13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη

Δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Έβρου Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, ζητούν να προχωρήσει

13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη
Δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Έβρου Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, ζητούν να προχωρήσει η ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι «η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια πρόταση και διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ρητή δέσμευση από τη μεριά του Υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως ποτέ να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να πραγματοποιηθεί το εν λόγω εγχείρημα».

«Δεδομένου ότι η ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος αποτελεί πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας του Έβρου, κι έχουν λάβει χώρα συγκεκριμένες ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρείται άκρως απαραίτητο να προχωρήσει η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, σε μία περίοδο που γίνονται οι απαραίτητες νομοθετικές και ρυθμιστικές διεργασίες για την επίλυση των προβλημάτων του Λιμενικού Σώματος», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Τέλος, ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό «Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να ενισχυθεί το Σώμα με εξειδικευμένο προσωπικό από τη μία, αλλά και να ενισχυθεί μια παραμεθόρια και ευαίσθητη περιοχή;».

Αναλυτικά η Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Τα τελευταία χρόνια το Λιμενικό Σώμα υπέστη μεγάλη μείωση προσωπικού, λόγω των υφεσιακών πολιτικών που ασκήθηκαν, παρά τις αυξανόμενες ανάγκες δράσης και παρέμβασής του, δεδομένων και των μεγάλων προσφυγικών ροών που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας. Η συνεχιζόμενη μείωση προσωπικού έχει προκαλέσει αρκετά και σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος. Τα τελευταία χρόνια γίνεται συνεχώς λόγος για την αναγκαιότητα στελέχωσης του σώματος με έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό και βεβαίως για την ανάγκη ίδρυσης στη χώρα της Λιμενικής Ακαδημίας, η οποία θα παρέχει ποιοτική εκπαίδευση στους σπουδαστές της, με σκοπό να ανταπεξέρχονται επάξια στις αυξημένες ανάγκες του Λιμενικού Σώματος.

Η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια πρόταση και διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ρητή δέσμευση από τη μεριά του Υπουργείου Ναυτιλίας, χωρίς όμως ποτέ να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε να πραγματοποιηθεί το εν λόγω εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, λόγος για την ίδρυση και τη στέγαση της Λιμενικής Ακαδημίας σε νομοθετικό πλαίσιο γίνεται στο άρθρο 6, παρ. 3 του Ν. 2935/2001 "Προσωπικό Λιμενικού Σώματος και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 162 Α/19-7-2001), όπου προβλέπεται πως με προεδρικό διάταγμα ιδρύεται η Ακαδημία Λιμενικού Σώματος. Με αφορμή την εν λόγω απόφαση, παραχωρείται στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με την αριθ. 15/9-4-2002 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ 68 Α/8-4-2002), το αγρόκτημα "Καλλιθέας- Ν. Χιλής" Ν. Έβρου, έκτασης 148.010 τμ. με σκοπό την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων για την ίδρυση και τη λειτουργία Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος.

Δεδομένου ότι η ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος αποτελεί πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας του Έβρου, κι έχουν λάβει χώρα συγκεκριμένες ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρείται άκρως απαραίτητο να προχωρήσει η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, σε μία περίοδο που γίνονται οι απαραίτητες νομοθετικές και ρυθμιστικές διεργασίες για την επίλυση των προβλημάτων του Λιμενικού σώματος.

Εκτός αυτού, μια από τις βασικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης είναι η στήριξη και ανάπτυξη των παραμεθόριων περιοχών και κυρίως των νομών που έχουν πληγεί περισσότερο από την αύξηση της ανεργίας και την οικονομική κρίση. Η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στον Έβρο, θα αποτελέσει σημαντική κοιτίδα ανάπτυξης για την περιοχή, καθώς θα δοθούν κίνητρα και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα γίνει αξιοποίηση και της παραχωρηθείσας έκτασης, η οποία όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη. Σημειώνεται δε πως η ύπαρξη και λειτουργία του λιμανιού, διεθνούς ενδιαφέροντος, που παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξης και ενίσχυσής του, μπορεί να συμβάλει στην εκπαίδευση των σπουδαστών, αλλά και να βρίσκεται σε συνεργασία για οποιαδήποτε δράση επιχειρεί η Λιμενική Ακαδημία.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα σε απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως το υπουργείο εργάζεται ήδη με στόχο τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ίδρυσης Ακαδημίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η διαδικασία για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα που γινόταν μέχρι σήμερα με προκήρυξη διαγωνισμού και προσλήψεις μετά την διαγωνιστική διαδικασία, θα γίνεται μέσα από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως ισχύει για την Αστυνομία, αλλά και την Πυροσβεστική, όπως αρμόζει στο Σώμα. Έτσι θα κατοχυρωθεί θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο Λιμενικό Σώμα ανά έτος, χωρίς να απαιτείται η κατά περίπτωση πολιτική βούληση της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου.

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος - ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να ενισχυθεί το Σώμα με εξειδικευμένο προσωπικό από τη μία, αλλά και να ενισχυθεί μια παραμεθόρια και ευαίσθητη περιοχή;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Γκαρά Αναστασία
Αυλωνίτου Ελένη
Βαρδάκης Σωκράτης
Καΐσας Γεώργιος
Καρασαρλίδου Φρόσω
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μορφίδης Κωνσταντίνος
Μουμουλίδης Θέμης
Ντζιμάνης Γεώργιος
Παπανάτσιου Κατερίνα
Ρίζος Δημήτριος
Στογιαννίδης Γρηγόρης
Ψυχογιός Γιώργος

Σχετικά άρθρα:

ΣΧΟΛΙΑ

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω Facebook ή Blogger (Google) επιλέγοντας την αντίστοιχη καρτέλα από πάνω

Ακολουθήστε το Alexandroupoli Online
Google News | Facebook | Twitter | Instagram | Linkedin | Pinterest

[ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ]$type=three$count=6$meta=0$snip=0$cate=0$rm=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

[ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ]$type=ticker$show=page$hide=mobile$count=12$cate=0$va=0

Όνομα

Αγγελίες,10,Αγροτικά,597,Αγωγοί,117,Αθλητικά,2036,Αλεξανδρούπολη,8344,Άμυνα,341,Ανακύκλωση,33,ΑΝΕΛ,58,Απεργίες,144,Άρθρα - Απόψεις,3004,Αστυνομικά,486,Αυτοδιοίκηση,3259,Αυτοδιοικητικές Εκλογές,859,Αυτοκίνητο,5,Αφιερώματα,233,Βαλκάνια,31,Βουλευτικές Εκλογές,484,Γελοιογραφίες,6,Γενικά,96,ΔΗΜΑΡ,22,Δημόσια Έργα,57,Δημόσιο,43,Διαδίκτυο,182,Διαμαρτυρίες,89,Διασκέδαση,38,Διδυμότειχο,676,Δράμα,114,Έβρος,18163,Εθελοντισμός,250,Εκδηλώσεις,2489,Εκκλησία,1212,Εκπαίδευση,1453,Ελλάδα,1296,Ελληνισμός,31,Ελληνοτουρκικά,347,Ενέργεια,69,Επιστήμες,13,Επιχειρήσεις,628,Εργασία,23,Εργασιακά,287,Ερευνα αγοράς,11,Ευρωεκλογές,38,Ευρώπη,119,Ζωή και Υγεία,322,Θράκη,733,Ιστορία,228,Καβάλα,191,Καιρός,34,Καταγγελίες,70,Καταναλωτικά,196,ΚΙΝΑΛ,29,ΚΚΕ,559,Κοινωνία,88,Κοινωνική Προσφορά,170,Κόσμος,667,ΛΑΕ,8,ΛΑΟΣ,19,Λήμνος,9,Μειονότητα,24,Μεταναστευτικό,146,Μουσική,197,ΝΔ,460,Ξάνθη,209,Οικολογία,337,Οικονομία,586,Ορεστιάδα,1453,Πανταζίδου,164,Παπανικολόπουλος,274,ΠΑΣΟΚ,271,Περιβάλλον,413,Περίεργα,9,Περιφέρεια ΑΜ-Θ,3826,Πολιτική,1456,Πολιτισμός,220,ΠΟΤΑΜΙ,24,Πρόσωπα,80,Προτεινόμενο,10,Πρώτο Θέμα,6085,Ροδόπη,406,Σαμοθράκη,664,Σαρσάκης,42,Σάτιρα,62,Σουφλί,541,Σπίτι,23,Συγκοινωνίες,286,Σύλλογοι,301,Συνέδρια,135,ΣΥΡΙΖΑ,410,Σχολείο,9,Τέχνες,116,Τεχνολογία,52,Τουρισμός,253,Τρίγωνο,56,Τυχερό,51,Υγεία,1065,Φέρες,387,Lifestyle,8,Media,304,Showbiz,19,
ltr
item
Alexandroupoli Online: 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη
13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη
Δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Έβρου Νατάσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος, με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, ζητούν να προχωρήσει
https://4.bp.blogspot.com/-bQj9ommnPFU/V1dtzQGEIoI/AAAAAAABkpY/yZlsAzMIIFUb_qyCGC9jL-WJVJZtPPBPgCLcB/s640/dyls.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-bQj9ommnPFU/V1dtzQGEIoI/AAAAAAABkpY/yZlsAzMIIFUb_qyCGC9jL-WJVJZtPPBPgCLcB/s72-c/dyls.jpg
Alexandroupoli Online
https://www.alexpolisonline.com/2016/06/13.html
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/
https://www.alexpolisonline.com/2016/06/13.html
true
1602981175067084807
UTF-8
Loaded All Posts Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσότερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΘΡΑ Δείτε περισσότερα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα. Να βάζετε τόνους στις λέξεις για καλύτερα αποτελέσματα. Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαΐου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαϊ Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα πριν 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες χθες πριν $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες σχολίασε Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Πίνακας Περιεχομένων