλλεται να αρθεί στοιχειωδώς στο ύψος των περιστάσεων, να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα, να τηρήσει τις υποχρεώσεις απέναντι στις διεθνείς συμβάσεις, το εθνικό και διεθνές Δίκαιο, και να μην επιτρέψει σε μια –διαλυμένη– Τουρκία να της επιβάλλει τη βούλησή της. Στο όνομα και μόνο της καλής γειτονίας, δεν μπορεί η υποχωρητικότητα να μετατρέπεται σε "εθνική πολιτική". Η Τουρκία, εξάλλου, έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες γι' αυτήν στιγμές, μπορεί να κάνει την πάπια, αλλά μετά, δεν θα τηρήσει την υπογραφή της. Το ίδιο μπορεί να κάνει τώρα στο Μεταναστευτικό, τις ίδιες προκλήσεις πιθανότατα θα επαναλάβει σε βάρος της Ελλάδας, από τη στιγμή που απέναντι, κάποια στιγμή, σταθεροποιηθεί η κατάσταση και αποκατασταθεί το χάος στις Ένοπλες Δυνάμεις της.

Να σημειωθεί ότι το θέμα με τους Τούρκους φυγάδες - τους υπάρχοντες οκτώ, αλλά και όσους ενδεχομένως έλθουν - περιπλέκεται, δεδομένου ότι η Άγκυρα ήρε την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι, στέλνει σαφέστατο μήνυμα προς την ΕΕ ότι δεν την ενδιαφέρει η ενταξιακή πορεία της. Κάτι τέτοιο, επίσης, πρακτικά σημαίνει ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια σεβασμού των δικαιωμάτων όσων έχουν συλληφθεί με την κατηγορία του πραξικοπηματία, ή του "αντικαθεστωτικού". Και είναι πάρα πολλοί εκείνοι, οι οποίοι συνελήφθησαν, κατηγορούνται ή διώκονται δίχως να 'χουν καμία σχέση με το πραξικόπημα. Και αύριο, η "λίστα προγραφών" του Ερντογάν είναι πολύ πιθανόν να διευρυνθεί. Με τη "Γενιά του πάρκου Γκεζί", την οποία ήδη έχει κυνηγήσει με δακρυγόνα και ΜΑΤ ο Ερντογάν, με Κούρδους, φιλοευρωπαϊστές, κάθε τάσης Κεμαλικό, Αριστερούς, κ.ο.κ. Πως λοιπόν θα εκδοθούν με τόση ευκολία οι οκτώ στρατιωτικοί στην Τουρκία; Πως και γιατί θα εμποδιστούν άλλοι φυγάδες (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κρατικοί παράγοντες, πολίτες κ.λ.π.) να έλθουν στην Ελλάδα; Η κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται πως, όχι μόνο συναγωνίζεται τον Σημίτη, αλλά μάλλον θα τον ξεπεράσει.

Εδώ Ιντσιρλίκ

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η στρατιωτική βάση Ιντσιρλίκ, όπου, εκτός των τουρκικών, εδρεύουν αμερικανικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις (ΝΑΤΟϊκές) βρίσκεται πρακτικά σε αποκλεισμό από το καθεστώς Ερντογάν. Έχει κοπεί το ρεύμα επί μέρες και δεν γίνεται ανεφοδιασμός. Βέβαια, στην ιστοσελίδα της βάσης, οι Αμερικανοί παρουσιάζουν φωτογραφίες από τα εστιατόρια όπου, όπως λένε, σερβίρεται ζεστό φαγητό στο προσωπικό (!) και γενικότερα δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα και ότι δεν τους πτοούν οι αντιξοότητες, διότι έτσι είναι μαθημένοι. Το κλίμα και το μήνυμα, λοιπόν, το δίνουν και αυτοί.

Όπως είναι γνωστό, ο Ερντογάν έχει καταγγείλει τις ΗΠΑ για εμπλοκή στο πραξικόπημα, ζητάει την έκδοση του Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, συνέλαβε τον Τούρκο διοικητή της βάσης, Μπεκίρ Ερκάν Βαν, ως πραξικοπηματία, και τώρα χρησιμοποιεί τη βάση, όπου μάλιστα υπάρχουν και αμερικανικά πυρηνικά, ως χαρτί για να παζαρεύει. Είναι, ίσως, ο πιο ανοικτός εκβιασμός που έχει κάνει στις ΗΠΑ, για να εισπράξει από την Ουάσιγκτον την απάντηση ότι, με τις δηλώσεις του και αυτές τις κινήσεις του υπονομεύει την ενότητα του ΝΑΤΟ. Και βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι η προπαγανδιστική μηχανή του Ερντογάν επαναλαμβάνει το σύνθημα «Έξω από το ΝΑΤΟ».

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, έστειλε το μήνυμα: «Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την οικονομική ασφυξία της Ελλάδας, επειδή οι εξελίξεις στην Τουρκία δείχνουν ότι τα γεγονότα στην περιοχή και μεγάλα είναι και ταχύτατα τρέχουν». Τι λέει αυτό; Ότι τα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα κληθεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και ότι μια διαλυμένη οικονομικά χώρα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει. Αναμφισβήτητα, ουδείς μπορεί να δένει σκοινί κορδόνι τις υποσχέσεις των Αμερικανών και άλλων μεγάλων δυνάμεων. Αύριο, εξάλλου, μπορεί να τα βρουν με την Τουρκία - είτε με τον Ερντογάν πάνω, είτε με τους αντιπάλους του στην εξουσία - και να αλλάξουν στάση. Παγκόσμια υπερδύναμη είναι, που κοιτάζει τα δικά της γεωπολιτικά συμφέροντα. Ουδείς επίσης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει "ορντινάτσα" των ΗΠΑ. Ας κοιτάξουμε κι εμείς τα δικά μας συμφέροντα, μέσα από τις λεπτές ισορροπίες στην περιοχή μας, με ψυχραιμία και ρεαλπολιτίκ.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι, προς το παρόν, και άγνωστο για πόσο διάστημα ακόμα, ο ρόλος της χώρας μας μάλλον αναβαθμίζεται. Και θα είναι μεγάλο λάθος να μην αρθούν στο ύψος των περιστάσεων οι πολιτικές ηγεσίες - κυβέρνηση και αντιπολίτευση - και να μην εκμεταλλευτούν την ευκαιρία, αλλά να λειτουργήσουν και πάλι, όπως ο Κ. Σημίτης στα Ίμια και στην παράδοση Οτσαλάν.

Πηγή: antinews.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,606,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2043,Αλεξανδρούπολη,8464,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,146,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3304,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,687,Δράμα,114,Έβρος,18340,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2524,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1479,Ελλάδα,1304,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,632,Εργασία,23,Εργασιακά,293,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,748,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,35,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,672,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1482,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3868,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,9,Πρώτο Θέμα,6135,Ροδόπη,411,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,552,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,61,Τυχερό,53,Υγεία,1087,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: SOS: Ιντσιρλίκ καλεί Αθήνα!
SOS: Ιντσιρλίκ καλεί Αθήνα!
Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή της διαφυγής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη, καταμαρτυρούν ότι θέλει να πετάξει την "καυτή πατάτα" αλά Οτσαλάν από πάνω της, και μια ώρα αρχύτερα να τους απελάσει
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwv22NqLxdC3JBQAeRAUTNBlh8OF4CPANrG7shZ3SF1yJZxNB-6z9bsDFIh0jE9cLxn3mWPyKk2VV_PI4RzBf2onGxJqNOoE7PjOMKdjKkr9f3Hd5lTC_P10WgTeBHKFIg8mKLxRSlMyw/s640/sos-incirlik-kalei-athina.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwv22NqLxdC3JBQAeRAUTNBlh8OF4CPANrG7shZ3SF1yJZxNB-6z9bsDFIh0jE9cLxn3mWPyKk2VV_PI4RzBf2onGxJqNOoE7PjOMKdjKkr9f3Hd5lTC_P10WgTeBHKFIg8mKLxRSlMyw/s72-c/sos-incirlik-kalei-athina.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/07/sos-incirlik-kalei-athina.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/07/sos-incirlik-kalei-athina.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων