Επαναστατική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας των εγκεφαλικών παθήσεων με NTMS

Επιστημονική επανάσταση στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των εγκεφαλικών παθήσεων με NTMS φέρνει στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ο νευροχειρουργός Χρήστος Γεωργόπουλος. Η χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων και των αγγειακών δυσπλασιών

Επαναστατική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας των εγκεφαλικών παθήσεων με NTMS
Επιστημονική επανάσταση στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των εγκεφαλικών παθήσεων με NTMS φέρνει στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ο νευροχειρουργός Χρήστος Γεωργόπουλος.

Η χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων και των αγγειακών δυσπλασιών του εγκεφάλου, με ελάχιστα επεμβατικές - μικροχειρουργικές και ενδοσκοπικές - τεχνικές και ελαχιστοποίηση ή εξάλειψη των επιπλοκών, συνιστά τεράστια κλινική και χειρουργική πρόκληση. Η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα πιο περίπλοκη, ανάλογα με τη θέση, τη φύση και το μέγεθος του όγκου ή της αγγειακής δυσπλασίας.

Οι όγκοι του εγκεφάλου, σε ποσοστό 20% (1.500 νέοι ασθενείς κατ’ έτος περίπου), αλλά και αντίστοιχο ποσοστό αγγειακών δυσπλασιών, αναπτύσσονται σε εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές του εγκεφάλου, περιοχές όπου αντιπροσωπεύονται κυρίως η κίνηση των άκρων και η ομιλία.

Εν προκειμένω, στόχος του νευροχειρουργού είναι η χειρουργική προσέγγιση του όγκου ή της δυσπλασίας, με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτευχθεί η ριζική εξαίρεσή τους, με ταυτόχρονη διατήρηση των εν λόγω λειτουργιών.

Όπως δηλώνει ο διεθνούς φήμης νευροχειρουργός Χρήστος Γεωργόπουλος, Επιστημονικός Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ HOSPITAL CENTER:

«Ο νευροπλοηγούμενος διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός του εγκεφάλου (NTMS) αποτελεί μια πραγματική επιστημονική επανάσταση στην προεγχειρητική χαρτογράφηση του εγκεφάλου, που βοηθά τον έμπειρο και ικανό νευροχειρουργό, ώστε να αποφύγει τις περιοχές που ελέγχουν τον λόγο και την κίνηση και να εξαλείψει τις σοβαρές επιπλοκές της αφασίας ή της ημιπληγίας.

Το NTMS είναι η μοναδική τεχνολογία στον κόσμο, που διαθέτει ευρωπαϊκή και αμερικανική, δηλαδή παγκόσμια πιστοποίηση (CE, FDA), τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την αποτελεσματικότητά της, σε εξαιρετικά κρίσιμους τομείς της νευροχειρουργικής και της αποκατάστασης νευρολογικών παθήσεων. Είμαστε οι μοναδικοί στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους στην Ευρώπη και Αμερική που διαθέτουμε την συγκεκριμένη τεχνολογία».


Όπως μας εξηγεί ο κ. Γεωργόπουλος:

«Η ανάπτυξη όγκου ή δυσπλασίας σε βάρος των υγειών δομών του εγκεφάλου, οδηγεί σε διήθηση ή μετατόπιση των περιοχών του εγκεφάλου που ελέγχουν, μεταξύ άλλων, την κίνηση και την ομιλία. Στόχος του νευροχειρουργού είναι η ριζική εξαίρεση αυτών των χωροκατακτητικών παθήσεων του εγκεφάλου, για να εξασφαλιστεί πρωταρχικά η ζωή του ασθενούς. Κανείς νευροχειρουργός στον κόσμο όμως, όσο έμπειρος και ικανός και αν είναι, δεν μπορεί να εντοπίσει και να μετρήσει προεγχειρητικά με την μέγιστη ακρίβεια αυτήν την μετατόπιση, γι’ αυτό και σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές στην κίνηση και στην ομιλία περιγράφονται, αναγνωρίζονται και γίνονται αποδεκτές ως αναπόφευκτες από την παγκόσμια νευροχειρουργική κοινότητα. Οι μέχρι τώρα υφιστάμενες τεχνικές για την προεγχειρητική λειτουργική απεικόνιση του εγκεφάλου χαρακτηρίζονται διεθνώς ως χρονοβόρες, δαπανηρές, ακατέργαστες, αναξιόπιστες και μη αναπαράξιμες.

Το NTMS είναι μία απολύτως αναίμακτη, ανώδυνη, ασφαλής, ακριβής και αναπαράξιμη και η πλέον αξιόπιστη και αποτελεσματική, τόσο διαγνωστική, όσο και θεραπευτική μέθοδος. Με το NTMS επιτυγχάνουμε όχι μόνον τη χαρτογράφηση, αλλά και πλοηγούμενη νευροτροποποίηση του εγκεφάλου, για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, της τραυματικής βλάβης του εγκεφάλου, του χρόνιου πόνου, της Νόσου Parkinson και άλλων νευρολογικών νοσημάτων, καταργώντας υφιστάμενες θεραπείες, όπως ο εν τω βάθει ηλεκτρικός ερεθισμός του εγκεφάλου. Η εκπληκτική αυτή τεχνολογία, υφίσταται πλέον στο ήδη κορυφαίο «οπλοστάσιό» μας, καθιστώντας το νευροχειρουργικό τμήμα του οποίου προΐσταμαι, παγκοσμίου ακτινοβολίας διαγνωστικό, ερευνητικό και θεραπευτικό κέντρο».

NTMS χαρτογράφηση εγκεφάλου

Ο Χρήστος Γεωργόπουλος αποκαλείται «θεός» από τους ασθενείς του και προφανώς όχι άδικα. Στα 23 χρόνια παρουσίας του στη χώρα μας - μετά την επιστροφή του από την Μεγάλη Βρετανία και την Αμερική - αρχικά ως Επιστημονικός Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και ως Επιστημονικός Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, από της ιδρύσεώς του έως και σήμερα, έχει πραγματοποιήσει χιλιάδες περίπλοκες νευροχειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και νωτιαίου μυελού. Χάρις στις εξαιρετικές χειρουργικές του δεξιότητες και την τεράστια εμπειρία του, «καταδικασμένοι» ασθενείς επιβίωσαν, ασθενείς που δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους, ξαναπερπάτησαν, ασθενείς που είχαν χάσει το φως τους, ξαναείδαν, χιλιάδες άνθρωποι επέστρεψαν στις καθημερινές τους δραστηριότητες και απολαμβάνουν ποιότητα στη ζωή τους.

Πρόκειται για τον νευροχειρουργό που για πρώτη φορά εισήγαγε
  • την επείγουσα χειρουργική αντιμετώπιση υπαραχνοειδούς αιμορραγίας λόγω ρήξεως ανευρύσματος εγκεφάλου,
  • τις χειρουργικές επεμβάσεις ημερήσιας νοσηλείας στη σπονδυλική στήλη,
  • τους εμβολισμούς ανευρυσμάτων και αγγειακών δυσπλασιών εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού - σε συνεργασία με τον αείμνηστο Pierre Lasjaunias,
  • τις ελάχιστα επεμβατικές και χωρίς επιπλοκές, μικροχειρουργικές και ενδοσκοπικές τεχνικές στην αντιμετώπιση περίπλοκων παθήσεων (όγκων και αγγειακών δυσπλασιών) του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Πρόκειται επίσης για τον νευροχειρουργό ο οποίος
  • χρησιμοποιεί τη μύτη ως «παράθυρο» στον εγκέφαλο για την διαρινική, ενδοσκοπική ριζική εξαίρεση αδενωμάτων υποφύσεως και όγκων βάσεως κρανίου και
  • διενήργησε το πρώτο επιτυχές ενδοκρανιακό by-pass με αρτηριακό αυτομόσχευμα, χειρουργική τεχνική περιγραφείσα ως μοναδική διεθνώς για επαπειλούμενο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η παράθεση πρωτοποριακών νευροχειρουργικών τεχνικών, μεγάλων σειρών επεμβάσεων και των αποτελεσμάτων τους και η επίδειξη των ασθενών μετεγχειρητικά αποτελούν το αντικείμενο εργασιών του που έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Κάποιες μάλιστα εξ’ αυτών χαρακτηρίστηκαν ως μοναδικές από την Διεθνή Νευροχειρουργική Κοινότητα, είτε λόγω της χειρουργικής παθολογίας που έχει θεραπεύσει, ή λόγω της χειρουργικής τεχνικής που σχεδίασε και εφάρμοσε. Με τα άριστα χειρουργικά του αποτελέσματα έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ανεγχείρητες παθήσεις και μη προσπελάσιμες περιοχές στον εγκέφαλο και στη σπονδυλική στήλη.

Όπως δηλώνει ο ίδιος:

«Διαθέτουμε την εκπαίδευση, την εξειδίκευση, την εμπειρία, την τεχνολογία, την αυτογνωσία και τις ηθικές αρχές και αξίες που είναι αναγκαίες και απαιτούνται για τη διενέργεια, με την ύψιστη δυνατή ασφάλεια, σωτήριων νευροχειρουργικών επεμβάσεων.

Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η χώρα μας δεν υστερεί στην νευροχειρουργική επιστήμη σε τίποτε από άποψη υποδομής, εξοπλισμού και διακεκριμένων επιστημόνων, σε σχέση με τις άλλες "προηγμένες" χώρες. Θέλουμε οι ασθενείς να επωφεληθούν από την μοναδική αυτή τεχνολογία του NTMS. Η Ομάδα μας, στην οποία περιλαμβάνονται η ογκολόγος - ακτινοθεραπεύτρια Μariam Khakoo - Γεωργοπούλου, νευρολόγοι, ακτινολόγοι και λογοπεδικοί, θα διενεργεί νευρολογική εξέταση και αξιολόγηση όλων των απεικονιστικών εξετάσεων, καθώς και προεγχειρητική χαρτογράφηση του εγκεφάλου με NTMS, σε όλους τους ασθενείς με όγκους και αγγειακές δυσπλασίες εγκεφάλου, ηλικίας από 18 έως 70 ετών».

Πηγή: ygeiaonline.net

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,605,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2042,Αλεξανδρούπολη,8453,Άμυνα,346,Ανακύκλωση,34,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,145,Άρθρα - Απόψεις,3014,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3301,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,235,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,97,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,684,Δράμα,114,Έβρος,18323,Εθελοντισμός,253,Εκδηλώσεις,2520,Εκκλησία,1218,Εκπαίδευση,1475,Ελλάδα,1303,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,631,Εργασία,23,Εργασιακά,291,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,42,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,326,Θράκη,747,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,576,Κοινωνία,90,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,671,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,463,Ξάνθη,212,Οικολογία,340,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1481,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,274,Περιβάλλον,418,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3863,Πολιτική,1472,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6129,Ροδόπη,410,Σαμοθράκη,666,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,549,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,303,Συνέδρια,138,ΣΥΡΙΖΑ,411,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,256,Τρίγωνο,60,Τυχερό,53,Υγεία,1085,Φέρες,390,Lifestyle,8,Media,305,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: Επαναστατική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας των εγκεφαλικών παθήσεων με NTMS
Επαναστατική μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας των εγκεφαλικών παθήσεων με NTMS
Επιστημονική επανάσταση στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των εγκεφαλικών παθήσεων με NTMS φέρνει στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ο νευροχειρουργός Χρήστος Γεωργόπουλος. Η χειρουργική αντιμετώπιση των όγκων και των αγγειακών δυσπλασιών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPlnxIOj8eRz4BRzhgkuJO2RQLnGbJN2I6i00oHEYf8YXN2OIe8Z_wRKO5rjgbzjs5UihRPMQY7qLPyl60xm_wpjJrQvh51CtFLVIYU_PKekSW3e-uUcUyLOy19CsjeesltyBCYK3kKVQ/s640/DSC_0015.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPlnxIOj8eRz4BRzhgkuJO2RQLnGbJN2I6i00oHEYf8YXN2OIe8Z_wRKO5rjgbzjs5UihRPMQY7qLPyl60xm_wpjJrQvh51CtFLVIYU_PKekSW3e-uUcUyLOy19CsjeesltyBCYK3kKVQ/s72-c/DSC_0015.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/07/ntms.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/07/ntms.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων